Demokratska fronta Željko Komšić
- mirzadelibasic
- Corto Maltese
#28927 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jesu li stranački orgnani obznanili na osnovu kojeg člana statuta stranke su Suljagić i Bajrović brisani iz evidencije?
- Altsa
#28928 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Reuf se ne moze voditi ni pod cime. najobicniji bezveznjakovic. Svi ste se sprdali i ismijavali sa Reufom kada je dosao na mjesto ministra...E sada kada je on glavni alat za pljuvanje po komsicu odjednom je dobar. Sve smrdi da su i reuf i emir na scepinoj platnoj listi. Svakako da je nepotrebna i bezvezna komsina prica o malcu genijalcu iz amerike ali eto vi ste se toga ufatili.
- Corto Maltese
#28929 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma dobro to, svi znamo da su njih dvojica šupci.
Nego na osnovu kojeg člana, paragrafa, odredbe... su ti šupci izbačeni?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#28930 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
bola Corto ne znaju oni ni šta piše u tom StatutuCorto Maltese wrote:Ma dobro to, svi znamo da su njih dvojica šupci.
več smo utvrdili u predizbornoj da se večina hudnih opredjelila za stranku kojoj ni ime ne znadu, a kamol kakav statut, program jal šta drugo
-
45cents
#28931 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Corto Maltese wrote:Ma dobro to, svi znamo da su njih dvojica šupci.
Statut ima samo dva člana:
Član 1.
"Ili oni ili ja"
Član 2.
Ovaj Statut stupa na snagu minutom objave na FB.
- Corto Maltese
#28932 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I neka me neko podsjeti zbog čega je ono Komšić napustio SDP?
- mousstapha
#28933 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jel' uspio neko iskopati o kojim se novinama radilo, gdje je Suljagic ostavio "tragove prstiju"?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#28934 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ono, kad spizdis 35 minuta mladostiCorto Maltese wrote:
Ono, kada te Indira Kučuk-Sorguč priprema za emisiju.
P.S. Neki dan ga vidim, vozi lola bijeli audi SUV
- dustaban
#28935 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kruzi gradom i snima trudnice, spao mu rejting dobro bi mu dosla jos jedna intervencija..._BataZiv_0809 wrote:Ono, kad spizdis 35 minuta mladostiCorto Maltese wrote:
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#28936 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
dustaban wrote: Kruzi gradom i snima trudnice, spao mu rejting dobro bi mu dosla jos jedna intervencija...
- Haris.ba
#28937 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Član 18.
Član Stranke ima pravo:
a) da učestvuje u kreiranju i ostvarivanju politike Stranke,
b) da bira i bude biran u organe Stranke,
c) da kandiduje i da se kandiduje za sve funkcije u Stranci,
d) da ravnopravno učestvuje u aktivnostima Stranke;
e) da iznosi kritike na rad organa Stranke;
f) da izražava mišljenja i gledišta koja su drugačija od mišljenja većine;
g) da bude informiran o aktivnostima Stranke;
h) da od Statutarne komisije zahtijeva tumačenje Statuta;
i) da ostvaruje i druga prava u skladu sa Statutom i drugim aktima Stranke;
j) da o pojedinim, konkretnim političkim stavovima s drugim članovima organizira frakciju unutar Stranke, ukoliko to ne dovodi u pitanje osnovne principe djelovanja Stranke (iz člana 6. ovog Statuta) ili njezina programska opredjeljenja, a posebno:
- očuvanje i afirmaciju državnog identiteta i suvereniteta BiH,
- osnovna ljudska prava, slobode i dostojanstvo ljudi,
- etničku i vjersku ravnopravnost,
- euroatlanske intergracije BiH,
- tekovine antifašizma,
- ostvarivanje socijalne pravde i zaštite prava radnika i ugroženih kategorija stanovništva,
- glasanje o budžetu na svim nivoima vlasti u BiH.
Član 22.
