Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

KraljicaIzJajca

#28876 Re: Danasnji "feminizam"

Post by KraljicaIzJajca »

Riddle wrote: 28/07/2022 17:35 Useful accessories - Vagina heater :lol:
Ajme, to je za Sofiju :lol:
no_sikiriki

#28877 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Spain tells women not to worry about body image on the beach - backlash ensues

"All bodies are valid and we have the right to enjoy life just as we are, without blame or shame. Summer is for everyone!”

“All bodies are beach bodies,” added Social Services Minister Ione Belarra.

Eto, sve žene trebaju uživati na plaži, koliko god "neprivlačne" bile. How sweet of them. :-)

https://www.smh.com.au/world/europe/spa ... 5b5jx.html
konoplja

#28878 Re: Danasnji "feminizam"

Post by konoplja »

Jao gluposti ahahaha.

Nego dokle smo mi? Znamo li sta je zena? Koja je definicija? :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#28879 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Chmoljo »

no_sikiriki wrote: 29/07/2022 08:58 Spain tells women not to worry about body image on the beach - backlash ensues

"All bodies are valid and we have the right to enjoy life just as we are, without blame or shame. Summer is for everyone!”

Eto, sve žene trebaju uživati na plaži, koliko god "neprivlačne" bile. How sweet of them. :-)

ovo ide u preseravanje...

iskreno.

je li u pitanju patroniziranje ili podsticanje, to sad velika dilema, a meni je poprilično jasno da je ovo jedno obično preseravanje. tačno su neki po profesiji uvredljivi i čekaju izgovor da budu uvrijeđeni.

apsolutno je razmahan trend "filterovanja" vlastitih tjelesa gdje se ljudi prikazuju atraktivnim i kad jesu i kad nisu. lijep izgled svugdje lakše otvara vrata, neovisno kakvi motivi bili, i neka me neko obavijesti, ali još nismo došli u fazu kada je "body shaming" nešto arhaično i već zaboravljeno.

od silnih ćuskija koje se oko svega jebenog vrijeđaju nisam više siguran hoću li mojoj ženi sam od sebe reći da je lijepa. jer može pomisliti da je patroniziram ako se, ko i svaka žena, slučajno baš taj dan ne osjeća lijepo.

ako je još u ovoj kampanji prikazano tijelo žene koja je ima mastektomiju, koliko god uljepšavali, to ipak nije nešto što je lijepo. i zbog toga kako izgleda, i zbog toga čega je to posljedica. ali svakako da nije ni tragedija i da se ta žena može i treba osjećati lijepom. i da treba napominjati i da toga ima, i da kad vidimo da se trebamo sjetiti toga.

jeboga život, ovo je ko kad pustiš žensko prije sebe, ili ustaneš, ili pridržiš vrata: i sad jel ti nju patroniziraš, omalovažavaš ili gluho bilo, jel joj se ofirno nabacuješ.

zbog nekakvih jebenih sujeta i kompleksa se sve može izvitoperiti i ubiti volja za pristojnošću i zatrti kakav je osjećaj kad nekom neznancu popraviš dan ili kad neznanac popravi dan.
no_sikiriki

#28880 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Chmoljo wrote: 29/07/2022 12:39
no_sikiriki wrote: 29/07/2022 08:58 Spain tells women not to worry about body image on the beach - backlash ensues

ovo ide u preseravanje...

iskreno.

je li u pitanju patroniziranje ili podsticanje, to sad velika dilema, a meni je poprilično jasno da je ovo jedno obično preseravanje. tačno su neki po profesiji uvredljivi i čekaju izgovor da budu uvrijeđeni.

apsolutno je razmahan trend "filterovanja" vlastitih tjelesa gdje se ljudi prikazuju atraktivnim i kad jesu i kad nisu. lijep izgled svugdje lakše otvara vrata, neovisno kakvi motivi bili, i neka me neko obavijesti, ali još nismo došli u fazu kada je "body shaming" nešto arhaično i već zaboravljeno.

