Sirija

Locked
jastuk1

#28876 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

cbrt wrote:
Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:Mork u rukama snaga režima!
Odajem priznanje pobunjenicima u Moreku. Veci su heroji od onih u Alepu i Guti pet puta. Toliko dugo odolijevati nadmocnijem protivniku u tako malom gradicu je impozantno. Nevidjen fanatizam.
Pitam se da li si i za borce SAA iz Kindi bolnice pisao da su fanatici...veliki si licemer na žalost...

Nije. Mislim da Kiki nije licemjer. Barem ne najmjerni. Naprotiv, mislim da je jedan od najiskrenijih ljudi na forumu. :thumbup:

Samo je stvar da misli da je dovoljno to što zna i onda donosi zaključke koji su sve samo nisu "informed conclusions."

Tako da je sve nekako naivno, crno-bijelo gdje ustvari ima dosta sive koju on ne vidi jer ne barata svim refleksijama i konsekvencama koje se razumiju kad se zna puno više recimo o komparativnoj religiji i istoriji općenito.
Kikibombona

#28877 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

UltrasNaBaterije wrote:Cuj ovog SIPA hahaaha
Image
Challenger__

#28878 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

UltrasNaBaterije wrote:Cuj ovog SIPA hahaaha
Do jučer si podržavao SAA. Uz koga ćeš biti ako se IS(IL) sutra sukobi sa SAA?

:per:
Laprdan

#28879 Re: Sirija

Post by Laprdan »

jastuk1 wrote: Nije. Mislim da Kiki nije licemjer. Barem ne najmjerni. Naprotiv, mislim da je jedan od najiskrenijih ljudi na forumu. :thumbup:

Samo je stvar da misli da je dovoljno to što zna i onda donosi zaključke koji su sve samo nisu "informed conclusions."

Tako da je sve nekako naivno, crno-bijelo gdje ustvari ima dosta sive koju on ne vidi jer ne barata svim refleksijama i konsekvencama koje se razumiju kad se zna puno više recimo o komparativnoj religiji i istoriji općenito.
Apsolutno se slazem :thumbup: Cheli i Novak20 su licemjeri (al to je isti covjek), ali Kiki nije!
Last edited by Laprdan on 23/10/2014 17:19, edited 2 times in total.
jastuk1

#28880 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

Lincoln-Burrows wrote:Erdogan je toliko opsjednut Kurdima i dok ih veliki dio svijeta podržava
on ih nastoji ocrniti čak i sad kad spašavaju gole živote.
A eto opet ga razumijem jer mu gori u vlastitoj kući,
da se njega pita on bi uništio Assada i Kurde.
Asada da, Kurde ne, samo YPG i PKK. Pešmerge Erdo navodno voli. :mrgreen:
Da je u Turskoj ataturkova CHP ili nacionalistička MHP stranka na vlasti, a ne Erdoganova AKP, sad bi Kurde izgonili iz Turske i ko zna šta sve ne.
asurbanipal

#28881 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

satarash wrote:
asurbanipal wrote:
satarash wrote:
zamolio bih te da ne vrijeđaš islamski vjerozakon šerijat !

ako ćemo se vrijeđati na ličnoj osnovi, možemo i tako, ali vjeru molim te ostavi na stranu ! time vrijeđaš stotine miliona ljudi širom svijeta.

Ono što ISIL radi nema veze sa šerijatom. Čak šta više, radi se o klasičnom izrugivanju i izvrtanju Božijeg zakona i propisa. Od toga su se ogradili mnogi umni muslimani širom svijeta, ogradila se IZ BiH, ograđujem se i ja, i naravno najoštrije osuđujem...
koja je šerijatska kazna za počinjeni blud ?

Tema je Sirija.

A ako već hoćeš da ti se odgovori - kamenovanje nije kazna. Kamenovanje nema uporište ni u Kur'anu ni u hadisu, tako da je o tome suvišno govoriti. Dakle ISIL ne radi ove stvari po šerijatu. U stvarnosti, teško je dokazati krivično djelo bluda, s obzirom na potreban broj svjedoka (četiri svjedoka), te su se kazne za blud rijetko izvršavale, i to uglavnom na osnovu priznanja samih počinitelja i njihove želje da se na taj način očiste od grijeha. Toliko od mene na tu temu...
Lincoln-Burrows

