SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
gnjev

#28876 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by gnjev »

dabarizmabra wrote:Slučaj specijalca koji je pretukao skijasa, dosta se povlacio po medijima, uglavnom u razlicitim pricama...

Najgore su polovicne informacije i donosenje zakljucaka na temelju parcijalno poznatih cinjenica...

Naime, inicijalno je bilo pisanja, da je policajac upozoravao studenta, vise puta, da ne ide tom nekom stazom kuda se djeca skijaju, da se ovaj glupirao, ignorisao i nakon toga sudario sa djetetom tog policajca, prilicno ga ozlijedivsi...

Nakon toga, policajcu pukao film i pretukao ovog studenta.

Ne opravdavam takav postupak, vecina roditelja bi ucinila isto.

Logicno je da je stvar za neki disciplinski postupak, ali ne treba prejudicirati ishod.

Jozo Andjic je glavom nokautirao Sanjina Beciragica jer se k*rcio u objektu u kojem je bila neka sjednica odbora Elektroprivrede, kaznjen je, bio isprovociran, tako reagovao, nedavno otisao u penziju.

Derale su se novinarske kuke i motike, da je to napad na novinarstvo itd. ali disciplinski postupak je postupak i treba ga odvagati.

Jos malo pa ce se ponovo vratiti tendencije, da se skidaju glave specijalcima koji su premlatili Nisku Karkelju i bandu u Zujevini...

JBT, onome koje tu bagru nalupao, trebalo je orden dati...

Jeste, aha, nadobudni i kurceviti specijalac, pretukao finog i obzirnog studenta koji je srkao caj od nane, na skijalistu na Bjelasnici, hajte ba...

Prije ce biti da nekome iz nekih razloga treba da dize ovu pricu....
Koliko realno ti zvuci da te kung fu specijalac upozorava vise puta a ti ga izignorises i zapucas se eto bas u njegovo dijete ?

Tercius je upravu . Bosna ne zeli ovog specijalca na pogresnoj strani . Moze se pridruziti kriminalnom miljeu odkupiti nuklearne bojeve glave od indije i unistiti nam drzavu . Ako kojim slucajem dobije otkaz ja selim u Njemacku . Zajebi ti to .
zateznistub

#28877 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

dabarizmabra wrote:Slučaj specijalca koji je pretukao skijasa, dosta se povlacio po medijima, uglavnom u razlicitim pricama...

Najgore su polovicne informacije i donosenje zakljucaka na temelju parcijalno poznatih cinjenica...

Naime, inicijalno je bilo pisanja, da je policajac upozoravao studenta, vise puta, da ne ide tom nekom stazom kuda se djeca skijaju, da se ovaj glupirao, ignorisao i nakon toga sudario sa djetetom tog policajca, prilicno ga ozlijedivsi...

Nakon toga, policajcu pukao film i pretukao ovog studenta.

Ne opravdavam takav postupak, vecina roditelja bi ucinila isto.

Logicno je da je stvar za neki disciplinski postupak, ali ne treba prejudicirati ishod.

Jozo Andjic je glavom nokautirao Sanjina Beciragica jer se k*rcio u objektu u kojem je bila neka sjednica odbora Elektroprivrede, kaznjen je, bio isprovociran, tako reagovao, nedavno otisao u penziju.

Derale su se novinarske kuke i motike, da je to napad na novinarstvo itd. ali disciplinski postupak je postupak i treba ga odvagati.

Jos malo pa ce se ponovo vratiti tendencije, da se skidaju glave specijalcima koji su premlatili Nisku Karkelju i bandu u Zujevini...

JBT, onome koje tu bagru nalupao, trebalo je orden dati...

Jeste, aha, nadobudni i kurceviti specijalac, pretukao finog i obzirnog studenta koji je srkao caj od nane, na skijalistu na Bjelasnici, hajte ba...

