ako ti prvi put da ides tamo ok, a ako nije, do tebe je, sto ba ides uopste tamo
P.S. gledam jutros u gluho doba lika, ide sa lavorom preko parkinga... jeza me presjekla, odahnuh tek kad je izasao s mog i zasao u drugi parking preko puta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
ako ti prvi put da ides tamo ok, a ako nije, do tebe je, sto ba ides uopste tamo
Sto ne bi dali da sam sipas?
Ja bi ovo zakonom zabranio... U glavi mi brze cvike, air maxice, naspe 10.40 i dadne 10 KM i fol ode... Zajebo nekog... Šta sam se takvih papaka nagledo kod nas to je nehumano...
Znam da je na nekim pumpama kod nas znao biti natpis zabranjeno samousluziva je, ne znam zasto. Osim toga, mislim da nikad nisam vidio da neko kod nas sipa sam pa onda ni ja to ne radim. Nemam problem sa tim da naspem sam, ali vidim da to nije obicaj.zippoo87 wrote: ↑05/05/2022 14:57Sto ne bi dali da sam sipas?
Ja uvijek sipam sam ako vidim da je radnik zauzet i ne moze odmah doci.Odem na kasu,platim i uzmem racun,isto kao i kada radnik sipa.
I ljudi,uvijek trazite racun...dosta sto nas kolju cijenom,jos da im i pdv stavljamo u dzep na crno.
Jucer ja sipam na Nasko benzinska,iza Lukavca benzinska,trazio racun,radnik se pogubio,ne zna racun otkucati.
To je zato sto niko ne trazi racun i lagano gazdi u dzep stavis jos 17% na kafu.
Isto jucer,otisao u radnju gdje prodaju voce i povrce...kupujem tu vec neko vrijeme i uzimam vecu kolicinu i samo mi bubne iznos za platiti,niti znam koliko sta kosta,niti kolicinu ni nista.Jucer otisao uzeti voca nekog,trazim fiskalni racun,radnica se pogubila,ne zna otkucati racun,pa mi onda kaze da ananas nemaju u kasi,kao kucati ce nesto drugo...reko samo kucaj sta hoces.
Tu osim mene,vjerujem da niko nikada i ne trazi racun a prometa imaju bruku.
Do nas je sve
Nema to pomjeri auto prije nego plati, u USA prvo udjes unutra kažeš broj pumpe i iznos za koji ćeš da sipas pa ti onda radnik pusti za toliki iznos na tom broju. Ne možeš samo stat izaći iz auta i nasutlaserShow wrote: ↑05/05/2022 16:07 Problem je sto mi mislimo da se svijet ravna po nama. Pa tako ako ne sipas sam, papak si, a ne zna da zakonski nije dozvoljeno.
Hajde onda ode vani, gdje je dozvoljeno da sipa, pa onda pomjeri auto prije nego sto plati i dobije kaznu. Tako i ovdje budu nestrpljivi sto covjek prvo naspe, pa ode da plati, sto ne pomjeri auto![]()
To vlasniku pumpe na kafu ostavim.
Nije problem do radnika, vec do musterija...vecina ne gleda, pa odmah stane na prvi "pistolj" od ulaza na pumpu, umjesto da ide na prvi prema izlazu, ako je zauzet, onda odmah iza na sljedeci...Tako onemogucava pumpasa, da sipa vise auta odjednom i pravi se guzva...drugo ima sporih ljudi, sto neko rece dok se pokrene, pa dok on krene, pa dok plati...pa ima ih dodju naspu, ostave auto na aparatu i odu u razgledanje po pumpi kao da je Bingo...umjesto da plate i da se pomjere na parking, pa gledaj do mile volje...takodje cinjenica je da je vecina malih pumpi u BiH, iz proslog sistema, koje ne zadovoljavaju danasnje standarde...takva je ta i mala INA, nema se gdje 4 auta komotno zaustavit i vec su na cesti...!
Kad je guzva upitam mogu li sam, ako kaze da mogu naspem sam. Nikad bez pitanja ne uzmem pistolj