SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Neradnik

#2901 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Neradnik »

crnjak bas ni hodat ne mozes izgleda....samo da oni na vilsu ne pocnu padat bila bi steta po stanovnistvo ogromna :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2902 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

Ne bi bila neka šteta da padne na određene ljude, i ovu je neko garant prokleo. :mrgreen:
The BEN10

#2903 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

JThomas wrote:12 godina je maksimum za teško k.d. protiv bezbjednosti saobraćaja. imajući u vidu da je lakše pobrojati prekršaje koje momak nije napravio nego koje jeste i najveći mogući stepen kurobolje za tuđe živote (pijan, bez dozvole, nenormalnom brzinom u najužem centru grada) - zasluženo.
Dobro je, za početak ne zvuči loše...
Logovan

#2904 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

Yahel wrote:Nigdje veze..... koji peh moras biti :shock:

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /130620105
Nevjerovatno. :roll:
Žao mi djevojke, valjda je dobro.
Zatamnjena stakla

#2905 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Zatamnjena stakla »

Tačno treba da te i drvo na sred ulice zaljepi. Nesreće bože sačuvaj.
mahalas505

#2906 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mahalas505 »

Katcha_Vendy wrote:Nije trebao dobiti vise, ovo je savrseno pravedna kazna... Jeste oduzeo zivot, i to je stravicna cinjenica, ali uzeo je mocno auto od prijatelja (da li je on odgovarao?) i ponijela ga je brzina, popio je bio, ali u tim je godinama i ne znamo koliko, drustvo je danas takvo da su to stvari koje su vecini zanimljive a za to je kriva drzava jer nije omogucila uzivanje u ostalim stvarima (jel neko odgovarao?)... Mali je premlad, 18 godina, najbolje godine, tek trebao upisati fakultet, sve to mu je propalo, lezat ce do svoje 30-e godine, pa jbte isto ko da je to 12 dana na moru... Zatvor sluzi, osim za kaznjavanje, i za rehabilitaciju... Po meni odlican posao tuzilastva, samo da mu kazna ne bude smanjena, i da ne izadje nakon 2/3 odsluzene kazne...
Ali ovaj covjeka sto je nastradao je izgleda losije prosao nego ovaj mamlaz, zar ne? Trebala je ovdje i veca kazna.

DaysleepeR wrote:najveća kazna kod nas je 20 godina i to za ubistvo sa umišljajem. ovo je taman kazna za ubistvo iz nehata.
Ne slazem sa ovom konstacijom da je ovo ubistvo iz nehata kad se uzmu sve cinjenice koje su dovele do nesrece.

The Realist wrote:Meni se svidio komentar sutkinje, jer stvarno je nedopustivo da se vozi brzinama, kojima se vozi kroz grad.

Naravno, momak nije to namjerno uradio, ali je uradio puno stvari kojima je ipak u startu ugrožavao ostale učesnike u saobraćaju (alkohol i prebrza vožnja), a tu nikada ne gledam blagonaklono. Nije ovo tipična nesreća, gdje se skoro do maksimuma pridržavaš propisa i "igrom" slučaja se dogodi nešto, ovdje ipak ima puno više faktora.

Kao što neko reče, njemu će biti previše, kao i njegovoj majci, ali ni Zlatanovoj porodici ovo nije dovoljno, jer njega niko neće vratiti.
Kako mislis nije to uradio namjerno? Kakav je to argumenat? Nekoga je natjerao po cjeni zivota da pjan, bez vozacke, vozi "jako" auto, tolikom brzinom u gusto naseljenoj gradskoj zoni i da na kraju pobjegne sa lica mjesta? Smjesno.

golfiista wrote:Ovo je prvostepena presuda. Slijedi postupak po zalbi i kazna ce biti znatno manja, jer se ipak radi o nehatu i o izuzetno mladoj osobi itd. Smatram da za gubitak mladog zivota ne postoji primjerena kazna, ali ovaj put je sutkinja pretjerala, pogotovo ako uzmemo dosadasnju praksu za ovakve ili slicne slucajeve. Svrha kazne nije zadovoljavanje uha javnosti, da se javnost pita decko bi bio javno lincovan, dakle svrha kaznjavanja je prevaspitanje, resocijalizacija i sl. nikako subjektivni dozivljaj necije krivnje. Ne postoji kantar za to.
Sve u svemu on je vani za nekih 6 maksimalno 7 godina, sto je opet.. hm..
Ne vidim nijedan razlog u kojem je sudija pretjerala za ovu kaznu, procila ti malo sta je razlog za ovakvu kaznu? Kazes resocijalizacija, to fino okacis macku o rep, kakav je sistem u zemlji, i o resolizaciji mozda mozemo govoriti kad se promijeni malo mentalitet ljudi ovdje i kad dostignemo neke standarde kao npri u skandinavskim zemljama(ili kad bi se uvelo kopanje kanala i slicno kao odgojno-socijalna mjera). Mislim da vidimo iz prilozeni slucajeva iz crne hronike koliko je uticala dosadasnja praksa "sporazumne" krivice i manje duzine zatvorske kazne. Pitao bih ja tebe malo da ti je neko iz blize familije nastradao, sta mislis onda o prevaspitanju.