1. Članstvo u Stranci prestaje istupanjem, isključenjem i neplaćanjem članarine.
2. Iz Stranke se istupa davanjem pisane izjave ili vraćanjem članske karte.
3. Isključenje iz Stranke izriče se za:
a) članstvo, djelovanje i kandidaturu u drugoj stranci / partiji;
b) davanje potpisa podrške drugoj stranci / partiji ili nezavisnom kandidatu bez saglasnosti nadležnog organa Stranke;
c) djelovanje koje je u suprotnosti s osnovnim principima Stranke;
d) kršenje Statuta Stranke;
e) nepoštivanje obaveza vijećnika / odbornika, odnosno, zastupnika / poslanika,
f) ponašanje ili djelo kojim se nanosi ozbiljna šteta ugledu Stranke.
4. Član Stranke ne može ponovo pristupiti Stranci prije isteka roka od dvije godine od dana isključenja iz Stranke.
Član 23.
1. Odluku o isključenju iz Stranke donosi Komisija za članstvo.
2. Na Odluku o isključenju iz Stranke se može Predsjedništvu Stranke podnijeti žalba u roku od 15 dana.
3. Odluku o žalbi na odluku o isključenju donosi Predsjedništvo Stranke na prvoj narednoj sjednici nakon prijema žalbe.
------
A koga zanima novinarski tekst? Od kliksa je.
http://www.demokratskafronta.ba/index.p ... view=754,4
-----
Nego, (po natpisima novina) predsjedništvo stranke je isključilo Suljagića i Bajrovića iz članstva. A u statutu jasno piše da to radi Komisija za članstvo. A da je predsjedništvo stranke žalbeni organ na takvu odluku. A predsjednik stranke je predsjedništvu napisao pismo "ili ja ili oni". Pa i kad bi se poštovao statut, šta bi vrli pravnik Željko rekao na pismo kojim pred žalbeni organ stavljaš izbor ili ja ili oni?
Član Stranke ima pravo:
a) da učestvuje u kreiranju i ostvarivanju politike Stranke,
b) da bira i bude biran u organe Stranke,
c) da kandiduje i da se kandiduje za sve funkcije u Stranci,
d) da ravnopravno učestvuje u aktivnostima Stranke;
e) da iznosi kritike na rad organa Stranke;
f) da izražava mišljenja i gledišta koja su drugačija od mišljenja većine;
g) da bude informiran o aktivnostima Stranke;
h) da od Statutarne komisije zahtijeva tumačenje Statuta;
i) da ostvaruje i druga prava u skladu sa Statutom i drugim aktima Stranke;
j) da o pojedinim, konkretnim političkim stavovima s drugim članovima organizira frakciju unutar Stranke, ukoliko to ne dovodi u pitanje osnovne principe djelovanja Stranke (iz člana 6. ovog Statuta) ili njezina programska opredjeljenja, a posebno:
- očuvanje i afirmaciju državnog identiteta i suvereniteta BiH,
- osnovna ljudska prava, slobode i dostojanstvo ljudi,
- etničku i vjersku ravnopravnost,
- euroatlanske intergracije BiH,
- tekovine antifašizma,
- ostvarivanje socijalne pravde i zaštite prava radnika i ugroženih kategorija stanovništva,
- glasanje o budžetu na svim nivoima vlasti u BiH.
Član 22.
1. Članstvo u Stranci prestaje istupanjem, isključenjem i neplaćanjem članarine.
2. Iz Stranke se istupa davanjem pisane izjave ili vraćanjem članske karte.
3. Isključenje iz Stranke izriče se za:
a) članstvo, djelovanje i kandidaturu u drugoj stranci / partiji;
b) davanje potpisa podrške drugoj stranci / partiji ili nezavisnom kandidatu bez saglasnosti nadležnog organa Stranke;
c) djelovanje koje je u suprotnosti s osnovnim principima Stranke;
d) kršenje Statuta Stranke;
e) nepoštivanje obaveza vijećnika / odbornika, odnosno, zastupnika / poslanika,
f) ponašanje ili djelo kojim se nanosi ozbiljna šteta ugledu Stranke.
