Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
smartXL

#28951 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

Radar71 wrote:
afannedim wrote:
Imam ja i SK i ARENE ;-)
Super, znam i kako. Uspio si u životu jbt.
Da je postenjacina kako se predstavlja i druge osudjuje, nikad to ne bi radio...
didgeridoo

#28952 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by didgeridoo »

Cijena Arena sport kanala je 0,92 EUR prema Telemachu. Ovo sto pisu 1,5 EUR to je za operatere koji imaju 5-10 hiljada korisnika. kako se povecava broj korisnika tako cijena opada.
Na 209k Telemach korisnika (sa akvizicijama) ta cijena je 0,92 EUR po korisniku.
SerijeSync

#28953 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

MTV wrote:Vlasnik Agikoa ili kako vec, je Aco Kabanica najveca seljacina na planeti zemlji ujedno i vlasnik Elte i TXTV koje imaju i najgoru ponudu kanala na planeti zemlji. Eto samo da se zna.
da i AKOP znači aco kabanica i ova druga dva slova su onited nešto :lol: kao što rekoh laži AKOP grupe su razotkrivene, ostalo je predumišljaj i laži.
Tiger 033

#28954 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

MTV wrote:Vlasnik Agikoa ili kako vec, je Aco Kabanica
NE...Aco je predsjednik AKOP-a a AGICOA je nesto drugo
MTV

#28955 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Tiger 033 wrote:
MTV wrote:Vlasnik Agikoa ili kako vec, je Aco Kabanica
NE...Aco je predsjednik AKOP-a a AGICOA je nesto drugo
Moja greska akopa :mrgreen:

Edit:
Al ima i druga agicoa na koju sam mislio http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/180 ... tvora.html
Last edited by MTV on 21/03/2016 15:45, edited 1 time in total.
afannedim

#28956 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

smartXL wrote:
Radar71 wrote:
afannedim wrote:
Imam ja i SK i ARENE ;-)
Super, znam i kako. Uspio si u životu jbt.
Da je postenjacina kako se predstavlja i druge osudjuje, nikad to ne bi radio...
Jel ja trebam sam otkačiti ili oni. Ja sam se od njih odjavio ima tri četri godine.
smartXL

#28957 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

afannedim wrote:Jel ja trebam sam otkačiti ili oni. Ja sam se od njih odjavio ima tri četri godine.
Da si posten, javio bi...

Meni neki dan na kasi djevojka vrati 50KM vise nego sto je trebala. Kad sam kuci doso, skonto. Odem i vratim joj. Sta sam trebo, cekat da me ona pita, ko da bi znala kome je pogresno vratila.
afannedim

#28958 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

smartXL wrote:
afannedim wrote:Jel ja trebam sam otkačiti ili oni. Ja sam se od njih odjavio ima tri četri godine.

Meni neki dan na kasi djevojka vrati 50KM vise nego sto je trebala. Kad sam kuci doso, skonto. Odem i vratim joj. Sta sam trebo, cekat da me ona pita, ko da bi znala kome je pogresno vratila.
To nema veze sa poštenjem, nek rade svoj posao. a ti ko nebi koristio da možeš de ba šuplje
mirza_15

#28959 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

The Realist wrote:
sencobih wrote:sad bi mi trebali vjerovati nekom saopćenju telemaha? a sud presudio i ustanovio da nisu u pravu :run:
Zar presude nisu donošene radi drugih stvari, a ne radi ovoga, tj. zato što nikome nisu nudili navedene kanale?

Ako je tačno ovo sa cijenama, stvarno ne vidim problem. Ako su Arene 1,5 eura, SK može biti 1,7-1,8 eura po korisniku, jer je istina da daju daleko skuplje sadržaje. Ne znam šta bi onda trebalo predstavljati realnu cijenu!?