Mi mozemo ovdje govoriti o preventivnim mjerama, a jedna od njih je i duzina zatvorske kazne. Takodjer, jos jedan razlog za kaznjavanje i neka vrsta zadovoljena pravde, tj. da se provodjenje pravde ne bi uzimala u svoje ruke

JThomas wrote:12 godina je maksimum za teško k.d. protiv bezbjednosti saobraćaja. imajući u vidu da je lakše pobrojati prekršaje koje momak nije napravio nego koje jeste i najveći mogući stepen kurobolje za tuđe živote (pijan, bez dozvole, nenormalnom brzinom u najužem centru grada) - zasluženo.
I onda neko kaze ubistvo iz nehata, ccc... Mozda je do mene, ali po meni previse se olaktno uzimaju cinjenice kad sjednes u auto pjan ili pod dejstvom narkotika, bez vozacke, nije auto igracka, nije ni igrica da mozes mozes ponovo krenuti iz pocetka...
mumy

#2907 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mumy »

O'zone wrote:
NESREĆA U SARAJEVSKOM NASELJU DOLAC MALTA: Sarajka šetala ulicom, a onda joj se na glavu srušilo drvo kestena!
Četvrtak | 20.06.2013.

Jedna osoba je povrijeđena u nesvakidašnjoj nesreći koja se dogodila u popodnevnim satima četvrtka u Sarajevu

policija sarajevo

Oko 15:30 sati uslijed još neutvrđenih okolnosti u naselju Dolac Malta u ulici Zmaja od Bosne palo je stablo i povrijedilo djevojku koja je prolazila, potvrdili su za ** No links ** Portal iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

"Iako nije bilo nikakvog vjetra, stablo je palo na djevojku koja je potom hitnom prevezena na KUM. Također, stablo je zahvatilo i dio ugostiteljskog objekta "Casper Malta" koji se nalazi u blizini", rečeno je za ** No links ** Portal u Operativnom centru MUP-a KS.

Iz MUP-a su nam još kazali da je djevojka pretrpila lakše tjelesne povrede.

Na uviđaj su izašli pripadnici MUP-a KS.
:shock:
Da sam na njenom mjestu tuzila bi Park,ostavili truhlo drvo da stoji...
drugi_profil

#2908 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drugi_profil »

mahalas505 wrote: I onda neko kaze ubistvo iz nehata, ccc... Mozda je do mene, ali po meni previse se olaktno uzimaju cinjenice kad sjednes u auto pjan ili pod dejstvom narkotika, bez vozacke, nije auto igracka, nije ni igrica da mozes mozes ponovo krenuti iz pocetka...
Jedno je sto ti mislis, a drugo je sto mozes dokazati.
Sve da je izvadio pistolj i ubio nekog onako iz zajebancije, imao bi olakotnu okolnost na smanjenu uracunljivost jer je imao dovoljno alkohola u krvi za to.
Svako ubistvo u saobracaju je ubistvo iz nehata i tesko je dokazati i da je bilo iz afekta, a kamoli sa umisljajem.
Po meni kazna je pravilno odmjerena. Stroga, kao upozorenje drugima, i zadovoljenje zrtava, a omladinac ce imati dovoljno vremena da zavrsi skolu i fakultet ili zanat. Ako je shvatio sta je uradio i ako je zasluzio da ga uopste zalimo, onda ce to vrijeme iskoristiti najbolje za sebe. Uostalom vjerujem da ce nakon 6 godina biti vani. To je opet daleko bolje nego da te nema vise nikad.
U stvari ja ovdje jedino zalim njegovu majku i roditelje poginulog nastavnika.
Innovation

#2909 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Innovation »

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /130622047

Boze sacuvaj, sta li je bilo u njegovoj glavi. :shock:
kenzo

#2910 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kenzo »

onaj firaun sto je zenu zapalio, slobodno seta titovom..ja asm ga vec dvaput vidio..
caffeinefreak

