SDA-All about

pirpa

#28876 Re: SDA-All about

Post by pirpa »

siva eminencija..ljudi iz sjene
pirpa

#28877 Re: SDA-All about

Post by pirpa »

nane mi i dede ovi jaci od drzave :lol: :lol:
Image
pirpa

#28878 Re: SDA-All about

Post by pirpa »

poslao ih Alija tokom rata da skupljaju pare za Bosnu i bosansku sirotinju a oni punili dzepove....bolje narode nisi ni zasluzio nego da te jebe svaka fukara

Image
megaman4

#28879 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

Zato je nekoliko hiljada gradjana u 2016 godini napustilo Ilidzu, a koliko cujem, taj se trend nastavlja i u ovoj godini. Toliko o razvijenoj opstini Ilidza i prosperitetu u njoj. :-)
mirsek

#28880 Re: SDA-All about

Post by mirsek »

JThomas wrote:mlatiš gloginje tuđim kurcem. čovjek radi optimalno. da je recimo odmah na početku uradio to što ti zagovaraš, ti ne bi znao dovoljno činjenica da budeš na njegovoj strani...
Ne mlatim nikakve gloginje tudjim kurcem. Ja uopste ne podrzavam da je uzeo pravdu u svoje ruke odmah na pocetku nego sad kad se haman sve zna AKO se ovaj proces posteno ne privede kraju i ubica NASTAVI malverzacijama prikrivati i stititi da bih imao apsolutnog razumijevanja cak i podrsku ako bi on to licno presudio.
Last edited by mirsek on 15/02/2017 20:25, edited 1 time in total.
JThomas

#28881 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

puno će mu tvoje razumijevanje i podrška značiti da ne ode u zatvor, ili pomoći kad ode.
mirsek

#28882 Re: SDA-All about

Post by mirsek »

JThomas wrote:puno će mu tvoje razumijevanje i podrška značiti da ne ode u zatvor, ili pomoći kad ode.
Inace sad na slobodi uziva u zivotu, sreci i veselju sa svojim potomcima i unucima i .. stani malo, nista od toga, neki lokalni kabadahija mu ubio potomka i preko politickih veza sretan fura gradom pored njega u najnovijem dzipu dok neutjesni otac zadnje atome snage trosi da se bori protiv korumpiranog sistema koji stiti ubicu umjesto pravdu i razmislja kako bi bilo lijepo da je sve to samo ruzan san.Dok ne pobudali i uzme pravdu u svoje ruke.
Ti si mozda jedan od onih sto bi rekli jebi ti to, jes ubio mi je dijete i nekaznjeno i sretno zivi pored mene ali ja cu zavrsiti u zatvoru, nisam lud da idem u zatvor.Ja recimo mislim da nisam takav jer bi me nagli i nasilni gubitak djeteta tako potresao i unistio emotivno a pogotovo da gledam ubicu kako spokojno zivi meni pred ocima poptuno siguran u svoje veze i pare da ce da ga stite od bilo kakvih posljedica sta god on uradio da bi ga u afektu mogao gazati dok mu lobanju ne bi u pleh pretvorio.
Dozer

#28883 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Hoce li ovi Avazovi novinari ikada nauciti pravilno pisati nazive dijelova grada.... :roll:
Nije "Marindvor", a ni "Marin dvor" papci i papanke, nego Marijin dvor. Ako ne znate kako da to napisete u dativu, evo i to - na Marijin(om) dvoru.

A ovo oko Budnje, malog mu, itd., nije prvi takav slucaj vezan za SDA i njihove tajkune, krave muzare, ili bitne clanove iz ma kojeg razloga.
Npr., imamo slucaj onog gadnog zgoljavog plavusana, mladjeg od brace koji drze Metropolis. I on je prije par godina autom zgazio nekoga, sa smrtnim posljedicama, i...nikom nista. Nije mi poznato da je dobio bilo kakvu kaznu.
Ali, ovo vec svi znamo...

A oo sto vecina sigurno ne zna jeste to da je plavusan tada imao i saputnika/suvozaca. Sta mislite, ko je to bio?
Pa naravno! Ko drugi, nego trenutni novopeceni SDA gradonacelnik - Skakaaaaa! Ta-daaammmm!
JThomas

#28884 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

sve je to tuđim kurcem. ne znaš šta bi uradio, nemoj misliti da znaš. a čovjeku kapa dole, radi pravu stvar.
mirsek

#28885 Re: SDA-All about

Post by mirsek »

Dozer wrote:Hoce li ovi Avazovi novinari ikada nauciti pravilno pisati nazive dijelova grada.... :roll:
Nije "Marindvor", a ni "Marin dvor" papci i papanke, nego Marijin dvor. Ako ne znate kako da to napisete u dativu, evo i to - na Marijin(om) dvoru.

A ovo oko Budnje, malog mu, itd., nije prvi takav slucaj vezan za SDA i njihove tajkune, krave muzare, ili bitne clanove iz ma kojeg razloga.
Npr., imamo slucaj onog gadnog zgoljavog plavusana, mladjeg od brace koji drze Metropolis. I on je prije par godina autom zgazio nekoga, sa smrtnim posljedicama, i...nikom nista. Nije mi poznato da je dobio bilo kakvu kaznu.