Prije ce biti da nekome iz nekih razloga treba da dize ovu pricu....
:thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28878 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

mozda zdusi ko onaj bihacki policijski heroj
avionom preko zagreba :thumbup:

svi oni pusu u istu trubu
vješalica

#28879 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

Tercius wrote:
karanana wrote:jel ja dobro razumijem post ovog milicionera iznad?
jel on kaze da bi ovaj drot trebo biti izuzet od bilo kakvih sankcija (ako je kriv) jer je u njega dosta ulozeno i jer je on poseban tip covjeka?
Onaj da se pojasnim, kao sto rekoh AKO se dokaze treba ovom klocu isplatiti odstetu sto naravno poteze i diciplinsku odgovornost sluzbenika koji je prouzrokovao stetu.Disciplinskih sankcija ima masa, pa mogu da biraju, medjutim udaljavanje iz sluzbe kazem da bi eventulano imalo nesagledive posljedice i ako je drzave to se ne smije desiti.
po slikama ne izgleda da ga udarao pancericama
znamo svi kakve su pancerice
pa gdje su modrice i puno veće povrede pogotovo na kokošijem stomaku
gnjev

#28880 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by gnjev »

Ma morao momak svakako vaditi slezenu jos mu ovo dobro doslo da uzme kakvih para
Better Man

#28881 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Better Man »

Niemand wrote:Ja sam mislila da policajci imaju ko neki test inteligencije :-?
70 do 90% je obični šlajm od policajaca koji nerade svoj posao. Moja prijateljica je radila za strance i nakon rata su provodili testiranje policajaca za ostanak u policiji i toliko su pismeni bili da su jedan od drugog prepisivali koje je boje sunce.
Last edited by Better Man on 12/03/2016 10:55, edited 1 time in total.
insomnia78

#28882 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

De odvadi malo tite t'
Nego, imas ti i jedno licno iskustvo?
insomnia78

#28883 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

gnjev wrote:Ma morao momak svakako vaditi slezenu jos mu ovo dobro doslo da uzme kakvih para
:lol: :lol: :lol:
Al' sto ga vjes'ca izvjestaci
Ekspert za fotografije i video snimke
Na kraju ce biti da ga je pogodio zastitarski metak koji je onomad rikosetir'o od beton
sizifinho

#28884 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sizifinho »

Inače, bh. glumac osuđen je na godinu dana zatvora, na četiri godine uslovno, što znači da će u slučaju počinjenja istog krivičnog djela ići u zatvor godinu dana.
jel samo ja kontam apsurd?
Znači, samo ukoliko počini iisto krivično djela unutar 4 godine, Emir dobija godinu zatvora. Znači ako ubije još nekog autom, za dva ubistva dobija godinu dana... :lol: :lol: :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#28885 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

Je li ona onomad za auspuh koji varnici od asfalt, govorila da su meci :lol:
Niemand

#28886 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Niemand »

Better Man wrote: 70 do 90% je obični šlajm od policahaca koji nerade svoj posao. Moja prijateljica je radila za strance i nakon rta su provodili testiranje policajaca za ostanak u policiji i toliko su pismeni bili da su jedan od drugog prepisivali koje je boje sunce.
Ako je do pismenosti, moremo onda i ti i ja komotno medju policajce. 8)

:faraon1:
vješalica

#28887 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

insomnia78 wrote:
gnjev wrote:Ma morao momak svakako vaditi slezenu jos mu ovo dobro doslo da uzme kakvih para
:lol: :lol: :lol:
Al' sto ga vjes'ca izvjestaci
Ekspert za fotografije i video snimke
Na kraju ce biti da ga je pogodio zastitarski metak koji je onomad rikosetir'o od beton
sta ima na socijali u francuskoj? redovna vidim
insomnia78

#28888 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

:lol:
Suti, samo nek ne puca
radiša

#28889 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by radiša »

Better Man wrote:i toliko su pismeni bili da su jedan od drugog prepisivali koje je boje sunce.
u bosni je zeleno.
Tercius

#28890 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

gnjev wrote: Koliko realno ti zvuci da te kung fu specijalac upozorava vise puta a ti ga izignorises i zapucas se eto bas u njegovo dijete ?

