Demokratska fronta Željko Komšić

The BEN10

#28976 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

lerdi wrote:Ja sam Boga mi konto da si ti intelektualno iznad nivoa ovog intelektualca u pokušaju.
Nervoza zbog onih dana, kasni plata, prestao pušiti? Čemu nervoza? :roll:
ultima_palabra

#28977 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Pa ovi su na vlasti 20 godina zato sto je alternativa takva kakva jest. I sto u kratkim
intervalima kada dobije malo vlasti pokaze da su isti.
General War

#28978 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

ultima_palabra wrote:Pa ovi su na vlasti 20 godina zato sto je alternativa takva kakva jest. I sto u kratkim
intervalima kada dobije malo vlasti pokaze da su isti.
:thumbup: ...Ma sve su to djeca iz istog razreda, samo drugacije pjesmice pjevaju,
Altsa

#28979 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Altsa »

It_is_a_Leclerc wrote:
Altsa wrote:Reuf se ne moze voditi ni pod cime. najobicniji bezveznjakovic. Svi ste se sprdali i ismijavali sa Reufom kada je dosao na mjesto ministra...E sada kada je on glavni alat za pljuvanje po komsicu odjednom je dobar. Sve smrdi da su i reuf i emir na scepinoj platnoj listi. Svakako da je nepotrebna i bezvezna komsina prica o malcu genijalcu iz amerike ali eto vi ste se toga ufatili.
Možda Reuf Bajrović nije najadekvatniji kandidat za ministra industrije i energetike, ali je momak, prije svega, vrhunski obrazovan u inostranstvu, što se ne može reći za 80 % političke scene u ovoj državi. To za početak. Dakle, bezveznjakovići su ljekari koji umjesto uz pacijente, vrijeme troše tabireći budžete i poslovnike, i "politolozi" iz Kiseljaka, a ne neko ko se za politiku - školovao.

Komšić po staljinističkom principu - siječe one nedorasle i one koji strše. Ostaju samo osrednji tipa Hanka Vajzović.
Ne zanima me reufova naobrazba mogao je i sorbonu zavrsiti. On je kao covjek najobicnije govno a to je u ovoj prici najvaznije. A sto se tice suljagica. Htjeli ste ga razapeti zbog prica da je tukao zenu i ostalih stvari ali nasa posla sada je borac za pravdu i demokratiju :lol: :lol: . Pljuj sve dok se sam ne popljujes, a tada polizes pa haj iznova.
Banksy

#28980 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Altsa wrote:
Ne zanima me reufova naobrazba mogao je i sorbonu zavrsiti. On je kao covjek najobicnije govno a to je u ovoj prici najvaznije.
Protabirili smo i adekvatnu naobrazbu i neadekvatno ministrovanje, ali što je govno, to mi je promaklo?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#28981 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

al ćuj Hanka im osrednji tip :shock:

pa kolko je Hanka djece zaposlila dižuči ruke i noge za razne poljitićke hopcije Ajfon i Šamarđija ih ni napravili nisu
Corto Maltese

#28982 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Altsa wrote:Ne zanima me reufova naobrazba mogao je i sorbonu zavrsiti. On je kao covjek najobicnije govno a to je u ovoj prici najvaznije.
Možda nisam pratio radnju pa mi je nešto promaklo, ali, u ovoj priči, Smućko je taj koji Ajfona nije smio pogledati u oči, a ne obrnuto.
Slijedeći tok događaja, Smućku bolje pristaje etiketa govneta.
Doduše, u raji se za one koji te ne smiju u oči pogledati, češće koristi izraz "Šupak", ali bitno je da se razumijemo.
Heartbeats

#28983 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Banksy wrote:
Altsa wrote:
Ne zanima me reufova naobrazba mogao je i sorbonu zavrsiti. On je kao covjek najobicnije govno a to je u ovoj prici najvaznije.
Protabirili smo i adekvatnu naobrazbu i neadekvatno ministrovanje, ali što je govno, to mi je promaklo?
Da, Reuf je pakash a Šemsudin Džeko je "rising star".
Progooglajte novoimenovane koordinatore općinskih organizacija u Sarajevu - sve kapacitet do kapaciteta. Najveći nivo koji su dosegli su im u Candy crushu na facebooku.
mirzadelibasic