#28882 Re: Sirija

Post by Lincoln-Burrows »

jastuk1 wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Erdogan je toliko opsjednut Kurdima i dok ih veliki dio svijeta podržava
on ih nastoji ocrniti čak i sad kad spašavaju gole živote.
A eto opet ga razumijem jer mu gori u vlastitoj kući,
da se njega pita on bi uništio Assada i Kurde.
Asada da, Kurde ne, samo YPG i PKK. Pešmerge Erdo navodno voli. :mrgreen:
Da je u Turskoj ataturkova CHP ili nacionalistička MHP stranka na vlasti, a ne Erdoganova AKP, sad bi Kurde izgonili iz Turske i ko zna šta sve ne.
Puno ih je na tom JI dijelu Turske i postaće to skoro pa jednonacionalni teritorij,
Kurdi podržavaju USA i Izrael i sad ratuju protiv IS na tlu, bojim se da ih se ne može
tek tako ignorirati kao do sada, nastavi li se ovo odmaganje Kurdima u Siriji
sve veći broj Kurda u Turskoj koji su sada lojalni prelazit će na ideju Kurdistana.
Last edited by Lincoln-Burrows on 23/10/2014 17:18, edited 1 time in total.
Kikibombona

#28883 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Doci ce dan kad cu se vratiti u Kurdistan......

:D :izet: :thumbup:
Kikibombona

#28884 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

satarash wrote: aaah, čuj prijedor24.com :D
i oni se zabrinuli, znam, svi se u genocidnom četnitetu zabrinuli i dižu paniku samo zato jer ljudi kupuju zemlju u Bosanskoj Bojnoj pa sad i ot toga prave halabuku i skandal, kao da otimaju a ne pošteno kupuju!
sloboda za Bilala Bosnića ! sloboda za Ebu Hamzu ! Sloboda za nevino optužene, i od ove nakaradne države i od Zubčeve i Miroslavljevićeve SIPA-e, terorisane muslimane u Bosni i Hercegovini !
Ja koliko znam od Bilalovih pajdasa su do sada zaginuli iskljucivo Bosnjaci, niti jedan cetnik.

Zao im brade valjda pa nece na cetu......

Braca se odlicno slazu sa cetnicima. Kao i za cetnike, Bosnjaci su nevjernici, komunisti, skart koji zasluzuje smrt. Krivi su sto vole popiti, sto vole suknjice, sto opsuju tu i tamo, sto zive zapadnjackim stilom....... Iste primjedbe imaju za Kurde koje pokusavaju unistiti i protjerati.

Nije cudo sto su se ovakvi kao Bosnic distancirali od vlastitog naroda. A i taj narod ih u vecini slucajeva ocima ne voli vidjeti. I nije to bez razloga tako, prijatelju.

Nadam se da i tebi nisu draze pustinjske nakaze od vlastitog naroda. Bilo bi zalosno ako jesu.
jastuk1

#28885 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

Lincoln-Burrows wrote: Puno ih je na tom JI dijelu Turske i postaće to skoro pa jednonacionalni teritorij,
Kurdi podržavaju USA i Izrael i sad ratuju protiv IS na tlu, bojim se da ih se ne može
tek tako ignorirati kao do sada, nastavi li se ovo odmaganje Kurdima u Siriji
sve veći broj Kurda u Turskoj koji su sada lojalni prelazit će na ideju Kurdistana.
Ma mislim da su ih jeftino kupili sa ovom zračnom podrškom. Ja lično naravno nemam ništa protiv da si naprave državu i da ih prizna svijet, ali mislim da ama baš nikome, čak ni kurdskim najvećim saveznicima uspostava nezavisnog Kurdistane nije strateški cilj.

NATO sigurno neće rizikovati gubitak Turske zarad uspostave Kurdistana. Mislim može naravno rizikovati pa da umjesto Turske Kurdistan bude u NATU, ali onda imamo cijeli niz drugih neželjenih posljedica koje nesmiju otvarati jer im se osujećuju dugoročni strateški ciljevi. Sem toga koliko bi NATO zaista bio spreman braniti Kurdistan kad bi ga sutra neko napao.

NATU je bila bitna Ukrajina i to su odradili. Kurdistan ne moraju imat kad već imaju Tursku.
Laprdan

#28886 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Prema informacijama, glavni cilj Islamske drzave je osvajanje dzamije Al-Aqse u Izraelu, a Kurdi i Assad su samo privremene smetnje koje loži Amerika i zapad:

Image
Kikibombona

#28887 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

satarash wrote:
Doci ce dan kad cu se vratiti u Kurdistan......