4. Član Stranke ne može ponovo pristupiti Stranci prije isteka roka od dvije godine od dana isključenja iz Stranke.
Član 23.
1. Odluku o isključenju iz Stranke donosi Komisija za članstvo.
2. Na Odluku o isključenju iz Stranke se može Predsjedništvu Stranke podnijeti žalba u roku od 15 dana.
3. Odluku o žalbi na odluku o isključenju donosi Predsjedništvo Stranke na prvoj narednoj sjednici nakon prijema žalbe.
------
A koga zanima novinarski tekst? Od kliksa je.
http://www.demokratskafronta.ba/index.p ... view=754,4
-----
Nego, (po natpisima novina) predsjedništvo stranke je isključilo Suljagića i Bajrovića iz članstva. A u statutu jasno piše da to radi Komisija za članstvo. A da je predsjedništvo stranke žalbeni organ na takvu odluku. A predsjednik stranke je predsjedništvu napisao pismo "ili ja ili oni". Pa i kad bi se poštovao statut, šta bi vrli pravnik Željko rekao na pismo kojim pred žalbeni organ stavljaš izbor ili ja ili oni?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#28938 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
to je pravna država iz Tite 
- dustaban
#28939 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne znas za taj slucaj kad je negdje kod maglaja naisao na auto u kvaru unutra trudnica, naredio vozacu da ih preveze do bolnice... poslije bio kum, djetetu dali ime po njemu (muslimani)..._BataZiv_0809 wrote:dustaban wrote: Kruzi gradom i snima trudnice, spao mu rejting dobro bi mu dosla jos jedna intervencija...
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/zeljko ... -bebe.html
Mislim, lijep gest ali kad mi radimo te iste stvari to niko ne primjeti...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#28940 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Aha znam za to, nego nisam uspio povezati sa tonom i kontekstom onog postadustaban wrote:Ne znas za taj slucaj kad je negdje kod maglaja naisao na auto u kvaru unutra trudnica, naredio vozacu da ih preveze do bolnice... poslije bio kum, djetetu dali ime po njemu (muslimani)..._BataZiv_0809 wrote:dustaban wrote: Kruzi gradom i snima trudnice, spao mu rejting dobro bi mu dosla jos jedna intervencija...
- General War
#28941 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
...ta njegova "nova nada" me podsjeca na onaj vic o bijesnim chukama kad su sterilizovali kerove, pa tip kazao ne bojim se ja da ce me onij j...t nego ugrist, tako i Zeljkov as u rukavu.. imamo pun Q raznoraznih inzenjera, ali nemamo nikoga sa politickom vizijom.breuer wrote:Mali genijalac koji živi u AmerikU i bavi se umjetnom inteligencijom će mijenjati BiH.
Ma stvarno je čitav koncept "lijevog" razmišljana propao. Nažalost.
-
miop
#28942 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
dustaban wrote:Ne znas za taj slucaj kad je negdje kod maglaja naisao na auto u kvaru unutra trudnica, naredio vozacu da ih preveze do bolnice... poslije bio kum, djetetu dali ime po njemu (muslimani)..._BataZiv_0809 wrote:dustaban wrote: Kruzi gradom i snima trudnice, spao mu rejting dobro bi mu dosla jos jedna intervencija...

- Frishak
#28943 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Al e onoThe BEN10 wrote:Koje mahalanje i šuplja novinarska. Novinarstvo nula bodova...
Komsic se obruko kroz 2015..zalosno, jer stvarno sam ga gotivio u SDPu
On nije za politike, preemotivan, mahaluski se pojavljuje na TVu...