#28984 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirzadelibasic »

Heartbeats wrote:
Progooglajte novoimenovane koordinatore općinskih organizacija u Sarajevu - sve kapacitet do kapaciteta. Najveći nivo koji su dosegli su im u Candy crushu na facebooku.
Čuo sam da su to sve vd predsjednici do unutarstranačkih izbora, što ne znaci da će ostati. A što se Džeke tiče, on je posebna priča :lol:
Heartbeats

#28985 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

mirzadelibasic wrote:
Heartbeats wrote:
Čuo sam da su to sve vd predsjednici do unutarstranačkih izbora, što ne znaci da će ostati. A što se Džeke tiče, on je posebna priča :lol:
Pa zar nisu imali izbore prije dvije godine? Ovaj odabir vd-ova jamči uistini jedan ozbiljan pristup- -sa Džekom na čelu.
Rekao sam ranije, za Samerom će se plakat..
lerdi

#28986 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

The BEN10 wrote:
lerdi wrote:Ja sam Boga mi konto da si ti intelektualno iznad nivoa ovog intelektualca u pokušaju.
Nervoza zbog onih dana, kasni plata, prestao pušiti? Čemu nervoza? :roll:
Ma kakva nervoza. Nema kod mene toga. Jednostavno razočaram se da kad vidim da bilo ko Fatmira Alispahića i njegove nebuloze sluša i prati. Al kao što kažu "o ukusima se ne raspravlja" iako se iz njih dosta toga može zaključiti.
lerdi

#28987 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

lacrima wrote:
lerdi wrote:Kad čovjek čita komentare ovdje konto bi da je DF na vlasti zadnjih 20 godina i da smo zbog njih tu gdje jesmo. Da je DF idealna stranka nije, ali da je još uvijek mnogo bolja od ovih koji nam kroje sudbinu posljednjih 20 godina to mislim da svako sa dva prsta obraza mora priznati. U DF-u se dešava ono što je svako iole upoznat sa situacijom, kako u politici općenito tako i u samom DF-u, mogao očekivati. Polako se slažu stvari na svoje mijesto. Stranka dobija svoje zvanične organe, hijerarhija se uspostavlja, infrastruktura se uspostavlja a to očito ne odgovara onim koji puno bolje plivaju u mutnim vodama. DF je mlada stranka i mora preboljeti neke bolesti. Ipak potvrđuje se ono što sam davno pisao a to je da unutar samog DF-a postoji puno više zdravog nego nezdravog tkiva što je pokazano na prvom kongresu nakon kojeg je i počela zadnja kriza koja je rezultirala izbacivanjem Bajrovića i Suljagića.

I evo izbačeni "Ajfon" i "Šamardžija" kako su dugo ovdje nazivani i opet ne valja. Odjednom postadoše perspektivni Bajrović i još perspektivniji Suljagić. Ispade ipak tačno da se pljuje samo da bi se pljuvalo. ;)
Ko bolan nije na vlasti 20 godina? Od načelnika, ambasadora, predsjednika države u dva navrata, pa i sam Bajrović, Suljagić i x likova po nižim nivoima, nemojte te priče.
Dobro. I za tih 20 godina, iako realno manje je godina u pitanju i samo je u nekoliko njih bio u poziciji da nešto konretnije uradi, kojim je potezom ojadio narod bar 1% koliko su ga ojadile SDA, SDP, HDZ i ostale stranke koje vladaju posljednih 20 godina? Koji drugi likovi i na kojim nivoima? Daj napiši imena pa da vidimo ko priča kakvu priču.

DF nije Željko Komšić i to je ono gdje pravite grešku. Definitivno je on taj koji vuče najviše tereta ali odnedavno stranka ima svoje organe i sada su stvari puno drugačije nego prije pola godine. Porediti DF, koji je nastao prije dvije godine i koji tek dobija obrise normalne političke partije, sa partijama koje postoje 20 i više godina je smiješno u svakom pogledu. Ove potonje imaju kompletne infrastrukture izgrađene dok DF tek osnovnu infrastrukturu gradi. Izjednačavati DF sa strankama koje su opustošile ovu državu u ovih 20 godina nakon rata može samo neko ko je jako maliciozan. Da su imali pogrešnih procjena i poteza sigurno je da jesu, i sam sam pisao ovdje o istim, ali mislim da su takvi potezi dolazili isključivo zbog nedostatka adekvatne infrastrukture. Ipak izašli su iz vlasti što se kod nas koliko se sječam prvi put dogodilo i nisu se ponašali kao neki prije koje nisi mogao lopatom odvojiti od fotelje.
Objektivitet

