Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Tomahawk11
Globalni moderator

#28876 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tomahawk11 »

Ja sam je već dawngrejdovao :mrgreen:
aditon

#28877 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

ako sve što se najavljuje za sljedeću godinu zaista i izađe na tržište, onda će 2020 godina vjerovatno biti najbolja godina za gamere ikada. Naslovi koje čekam, a najavljeni su za sljedeću godinu, između ostalih su: Cyberpunk 2077, Watch Dogs 2, Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2, Dying Light 2, Beyond Good & Evil 2 a sad i Death Stranding...također, Avengersi bi mogli biti zabavni, a najavljeni su za narednu godinu.

@fera kad prije si završio The Outer Worlds..zar je tako kratka?
Tomahawk11
Globalni moderator

#28878 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tomahawk11 »

Čudi me da PC gameri nemaju interesa za The Last of Us?
aditon

#28879 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

Pa kad ta igra neće vidijeti PC platformu..ne treba se zanositi..ako ikad bude na PC-u, bit će i na mom HDD :D
House

#28880 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

još 8 dana
Tomahawk11
Globalni moderator

#28881 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tomahawk11 »

aditon wrote:Pa kad ta igra neće vidijeti PC platformu..ne treba se zanositi..ako ikad bude na PC-u, bit će i na mom HDD :D
Ima li neki razlog konkretno za to ili?

Mislim ima još PS ekskluziva, pa opet nekako završe i na PC platformama.

Razumijem da prednost imaju konzolaši, al opet, bezze da nakon recimo godinu nema i na PC-u.
Averus

#28882 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

aditon wrote:ako sve što se najavljuje za sljedeću godinu zaista i izađe na tržište, onda će 2020 godina vjerovatno biti najbolja godina za gamere ikada. Naslovi koje čekam, a najavljeni su za sljedeću godinu, između ostalih su: Cyberpunk 2077, Watch Dogs 2, Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2, Dying Light 2, Beyond Good & Evil 2 a sad i Death Stranding...također, Avengersi bi mogli biti zabavni, a najavljeni su za narednu godinu.

Još da oni žohari iz Squenixa hoće najaviti Final Fantasy 7 Remake za PC, svanulo bi mi :D
ferratilis

#28883 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

aditon wrote:ako sve što se najavljuje za sljedeću godinu zaista i izađe na tržište, onda će 2020 godina vjerovatno biti najbolja godina za gamere ikada. Naslovi koje čekam, a najavljeni su za sljedeću godinu, između ostalih su: Cyberpunk 2077, Watch Dogs 2, Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2, Dying Light 2, Beyond Good & Evil 2 a sad i Death Stranding...također, Avengersi bi mogli biti zabavni, a najavljeni su za narednu godinu.

Iznenadio sam se, pred kraj su nekako zbrzali pricu i stavili neki cinematic kao sta se desi nakon svega. Mozda sam oko 20 sati sveukupno igrao. Doduse, igrao sam cisti combat build na normal tezini, sto dosta skracuje igru. Nakon par mjeseci cu vjerovatno opet preci na najvecoj tezini. :)

Vezano za Death Stranding, posto igra koristi Horizon Zero Dawn engine, ovo ce biti prvi put da ce first party Sony engine izaci za PC. Ako performanse budu dobre, mozda cemo imati vise Sony naslova za PC u buducnosti.
Last edited by ferratilis on 28/10/2019 16:19, edited 1 time in total.
arnes_king

#28884 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Tomahawk11 wrote:
aditon wrote:Pa kad ta igra neće vidijeti PC platformu..ne treba se zanositi..ako ikad bude na PC-u, bit će i na mom HDD :D
Ima li neki razlog konkretno za to ili?

Mislim ima još PS ekskluziva, pa opet nekako završe i na PC platformama.

Razumijem da prednost imaju konzolaši, al opet, bezze da nakon recimo godinu nema i na PC-u.
Pa ako je bas eksluziva onda i ostane samo za tu platformu, cim izadje i za PC prestaje biti PS Eksluziva.