:D :izet: :thumbup:
čemu čekanje, što ne ideš odmah ? nećeš valjda gledati one Kurdnjkinje koje maloprije postavih, onu jadnu bijedu i sirotinju da gine a ti u udobnoj stolici pred kompom, vatreno navijaš za slobodni Kurdistan ?
Pusti si pjesmu i uzivaj! :-D
asurbanipal

#28888 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

"Svaki civiliziran čovjek ima dvije domovine. Jednu, svoju vlastitu i drugu Siriju."

Image

Will Durant - pisac, historičar, filozof. Autor je čuvene "Historije civilizacije" u jedanaest tomova, koju je napisao i uredio zajedno sa svojom ženom.

Upravo zbog toga su svi neprijatelji Sirije u isto vrijeme neprijatelji čovječanstva.
Challenger__

#28889 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

asurbanipal wrote:"Svaki civiliziran čovjek ima dvije domovine. Jednu, svoju vlastitu i drugu Siriju."

Image

Will Durant - pisac, historičar, filozof. Autor je čuvene "Historije civilizacije" u jedanaest tomova, koju je napisao i uredio zajedno sa svojom ženom.

Upravo zbog toga su svi neprijatelji Sirije u isto vrijeme neprijatelji čovječanstva.

:thumbup:
Challenger__

#28890 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

jastuk1 wrote:NATU je bila bitna Ukrajina i to su odradili.
Šta su uradili? Poklonili RF Krim i Donbas a ostatak pustili da se raspada i propada. Pored takvih neprijatelja Rusiji ne treba saveznik.
zrakomlat

#28891 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Laprdan wrote:Prema informacijama, glavni cilj Islamske drzave je osvajanje dzamije Al-Aqse u Izraelu, a Kurdi i Assad su samo privremene smetnje koje loži Amerika i zapad:

Image
Druže, kolikim kapacitetima isis napada kobane, i, iako imaju uspjeha, prilično im ne mogu ništa (kad se uporedi brojnost i opremljenost). Bez obzira šta im je cilj, je li ti stvarno vjeruješ da isis može naštetiti izraelu, ono, ući s pješadijom i zauzeti neki komad teritorije?
Dr_dre

#28892 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Onda je asadista najveci protivnik cvjecanstva....manijak je porusio skoro cjelu drzavu,pobio i masakrirao,izranjavao i raselio Bog dragi zna koliko sirijaca...zahvaljujuci ruskim i iranskim naoruzanjem....da je u siriji vecinom sitsko stanovnistvo drugi bi ti sad pricu pricao i proklinjao bi alavite i nazivao ih otpadnickom sektom...
bvcx

#28893 Re: Sirija

Post by bvcx »

Dr_dre wrote:
Onda je asadista najveci protivnik cvjecanstva....manijak je porusio skoro cjelu drzavu,pobio i masakrirao,izranjavao i raselio Bog dragi zna koliko sirijaca...zahvaljujuci ruskim i iranskim naoruzanjem....da je u siriji vecinom sitsko stanovnistvo drugi bi ti sad pricu pricao i proklinjao bi alavite i nazivao ih otpadnickom sektom...
Da baba ima kurac zvala bi se ....
sarajevoxxxx

#28894 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Najmanje 20 poginulih i na desetine ranjenih nakon Asadovog bombardovanja sa dvije barel-bombe Tall Qaraha u Halebu!!!
Dr_dre

#28895 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Da baba ima kurac zvala bi se ....

Babac :D
Laprdan

#28896 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Brat musliman po vjeri > Sugrađanin po nacionalnosti

To što vi pričate o nacionalizmu je isto kao kad bi meni prioritet bio Srbin(bosanske nacionalnosti) koji me bombardovao u ratu, u odnosu na brata muslimana iz Turske, Sirije, Egipta, Iraka, Jemena koji je dosao ovdje da nam pomogne u odbrani... E pa ne može tako!
Last edited by Laprdan on 23/10/2014 17:49, edited 1 time in total.
Kikibombona

#28897 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

satarash wrote:Kiki sve to što si nabrojao možemo se složiti ili ne složiti, tj o tome da tamo neki lik iz Zaljeva, pojedinac laprda o Bošnjacima kao ovakvim ili onakvim muslimanima ili vjernicima.

no činjenica je da su ti ljudi koje sam gore nabrojao, zadnjih godina šikarnirani, progonjeni, maltretirani, terorisani sistematski od države i zakona, kakav je to zakon i država ako umjesto sigurnosti svojim građanima nameće strah, nemir, paniku? ti ćeš možda sad reći, zakon Islamske države u Iraku: ok, jesmo li onda kao Islamska država ?