A oo sto vecina sigurno ne zna jeste to da je plavusan tada imao i saputnika/suvozaca. Sta mislite, ko je to bio?
Pa naravno! Ko drugi, nego trenutni novopeceni SDA gradonacelnik - Skakaaaaa! Ta-daaammmm!
Da ubio nekog dedu na stanici kod predsjednistva, nije ja mislim uopste zatvora vidio zbog veza ali zato voza brze aute tipa Megan RS i BMW M2, steli se za novo ubistvo.
I sta da im radis ako su izvan zakona a izgubis najrodjenije dijete zbog njihove bahatosti.
Dozer

#28886 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Iskreno, ja znam sta bih. I to bi odavno bilo gotovo. Na zakonu je da dokazuje.
Ali, to sam ja.
Last edited by Dozer on 15/02/2017 20:57, edited 1 time in total.
mirsek

#28887 Re: SDA-All about

Post by mirsek »

JThomas wrote:sve je to tuđim kurcem. ne znaš šta bi uradio, nemoj misliti da znaš. a čovjeku kapa dole, radi pravu stvar.
Prava stvar ce biti ako i kad ubica osvane iza resetaka osudjen na preko 20 godina bez pomilovanja a usput se otkriju osobe u sudu, tuzilastu i policijskim strukturama koje su ga stitile.
Inace je sve uzaludno bilo.
Dozer

#28888 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Ti nemas pojma gdje zivis, ako si ovdje...
Nikad se to nece desiti, niti ce to iko ikada objaviti. Isto kao sto nikada niko nije objavio za Skaku-suvozaca, niti bilo sta dalje sto se desavalo s plavusanom ( nije se desavalo nista).
JThomas

#28889 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

ti možeš tako razmišljati, imaš informacije da tako razmišljaš, jer je otac uradio kako jeste. i to je već uspjeh. da je u afektu ubio nekoga, i ti bi mislio da je presavrn'o od bola i ubio pogrešnog, jer bi ti tako napakovali. i oba slučaja bi rutinski bila gotova. što ovo dalje ide, veća je, a ne manja vjerovatnoća da će razotkriti. a osvetiti se, ako mu bude do toga, može uvijek.
mirsek

#28890 Re: SDA-All about

Post by mirsek »

Dozer wrote:Ti nemas pojma gdje zivis, ako si ovdje...
Nikad se to nece desiti, niti ce to iko ikada objaviti. Isto kao sto nikada niko nije objavio za Skaku-suvozaca, niti bilo sta dalje sto se desavalo s plavusanom ( nije se desavalo nista).
Ovdje sam ali jednostavno ne mogu da prihvatim i da se naviknem na ovakve situacije i sistem niti cu ikad moci jer je to mimo bilo kakvog zdravog razuma, normalnog i sigurnog zivljenja jedinke a pogotovo citave porodice sa djecom.
JThomas

#28891 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

i jedno još glupo pitanje, ako je tužiteljica u kuhinji, a milion posto jeste...možda mu nije rekla ko je, možda je ostalo na "on", u interesu istrage?
mirsek

#28892 Re: SDA-All about

Post by mirsek »

JThomas wrote:ti možeš tako razmišljati, imaš informacije da tako razmišljaš, jer je otac uradio kako jeste. i to je već uspjeh. da je u afektu ubio nekoga, i ti bi mislio da je presavrn'o od bola i ubio pogrešnog, jer bi ti tako napakovali. i oba slučaja bi rutinski bila gotova. što ovo dalje ide, veća je, a ne manja vjerovatnoća da će razotkriti. a osvetiti se, ako mu bude do toga, može uvijek.
Ok ovaj argument mi je vec prihvatljiviji.
Nadam se da ce imati snage i volje da se izbori do kraja sa ovom udruzenom bagrom prije nego pukne.
Dozer

#28893 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

mirsek wrote:
JThomas wrote:ti možeš tako razmišljati, imaš informacije da tako razmišljaš, jer je otac uradio kako jeste. i to je već uspjeh. da je u afektu ubio nekoga, i ti bi mislio da je presavrn'o od bola i ubio pogrešnog, jer bi ti tako napakovali. i oba slučaja bi rutinski bila gotova. što ovo dalje ide, veća je, a ne manja vjerovatnoća da će razotkriti. a osvetiti se, ako mu bude do toga, može uvijek.
Ok ovaj argument mi je vec prihvatljiviji.
Nadam se da ce imati snage i volje da se izbori do kraja sa ovom udruzenom bagrom prije nego pukne.
Da.... Izborice se...kao Lovrenovic...
Jos cemo vidjeti sta ce biti s onim maloumnikom Seficem....