#28988 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Objektivitet »

http://www.gracanicki.ba/oslobodenje-pr ... apusta-df/
slobođenje prenosi:Gračanlija Demir Beganović, poslanik u Skupštini TK napušta DF
ON DECEMBAR 23, 2015
Share
“Demokratska fronta nezadrživo srlja u propast, a sve prilike u stranci neodoljivo podsjećaju na prilike koje su u Socijaldemokratskoj partiji vladale za vrijeme Zlatka Lagumdžije”, kazao nam je jučer poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona Demir Beganović iz Gračanice, objašnjavajući namjeru da napusti DF.

– Moja ostavka još nije zvanična, ali je finalna i uskoro ću predati zahtjev za ispis iz članstva stranke. Sve ovo su uzrokovala posljednja dešavanja, kao i brojni potezi predsjednika stranke i njegovih najbližih saradnika, koji upućuju da se u ovoj stranci ne radi po principu demokratije, nego autokratije, kazao je Beganović.
Kap koja je prelila čašu, kako je kazao Beganović, jeste nedavni ultimatum koji je pred članove stranke i Predsjedništvo DF-a postavio predsjednik Željko Komšić, kada je insistirao da se iz Fronte isključe Emir Suljagić i Reuf Bajrović, te da se sa mjesta generalnog sekretara DF-a smijeni Sifet Podžić.

Kako je kazao naš sagovornik, ukoliko se nastavi ovakva politika, uskoro će cjelokupno članstvo završiti tamo odakle je i došlo – u SDP-u.
Heartbeats

#28990 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

lerdi wrote: DF nije Željko Komšić i to je ono gdje pravite grešku. Definitivno je on taj koji vuče najviše tereta ali odnedavno stranka ima svoje organe i sada su stvari puno drugačije nego prije pola godine. Porediti DF, koji je nastao prije dvije godine i koji tek dobija obrise normalne političke partije, sa partijama koje postoje 20 i više godina je smiješno u svakom pogledu. Ove potonje imaju kompletne infrastrukture izgrađene dok DF tek osnovnu infrastrukturu gradi. Izjednačavati DF sa strankama koje su opustošile ovu državu u ovih 20 godina nakon rata može samo neko ko je jako maliciozan. Da su imali pogrešnih procjena i poteza sigurno je da jesu, i sam sam pisao ovdje o istim, ali mislim da su takvi potezi dolazili isključivo zbog nedostatka adekvatne infrastrukture. Ipak izašli su iz vlasti što se kod nas koliko se sječam prvi put dogodilo i nisu se ponašali kao neki prije koje nisi mogao lopatom odvojiti od fotelje.
DF jeste Željko Komšić- to je neupitna činjenica! Ti organi su potemkinova sela, ništa to ne postoji. Naravno, suludo je je fakturisati DF-u bilo šta loše u državi jer njihov udio je samo fragment u sveukupnom njasre. Nisu mogli a nisu imali ni kada uraditi ni dobro ni loše, tako da je ta diskusija bespredmetna.

A sto za strukturu i organe, ko je imenovao koordinatore i povjerenike za općine u KS? Ako se tako gradi infrastruktura jedne partije koja ima ambicije da vodi državu, bolje im i ne dati šansu..
Dr. Kuca

#28991 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr. Kuca »

Ozbiljnija je bila ona SES stranka il kako se vec zvala od DF-a. DF je najveca komedija zadnjih 30 godina.
KB9

#28992 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KB9 »

najtuznija stranka na svijetu, komsic i suljagic isto delboj i rodni
_drunken_santa_

#28993 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _drunken_santa_ »

cyprus wrote:Još jedna stranka koja će rasturiti lijevo glasačko tijelo, što će nacionalisti obilato iskoristiti... A da bi uspjela ostvariti bilo šta, stranka će se i sama morati baviti nacional/patriotskim populizmom...
tako i bi... i na kraju kad je doslo do neminovnog svađanja oko upravljanja strankom, i tu su pale oputužbe nikočega drugog neko oko toga ko nije bio dovoljno veliki patriota.

ima li jos igdje ljevica na planeti ciji osnovni program da budu vece patriote od desnice? zar nije svuda za ljevicu desnica previse patriotska? samo je kod nas ljevica ljevica jer su jos vece patriote od desnice.
It_is_a_Leclerc

#28994 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Mi nemamo ljevicu, već jugonostalgičare i djecu bivših visokih funkcionera KPJ koji nosaju cvijeće po Kozari i Kumrovcu.

