Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

milejovic1971

#28951 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by milejovic1971 »

Droog wrote: 08/09/2021 21:11 Fina je ovo ekipa, sa dosta mladih igrača posebno u zadnjoj liniji, izuzev Dzeke možda, i nekoliko sa po 25 26 god, koji mogu komotno igrati još 2 ili 3 ciklusa, iako mnogo trolova ovdje pokušava da prikaže drugačije.

Digla se malo i atmosfera, što nije bio slučaj u zadnjih godinu dana.

Pozitivan rezultat u Kazahstanu i Ukrajini za mjesec dana i ima da gori u novembru. :mrgreen:

Da nije bilo onog sinoć gola sad bi se pričalo o tome s kim ćemo biti u grupi u Kataru. :mrgreen:
Jbg, takvi smo. Tanka linija između Babe i Kloca.
kazi da se salis ??? :?: :?: :?:

od Ukrajine mi gubimo oba meca, razlika je u 2 klase
Karikaturist

#28952 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Karikaturist »

BiH je jedina repka koja ima samo 2 prava igraca.
Ostale repke ili imaju skoro sve ili samo jednog a ovi ostali rade za njega.
Pjanic nikad nije pokazao pravi kvalitet u reprezentaciji, bilo je odlicnih partija i manje odlicnih ali osjecaj je da nije iskoristio puni potencijal. Dzeko je opet igrao i uglavnom vukao ekipu ali gusi on to sve i prevelik ce nam teret ostaviti
Vrijeme je da se pravi zaokret ali cime raspolazemo biti ce to teska tranzicija. U ligu i domaci fudbal se ne ulaze i reprodukcija igraca je tanka. I sve dok se o tome ne pocne razmisljati nema napretka.
milejovic1971

#28953 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by milejovic1971 »

nema tu filozofije...pogledajte u kojim timovima igraju, sve je jasno...III smo liga def...Srbija nas je prestigla nema dileme, rang smo Makedonije i CG
baglama

#28954 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by baglama »

milejovic1971 wrote: 09/09/2021 07:33 nema tu filozofije...pogledajte u kojim timovima igraju, sve je jasno...III smo liga def...Srbija nas je prestigla nema dileme, rang smo Makedonije i CG
Jebaji ga onda ne treba ni izaci na teren.
Gledaj ovo

https://www.flashscore.com/match/xEsU8D ... ch-summary

https://www.flashscore.com/team/armenia/2TEHMnnn/

Ova saka jada iz lich... je trebala ostati kuci da ne dangube 2-3 dana sa posla.
milejovic1971

#28955 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by milejovic1971 »

a jes Jermenija sila u pm...da su igrali egal s nekom ozbiljnom repkom pa da covjek razumije...ovo je slucajnost
baglama

#28956 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by baglama »

milejovic1971 wrote: 09/09/2021 07:51 a jes Jermenija sila u pm...da su igrali egal s nekom ozbiljnom repkom pa da covjek razumije...ovo je slucajnost
Nikakva jebena sila ali u zadnjih 10 utakmica ima 5W 3D 2Def.
Kakva ti je Ukraina sila ima 5 nerjesenih u 5 utakmica u kvalifikacijama za Katar.
I ti siljis kurac da ce dobiti bosnu u dvije utakmice.
baglama

#28957 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by baglama »

milejovic1971 wrote: 09/09/2021 07:51 a jes Jermenija sila u pm...da su igrali egal s nekom ozbiljnom repkom pa da covjek razumije...ovo je slucajnost
Kakva ti je Ukraina sila ima 5 nerjesenih u 5 utakmica u kvalifikacijama za Katar.
baglama

#28958 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by baglama »

A mile evo ti rezultata u zadnjih 10 od ovih tvojih

https://www.flashscore.com/team/serbia/8Kl6iq0i/

a bio si takva taraba i kloc da ih je malo takvih bilo. :mrgreen: :lol: :run: :run:
turbofolk

#28959 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by turbofolk »

Prije početka kvalifikacija mahom smo se svi složili da ne treba ništa očekivati od ovog ciklusa, osim da se podmladi ekipa i da se pokušamo vratiti bar u treći šešir. Sad bi odjednom da budemo sigurni putnici za baraž. I sām sam takav, jer je stvarno šteta ne iskoristiti ovakve zicere koje je pred nas prostrla Ukrajina, ali bojim se da ćemo opet za dlaku ostati kratki. Sudbina kleta je da nama uvijek malo fali :D
mali_balon

#28960 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mali_balon »

Sam Mire je najbolje reko ako hoces da se kvalifikujes moras pobijediti Kazahstan kod kuce.....tu zavrsava sva filozofija.....nismo dorasli ako se organizuje nova ekipa to ne bi trebalo biti opravdanje za los rezultat sa Kazahstanom.......
jazzer

#28961 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jazzer »

Ma kad je to kos nas islo neko plansko podmladjivanje reprezentacije? Kada je iko predlozio podmladjivanje na ustrb
rezultata a onda to stvarno i ostvario?

