Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Kikibombona
#28927 Re: Zeničani
Meni su prosli mjesec u restoranu prisle dvije djevojke, kulturne i lijepo obucene, traze pomoc za dijete. Po naglasku, rekao bih da nisu iz ZE. Nisu ulijevale povjerenje pa im nista nisam dao. Zahvalise se uz tuzan pogled sto sam ih saslusao. Poslije mi muka, ode cijeli dan, kontam da li sam ispao djubre. Pa jebo majku, ne zna covjek sta da uradi. Cesto doniram pa se poslije pitam da li sam namagarcen.Amagon wrote:Ja sam prije nekih mjesec dana imao scenu, preko puta autobuske ima mala pizzerija "Macchiato" (fine pizze i sendviči iz krušne peći), i dolazi mlada i zgodna djevojka, kao nijema je ali poprilično loše glumi, i ide od stola do stola, nosi nekakav spisak i traži 3 KM za te "donacije". Vani je čeka neki lik, sa Jalabrat stylingom. Neki čovjek zatraži da vidi te spiskove, ona samo prođe dalje. U susjednom kafiću (mislim da se zove TimeOut), bio je neki belaj, gdje je onaj lik što je čekao vani napao nekog unutra, pa su konobari morali pozvati policiju.
Šta je dalje bilo, ne znam, ali eto da upozorim na taj dvojac, mada vjerovatno ordiniraju u drugom gradu. Čega se sve neće dosjetiti. I u pravu ste, sve je više tih prevaranata, i onome kome je zaista potreban novac ne traži uopće na takav način ..
Da li se meni cini ili je u proteklih sest mjeseci broj ljudi koji prosjace na razlicite nacine uduplan?
Bez ikakvog karikiranja, ne mogu proci kroz centar grada da me neko ne zaustavi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#28928 Re: Zeničani
Lako te zene manipulisu moj Bombonjera. Kad zena place muskarac je taj ciji je vid zamagljenKikibombona wrote:
Meni su prosli mjesec u restoranu prisle dvije djevojke, kulturne i lijepo obucene, traze pomoc za dijete. Po naglasku, rekao bih da nisu iz ZE. Nisu ulijevale povjerenje pa im nista nisam dao. Zahvalise se uz tuzan pogled sto sam ih saslusao. Poslije mi muka, ode cijeli dan, kontam da li sam ispao djubre. Pa jebo majku, ne zna covjek sta da uradi. Cesto doniram pa se poslije pitam da li sam namagarcen.
Da li se meni cini ili je u proteklih sest mjeseci broj ljudi koji prosjace na razlicite nacine uduplan?
Bez ikakvog karikiranja, ne mogu proci kroz centar grada da me neko ne zaustavi.
- Kikibombona
#28929 Re: Zeničani
Uzalud sijede naviru, tuzne zenske okice me vazda smeksaju!_BataZiv_0809 wrote:Lako te zene manipulisu moj Bombonjera. Kad zena place muskarac je taj ciji je vid zamagljen![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#28930 Re: Zeničani
u zivotu nisam nikome ko prosi pola marke dao
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#28931 Re: Zeničani
Danas na semaforu kod Alipasine dzamije u jedno 50 metara 3 prosjaka, 2 mladica i djevojka naravno sa nabacenom maramom. Sve troje mladi zdravi pravi, mogu konju rep iscupati, ali jok lakse prosjaciti.
Mada nije to nista specificno samo za nas. Dozivio sam to u svim evropskim drzavama koje sam posjetio. Najjaca mi je scena bila u Becu, sjedim u kafani odmah na onom Štefansplacu i prilazi lik u top formi nako po faci cigan, arap, mozda turčin i kao prodaje neki časopis...reko ne treba mi i odmahnem rukom...kad on kao ako neces kupiti moze li koji euro hilfe fur mih...sta ba reko hilfe idi arbajt
opsovo mi je sve na tom svom dijalektu 
Mada nije to nista specificno samo za nas. Dozivio sam to u svim evropskim drzavama koje sam posjetio. Najjaca mi je scena bila u Becu, sjedim u kafani odmah na onom Štefansplacu i prilazi lik u top formi nako po faci cigan, arap, mozda turčin i kao prodaje neki časopis...reko ne treba mi i odmahnem rukom...kad on kao ako neces kupiti moze li koji euro hilfe fur mih...sta ba reko hilfe idi arbajt
- phillie
#28932 Re: Zeničani
Mene neku noc (oko pola deset) na nadvoznjaku mene zaustavlja neka treba sa pricom: "Gospodine, ako mi mozete dati dvije marke, cula sam da je ovdje toliko taxi, trebam na autobus za Banja Luku". Rekoh, raspatikaj mala, ako pozuris mozda ga i uhvatis.
