SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
insomnia78

#28926 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

O cemu ba ti?
Tercius

#28927 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

gospodja profiterka wrote: Pravo da ti kažem, ne znam po kojoj liniji. Pokušavam skontati, znam koja je komisija zadužena za šta, ali moguće je da me nešto mašilo. Da li je bilo istrage? Jer riječ je o nanošenju težih tjelesnih povreda. Možda se parlament ne bavi disciplinskim pitanjima, već izostankom istrage.
A policija je davno trebala blokirati grad.

PS. Nevezano za temu, znaš li ti je li istina ono za onaj slučaj u Kladuši ili je avazovština.? Mislim na ženu onog isilovca i to...
Omg, :thumbup: epic.Nevezano za temu nisam ovdje u svojstvu sluzbenog lica da saopstavam bilo kakve info.pucanstvu.Ovdje sam vise volonterski i zbog neke sadomazohisticke potrebe da uvestvujem u forumskim naglabanjima.
gospodja profiterka

#28928 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by gospodja profiterka »

Tercius wrote:
gospodja profiterka wrote: Pravo da ti kažem, ne znam po kojoj liniji. Pokušavam skontati, znam koja je komisija zadužena za šta, ali moguće je da me nešto mašilo. Da li je bilo istrage? Jer riječ je o nanošenju težih tjelesnih povreda. Možda se parlament ne bavi disciplinskim pitanjima, već izostankom istrage.
A policija je davno trebala blokirati grad.

PS. Nevezano za temu, znaš li ti je li istina ono za onaj slučaj u Kladuši ili je avazovština.? Mislim na ženu onog isilovca i to...
Omg, :thumbup: epic.Nevezano za temu nisam ovdje u svojstvu sluzbenog lica da saopstavam bilo kakve info.pucanstvu.Ovdje sam vise volonterski i neke sadomazohisticke potrebe da uvestvujem u forumskim naglabanjima.
Kontam. Nego presjeklo me, pa se sve nadam da će neko reći da nije istina... :(
uvijekIInikadI

#28929 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uvijekIInikadI »

Ahhhh sto se ova gospodja profiterka navadila pa drobiiiiiiii :D valjda zbog ovog rodjendana na klixu i moguceg slavlja od juce. :lol: :lol:
Sretno :thumbup:
gospodja profiterka

#28930 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by gospodja profiterka »

uvijekIInikadI wrote:Ahhhh sto se ova gospodja profiterka navadila pa drobiiiiiiii :D valjda zbog ovog rodjendana na klixu i moguceg slavlja od juce. :lol: :lol:
Sretno :thumbup:
Ženska posla ba. :lol:
uvijekIInikadI

#28931 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uvijekIInikadI »

Samo opusteno :) i nista nategnuto :wink:
supercali

#28932 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

Tercius wrote:
gospodja profiterka wrote:

Ama pusti se vojske, to bi rasteglo diskusiju u nedogled.
Da, kad parkiram SVOJE vozilo pogrešno, onda samo platim kaznu iz svog džepa. Kad pogrešno parkiram, slupam ili nekoga opalim službenim vozilom, onda i disciplinski odgovaram. A tvoj kolega se služi vještinama koje mu je dala "firma", tako reći, i u koje je, kako si sam rekao, uloženo brdo para da bi služile "firmi", a ne njemu na skijanju. Zato odgovara disciplinski. Ne znam šta se dogodilo između njega i tog klinca, ali momak ne izgleda kao ozbiljna prijetnja potpuno obučenom specijalcu, iako nikad ne znaš. Greška je što se to pokušalo zgurati pod tepih, pa dospjelo u ruke parlamentarcima. Sada možda izgleda gore nego što zaista jeste.
Veze nemam o kakvim korisničkim nalozima pričaš, zaista.
Pa to ti govorim pusti ustavna uredjenja normalnih drzava i njihove vojske, nidje veze sa ovom pricom.Pa bravo to i ja kazem problem solved, sta je bilo ne znam i ko je kome bio prijetnja ni to ne znam, to se treba utvrditi.Nego je meni veca enigma od kojeg datuma i godine i po kojem zakonskom aktu parlamentarci raspravljaju o diciplinskim odgovornostima policajaca.Kako kontam parlamentarci tj. politicari direktno se uplicu u unutrasnje stvari policije i odredjuju koji policajac je fin a koji je zao, sto je opet protivno svim vazecim zakonima ove drzave, jer ako iko ima pravo da o tome odlucuje i bavi se tom problematikom su disciplinske komisije i sudovi.Nego sam nesto porprilicno ubjedzen da kako sve u ovoj drzavi ide po privatnim linijama, da je i ovaj slucaj nekako istim kanalom uspio stici na dnevni red parlamentaraca.Cirkus zivi, haman dok policija ne blokira grad i sve ebene institicuije u ovoj drzavi nema haira ovdje.
Pa sta ste radili na februarskim protestima
Mogli ste komotno se prikljuciti narodu onda
Felid

#28933 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Felid »

