Lider anti-ISIL koalicije Bret Mekgurk, Lahur Talibani i mnogi drugi su odali pocast Abu Leyli!
Hero of Kobane dies from ISIS sniper wound
http://rudaw.net/NewsDetails.aspx?pageid=221110

de si lave veliki nisam te prepoznaoMlohavi wrote:Sreca za tebe misu maleni pa je ramazan nastupio, inace bi dobio primjeren odgovor. Sreca za mene jer bi to sasvim sigurno rezultiralo banom.sunceKOtepsija wrote: treba fino katapultirat tebe i jos par istomisljenika iznad Idliba i Rake, pa da ga primate u dupe od alkaidasa i isilovasa
Ovako cu da uradim ono sto obicno ne radim, pa cu samo da te prijavim.
ova ofenziva na tabqu i mogući prekid komunikacije rakka-aleppo ide SDFu i kurdima u prilog... prekidom te komunikacije se u biti slabi isilova pozicija u cijeloj provinciji aleppo. to može samo biti pozitivno za daljno napredovanje sdfaKikibombona wrote:Pa i ovo sto sada rade je cista budalastina!Krokodajl wrote:A ko uopće tvrdi da će SAA uopće napasti Raku ?
Vrlo moguce naredba Rusije!
Veoma je indikativno da tamo ne ide 'sija ekipa'. Dakle, odjebali su Ruse.
I kada dodju do Tagbe bice fenomenalna meta za ISIL. A koliko ce tek ljudi morati osiguravati koridor!??
Umjesto da se fokusiraju na Daru, Damask, Hamu, Alep... oni idu na Tagbu od koje nikakve koristi nemaju.
Sve ukazuje na pritisak Rusije.
E bas ti hvala!Jest da ne znam sta mi imas halalit',al' pojma nemam sta bih da me banuju.Vjerovatno bih se morao registrovati na neki drugi forum dok mi ne istekne ban jer kako dalje bez foruma,cemu se nadati,cemu veseliti...Challenger__ wrote:Nisi ga trebao prijaviti... Halali mu. Evo, ja halalim Coolu.Mlohavi wrote:Naravno, ipak je u pitanju profinjeni smisao za humor doticnog forumasa.
Čmoljo ne banuj raju.
Meni ostaje da zivim s tim da me odusevljava rusenje bombardera, tebi ostaje to da zivis s nagonom sodomiziranja neistomisljenika.sunceKOtepsija wrote: de si lave veliki nisam te prepoznao, odusevljavas se teroristickim organizacijama i nesto se nasao uvrijedenim
sav normalan svijet vrijeda razmisljanje takvih poput tebe
ko o cemu, kurva o postenju, izvrces cinjenice i silujes logiku ko po obicaju istomisljenika tiMlohavi wrote:Meni ostaje da zivim s tim da me odusevljava rusenje bombardera, tebi ostaje to da zivis s nagonom sodomiziranja neistomisljenika.sunceKOtepsija wrote: de si lave veliki nisam te prepoznao, odusevljavas se teroristickim organizacijama i nesto se nasao uvrijedenim
sav normalan svijet vrijeda razmisljanje takvih poput tebe
![]()
Razguli sad.
Napokon nešto što liči na smislenu rečenicu. Bravo.solar7 wrote:Nek je ruja prizemljio,i samo da im to praksa postane
Sumnjam da je to otvorena saradnja zbog Amera ali režimu u ovom trenutku odgovara uspostava kurdske civilne i vojne autonomije na kompletnoj sirijsko-turskoj granici. Nešto poput uspostave austro-ugarske vojne krajine prema osmanskoj imperiji samo što nije kontrolisano od strane režima već mentora sa strane.fosna2014 wrote:U ovim desavanjima je toliko ocito da Kurdi i SAA rade zajedno da ocitije ne moze biti. Imaju tri otvorene fronte protiv isisa, a vjerujem da ce uskoro biti otvorena i nova. Tacnije: Sheikh Najjar>>>Al-Bab i Kweires>>>Al-Bab.
DuckZz wrote:RASPAD SISTEMA ISIL-a.!!!!!!!!
Imaju 100 mrtvih po pustinji Damaska i Homsa.
Jedva cekam da napravim mapu.
Mlohavi wrote:Sreca za tebe misu maleni pa je ramazan nastupio, inace bi dobio primjeren odgovor. Sreca za mene jer bi to sasvim sigurno rezultiralo banom.sunceKOtepsija wrote: treba fino katapultirat tebe i jos par istomisljenika iznad Idliba i Rake, pa da ga primate u dupe od alkaidasa i isilovasa
Ovako cu da uradim ono sto obicno ne radim, pa cu samo da te prijavim.
ili, ISIL launched counter assault & retook Bīr Nabāj at road toKrokodajl wrote:Ispravka, SAA nije uzela selo Bir Nabaj, ali jesu napredovali 8 kilometara dalje od Abu Allaja do Khirbat Zaydina.
Započela operacija SAA u Khan Toumanu.
Nope, Sidorenko je napisao prije sat vremena da SAA nije nikad ni došla do tok sela, odnosno Abo Zain je to napisao njemu.solar7 wrote:ili, ISIL launched counter assault & retook Bīr Nabāj at road toKrokodajl wrote:Ispravka, SAA nije uzela selo Bir Nabaj, ali jesu napredovali 8 kilometara dalje od Abu Allaja do Khirbat Zaydina.
Započela operacija SAA u Khan Toumanu.
Ne vjerujem ni ja...bokovi nisu osigurani....ko stvoreno da ih ISIS presjece, ako dodju do Tabqe bit ce cudo, a Raqu realno trenutno ne moze nitko zauzeti, teoretski SAA ali sa grupiranjem velikih snaga sto je zbog trenutne situacije na ostalim frontovima nerealno ocekivat.Novak20 wrote:Napredak SAA prema Raqqi. Ne vjerujem da će daleko dogurati.
HD http://a.top4top.net/p_156boun1.jpg
što da ne?Novak20 wrote:Napredak SAA prema Raqqi. Ne vjerujem da će daleko dogurati.
HD http://a.top4top.net/p_156boun1.jpg