Sirija vol. 2

Locked
Kikibombona

#28876 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Pismo koje je Abu Leyla iz okruzenog Kobanija poslao svojoj djeci. Otac je cetiri kcerke. Pismo je prenio Jack Shahine, novinar iz Kobanija, prijatelj Abu Leyle!

Image

Lider anti-ISIL koalicije Bret Mekgurk, Lahur Talibani i mnogi drugi su odali pocast Abu Leyli!

Hero of Kobane dies from ISIS sniper wound

http://rudaw.net/NewsDetails.aspx?pageid=221110
sunceKOtepsija

#28877 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Mlohavi wrote:
sunceKOtepsija wrote: treba fino katapultirat tebe i jos par istomisljenika iznad Idliba i Rake :thumbup: , pa da ga primate u dupe od alkaidasa i isilovasa
Sreca za tebe misu maleni pa je ramazan nastupio, inace bi dobio primjeren odgovor. Sreca za mene jer bi to sasvim sigurno rezultiralo banom.
Ovako cu da uradim ono sto obicno ne radim, pa cu samo da te prijavim.
8)
de si lave veliki nisam te prepoznao :lol: , odusevljavas se teroristickim organizacijama i nesto se nasao uvrijedenim :roll: sav normalan svijet vrijeda razmisljanje takvih poput tebe
ioannes

#28878 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Kikibombona wrote:
Krokodajl wrote:A ko uopće tvrdi da će SAA uopće napasti Raku ?
Pa i ovo sto sada rade je cista budalastina!
Vrlo moguce naredba Rusije!

Veoma je indikativno da tamo ne ide 'sija ekipa'. Dakle, odjebali su Ruse.

I kada dodju do Tagbe bice fenomenalna meta za ISIL. A koliko ce tek ljudi morati osiguravati koridor!??

Umjesto da se fokusiraju na Daru, Damask, Hamu, Alep... oni idu na Tagbu od koje nikakve koristi nemaju.

Sve ukazuje na pritisak Rusije.
ova ofenziva na tabqu i mogući prekid komunikacije rakka-aleppo ide SDFu i kurdima u prilog... prekidom te komunikacije se u biti slabi isilova pozicija u cijeloj provinciji aleppo. to može samo biti pozitivno za daljno napredovanje sdfa
shin

#28879 Re: Sirija vol. 2

Post by shin »

Jedno pitanje za ove latentne sandalaše, da li bi stvarno voljeli živjeti pod kalifom uz kompletan šerijat, ili je ovo samo navijanje ''preko televizije''.
Co0l

#28880 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Mlohavi wrote:Naravno, ipak je u pitanju profinjeni smisao za humor doticnog forumasa. :thumbup:
Nisi ga trebao prijaviti... Halali mu. Evo, ja halalim Coolu.

Čmoljo ne banuj raju.

:wink:
E bas ti hvala!Jest da ne znam sta mi imas halalit',al' pojma nemam sta bih da me banuju.Vjerovatno bih se morao registrovati na neki drugi forum dok mi ne istekne ban jer kako dalje bez foruma,cemu se nadati,cemu veseliti... :mrgreen:
Mlohavi

#28881 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

sunceKOtepsija wrote: de si lave veliki nisam te prepoznao :lol: , odusevljavas se teroristickim organizacijama i nesto se nasao uvrijedenim :roll: sav normalan svijet vrijeda razmisljanje takvih poput tebe
Meni ostaje da zivim s tim da me odusevljava rusenje bombardera, tebi ostaje to da zivis s nagonom sodomiziranja neistomisljenika. :thumbup:
Razguli sad. 8)
sunceKOtepsija

#28882 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Mlohavi wrote:
sunceKOtepsija wrote: de si lave veliki nisam te prepoznao :lol: , odusevljavas se teroristickim organizacijama i nesto se nasao uvrijedenim :roll: sav normalan svijet vrijeda razmisljanje takvih poput tebe
Meni ostaje da zivim s tim da me odusevljava rusenje bombardera, tebi ostaje to da zivis s nagonom sodomiziranja neistomisljenika. :thumbup:
Razguli sad. 8)
ko o cemu, kurva o postenju, izvrces cinjenice i silujes logiku ko po obicaju istomisljenika ti
solar7

#28883 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Nek je ruja prizemljio,i samo da im to praksa postane
fosna2014

#28884 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

U ovim desavanjima je toliko ocito da Kurdi i SAA rade zajedno da ocitije ne moze biti. Imaju tri otvorene fronte protiv isisa, a vjerujem da ce uskoro biti otvorena i nova. Tacnije: Sheikh Najjar>>>Al-Bab i Kweires>>>Al-Bab.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#28885 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

solar7 wrote:Nek je ruja prizemljio,i samo da im to praksa postane
Napokon nešto što liči na smislenu rečenicu. Bravo.
sarajevoxxxx

#28886 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Snimak ruskog aviona koji je danas oboren u Halebu

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4765351236
Novak20

#28887 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

fosna2014 wrote:U ovim desavanjima je toliko ocito da Kurdi i SAA rade zajedno da ocitije ne moze biti. Imaju tri otvorene fronte protiv isisa, a vjerujem da ce uskoro biti otvorena i nova. Tacnije: Sheikh Najjar>>>Al-Bab i Kweires>>>Al-Bab.
Sumnjam da je to otvorena saradnja zbog Amera ali režimu u ovom trenutku odgovara uspostava kurdske civilne i vojne autonomije na kompletnoj sirijsko-turskoj granici. Nešto poput uspostave austro-ugarske vojne krajine prema osmanskoj imperiji samo što nije kontrolisano od strane režima već mentora sa strane.