#2911 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by caffeinefreak »

drugi_profil wrote: Jedno je sto ti mislis, a drugo je sto mozes dokazati.
Sve da je izvadio pistolj i ubio nekog onako iz zajebancije, imao bi olakotnu okolnost na smanjenu uracunljivost jer je imao dovoljno alkohola u krvi za to.
Samo da se osvrnem na ovo jer bode oci bas..Pijancenje i ubijanje nekoga u takvom stanju nije stanje smanjene (ili bitno smanjene) uracunljivosti. Prelistaj krivicni zakon i zakon o krivicnom postupku. Osoba koja se dovede u stanje smanjene uracunljivosti upotrebom alkohola ili droga ne moze se blaze kazniti zbog toga,toliko o tome.
drugi_profil

#2912 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drugi_profil »

caffeinefreak wrote:
drugi_profil wrote: Jedno je sto ti mislis, a drugo je sto mozes dokazati.
Samo da se osvrnem na ovo jer bode oci bas..Pijancenje i ubijanje nekoga u takvom stanju nije stanje smanjene (ili bitno smanjene) uracunljivosti. Prelistaj krivicni zakon i zakon o krivicnom postupku. Osoba koja se dovede u stanje smanjene uracunljivosti upotrebom alkohola ili droga ne moze se blaze kazniti zbog toga,toliko o tome.
Ok, kako ti kazes.
dezurni_ucenik

#2913 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

kenzo wrote:onaj firaun sto je zenu zapalio, slobodno seta titovom..ja asm ga vec dvaput vidio..

Sta te cudi,onaj Isakovic sto je mater zaklo normalno hoda po gradu.I to sa drustvom bari neke djevojke.
snaga_znanja

#2914 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by snaga_znanja »

CVIKERASH wrote:
kenzo wrote:onaj firaun sto je zenu zapalio, slobodno seta titovom..ja asm ga vec dvaput vidio..

Sta te cudi,onaj Isakovic sto je mater zaklo normalno hoda po gradu.I to sa drustvom bari neke djevojke.
Hjoj pa jel ti kasnis deceniju. Ovdje imas hordu njegovih poklonika koji su ga opravdali jer sta ima mater novog momka ili muza da trazi... :-)
Neradnik

#2915 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Neradnik »

CVIKERASH wrote:

stas izgleda da kaznjavaju ako tuđu mater ubijes :evil:
apgang

#2916 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by apgang »

Zboden decko na igralistu kod sumarskog fakulteta jer je ruzno pogledao drugog, nijedan medij nije nista objavio a sve bilo puno drotova, na hajr i na dobro.
Logovan

#2917 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

apgang wrote:Zboden decko na igralistu kod sumarskog fakulteta jer je ruzno pogledao drugog, nijedan medij nije nista objavio a sve bilo puno drotova, na hajr i na dobro.
:roll: :roll:
zenny

#2918 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zenny »

http://source.ba/clanak/3144279149455/v ... ?ref=tiker

ljudi dragi vidite li vi koliko puta su oni pucali jendi na druge a niko nikog da ubije vise :twisted: :twisted: :twisted:
zipoo

#2919 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zipoo »

Ali pazi gdje su sve ranjavani :-)
capitano10

#2920 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by capitano10 »

apgang wrote:Zboden decko na igralistu kod sumarskog fakulteta jer je ruzno pogledao drugog, nijedan medij nije nista objavio a sve bilo puno drotova, na hajr i na dobro.
Kad je to bilo?
apgang

#2921 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by apgang »

capitano10 wrote:
Kad je to bilo?
Sinoć
Lekler

#2922 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Lekler »

Religious Fantastic wrote:
Standardi su poostreni. Posto je prezivio, to vise nije vijest. Da je umro / ako umre, tome ce biti posveceno 3 recenice na zadnjoj stranici.
Nije mogao stat' na stranicu od Haticeve glave
Troll_Happens

#2923 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Troll_Happens »

Code: Select all

http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika/maloljetnik-izboden-nozem-u-centru-sarajeva
samo nek je veselo... :-)
Zatamnjena stakla

#2924 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Zatamnjena stakla »

Jebo mu mobitel mater u šupak! Jarane reci daj mi mobitel il' ću te bost' nemoj mi ljude napadat! Dabogda te presreo negdje i išut'o momački, et. Pu!
hzsa22

#2925 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hzsa22 »

Jutros na Vojnickom ukraden Golf 2.. Ako je neko vidio nesto, pls neka se javi :) tnx
Locked