Sirija
- Klavikula
#28976 Re: Sirija
bez obzira sto su zracni udari imali vrlo vaznu ulogu u odbrani Kobane, pad grad bi bio velika sramota za SAD, po principu s kim si takav si.
- Stjui
#28977 Re: Sirija
Zašto pitaš?[/quote]Laprdan wrote:niste mi odgovorili,g.laprdane!?Stjui wrote: odakle nam se vi javljate?
samo da vidim jeste li licemjer ili ne,g.laprdane?Laprdan wrote:To kakav je ko vjernik, i da li je uopšte vjernik, ne moze ocijeniti jedan forumas, nego ce ocijeniti samo Jedan. A zapitao bih se ja da li je vise vjernik onaj koji uziva u ovom danasnjem zapadnom sistemu stilu zivota (kakav je u BiH) ili onaj kome srce zeli serijat.
- insomnia78
#28978 Re: Sirija
Ovi Ameri stvarno nisu normalni
U fazonu, Kobani vise nije u opasnosti da padne, bla bla, linije se nisu pomjerile vise od sedam dana a oni danas bombardovali ono brdasce na zapadu grada sa kojeg su Kurdi zbrisali
U fazonu, Kobani vise nije u opasnosti da padne, bla bla, linije se nisu pomjerile vise od sedam dana a oni danas bombardovali ono brdasce na zapadu grada sa kojeg su Kurdi zbrisali
- sargon
#28979 Re: Sirija
Kako da pomognu, da li da napadnu ISIL sa leđa i da deblokiraju grad ili da se prebace u grad preko turskog tla, to su jedina dva načina?sarajevoxxxx wrote:Da pomognu Kurdima da se odbrane.sargon wrote:Da se pridruze ISIL-u?sarajevoxxxx wrote:FSA iz Haleba poslala oko 1200 boraca u Kobane pod komandom Abduldžebbar Akidija!
https://www.facebook.com/SASNEWSAGENCY/ ... =1&theaterKuda kako, da deblokiraju grad?
- insomnia78
#28980 Re: Sirija

I dalje ne mogu da vjerujem kako lik ostade na nogama ovdje
-
Laprdan
#28981 Re: Sirija
Stjui wrote:Zašto pitaš?Laprdan wrote:niste mi odgovorili,g.laprdane!?Stjui wrote: odakle nam se vi javljate?
samo da vidim jeste li licemjer ili ne,g.laprdane?[/quote]Laprdan wrote:To kakav je ko vjernik, i da li je uopšte vjernik, ne moze ocijeniti jedan forumas, nego ce ocijeniti samo Jedan. A zapitao bih se ja da li je vise vjernik onaj koji uziva u ovom danasnjem zapadnom sistemu stilu zivota (kakav je u BiH) ili onaj kome srce zeli serijat.
-
zrakomlat
#28982 Re: Sirija
Znam da pripada Turskoj, i da se tu nalazi, čini mi se, 40-tak vojnika kao obezbjeđenje i da je Erdogan nesto prijetio, kao, napasti ce isisovce ako ga ugroze. A cinjenica je da ga nece dirati, ne jer se boje erdogana, nego eto, nece, 'nako.sargon wrote:
Jako je bitna karika u ovom sukobu iako se ne govori puno o njemu... Nalazi se nekih 30-40 km južnije od Kobanija na rijeci Eufrat... Mjesto gdje je mauzolej pripada Turskoj i njen je teritorij a sada je bukvalno kao ostrvo u moru teritorije koju kontrolira ISIL...
- Kikibombona
#28983 Re: Sirija
Ma avijacija dere u pozadini, ne raketiraju prvu liniju, jer bi u tom slucaju i jedni i drugi otisli u pm.insomnia78 wrote: Al imaju avijaciju jbg ti
Avijacija moze prekinuti logisticke rute donekle, usporiti napredovanje, ali tesko da moze odbraniti polozaje. Mada ni to nije lako, ovi se prebacuju konstantno na prve linije, boli ih kurac koliko ce ih zijaniti.