alžirska grupa, deset godina nekoliko ljudi provelo na Gvantanamu zbog državnog terora i terora pojedinaca u državnim organima !
Ebu Hamza, čovjek koji nikoga nije šamarom opucao, sjedi u kazamtu u ulici pazi sad Draže MIhajlovića ratnog zločinca već sedmu godinu !

stalna hapšenja ljudi za koje je izmišljen pojam vehabije, radikalni islamisti, i tako su stigmatizirani i uvijek meta prijekora, poruge, napada, terora !
o čemu onda pričamo čovječe ? na kakva prava se pozivamo ?
pa ovako su jevreje progonili u nacističkoj Njemačkoj čovječe !
Vidi, mene se iskreno ne tice kako ce si bilo ko organizovati zivot i kakav ce stil furati.

Da budem potpuno iskren, ne volim vidjeti selefije kao ni recimo homoseksualce. I to cisto iz estetskih razloga. Malo me uznemirava ta pojava i nije mi drago zbog toga. Prava homoseksualaca branim fanaticno u mnogim prilikama, jer smatram da trebaju biti slobodni kao i svaki gradjanin. To sto se meni gadi vidjeti dva frajera dok se zvalje je samo moj problem. I selefije postene bih rado branio, ako treba i fizicki.

Al kako, prijatelju? Kako?

Homoseksualci ne cine zlo nikome, nikoga fizicki ne ugrozavaju. Selefije su imale svoje crne epizode sa pokusajim nasilnog nametanja vlastitih vrijednosti. Svi znamo makar jedan slucaj vrijedjanja djevojaka ili parova koji bi se po standardima selefija ponasali nedolicno. Onda i teroristicki akti koji nanose nemjerljivu stetu ovoj drzavi i ovom narodu. Onda organizovanje zajednica koje se suprostavljaju zakonima drzave i osnivaju vlastite selo-drzavice u drzavi. Onda ratovanje u stranim drzavama i bacanje ljage na nas sve koji zivimo ovdje. Onda promoviranje ekstremizma, raspirivanje vjerske mrznje. Ima bruka tih sajtova kroz koje vrijedjaju druge i drugacije. Onda youtube klipovi u kojim selefijski sejhovi govore lose o ovom narodu.

Budi brate sta hoces, ali pusti i druge da budu sto zele. Ovako izazivaju lose reakcije i navlace gnjev naroda. I moji ponekad ostri komentari su odgovor na agresivnost i nametljivost selefija.

Svjestan sam da su mnoge selefije najebale bez valjane krivice. Cista kolateralna steta nastala radi pojedinaca iz grupe koje drzava svakako treba sankcionisati. Ne mozes buraz raditi sta ti volja, postoje zakoni koje svi trebaju postovati.
asurbanipal

#28898 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Kikibombona wrote:
Ljudska bijeda moj Ausre. Ti si vjernik, ja nevjernik. Pored tebe bih bio slobodan promovirati vlastite vrijednosti, taman da si apsolutna vlast. Pored pojedinih koji ordiniraju temom ne bih smio ni disati zato sto sam drugaciji. Oni imaju poriv da uniste svaku razlicitost. Zalosni i bolesni umovi.

Radi se mahom o vjerski i svjetovno neobrazovanim ljudima, koji su lahko došli pod uticaj ideoloških zastranjenja. Najviše krivim ipak one koji su na vrhu, kraljeve i skutonošku ulemu, te raznorazne "šejhove" i emisare, a u biti karanđoloze, koji su kliconoše nakaradne ideologije a koje se predstavlja pod plaštom islama.

Oni koji su zavedeni i zasljepljeni tom zlom i nakaradnom idelogijom su mahom mladi ljudi, koji su preskočili osnovno gradivo.

Image
sarajevoxxxx

#28899 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Barel-bomba je pala na Svečanu salu u gradu u kojoj su bile smještene izbjeglice.Više od 20 poginulih i na desetine ranjenih.Tall Qaraha se nalazi u sjevernoj okolini Haleba

https://www.facebook.com/aleppomediacenter4?fref=ts
Laprdan

#28900 Re: Sirija

Post by Laprdan »

To kakav je ko vjernik, i da li je uopšte vjernik, ne moze ocijeniti jedan forumas, nego ce ocijeniti samo Jedan. A zapitao bih se ja da li je vise vjernik onaj koji uziva u ovom danasnjem zapadnom sistemu stilu zivota (kakav je u BiH) ili onaj kome srce zeli serijat.
Locked