Pa cijeli savez nema plan sta da radi u naredna dva mjeseca a ne da planira podmladjivanje i neki rezultat za godinu, dvije.

Njihova politika je uzmi sad i odmah a sta ce biti za godinu, dvije brinucemo nakon godinu, dvije.

Sve se radi stihijski, bez ikakve vizije. A rezultati reprezentacije prate tu ''viziju''.
luckylaka

#28962 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

mali_balon wrote: 09/09/2021 08:20 Sam Mire je najbolje reko ako hoces da se kvalifikujes moras pobijediti Kazahstan kod kuce.....tu zavrsava sva filozofija.....nismo dorasli ako se organizuje nova ekipa to ne bi trebalo biti opravdanje za los rezultat sa Kazahstanom.......
To bih isto mogli reci svjetski prvaci francuzi,ako ne pobijedis BiH kuci nisi zasluzio da ides na s.p..
mali_balon

#28963 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mali_balon »

luckylaka wrote: 09/09/2021 13:29
mali_balon wrote: 09/09/2021 08:20 Sam Mire je najbolje reko ako hoces da se kvalifikujes moras pobijediti Kazahstan kod kuce.....tu zavrsava sva filozofija.....nismo dorasli ako se organizuje nova ekipa to ne bi trebalo biti opravdanje za los rezultat sa Kazahstanom.......
To bih isto mogli reci svjetski prvaci francuzi,ako ne pobijedis BiH kuci nisi zasluzio da ides na s.p..
Nidze veze poredjenje. Samo sto mi francizima dodjemo kao san marino nama....francuzi su si mogli priustiti nerijeseno ili cak poraz sa nama u tom momentu.....
artur morgan

#28964 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by artur morgan »

U kontekstu ovog što je Pjanić izjavio. Igrači da bi bili bolji i da bi pobjeđivali moraju naći dobar angažman u jačim ligama da bi napredovali a to znači da moraju imati dobrog menadžera. Nije dovoljno da je neko samo talentiran, da ima minutažu u nekim lošijim ligama u nekim klubovima, mora imati pravog menadžera koji će ga progurati u jaču ligu. Kad ga proda tu je onda do igrača hoćeli iskoristiti šansu. Jača liga, jače utakmice, bolji igrači. To nam fali za pobjede.
Droog

#28965 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Droog »

artur morgan wrote: 09/09/2021 14:36 U kontekstu ovog što je Pjanić izjavio. Igrači da bi bili bolji i da bi pobjeđivali moraju naći dobar angažman u jačim ligama da bi napredovali a to znači da moraju imati dobrog menadžera. Nije dovoljno da je neko samo talentiran, da ima minutažu u nekim lošijim ligama u nekim klubovima, mora imati pravog menadžera koji će ga progurati u jaču ligu. Kad ga proda tu je onda do igrača hoćeli iskoristiti šansu. Jača liga, jače utakmice, bolji igrači. To nam fali za pobjede.
Igrali bi oni, nije da ne znaju, ali tu ima problem za igranje u ligama 5ice oko registracije igrača van EU. Pa u Italiji samo jednog smiješ registrovati tokom sezone. Onda kad Đuzepe pogleda dva slična igrača, jedan iz Brazila a drugi iz BiH... Odluka je jasna. Moraš 2x biti bolji da te dovedu. Engleska nema šanse, tu dobiti radnu dozvolu je skoro nemoguće osim ako nisi vec igracina neka a i tu ima ona caka oko nastupa za repku. Kupe oni tu i tamo neke igrače pa ih šalju u Belgiju i Holandiju na posudbe. Pa gledaj Dzekin put, od Zelje, Teplica... Drugo je kad neko ima dvojno državljanstvo ili tako nesto.

Problem nas je razvoj mladih igrača u klubovima. Šansu dobiju samo kad utakmica nema značaj ili kad je klub u dubiozi pa ne moze dovesti nekoga. Zeljo je to uradio jednom pa su isplivali Memija, Bajić, Hadziahmetovic... E zamisli sada da se to radi konstantno u cijeloj ligi... (jest da bi nam SR i Cro uzeli neke, al jbg :mrgreen:)

Pa 1.liga Federacije je smijurija. A mogla bi biti poligon za razvoj mladih igrača. Jok, on da zadovolji propise ubaci mladog igrača od 1.minute i vadi ga nakon 3.minute. E zamisli tog mladog igrača kako se osjeća.
Piaty

#28966 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Piaty »

baglama wrote: 09/09/2021 07:59
E pa vidjeces tu silu protiv BiH. Za nas koji pratimo ona ce i dalje biti Ukrajina, a tebi ce izgledati kao Brazil.
Droog

#28967 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Droog »

Ovdje neki izgleda jedva čekaju da zijanio da bi mogli napisati "jesam ti rekao".