-
sarajevoxxxx
#28984 Re: Sirija
Danas snage sirijskog režima izvele 95 zračnih udara na Mork i bombardovale ga sa 40 barel-bombi
-
sarajevoxxxx
- Kikibombona
#28986 Re: Sirija
Ma brate, previse mi to za jedan nepuni dan. Pa koliko imaju aviona jebote?sarajevoxxxx wrote:Danas snage sirijskog režima izvele 95 zračnih udara na Mork i bombardovale ga sa 40 barel-bombi
Ameri se hvale sa 20 udara na Kobani i predstavljaju to kao vrhunsko dostignuce.....
Al Tigar je jeben igrac sto jest jest. Je li tacno da i drugi gradovi padaju jedan za drugim u provinciji Hama?
-
Trgenbauer
#28987 Re: Sirija
do njegovih papuča jeinsomnia78 wrote:
I dalje ne mogu da vjerujem kako lik ostade na nogama ovdje
- insomnia78
#28988 Re: Sirija
Pa u takvoj situaciji, pri tolikoj blizini, ti je i artiljerija beskorisna jer postoji opasnost da dernu svojeKikibombona wrote:Ma avijacija dere u pozadini, ne raketiraju prvu liniju, jer bi u tom slucaju i jedni i drugi otisli u pm.insomnia78 wrote: Al imaju avijaciju jbg ti
Avijacija moze prekinuti logisticke rute donekle, usporiti napredovanje, ali tesko da moze odbraniti polozaje. Mada ni to nije lako, ovi se prebacuju konstantno na prve linije, boli ih kurac koliko ce ih zijaniti.
- sargon
#28989 Re: Sirija
Nisi mi odgovorio na pitanje, sa koje strane dolaze da pomognu Kurdima?sarajevoxxxx wrote:Danas slupani režimski tenk u Džoberu:
https://www.youtube.com/watch?v=vAg0UaR ... JKydTbAXOw
-
sarajevoxxxx
#28990 Re: Sirija
Iz Turske, navodno dogovor Akidija i Turaka.U svakom slučaju situacija se dodatno komplikuje.Amerima je gore da Ajn al-Arab odbrani FSA nego da ga zauzme IS.sargon wrote:Nisi mi odgovorio na pitanje, sa koje strane dolaze da pomognu Kurdima?sarajevoxxxx wrote:Danas slupani režimski tenk u Džoberu:
https://www.youtube.com/watch?v=vAg0UaR ... JKydTbAXOw
- mirsek
#28991 Re: Sirija
Vjera savrsena.Laprdan wrote:Kakvo je vrijeme doslo, da ateista sebi daje za pravo da komentarise i ocjenjuje islam. Savrsenu vjeru koju je spustio Onaj sto ga je stvorio.
Tumaci vjere i tkz. ucenjaci od zla oca i od gore matere.
- sargon
#28992 Re: Sirija
E sada nedaju kurdskim dobrovoljcima da dodju u grad i da se bore, Pesmergama ne daju da udju sa oruzjem, a da dopuste da udje 1200 boraca FSA? Nema logike nikako...
-
sarajevoxxxx
#28993 Re: Sirija
Pa ima ako se sve vrti oko podjele Sirije.Akidi ne vjerujem da je sam ovo smislio, vjerovatno je ovo turski odgovor na potez međunarodne zajednice o slanju Peshmergi.Sirija ostaje nepodijeljena, svejedno sa IS-om ili sa FSA.sargon wrote:E sada nedaju kurdskim dobrovoljcima da dodju u grad i da se bore, Pesmergama ne daju da udju sa oruzjem, a da dopuste da udje 1200 boraca FSA? Nema logike nikako...
- Co0l
#28994 Re: Sirija
Od svih nabrojanih FSA jedina ima otvorenu podrsku Turske.Tako da ima logike.Mada je pitanje koliko je vijest uopste tacna.Ako jest,kako je krenulo,vise ce u Kobaniju bit FSA nego Kurdasargon wrote:E sada nedaju kurdskim dobrovoljcima da dodju u grad i da se bore, Pesmergama ne daju da udju sa oruzjem, a da dopuste da udje 1200 boraca FSA? Nema logike nikako...