od silnih ćuskija koje se oko svega jebenog vrijeđaju nisam više siguran hoću li mojoj ženi sam od sebe reći da je lijepa. jer može pomisliti da je patroniziram ako se, ko i svaka žena, slučajno baš taj dan ne osjeća lijepo.

ako je još u ovoj kampanji prikazano tijelo žene koja je ima mastektomiju, koliko god uljepšavali, to ipak nije nešto što je lijepo. i zbog toga kako izgleda, i zbog toga čega je to posljedica. ali svakako da nije ni tragedija i da se ta žena može i treba osjećati lijepom. i da treba napominjati i da toga ima, i da kad vidimo da se trebamo sjetiti toga.

jeboga život, ovo je ko kad pustiš žensko prije sebe, ili ustaneš, ili pridržiš vrata: i sad jel ti nju patroniziraš, omalovažavaš ili gluho bilo, jel joj se ofirno nabacuješ.

zbog nekakvih jebenih sujeta i kompleksa se sve može izvitoperiti i ubiti volja za pristojnošću i zatrti kakav je osjećaj kad nekom neznancu popraviš dan ili kad neznanac popravi dan.
Ne znam, ti si otišao u jednom drugom pravcu/drugačije interpretirao članak od mene. Lično ne vidim vezu za pristojnošću/lijepim ponašanjem.
Meni je ovo smiješno, jer dođe otprilike kao da kažu (Vlada) "hej ženo, nema veze ako si debela, ružna ili ne izgledaš kao filterisana istagramuša", i ti si dobrodošla na plažu!" :mrgreen:
Kao što reče neko u sklopu članka, wow, gdje si Nelson Mandela, inače je eto plaža bila rezervisana samo za Pamele Anderson. :-)
omar little

#28881 Re: Danasnji "feminizam"

Post by omar little »

kad to rade kapitalisticke korporacije koje su velikim dijelom zasluzne za body image probleme djevojcica/zena, onda im se pljesce i da kako su moderni i progresivni. allies. marketing kampanja diiiiivna. jer su nakon 60 godina eksploatacije i seksualizacije svega sto postoji radi prodaje svojih proizvoda jednom stavili popunjeniju zenu u reklamu a ne kokainskog kostura kao i obicno.

kad drzava pokusa uciniti nesto protiv ustaljenih predrasuda i "toksicne macho kulture" protiv koje se nase heroine tako hrabro bore FUUUJ. patroniziras. bez obzira sto je meni kampanja rogobatna i lose koncipirana, ne vidim razlog za histerisanje.

kao i obicno, sizofrenija.

inace, cesto se ispostavi da su zene kojima su puna usta modernog feminizma zapravo vrlo konzervativne i ogranicene po pitanju zenskog izgleda. njihovi ideali zenskog izgleda i ljepote ne odmicu puno dalje od patrijahalnih.
Nierika

#28882 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Nierika »

Na Atribute ljudi pa da vidimo kome je priroda šta podarila. :D
Hakiz

#28883 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

omar little wrote: 29/07/2022 13:43

inace, cesto se ispostavi da su zene kojima su puna usta modernog feminizma zapravo vrlo konzervativne i ogranicene po pitanju zenskog izgleda. njihovi ideali zenskog izgleda i ljepote ne odmicu puno dalje od patrijahalnih.
Lijepo je lijepo, bez obzira na ideološki stav.

Može se zahtijevati i dobiti da ružno ne bude ismijavano, diskriminisano itd, ali ne može se zahtijevati da se smatra lijepim.

A stav šta je lijepo evoluira, a i zavisi od opšeg drušvenog stava (famozne kulture društva) kao i sve ostalo. Danas je na Zapadu to odnos 1:1,618.

Tako da će i feministkinja na zapadu aplaudirati svim uspjesima Razije Muhanović, ali će lijepom smatrati, šta ja znam, Antoniju Mišuru, ne Raziju.