Treba to konačno reći.
ultima_palabra

#28995 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

_drunken_santa_ wrote:
cyprus wrote:Još jedna stranka koja će rasturiti lijevo glasačko tijelo, što će nacionalisti obilato iskoristiti... A da bi uspjela ostvariti bilo šta, stranka će se i sama morati baviti nacional/patriotskim populizmom...
tako i bi... i na kraju kad je doslo do neminovnog svađanja oko upravljanja strankom, i tu su pale oputužbe nikočega drugog neko oko toga ko nije bio dovoljno veliki patriota.

ima li jos igdje ljevica na planeti ciji osnovni program da budu vece patriote od desnice? zar nije svuda za ljevicu desnica previse patriotska? samo je kod nas ljevica ljevica jer su jos vece patriote od desnice.
Zato što kod nas imaš tri nacije/religije/teritorije/vođe/, tako da država nije jednako nacija. Nominalno desne stranke se postavljaju kao zaštitnici nacija, što ostavlja nominalno lijeve stranke u poziciji da se prodaju kao zaštitnici države.

Naravno da je to sve u teoriji, u praksi je kod svih princip "ko je jamio, jamio" i "ne talasaj plaho".
Dr. Kuca

#28996 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr. Kuca »

It_is_a_Leclerc wrote:Mi nemamo ljevicu, već jugonostalgičare i djecu bivših visokih funkcionera KPJ koji nosaju cvijeće po Kozari i Kumrovcu.

Treba to konačno reći.

:lol: :lol: :lol: :lol: bravo!
Mohamad Sissoko

#28997 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mohamad Sissoko »

It_is_a_Leclerc wrote:Mi nemamo ljevicu, već jugonostalgičare i djecu bivših visokih funkcionera KPJ koji nosaju cvijeće po Kozari i Kumrovcu.

Treba to konačno reći.
Bullseye!
_drunken_santa_

#28998 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

ultima_palabra wrote:
_drunken_santa_ wrote:

Zato što kod nas imaš tri nacije/religije/teritorije/vođe/, tako da država nije jednako nacija. Nominalno desne stranke se postavljaju kao zaštitnici nacija, što ostavlja nominalno lijeve stranke u poziciji da se prodaju kao zaštitnici države.

Naravno da je to sve u teoriji, u praksi je kod svih princip "ko je jamio, jamio" i "ne talasaj plaho".
ne ostavlja ih, nego biraju da se takmice sa nacionalnom bosnjackom strankom u drugacijem konceptu nacionalizma. mozda je tako najlakse ako si neki snob i na narod gledas kao na stoku. niko iz druga dva naroda ne glasa za njihovu opciju zastite drzave. jesu li tamo svi desnicari?

umjesto da se bore za radnika, studenta, penzionera, a odakle dolazi da bude sekundarno, njima je jedini koncept politike nudjenje drzave umjesto entiteta bosnjackom narodu. eliminatorno za formalnog partnera im je to ko glasa za koji praznik, da li naziva rs genocidnom i sl umjesto da se bave klasnim nepravdama, u koje i ne vjeruju. ako hoce suverenost, kamo inicijativa da se ukine valutni odbor, gdje je inicijativa protiv trgovinske nejednakosti bih, itd.
dustaban