- sargon
#28995 Re: Sirija
Mislim da te snage uopšte ne bi mogle doći u Kobani da se bore bez dozvole kurdskih boraca. Ako bi se grad i odbranio od ISIL-a, FSA bi se morala povući sa tog područja jer bi u suprotnom izbio sukom između njih i kurda... Turska izgleda lovi u mutnom, znači ako Kobani padne u ruke ISIL-a rizikuje još veće nemire na svom tlu a možda čak i preljevanje ISIL-ovih terorističkih akcija na sjever, sa druge strane ako se Kobani odbrani bez Turske pomoći to bi značilo jačanje PKK i njene podružnice u Siriji, opet na štetu Turske... Mislim da od dolaska FSA boraca nema ništa, vjerovatno je i to kupovanje vremena pregovorima i obećanjima u nadi da če ISIl što prije završiti posao...sarajevoxxxx wrote:Pa ima ako se sve vrti oko podjele Sirije.Akidi ne vjerujem da je sam ovo smislio, vjerovatno je ovo turski odgovor na potez međunarodne zajednice o slanju Peshmergi.Sirija ostaje nepodijeljena, svejedno sa IS-om ili sa FSA.sargon wrote:E sada nedaju kurdskim dobrovoljcima da dodju u grad i da se bore, Pesmergama ne daju da udju sa oruzjem, a da dopuste da udje 1200 boraca FSA? Nema logike nikako...
- Challenger__
#28996 Re: Sirija
Sve su to ublehe MIT-a (turska obavještajne službe). Ne može u Kobane da se ulazi bez saglasnosti Kurda a ovi samo bombaju: Pešmerge su na putu. Ne, nisu pregovara se. Dolaze. Za dva-tri dana. Naoružani. Nenaoružani. Dolazi FSA.sargon wrote:E sada nedaju kurdskim dobrovoljcima da dodju u grad i da se bore, Pesmergama ne daju da udju sa oruzjem, a da dopuste da udje 1200 boraca FSA? Nema logike nikako...
Dezinformacije, psihološki rat.
- sargon
#28997 Re: Sirija
Kao što rekoh, kupovanje vremena ISIl-u da završi posaoChallenger__ wrote:Sve su to ublehe MIT-a (turska obavještajne službe). Ne može u Kobane da se ulazi bez saglasnosti Kurda a ovi samo bombaju: Pešmerge su na putu. Ne, nisu pregovara se. Dolaze. Za dva-tri dana. Naoružani. Nenaoružani. Dolazi FSA.sargon wrote:E sada nedaju kurdskim dobrovoljcima da dodju u grad i da se bore, Pesmergama ne daju da udju sa oruzjem, a da dopuste da udje 1200 boraca FSA? Nema logike nikako...
Dezinformacije, psihološki rat.
- Challenger__
#28998 Re: Sirija
Upravo.
- sargon
#28999 Re: Sirija
Ne znam da li se ovo prije postavljalo al' malo sege za kraj dana
http://www.youtube.com/watch?v=K5nigZzgf4Y
http://www.youtube.com/watch?v=K5nigZzgf4Y
Last edited by sargon on 24/10/2014 00:10, edited 3 times in total.
- Kikibombona
#29000 Re: Sirija
Pa zar nije upravo Erdogan izjavio da je 'teskom mukom' ubijedio Ameriku da umjesto PKK u Kobani udju Pesmerge.Co0l wrote:Od svih nabrojanih FSA jedina ima otvorenu podrsku Turske.Tako da ima logike.Mada je pitanje koliko je vijest uopste tacna.Ako jest,kako je krenulo,vise ce u Kobaniju bit FSA nego Kurdasargon wrote:E sada nedaju kurdskim dobrovoljcima da dodju u grad i da se bore, Pesmergama ne daju da udju sa oruzjem, a da dopuste da udje 1200 boraca FSA? Nema logike nikako...
Koji podlac, Kurde voli kao Milosevic Bosnjake. Rabi slicnu taktiku kao spomenuta lesina.