Sta Piaty ako se zaj.ebes oko Ukrajine i mi ih mlatnemo?
Sta onda?
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#28968 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by izvrsni direktor »

Droog wrote: 09/09/2021 22:42 Ovdje neki izgleda jedva čekaju da zijanio da bi mogli napisati "jesam ti rekao".

Sta onda?
Dvije godine nemamo pobjede, ne treba biti veliki strucnjak za to "jesam li ti rekao"
drug_profi

#28969 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Droog wrote: 09/09/2021 22:42 Ovdje neki izgleda jedva čekaju da zijanio da bi mogli napisati "jesam ti rekao".

Sta onda?
drug_profi wrote: 02/09/2021 01:09 Ali protiv Kazahstana kako ce biti ne smijem ni misliti.
Evo, jesam li vam rekao. :mrgreen:

Ne treba biti puno pametan. Nije to od juce. Dug je to proces propadanja i sada bi konacno trebalo da svima bude ocigledno.
Moze repka ponekad naletit na ekipu koja ima los dan pa napraviti iznenadjenje, ali nikad vise nece skupiti 50% mogucih bodova u grupi.
artur morgan

#28970 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by artur morgan »

Droog wrote: 09/09/2021 18:11
artur morgan wrote: 09/09/2021 14:36 U kontekstu ovog što je Pjanić izjavio. Igrači da bi bili bolji i da bi pobjeđivali moraju naći dobar angažman u jačim ligama da bi napredovali a to znači da moraju imati dobrog menadžera. Nije dovoljno da je neko samo talentiran, da ima minutažu u nekim lošijim ligama u nekim klubovima, mora imati pravog menadžera koji će ga progurati u jaču ligu. Kad ga proda tu je onda do igrača hoćeli iskoristiti šansu. Jača liga, jače utakmice, bolji igrači. To nam fali za pobjede.
Igrali bi oni, nije da ne znaju, ali tu ima problem za igranje u ligama 5ice oko registracije igrača van EU. Pa u Italiji samo jednog smiješ registrovati tokom sezone. Onda kad Đuzepe pogleda dva slična igrača, jedan iz Brazila a drugi iz BiH... Odluka je jasna. Moraš 2x biti bolji da te dovedu. Engleska nema šanse, tu dobiti radnu dozvolu je skoro nemoguće osim ako nisi vec igracina neka a i tu ima ona caka oko nastupa za repku. Kupe oni tu i tamo neke igrače pa ih šalju u Belgiju i Holandiju na posudbe. Pa gledaj Dzekin put, od Zelje, Teplica... Drugo je kad neko ima dvojno državljanstvo ili tako nesto.

Problem nas je razvoj mladih igrača u klubovima. Šansu dobiju samo kad utakmica nema značaj ili kad je klub u dubiozi pa ne moze dovesti nekoga. Zeljo je to uradio jednom pa su isplivali Memija, Bajić, Hadziahmetovic... E zamisli sada da se to radi konstantno u cijeloj ligi... (jest da bi nam SR i Cro uzeli neke, al jbg :mrgreen:)

Pa 1.liga Federacije je smijurija. A mogla bi biti poligon za razvoj mladih igrača. Jok, on da zadovolji propise ubaci mladog igrača od 1.minute i vadi ga nakon 3.minute. E zamisli tog mladog igrača kako se osjeća.
:thumbup:
Piaty

#28971 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Piaty »

Sta onda?
Bice mi drago ako sam pojeo govno. Nisam egomanijak. Slobodbo ti meni reci "medjede i to". Daj Boze da tako bude.

S druge strane, covjek je bice koje nesto iskusi pa na temelju toga nesto vidi i nesto i nauci.
Tako mi se, cistim razumom, cini da BiH nije nikakva velesila.
Piaty

#28972 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Piaty »

Haris Duljevic u Hansa Rostock-u.

Cim odigra prvu tekmu, odmah ga zvati.
Droog

#28973 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Droog »

Piaty wrote: 10/09/2021 15:20

Sta onda?
Bice mi drago ako sam pojeo govno. Nisam egomanijak. Slobodbo ti meni reci "medjede i to". Daj Boze da tako bude.

S druge strane, covjek je bice koje nesto iskusi pa na temelju toga nesto vidi i nesto i nauci.
Tako mi se, cistim razumom, cini da BiH nije nikakva velesila.
Ma normalno da nije sila, nisam to ni tvrdio. A nije ni Ukr.
Medjutim, mislim da se moze igrati sa Ukrajinom i da mi tako izgleda da mozemo osvojiti i 0 bodova a mozemo i 6. Takav imam utisak i na ovo sto su i oni i mi prikazali.
Mene vise brine Kazahstan prva. Ako nju uzmemo, Ukrajincima ce goriti pod nogama, ne nama.
nelle_tz

#28974 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nelle_tz »

O reprezentaciji Bih, Marjan Mijajlovic trenutno uzivo, prvi dio
nelle_tz

#28975 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nelle_tz »

Drugi dio, Marjan Mijajlovic, pitanja i odgovori i o sukobu Begovic-Misimovic
Post Reply