Da se ne lažemo.
Last edited by Hakiz on 29/07/2022 15:59, edited 1 time in total.
KraljicaIzJajca

#28884 Re: Danasnji "feminizam"

Nisi ti skužila poantu

“Of course we go [to the beach], but in the knowledge that we receive hatred for showing a non-standard body”, Rodriguez Pam said.

Kad su muskarci bili pod takvim pritiskom? Nikad.
Hakiz

#28885 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

KraljicaIzJajca wrote: 29/07/2022 15:58

Nije tačno, jesu.

Muškarci koji nisu lijepi, zgodni, takođe osjete, i na plažama, pogotovo na plažama, "pritisak". I oni vide poglede žena prema zgodnim, ne prema njima, da lijepi lakše dobijaju posao i bolje su plaćeni nego oni itd. Sve ono šta žene koje nisu lijepe dožive, dožive i oni.

Razlika je u tome kako se sa njim nose. Neće kukati i tražiti po medijima i tražiti takonsku zaštitu od diskriminacije. Podniheće to... Muški :-D
no_sikiriki

#28886 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Nisi ti skužila poantu

“Of course we go [to the beach], but in the knowledge that we receive hatred for showing a non-standard body”, Rodriguez Pam said.

Navedi mi primjer gdje je neka žena/e izložena mržnji zato što je imala višak kg ili je ružna, a došla je na plažu da se sunča i kupa?
Čitav život otkako idem na plažu viđam raznorazne oblike tijela, mršave, debele, stare, mlade, ovakve, onakve, s celulitom, bez celulita itd. itd. Kao i muškarce.
Hoćeš da kažeš da lijepi/atraktivni dođu tu da se sunčaju, kupaju i hejtaju ostale? :mrgreen:
Hakiz

#28887 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

no_sikiriki wrote: 29/07/2022 16:07

Nisi ti skužila poantu

Navedi mi primjer gdje je neka žena/e izložena mržnji zato što je imala višak kg ili je ružna, a došla je na plažu da se sunča i kupa?
Čitav život otkako idem na plažu viđam raznorazne oblike tijela, mršave, debele, stare, mlade, ovakve, onakve, s celulitom, bez celulita itd. itd. Kao i muškarce.
Hoćeš da kažeš da lijepi/atraktivni dođu tu da se sunčaju, kupaju i hejtaju ostale? :mrgreen:
Bolje provjesti vrijeme na plaži gledajući Ruskinje u toplesu nego gubiti ga tračajući debele Arapkinje u burkiniju.

Zato ružni neće biti izloženi mržnji, ljudi nemaju vremena ni volje da gube vrijeme na iskazivanje mržnje, previše su zauzeti gledajući zgodne.
Hakiz

#28888 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Nierika wrote: 29/07/2022 14:19 Na Atribute ljudi pa da vidimo kome je priroda šta podarila. :D
Povedi nas.
no_sikiriki

#28889 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Hakiz wrote: 29/07/2022 16:12 Bolje provjesti vrijeme na plaži gledajući Ruskinje u toplesu nego gubiti ga tračajući debele Arapkinje u burkiniju.

Zato ružni neće biti izloženi mržnji, ljudi nemaju vremena ni volje da gube vrijeme na iskazivanje mržnje, previše su zauzeti gledajući zgodne.
Actually, sad mi naumpade da sam više puta svjedočila tome da neko hejta neku ženu/e na plaži, jer je zgodna. :lol:
Hakiz

#28890 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

no_sikiriki wrote: 29/07/2022 16:16
Hakiz wrote: 29/07/2022 16:12 Bolje provjesti vrijeme na plaži gledajući Ruskinje u toplesu nego gubiti ga tračajući debele Arapkinje u burkiniju.