Da li neko ima neke informacije o ženi koja je izvršila samoubistvo u hotelu BM u Sarajevu na noć 8-og Marta ??
Tercius

#28934 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

@ssupercali
Ti bi mogao izaci malo i vani veceras prici kakvoj finoj sekici, da ohanu malo ove forumasice od tebe, pusti se teskih tema.
vješalica

#28935 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

gospodja profiterka wrote:Tercius trola. :D

Njegove vještine su, tehnički, vlasništvo države. Kako i sam Tercius reče, država je u njega stukla par stotina hiljada (mojih, naših) para, nije se on rodio s prslukom od kevlara i crnim pojasom. Zbog iskustva s bivšom JNA, ne bih voljela da me opet mlate oružjem kupljenim mojim novcem, naprosto bi mi bilo ponižavajuće,

S druge strane, ne znamo šta se desilo, ali znali bismo da se rasplet nije morao tražiti u parlamentu.
Slažem se da se specijalac pred sudom ne može tretirati drugačije od ostalih građana, ali ako je ovo uradio mora letjeti iz službe. Pa makar svaki dan opljačkao po jedan furgon. Jeftinije je nego svako malo isplaćivati odštete, opet mojim i našim novcima. Pa nećemo valjda sastaviti odštetnu tarifu za specijalce, tipa Premlaćivanje xxx KM; Silovanje yyy KM; Ubistvo zzz KM; Teško ubistvo xyz KM...

Inače, specijalci su neophodni, ali su anomalija, jer je zapravo riječ o vojnoj formaciji (po svim bitnim parametrima) u strukturi civilne policije. Postoji razlog zašto ustavi normalnih zemalja zabranjuju angažman vojske na vlastitoj teritoriji i protiv vlastitih građana. Zato treba pooštriti selekciju i nadati se najboljem.
nemaš ti pojma šta si sve napisala
čuj civilna policija
ma nemaš ti pojma o policijskim strukturama i organizaciji u državi
naravno to neznanje pokušavaš kompenzirati pričom o jebenoj JNA i prijašnjem sistemu
tipično razmišljanje postratne generacije
vješalica

#28936 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

insomnia78 wrote:Samo vam fali Legija
eo je došla
Image
Objektivitet

#28937 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Objektivitet »

Sarajevo: Obračun u centru Ferhadije, policija na terenu

Sarajevska policija je večeras, oko 21 sat dobila dojavu da je u centru grada došlo do obračuna oružjem.

Kako su nam kazali u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, ekipa je upućena na lice mjesta, no više informacija će biti kasnije.

U međuvremenu, čitatelji nam javljaju kako je do pucnjave došlo u ulici Ferhadija, te da je na terenu prisutna ekipa hitne pomoći.
insomnia78

#28938 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

vješalica wrote:
insomnia78 wrote:Samo vam fali Legija
eo je došla
Image
Nije ta no Milorad
Tako su oni 2001-e blokirali grad
Image
Kasnije su, doduse presli na neke "malo" radikalnije metode
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28939 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

Felid wrote:Da li neko ima neke informacije o ženi koja je izvršila samoubistvo u hotelu BM u Sarajevu na noć 8-og Marta ??
info:

ako je to to...sto sam ja cuo
nesto je zeznula u banci
dobila suspenziju pred otkaz
odvela djecu na cuvanje
otisla u hotel i ubila se

to je moj info

nadam se da grijesim oprostite svi
O'zone
Globalni moderator

#28940 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Vidim u gradu zanimljivo :roll:
Troll_Happens

#28942 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Troll_Happens »

A nije jos ni 22h do jutra moze svasta jos biti...
Reglan

#28943 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Reglan »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
u centru grada, u najprometnijoj ulici, subota vecer kad ima najvise raje. Kakva bolest. :run:
O'zone
Globalni moderator

#28944 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Nije bolest. To je postala sasvim normalna stvar isto ko u ratu...izađeš pa valjda se i vratiš
insaneinthebrain

#28945 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insaneinthebrain »

nefko:
SIGURNOSNA SITUACIJA U GRADU ZADOVOLJAVAJUCA :oops:
ranger

#28946 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ranger »

tuzilastvo je krivo sta vi znate.
slucaj gotov.
neeeext....
:run:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#28947 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

To su vjerovatno isti oni sto ih je sud do sad pustao jedno 10 puta....!!!!..a tuzilastvo nije imalo dovoljno dokaza
Logovan

#28948 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

Sigurnosna situacija je zadovoljavajuća, nemamo problema sa kriminalom, od svih glavnih gradova iz Europe mi imamo najmanje problema, bla, bla, bla.
Vitezanin

#28949 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Vitezanin »

Ajde kontaš roknu se negdje na Alipašinom, Ilidži itd, prijeđeš preko toga da se i otme mobitel ili torbica u centru u Ferhadiji, a sad pucačina u samom centru??

Jbt.
JThomas

#28950 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

centar, periferija, ono između, turistički dijelovi, stambeni dijelovi, brdski, ravni...sve je svejedno. nigdje nisi siguran.
Locked