Interesantno mi je ovo iza Eronet i BH Telecom da emituju nešto bez dozvole, za ELTA-u me i nije iznenadilo, a isto i ovo da Telecom ne nudi nikome drugom prava na utakmice Premijer lige, nešto što sam spominjao ranije, a to nikome ne predstavlja problem (iako iskreno, što se Federacije tiče BHTelecom pokriva kompletnu teritoriju i meni i nema logike da moraju nekome drugom nuditi, jer svako može uvesti njihove usluge, ali očito se ovdje drugačije gleda na neke druge stvari).

Vidjet ćemo, puno tu tužbi ima na svim stranama (i interesantno je da uvijek podnosioci dobijaju tužbe :D), što meni samo govori da se ovdje suštinski preko leđa korisnika vodi bitka, jer samo oni na kraju i "ispaštaju".
Pa utakmice premijer lige idu na Areni i na BHT1, a sve je dio sponzorskog ugovora koji BH Telecom ima sa nogometnim savezom. Tako i korisnici Telemacha mogu pogledati jednu utakmicu premijer lige na BHT1, a BH Telecom naplati 0 KM. Dakle, iz united media lazu.

Mozda je cijena od 1,5 eura ponudjena Telemachu u ovom stalnom ratu izmedju arena i SK. Siguran sam da operateri u BiH placaju ispod 1 eura za arene.

edit: Evo covjek objasnio. Dakle, vec dvije lazi u saopstenju.
Last edited by mirza_15 on 21/03/2016 15:58, edited 1 time in total.
doff

#28960 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

afannedim wrote:
smartXL wrote:

To nema veze sa poštenjem, nek rade svoj posao. a ti ko nebi koristio da možeš de ba šuplje
Momak, ti nisi svjestan posljedica koje možeš snosit. Ako te skontaju nekom slučajnom kontrolom, teretit će te da si ilegalno priključen. Nećeš moć dokazat da oni nisu svoj posao odradili jer imaju rješenje o raskidu ugovora. Razmisli dobro. Neko te može od komšija prijavit...
mirza_15

#28961 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

didgeridoo wrote:Cijena Arena sport kanala je 0,92 EUR prema Telemachu. Ovo sto pisu 1,5 EUR to je za operatere koji imaju 5-10 hiljada korisnika. kako se povecava broj korisnika tako cijena opada.
Na 209k Telemach korisnika (sa akvizicijama) ta cijena je 0,92 EUR po korisniku.
Dakle jos jedna laz iz united grupe.
SerijeSync

#28962 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

mirza_15 wrote:
Pa utakmice premijer lige idu na Areni i na BHT1, a sve je dio sponzorskog ugovora koji BH Telecom ima sa nogometnim savezom. Tako i korisnici Telemacha mogu pogledati jednu utakmicu premijer lige na BHT1, a BH Telecom naplati 0 KM. Dakle, iz united media lazu.

Mozda je cijena od 1,5 eura ponudjena Telemachu u ovom stalnom ratu izmedju arena i SK. Siguran sam da operateri u BiH placaju ispod 1 eura za arene.
opet tvoja demagogija, rekoh ja sad samo treba čitat i divit se.

Sa druge strane, BH Telecom prikazuje sadržaje za koje samo Sport Klub ima pravo na teritoriji Bosne i Hercegovine čime krši zakon i nanosi štetu nama i našim gledateljima.

Konkretno, radi se o trkama Formule 1, za čije emitovanje imamo ugovor i plaćamo ogromne iznose.
doff

#28963 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

mirza_15 wrote:

Pošto si do većine informacija dolazio prije svih, možeš i ovo provjerit koliko BHT plaća arene. Oni u saopštenju govore za ponudu koju oni imaju od arena. Onda znači da im ne daju kao ostalim operaterima...
mirza_15

#28964 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

SerijeSync wrote:
mirza_15 wrote:

Sa druge strane, BH Telecom prikazuje sadržaje za koje samo Sport Klub ima pravo na teritoriji Bosne i Hercegovine čime krši zakon i nanosi štetu nama i našim gledateljima.