Svaki napredak ili pokušaj ofanzive SAA protiv isisa prati ofanziva nusre i srodne raje protiv SAA. Istovremeno nusra se jedina ne sukobljava sa isisom dok FSA, najslabija karika u ratu, krvari protiv isisa na sjeveru Alepa. Ludilo.
DuckZz

#28888 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

RASPAD SISTEMA ISIL-a.!!!!!!!!
Imaju 100 mrtvih po pustinji Damaska i Homsa.
Jedva cekam da napravim mapu.
zrakomlat

#28889 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

DuckZz wrote:RASPAD SISTEMA ISIL-a.!!!!!!!!
Imaju 100 mrtvih po pustinji Damaska i Homsa.
Jedva cekam da napravim mapu.
:thumbup:
exliberal-ex

#28890 Re: Sirija vol. 2

Post by exliberal-ex »

Mlohavi wrote:
sunceKOtepsija wrote: treba fino katapultirat tebe i jos par istomisljenika iznad Idliba i Rake :thumbup: , pa da ga primate u dupe od alkaidasa i isilovasa
Sreca za tebe misu maleni pa je ramazan nastupio, inace bi dobio primjeren odgovor. Sreca za mene jer bi to sasvim sigurno rezultiralo banom.
Ovako cu da uradim ono sto obicno ne radim, pa cu samo da te prijavim.
8)

ja merhametlije....doso tobe jer je ramazan, jel a sta je sa ciscenjem duse, dobrim djelima...kad ovi tvoji naprave neki masakr onda ili sutis ili pravdas da je to bio vojni cilj...a kad dobiju po picki places ko zadnja picka...al merhametlija ce samo da prijavi ...sunceKOtepsija jesi srecan sto je ramazan ....
Novak20

#28891 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

Napredak SAA prema Raqqi. Ne vjerujem da će daleko dogurati.

Image

HD http://a.top4top.net/p_156boun1.jpg
Krokodajl

#28892 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Ispravka, SAA nije uzela selo Bir Nabaj, ali jesu napredovali 8 kilometara dalje od Abu Allaja do Khirbat Zaydina.

Započela operacija SAA u Khan Toumanu.
solar7

#28893 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Krokodajl wrote:Ispravka, SAA nije uzela selo Bir Nabaj, ali jesu napredovali 8 kilometara dalje od Abu Allaja do Khirbat Zaydina.

ili, ISIL launched counter assault & retook Bīr Nabāj at road to
Krokodajl

#28894 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

solar7 wrote:
Krokodajl wrote:Ispravka, SAA nije uzela selo Bir Nabaj, ali jesu napredovali 8 kilometara dalje od Abu Allaja do Khirbat Zaydina.

ili, ISIL launched counter assault & retook Bīr Nabāj at road to
Nope, Sidorenko je napisao prije sat vremena da SAA nije nikad ni došla do tok sela, odnosno Abo Zain je to napisao njemu.
Abo Zain je prilično objektivan što se tiče pisanja u vezi sa ofanzivama SAA.
Da su uzeli Bir Nabaj značilo bi da su napredovali 16 kilometara u roku od 2-3 sata, ovako napredovali su minimalno 8.
Čak i ako je istina da je ISIL preuzeo selo koje je SAA držala ( u šta čisto sumnjam ) to bi značilo da je SAA minimalno 1 kilometar od tog sela.

ISIL-ova propaganda se propisno bruka u posljednje vrijeme i pokušavaju se izvući na slamčice, jučer su tvrdili da je ISIL odbacio napad SAA skroz do Ithiyarije a danas im SAA 50 kilometara duboko u teritoriju, jučer tvrde stižu svježa pojačanja a danas im 30 diverzanata nestane u sred pustinje...
RepublikanskaGarda

#28895 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Novak20 wrote:Napredak SAA prema Raqqi. Ne vjerujem da će daleko dogurati.

Image

Ne vjerujem ni ja...bokovi nisu osigurani....ko stvoreno da ih ISIS presjece, ako dodju do Tabqe bit ce cudo, a Raqu realno trenutno ne moze nitko zauzeti, teoretski SAA ali sa grupiranjem velikih snaga sto je zbog trenutne situacije na ostalim frontovima nerealno ocekivat.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#28896 Re: Sirija vol. 2

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Mlohavi, sunceKOtepsija

Banned user for reason “komentarisanje moderacije”
» Challenger__

2 sedmice
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#28897 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

Pojedine krajeve Sirije su zahvatile velike kiše. Ako se ovako nastavi samo će avijacija moći da se kreće.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28898 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

Novak20 wrote:Napredak SAA prema Raqqi. Ne vjerujem da će daleko dogurati.

Image

što da ne?
ako su uključene prave postrojbe čemu defetizam

ako je riječ o "novoj bojišnici" koju sam krajičkom uha čuo na radiju možda u tome leži njezin uspjeh

što se napada na bokove tiče mislim da su precijenjeni...nijedan nije dulje izdržao od dan dva...a opet to je sve pustinja ako se ne varam idealno za aviončiće

dokle će dogurati? vidjet ćemo
sarajevoxxxx

#28899 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Najmanje 20 poginulih u novom masakru kojeg su jutros počinili Rusi i sirijski režim u mjestu Al Ašare u Deir Ez-Zouru.

Radio Al-Kul

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1213010253
sarajevoxxxx

#28900 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ranjeni Asadovi vojnici u kuci u južnoj okolini Haleba

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4765351236
Locked