#28999 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Prvo i prvo morate shvatiti da je Zeljko Komsic osoba veoma ogranicenih intelektualnih kapaciteta. Ali ovdje to naravno nije nikakva prepreka da budes i uspjesan politicar. Uostalom pogledajte ko su nam politicari.
Medjutim problem nastaje kad taj i takav (intelektualno ogranicen) politicar potraje dugo. To vam je uostalom slucaj i sa svim drugim profesijama. Moze pjevac, glumac, nogometas... biti i manje pametan, to mu nije neophodno da bi radio to sto radi, ali na duzu stazu ipak se izdvajaju ovi koji su pametni, pa tako imamo da je Ivica Osim ne samo nogometas vec i genije, bas kao sto je slucaj sa Arsenom Dedicem, glumcem Djurom itd.
Od domacih Politicara koji imaju intelektualni kapacitet (volio ih ne volio, moras priznati) ja bih izdvojio Mladena Ivanica i Dragana Covica. I to se uostalom vidi, oni traju koliko oni hoce.
A Komsic je ispuhao, cak i sa tim populizmom i sa ovakvom populacijom njemu je kraj jer je sam dohakao sebi.
Ovo sta mu Covic sad radi je brutalno. A ovaj mu jos uvijek prijeti vracanjem u predsjednistvo! Iskljuciva primitivna sujeta. Gdje vi tu vidite lidera ljevice?

Mislim, jebiga...
:-)
_drunken_santa_

#29000 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

dustaban wrote:Prvo i prvo morate shvatiti da je Zeljko Komsic osoba veoma ogranicenih intelektualnih kapaciteta. Ali ovdje to naravno nije nikakva prepreka da budes i uspjesan politicar. Uostalom pogledajte ko su nam politicari.
Medjutim problem nastaje kad taj i takav (intelektualno ogranicen) politicar potraje dugo. To vam je uostalom slucaj i sa svim drugim profesijama. Moze pjevac, glumac, nogometas... biti i manje pametan, to mu nije neophodno da bi radio to sto radi, ali na duzu stazu ipak se izdvajaju ovi koji su pametni, pa tako imamo da je Ivica Osim ne samo nogometas vec i genije, bas kao sto je slucaj sa Arsenom Dedicem, glumcem Djurom itd.
Od domacih Politicara koji imaju intelektualni kapacitet (volio ih ne volio, moras priznati) ja bih izdvojio Mladena Ivanica i Dragana Covica. I to se uostalom vidi, oni traju koliko oni hoce.
A Komsic je ispuhao, cak i sa tim populizmom i sa ovakvom populacijom njemu je kraj jer je sam dohakao sebi.
Ovo sta mu Covic sad radi je brutalno. A ovaj mu jos uvijek prijeti vracanjem u predsjednistvo! Iskljuciva primitivna sujeta. Gdje vi tu vidite lidera ljevice?

Mislim, jebiga...
:-)
da se komsic zove junuz mujagic umjesto zeljko komsic, i da ga je sdp nominovao za bosnjackog clana predsjednistva 2006 i 2010, da li bi dobio isti broj glasova?

jedini razlog zasto je komsic dobio glasove je patriotizam. 2010, on je uzeo patriotske glasove harisa silajdzica.

njegova karijera traje dok raja vjeruje da je komsic patriota. kakvi god njemu bili intelektualni kapaciteti, nema bosnjaka koji ce za njega glasati u momentu kad on vise ne bude patriotski ideal ili kad postane jedan od obicnih "junuza" sa tv-a. zato je njega najlakse skinuti sa scene. on je za kratkorocnu upotrebu. komsic i kada je bio u predsjednistvu i kada je bio u sdp-e nije nikada bio covjek kome bi se u ruke dala prava moc, nego lik za tv i za glasove, za multikulti pr. i u df-u je valjda trebao na tome da ostane ali s vremenom covjek kome se govori da je bitan stvarno umisli kako je autoritet pa se svi iznenade kada tako pocne i da se ponaša.

sa covicem je drugacije. nikome on ne mora dokazivati da nije hrvat, naprotiv. on moze biti lider jer formira vlastitu politiku i manevarski prostor mu je kudikamo veci. ali svakako je kao talenat čović za komšića toni bler. moras imati u vidu da pametan hrvat ne bi bio podoban za komšićevu ulogu.

ivanić je za razliku od ove dvojice gore intelektualac. ivanić u nekim temama nema sagovornika na političkoj sceni jer nisu toliko obrazovani da ga shvate. ivanić također nije neki nacionalista ali je konformista i karijerista, on i prlic su zadnji izdanci te partijske skole koja je bila kudikamo jaca od posljeratne ali su samo oportunisti ivanic nije nikakav lider i odrzao se vise netalasanjem.
Post Reply