Razlog zasto postoje eksluzive koje to i ostanu jeste da bi povecali prodaje samih PS konzola jer dosta raje kupi konzolu samo radi nekih eksluziva. Pored brojnih prednosti PC-a prema konzolama moraju i oni imati nesto sto ce praviti prednost. Jos kad skontas da im je Microsoft radi Xbox-a konkurencija to ima jos vise smisla.
Tomahawk11
Globalni moderator

#28885 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tomahawk11 »

arnes_king wrote: Pa ako je bas eksluziva onda i ostane samo za tu platformu, cim izadje i za PC prestaje biti PS Eksluziva.

Razlog zasto postoje eksluzive koje to i ostanu jeste da bi povecali prodaje samih PS konzola jer dosta raje kupi konzolu samo radi nekih eksluziva. Pored brojnih prednosti PC-a prema konzolama moraju i oni imati nesto sto ce praviti prednost. Jos kad skontas da im je Microsoft radi Xbox-a konkurencija to ima jos vise smisla.
Ma jasno, nego imam osjećaj da neke igre kao RDR2 podlegnu pritisku (čitaj: dobiju puno para :D ).
arnes_king

#28886 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Tomahawk11 wrote:
arnes_king wrote: Pa ako je bas eksluziva onda i ostane samo za tu platformu, cim izadje i za PC prestaje biti PS Eksluziva.

Ma jasno, nego imam osjećaj da neke igre kao RDR2 podlegnu pritisku (čitaj: dobiju puno para :D ).
Ima i toga ali npr to i nisu bas developeri koji rade cistokrvne eksluzive. Rockstargames tako radi i sa GTA, prvo izbaci na konzole i to i Xbox i PS pa nakon godinu za PC. Dok npr Naughty Dog radi vecinu igara samo za PS i tu nema polemike. I tu su sigurno velike pare u pitanju da bi se radilo samo za jednu platformu i imaju sigurno i ugovori koji sprijecavaju to da se neko odjednom predomisli i izbaci za drugu.

Kada pogledas igre koje izlaze na vise platformi i ciste eksluzive u vecini slucajeva ciste eksluzive izgledaju puno bolje i naprednije jer se moze uloziti vise truda i fokusirati da se optimizuje samo za tu platformu, dok onako moraju portovati i uskladiti da je to "tu negdje" na svim platformama i odmah ne moze dostici isti nivo.

Na konzoli tek sa pravom eskluzivom vidis sta je moguce izvuci iz tog hardvera i tu vidis maksimalni kapacitet.
Last edited by arnes_king on 28/10/2019 16:39, edited 3 times in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#28887 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Watch dogs 2 je davno izašao... Možda 3?
SanskiBiser

#28888 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

arnes_king wrote:
Tomahawk11 wrote:

Ima i toga ali npr to i nisu bas developeri koji rade cistokrvne eksluzive. Rockstargames tako radi i sa GTA, prvo izbaci na konzole i to i Xbox i PS pa nakon godinu za PC. Dok npr Naughty Dog radi vecinu igara samo za PS i tu nema polemike. I tu su sigurno velike pare u pitanju da bi se radilo samo za jednu platformu i imaju sigurno i ugovori koji sprijecavaju to da se neko odjednom predomisli i izbaci za drugu.

Kada pogledas igre koje izlaze na vise platformi i ciste eksluzive u vecini slucajeva ciste eksluzive izgledaju puno bolje i naprednije jer se moze uloziti vise truda i fokusirati da se optimizuje samo za tu platformu, dok onako moraju portovati i uskladiti da je to "tu negdje" na svim platformama i odmah ne moze dostici isti nivo.
Trenutno se Sony ne isplati praviti nove ugovore za nove ekskluzive dok god ne izadje PS5 i moguce da ce Ghost of Tsushima izaci sa optimizacijama za PS5 inace cim bude moguce radim preorder. Kontam kad bi Witcher 3 imao ovakav combat gdje bi mu bio kraj :D