I naravno da ne mozes da prihvatis sve ovo danas...ne mogu ni ja, niti iko normalan moze... Ali, samo su 3 nacina "borbe" - ili da se pomiriis s tim, ili da odes s porodicom odavde, ili da se boris na njhov nacin, a to znaci dosta krvi.
Better Man

#28894 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

mirsek wrote:
Dozer wrote:Hoce li ovi Avazovi novinari ikada nauciti pravilno pisati nazive dijelova grada.... :roll:

Da ubio nekog dedu na stanici kod predsjednistva, nije ja mislim uopste zatvora vidio zbog veza ali zato voza brze aute tipa Megan RS i BMW M2, steli se za novo ubistvo.
I sta da im radis ako su izvan zakona a izgubis najrodjenije dijete zbog njihove bahatosti.
Taj što je zgazio čovjeka na tramvajskom preko puta Predsjedništva nije plavušan, niti je baš žgoljav. Radio je kao novinar na Hayat televiziji. S metalik sivim Polom je zgazio čovjeka. Poslije je vozio žutog Meganea 3 RS. Mislim da ni dana nije odležao u zatvoru.
mirsek

#28895 Re: SDA-All about

Post by mirsek »

Better Man wrote:
mirsek wrote:

Taj što je zgazio čovjeka na tramvajskom preko puta Predsjedništva nije plavušan, niti je baš žgoljav. Radio je kao novinar na Hayat televiziji. S metalik sivim Polom je zgazio čovjeka. Poslije je vozio žutog Meganea 3 RS. Mislim da ni dana nije odležao u zatvoru.
To je ja mislim sin od gazde Metropolisa Nedzad Rasidagic koji je ubio covjeka, mescini da je bio u A klasi mercedesu tada ali bilo je davno ne sjecam se detalja.
Evo nasao sam neki link ima u tekstu i o njemu detalja izmedju ostalog.
http://glasistine.online/tatini-sinovi- ... ze-zakone/
Obi Wan Bosnian

#28896 Re: SDA-All about

Post by Obi Wan Bosnian »

E ova priča o Budnji i potomku mu ima potencijala. Ako je tačno da je kriv i da ga pravosuđe štiti TO je najbolja šansa da se nešto u ovoj državi promjeni i uništi SDA. Na to se treba javnost fokusirati a ne na Sebiju i redukcije vode. Vidim da se već formirala masa oko Memića koja redovno protestvuje i traži istinu. To je dobra osnova za jednu malu revoluciju ako sve bude kako treba.

Ako otac svojim djelovanjem bude iskra koja je zapalila revoluciju to je onda puno puno bolje nego da je uzeo pravdu u svoje ruke. Ne bude li pak revolucije i ako pravosuđe ne osudi pravog krivca imaće vremena da uzme pravdu u svoje ruku.
Novak20

#28897 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Obi Wan Bosnian wrote:E ova priča o Budnji i potomku mu ima potencijala. Ako je tačno da je kriv i da ga pravosuđe štiti TO je najbolja šansa da se nešto u ovoj državi promjeni i uništi SDA. Na to se treba javnost fokusirati a ne na Sebiju i redukcije vode. Vidim da se već formirala masa oko Memića koja redovno protestvuje i traži istinu. To je dobra osnova za jednu malu revoluciju ako sve bude kako treba.

Ako otac svojim djelovanjem bude iskra koja je zapalila revoluciju to je onda puno puno bolje nego da je uzeo pravdu u svoje ruke. Ne bude li pak revolucije i ako pravosuđe ne osudi pravog krivca imaće vremena da uzme pravdu u svoje ruku.
Čitam ovih zadnjih par stranica na temi uz osjećaj jeze i sućuti sa porodicama žrtava. Nije da ne znam na koji način funkcioniše ovaj, kadroviranjem podobnih, brižljivo stvaran pokvareni sistem izvršne i sudske vlasti ali ovi primjeri bahatosti u gaženju pravde i prava mi tačno utjeruju strah u kosti.

Ovakve tragedije koje se mogu desiti svima nama trebaju biti povod da čovjek dobro razmisli kako sam doprinosi opstanku politike, pokvarenog i korumpiranog sistema i sistematski formirane društvene svijesti koja se svodi na use, nase i podase. Moglo bi se razmisliti i o tome šta i kako lično doprinijeti da se stanje u društvu pođe mijenjati nabolje.

Tragedija i bol porodice Memić i drugih koje su izgubile najmilije na ovakav i sličan način i njihova borba za pravdu ne trebaju biti korištene za političko razračunavanje i korištenje žrtava u političke svrhe. Porodici Memić treba pomoći solidarisanjem, izlaskom sa njima na proteste, novcem, informacijom....

U svakom slučaju, nije do Memića, oni se bore za istinu i pravdu kako znaju i umiju. Do nas je koji se ne borimo dovoljno žestoko da se sistem vrijednosti pođe mijenjati nabolje i da se bahati vlastodršci maknu sa vlasti.
Dozer

#28898 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Interesantno kako niko "ne registruje" detalj o novom gradonacelniku Skaki.... Valjda sentimentalne veze :lol:
muha_sa

#28899 Re: SDA-All about

Post by muha_sa »

Dozer wrote:Interesantno kako niko "ne registruje" detalj o novom gradonacelniku Skaki.... Valjda sentimentalne veze :lol:
mladost ludost :D
pirpa

#28900 Re: SDA-All about

Post by pirpa »

znas ti nas, jebo nas..
Post Reply