Ako DF ne izgubi makar trecinu glasova evo glave...vjerujem da ce se dosta ljudi prebacit u Nasu Stranku..nekako mi se cine, iako su najmanji, da solidno rade svoj posao
- It_is_a_Leclerc
#28944 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Možda Reuf Bajrović nije najadekvatniji kandidat za ministra industrije i energetike, ali je momak, prije svega, vrhunski obrazovan u inostranstvu, što se ne može reći za 80 % političke scene u ovoj državi. To za početak. Dakle, bezveznjakovići su ljekari koji umjesto uz pacijente, vrijeme troše tabireći budžete i poslovnike, i "politolozi" iz Kiseljaka, a ne neko ko se za politiku - školovao.Altsa wrote:Reuf se ne moze voditi ni pod cime. najobicniji bezveznjakovic. Svi ste se sprdali i ismijavali sa Reufom kada je dosao na mjesto ministra...E sada kada je on glavni alat za pljuvanje po komsicu odjednom je dobar. Sve smrdi da su i reuf i emir na scepinoj platnoj listi. Svakako da je nepotrebna i bezvezna komsina prica o malcu genijalcu iz amerike ali eto vi ste se toga ufatili.
Komšić po staljinističkom principu - siječe one nedorasle i one koji strše. Ostaju samo osrednji tipa Hanka Vajzović.
- General War
#28945 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
HAhahahadustaban wrote:Kruzi gradom i snima trudnice, spao mu rejting dobro bi mu dosla jos jedna intervencija..._BataZiv_0809 wrote:Ono, kad spizdis 35 minuta mladostiCorto Maltese wrote:
-
lacrima
#28946 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovaj čovjek je definitivno među top 20 najgorih promašaja koja je BiH poslije rata imala. Sve što se od 2006. do sad suštinski dešava na bh. političkoj sceni posljedica je djelovanja ovog čovjeka. U stopu ga prati Silajdžić i obaranje aprilskog paketa ranije te godine. Definitvno tvrdim da bi bez ove dvojice klaunova bili minimalno 6 godina ispred ovoga na čemu smo sad.
Ne znam kako može neko ovog čovjeka više uzimati za ozbiljno za bilo šta, propali vlasnik propale stranke.
Ne znam kako može neko ovog čovjeka više uzimati za ozbiljno za bilo šta, propali vlasnik propale stranke.
- Banksy
#28947 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Poput Lagumdžije, siječe konkurenciju.It_is_a_Leclerc wrote:
Komšić po staljinističkom principu - siječe one nedorasle i one koji strše.
pojašnjenje razloga izbacivanja, neskrivena, otvorena poruka svima u stranci kako će se provesti porastu li im ambicije ...
10:25 ->
- nemampojma0
#28948 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Malo amenstiramo preCedBika...znas na kojeg mislimlacrima wrote:Ovaj čovjek je definitivno među top 20 najgorih promašaja koja je BiH poslije rata imala. Sve što se od 2006. do sad suštinski dešava na bh. političkoj sceni posljedica je djelovanja ovog čovjeka. U stopu ga prati Silajdžić i obaranje aprilskog paketa ranije te godine. Definitvno tvrdim da bi bez ove dvojice klaunova bili minimalno 6 godina ispred ovoga na čemu smo sad.
-
lacrima
#28949 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja svog nemam, a ko kaže da taj na koga ti misliš nije među ovih 20nemampojma0 wrote:Malo amenstiramo preCedBika...znas na kojeg mislimlacrima wrote:Ovaj čovjek je definitivno među top 20 najgorih promašaja koja je BiH poslije rata imala. Sve što se od 2006. do sad suštinski dešava na bh. političkoj sceni posljedica je djelovanja ovog čovjeka. U stopu ga prati Silajdžić i obaranje aprilskog paketa ranije te godine. Definitvno tvrdim da bi bez ove dvojice klaunova bili minimalno 6 godina ispred ovoga na čemu smo sad.
-
lacrima
#28950 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A onaj na koga ja mislim da ti misliš mi je među top 3
ali kraj je i njemu