Konkretno, radi se o trkama Formule 1, za čije emitovanje imamo ugovor i plaćamo ogromne iznose.
S tobom ne komuniciram jer ne znam da komuniciram na nivou na kojem to ti radis.
kakaljin

#28965 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

SerijeSync wrote:
mirza_15 wrote:

Gdje prenosi formulu i na kojem kanalu jer ja kojeg interesuje formula nemam na cemu da gledam formulu 1 na jezicima u BiH. A koristim Moja tv. Znaci jos jedna laz.
mirza_15

#28966 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

doff wrote:
mirza_15 wrote:

Pošto si do većine informacija dolazio prije svih, možeš i ovo provjerit koliko BHT plaća arene. Oni u saopštenju govore za ponudu koju oni imaju od arena. Onda znači da im ne daju kao ostalim operaterima...
didgeridoo wrote:Cijena Arena sport kanala je 0,92 EUR prema Telemachu. Ovo sto pisu 1,5 EUR to je za operatere koji imaju 5-10 hiljada korisnika. kako se povecava broj korisnika tako cijena opada.
SerijeSync

#28967 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

kakaljin wrote: Gdje prenosi formulu i na kojem kanalu jer ja kojeg interesuje formula nemam na cemu da gledam formulu 1 na jezicima u BiH. A koristim Moja tv. Znaci jos jedna laz.
nemoj se pravit ni lud ni glup, na kojem kanalu moja tv prenosi formulu 1, da budeš malo fleksibilniji ne!!!
kakaljin

#28968 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

SerijeSync wrote:
kakaljin wrote: Gdje prenosi formulu i na kojem kanalu jer ja kojeg interesuje formula nemam na cemu da gledam formulu 1 na jezicima u BiH. A koristim Moja tv. Znaci jos jedna laz.
nemoj se pravit ni lud ni glup, na kojem kanalu moja tv prenosi formulu 1, da budeš malo fleksibilniji ne!!!
PA reci na kojem kanalu ide prenos formule. Ja ga do sada nisam vidio u ponudi
doff

#28969 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Mirza ne tvrdi nešto što ne znaš, što su insinuacije. Da objave lažni podatak, vrlo lako bi bili u sudskom sporu. Zbog čega je onda AS izrečena kazna od 75 000 KM?
SerijeSync

#28970 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

ne znam ja pitam vas, dakle na kojem kanalu prenosi moja tv formulu 1, strani kanal, naš nijedan :D prenosi li uživo ili reprizu, preko itd,
MTV

#28971 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Koliko ja znam po nekad bude formule na RTL 2 HR (snimka) i RTL DE uzivo prenosi.
mirza_15

#28972 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

doff wrote:Mirza ne tvrdi nešto što ne znaš, što su insinuacije. Da objave lažni podatak, vrlo lako bi bili u sudskom sporu. Zbog čega je onda AS izrečena kazna od 75 000 KM?
Nakon presude je sigurno isla ovakva ponuda. Vjerujem covjeku koji ovo pise jer je do sada svaki put iznio podatke koji su se kasnije pokazali tacnim.
SerijeSync

#28973 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

MTV wrote:Koliko ja znam po nekad bude formule na RTL 2 HR (snimka) i RTL DE uzivo prenosi.
:thumbup:
kakaljin

#28974 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

MTV wrote:Koliko ja znam po nekad bude formule na RTL 2 HR (snimka) i RTL DE uzivo prenosi.
RTL DE je na globalnom nivou i nije sa naseg jezickog podrucija tako da on ne spada pod ova prava.

RTL 2 HR nikada jos nisam mogao pogledati trku u live prenosu jer je bio zatamljen, tako da i to otpada, snimak je nesto drugo.
mirza_15

#28975 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mirza_15 »

1. Ne znam kako se tretira repriza ali, kako Telemach zatamnjuje sadrzaje na drugim programima? Dobije dopis. Je li SK ikada poslao dopis BH Telecomu?

2. Je li RTL DE uopste u ponudi BH Telecoma? Ne pratim formulu, ne znam njemacki pa i ne pratim ove sa njemackog govornog podrucja. Provjerim kasnije.
Locked