Mada, po ovim pricama, postali smo gori od pirocanaca

Mada, po ovim pricama, postali smo gori od pirocanaca
-
clio_dci120
#28933 Re: Zeničani
Mozda je htjela da je otpratis pjehe, ha ja nismo new york da ide taksijem...phillie wrote:Mene neku noc (oko pola deset) na nadvoznjaku mene zaustavlja neka treba sa pricom: "Gospodine, ako mi mozete dati dvije marke, cula sam da je ovdje toliko taxi, trebam na autobus za Banja Luku". Rekoh, raspatikaj mala, ako pozuris mozda ga i uhvatis.
Mada, po ovim pricama, postali smo gori od pirocanaca![]()
![]()
![]()
Bata bi se pobrinuo za nju,vec bi do lruznog toka kod lamele zaboravila i oca i mater u banja luci
- phillie
#28934 Re: Zeničani
'nako treba...a ja sa zenom

- Norm
#28935 Re: Zeničani
...to se samo kaze, mala 'operi mi glavu' dobices petaka...phillie wrote:Mene neku noc (oko pola deset) na nadvoznjaku mene zaustavlja neka treba sa pricom: "Gospodine, ako mi mozete dati dvije marke, cula sam da je ovdje toliko taxi, trebam na autobus za Banja Luku". Rekoh, raspatikaj mala, ako pozuris mozda ga i uhvatis.
Mada, po ovim pricama, postali smo gori od pirocanaca![]()
![]()
![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#28937 Re: Zeničani
Jesi upratio ovo:Throttle wrote:![]()
https://www.zenicablog.com/internaciona ... sem-gradu/
Edo na aparatima
- lethalthreat
#28938 Re: Zeničani
Davno, prije 13,14 godina dao malom cigiću 5 KM, ležao ispred bosanske na asfaltu, u januaru bez čarapa i u nekakvoj dukserici. Srce mi se u tom trenutku raspadalo. Nakon što mi je radnik iz neke prodavnice u blizini rekao da je malcu to već drugi ili treći put da tako uzima lovu, ne za sebe naravno, od tada pa do danas nikome nisam dao ni feninga. One presretače nekako uvijek zaobiđem, kada ih ugledam na nekih 50-ak metara, izvadim telefon i lafo pričam pa nemam vremena da saslušam
Jedno vrijeme su se nađiđale neke trebe na sve ulaze/izlaze iz šopinga, nemoguće ih je bilo ofulati 
-
Throttle
#28939 Re: Zeničani
Nisam skužio ove do sad_BataZiv_0809 wrote:Jesi upratio ovo:Throttle wrote:![]()
https://www.zenicablog.com/internaciona ... sem-gradu/
Edo na aparatima
Nek ima izbora, konkurencija je dobra stvar.
Nisam ja više plinaš, samo čisti benzinski oktani
-
miop
#28940 Re: Zeničani
Zenicani, posto nisam iz Zenice, jel' istina da ce novi ministar policije ZDK biti Predsjednik A-SDA ZDK?
-
kakavdanakneiskustvu
#28941 Re: Zeničani
miop wrote:Zenicani, posto nisam iz Zenice, jel' istina da ce novi ministar policije ZDK biti Predsjednik A-SDA ZDK?
covjek dobio otkaz u mup-u,ako mislis na isaka,a sad da bude ministar,kod nas je sve moguce
-
clio_dci120
#28942 Re: Zeničani
Ja kako sam cuo ili ministar unutrasnjih poslova ili privrede, jedno do to dvoje 100%.
-
channel10
#28943 Re: Zeničani
Hoće li ti Ajzak Ramon biti neka fela u Vladi 
- phillie
#28944 Re: Zeničani
Karma is a bitchkakavdanakneiskustvu wrote:miop wrote:Zenicani, posto nisam iz Zenice, jel' istina da ce novi ministar policije ZDK biti Predsjednik A-SDA ZDK?
covjek dobio otkaz u mup-u,ako mislis na isaka,a sad da bude ministar,kod nas je sve moguce
Ps. Sad kad se sjtih, dodje l' ti do Nisa? I kako:)
-
clio_dci120
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#28946 Re: Zeničani
In Style je bio u Hotelu Rudar
- Casual's
#28947 Re: Zeničani
a ti majkemiop wrote:Zenicani, posto nisam iz Zenice, jel' istina da ce novi ministar policije ZDK biti Predsjednik A-SDA ZDK?
-
Kralj Tvrtko I.
#28948 Re: Zeničani
Dom rudara, na kapiji Stare jame.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#28949 Re: Zeničani
Sta je sad sa Hotelom Rudar? Ne radi koliko se moze vidjeti....trebao je biti studentski dom, ali su se nesto usutili oko toga...Kralj Tvrtko I. wrote:Dom rudara, na kapiji Stare jame.
- Norm
#28950 Re: Zeničani
Casual's wrote:a ti majkemiop wrote:Zenicani, posto nisam iz Zenice, jel' istina da ce novi ministar policije ZDK biti Predsjednik A-SDA ZDK?morat će nam milicija pušiti one kablove sada
...sami pali sami se ubili...al ima jos vremena...ako bude ministar poljoprivrede davace podsticajna sreTsva za uzgoj 'duhana' za nargile...eto bizMisa