Actually, sad mi naumpade da sam više puta svjedočila tome da neko hejta neku ženu/e na plaži, jer je zgodna. :lol:
Žene zbog ljubomore, muškarci zato što im je nedostižna :wink:
no_sikiriki

#28891 Re: Danasnji "feminizam"

Post by no_sikiriki »

Hakiz wrote: 29/07/2022 16:17

Žene zbog ljubomore, muškarci zato što im je nedostižna :wink:
:thumbup:
Nierika

#28892 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Nierika »

Hakiz wrote: 29/07/2022 16:15
Nierika wrote: 29/07/2022 14:19 Na Atribute ljudi pa da vidimo kome je priroda šta podarila. :D
Povedi nas.
Stavila sam negdje na forumu sliku očiju a i poslala par slika u inboxu a i našla se s par ljudi s foruma. Od mene dosta. :D
KraljicaIzJajca

#28893 Re: Danasnji "feminizam"

A kako su je hejtale? :-)
KraljicaIzJajca

#28894 Re: Danasnji "feminizam"

Hakiz wrote: 29/07/2022 16:03

Nije tačno, jesu.

Muškarci koji nisu lijepi, zgodni, takođe osjete, i na plažama, pogotovo na plažama, "pritisak". I oni vide poglede žena prema zgodnim, ne prema njima, da lijepi lakše dobijaju posao i bolje su plaćeni nego oni itd. Sve ono šta žene koje nisu lijepe dožive, dožive i oni.

Razlika je u tome kako se sa njim nose. Neće kukati i tražiti po medijima i tražiti takonsku zaštitu od diskriminacije. Podniheće to... Muški :-D
Tko i kako glasno ismijava muskarce u vezi izgleda na plazi?
omar little

#28895 Re: Danasnji "feminizam"

Post by omar little »

Hakiz wrote: 29/07/2022 15:58
omar little wrote: 29/07/2022 13:43

Lijepo je lijepo, bez obzira na ideološki stav.

Može se zahtijevati i dobiti da ružno ne bude ismijavano, diskriminisano itd, ali ne može se zahtijevati da se smatra lijepim.

A stav šta je lijepo evoluira, a i zavisi od opšeg drušvenog stava (famozne kulture društva) kao i sve ostalo. Danas je na Zapadu to odnos 1:1,618.

Tako da će i feministkinja na zapadu aplaudirati svim uspjesima Razije Muhanović, ali će lijepom smatrati, šta ja znam, Antoniju Mišuru, ne Raziju.

Da se ne lažemo.
ja ne zahtijevam nista. "feministice" zahtijevaju svasta. da se jebem sa trans muskarcima i da ih smatram privlacim jer sam u protivnom transfob. ja govorim o hipokriziji progresivnih feministica. ideal zenske ljepote nametnut patrijahatom je okej. ali patrijahat je najvece zlo ovog svijeta. prft.
cim se malo zagrebe po narativu vidimo da progresivnost nije makla dalje od "debele zene mrze lijepe zene jer su ljubomorne". ja feminizma igovana.
KraljicaIzJajca

#28896 Re: Danasnji "feminizam"

no_sikiriki wrote: 29/07/2022 16:07

Nisi ti skužila poantu

Zasto bi lijepi ljudi ismijavali manje lijepe osobe? :?

Poanta je da su zene opterecenije svojim izgledom, dok muskarci nisu, jer ih drustvena i medijska hajka ne proganja botoksom, plastikom i silnim korekcijama. :)

Dolaskom na plazu imaju svi jednak izbor, ali u glavama zena i muskaraca cuce ti kompleksi.
n+1

#28897 Re: Danasnji "feminizam"

Post by n+1 »

Nierika wrote: 29/07/2022 17:03
Hakiz wrote: 29/07/2022 16:15

Povedi nas.
Stavila sam negdje na forumu sliku očiju a i poslala par slika u inboxu a i našla se s par ljudi s foruma. Od mene dosta. :D
Image
Seawolf

#28898 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Seawolf »

Najstrašnije je, u stvari, to što postoje budalaši koji vrijeme provedeno na plaži, troše u gledanju tijela drugih ljudi.
Nierika

#28899 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Nierika »

n+1 wrote: 29/07/2022 17:20
Nierika wrote: 29/07/2022 17:03

Image
Nemam šta više, to je to. :D
Snake Eyes

#28900 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Snake Eyes »

Vecina zena ima lijepe oci, sve ostalo je slaba tacka, posebno nos.
Post Reply