Last of us 2 ce sigurno biti remaster za PS5 inace uz TW3 i God of War po meni kec je igra sa najboljom naracijom i pricom. God of War 2 na PS5 e to će biti dernek. :izet:

aditon

#28889 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

Chmoljo wrote:
Watch dogs 2 je davno izašao... Možda 3?
da, dođe treći po redu, samo što sam ja grešku napravio...ovaj treći nastavak se zove Legion i baš obećava...

aditon

#28890 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

Ne mogu se zamisliti da igram na konzoli igre, bez obzira na pojedine ekskluzive konzola koje su zaista vrijedne pažnja, a pored gore pobrojanih, dodao bih i igru Uncharted. O PS5 nema previše informacija osim što svi očekuju da će hardverski biti jako moćan. Ko zna, možda nekad i to čudo se kupi..
diablobih

#28891 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by diablobih »

Bit ce mocan prvu godinu, onda ce pasti na nivo prosjecnog racunara, zatim kao i dosadasnje plejke na nivo entry i ispod nivoa.
ferratilis

#28892 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Pravi je zlocin da je jedna od najljepsih igara ikad, Bloodborne, zakljucana iza usranog hardvera koji jedva gura 30fps. Pogotovo jer su godinu kasnije izbacili DS3 za pc, a radi savrseno i na starijim racunarima. Slicna stvar je bila sa Demons Souls za PS3. Jebo ekskluzivitet, za to nema nikakvog opravdanja osim pohlepe.

Image
Plavo-bijeli

#28893 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Plavo-bijeli »

gledam gameplay, grafiku i sjebajem se... šta će bit jbt za 5,10,20 godina, da ne kažem za 50 i kakve će igre bit :-) :shock:
Ramsey8

#28895 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Ramsey8 »

:lol:

Pc sklapas kako hoces i das mu dusu
A ps4 je svaki isti
caseytron

#28896 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by caseytron »

Plavo-bijeli wrote:

gledam gameplay, grafiku i sjebajem se... šta će bit jbt za 5,10,20 godina, da ne kažem za 50 i kakve će igre bit :-) :shock:

Downgrade 100%. Kakav svijet nece ga ni bit :D
aditon

#28897 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

da, treba biti oprezena s hypeom u vezi grafike...najbolji primjer je Anthem, trailer i stvarnost na kraju su bili različiti ko Saturn i Uran..Međutim ono što obećava u vezi, konkretno WD Ledgion, jeste dostupni gameplay igre gdje grafika definitivno nije srozana. Izgleda impresivno u svakom smislu. Meni je prvi dio igre baš sjeo. Bila je ako ne najzahtjevnija, onda među najzahjevnijim igrama ikada do tada...Drugi dio nisam igrao jer je imao više nego loše ocjene

edit:

evo sad gledam, Ubisoft je pomjerio datum izlaska Watch Dogs-a međutim nema novi precizan datum, Također i Vampire i Last of us 2 je odgođen..

https://www.bug.hr/igre
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#28898 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

i meni je izuzetno fino sjelo igranje Watch dogs 1.

priča je bila talašika, ali one zajebancije sa hakovanjem su bile ekstra. hakovanje kamera, skupljanje QR kodova. dobra zezancija. baš sam igrao bez osjećaja grinda.
SmokingMan

#28899 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Chmoljo wrote:i meni je izuzetno fino sjelo igranje Watch dogs 1.

priča je bila talašika, ali one zajebancije sa hakovanjem su bile ekstra. hakovanje kamera, skupljanje QR kodova. dobra zezancija. baš sam igrao bez osjećaja grinda.

Jesi li očistio sve taskove?
aditon

#28900 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

najdraže mi je bilo kad me policija npr juri a ja dignem podzemne plinske cijevi u zrak i tako otresem pratnju...ili kad npr hacknem one stubice sto se izvlace iz asfalta te tako ukopam pratnju u mjestu :D
Post Reply