Tercius je upravu . Bosna ne zeli ovog specijalca na pogresnoj strani . Moze se pridruziti kriminalnom miljeu odkupiti nuklearne bojeve glave od indije i unistiti nam drzavu . Ako kojim slucajem dobije otkaz ja selim u Njemacku . Zajebi ti to .
Niko normalan ne zeli takve profile ljudi sa one strane zakona, nije problem pojedinac problem je vise pojedinaca koji dijele slicne sudbine a okupljeni zarad zajednickih ciljeva, nije problem cak ni grupa spec.koji samovoljno odluce da promjene dres pa se otmu hajduciji pa presrecu blindirana vozila uljecu u poslovnice itd itd motiv kod takvih je obicna imovinska korist i neki komplex wannabe opasih likova.Mnogo veci je problem kad se grupa postenih, normalnih, sposobnih, i jako jako inteligentnih likova ( garantujem da je najsporiji specijalac inteligentniji od pola forumasa ovdje ) kao sto je S.M odluci promjeniti dres kojima na prvom mjestu ne bi bila imovinska korist.Da bude jasnije sta zelim da kazem od samog pocetka, najblize bi bilo da uzmem za primjer ubistvo Z.Djindjica ( pa pogledaj ovaj video ispod ), a ko je upucen u slucaj znace da su istrazitelji dosli do ovog Z.Jovanovica koji je ubio Djindjica tako sto su profilirali sve pripadnike JSO i Zemuskog klana, te dosli do zakljucka da je on bio jedini lik koji bi bio sposoban da sa odredjene udaljenosti uz pomoc nekog jebackog snajpera i izvrsi atentat, sto se na kraju ispostavilo kao istina.E heto tako momak dragi, profili tipa S.M i njemu slicnih koji su zakucali treninge i vjezbe kod Njemackog GSG-a treba da se cuvaju kao oci u glavi a ne da se od njih prave nekakvi kriminalci i kabadahije i da ih se nabija nogom na ulicu da bi se zadovoljila nekakva trivijalna pravda.A sto se tice tih nuklearnih glava i Indije, mogu ti reci kako godine odmicu sve sam blize tome da pomislim kako je nama to odavno trebalo.

Daryl Dixon

#28891 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 27/03/2016 23:04, edited 1 time in total.
Daryl Dixon

#28892 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Daryl Dixon »

Pirija wrote:tebe su ocigledno malterirali u raji kad si bio mali...
oplakah :lol: :lol:
zenit dozic

#28893 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zenit dozic »

Tercius wrote:
gnjev wrote: Koliko realno ti zvuci da te kung fu specijalac upozorava vise puta a ti ga izignorises i zapucas se eto bas u njegovo dijete ?

Niko normalan ne zeli takve profile ljudi sa one strane zakona, nije problem pojedinac problem je vise pojedinaca koji dijele slicne sudbine a okupljeni zarad zajednickih ciljeva, nije problem cak ni grupa spec.koji samovoljno odluce da promjene dres pa se otmu hajduciji pa presrecu blindirana vozila uljecu u poslovnice itd itd motiv kod takvih je obicna imovinska korist i neki komplex wannabe opasih likova.Mnogo veci je problem kad se grupa postenih, normalnih, sposobnih, i jako jako inteligentnih likova ( garantujem da je najsporiji specijalac inteligentniji od pola forumasa ovdje ) kao sto je S.M odluci promjeniti dres kojima na prvom mjestu ne bi bila imovinska korist.Da bude jasnije sta zelim da kazem od samog pocetka, najblize bi bilo da uzmem za primjer ubistvo Z.Djindjica ( pa pogledaj ovaj video ispod ), a ko je upucen u slucaj znace da su istrazitelji dosli do ovog Z.Jovanovica koji je ubio Djindjica tako sto su profilirali sve pripadnike JSO i Zemuskog klana, te dosli do zakljucka da je on bio jedini lik koji bi bio sposoban da sa odredjene udaljenosti uz pomoc nekog jebackog snajpera i izvrsi atentat, sto se na kraju ispostavilo kao istina.E heto tako momak dragi, profili tipa S.M i njemu slicnih koji su zakucali treninge i vjezbe kod Njemackog GSG-a treba da se cuvaju kao oci u glavi a ne da se od njih prave nekakvi kriminalci i kabadahije i da ih se nabija nogom na ulicu da bi se zadovoljila nekakva trivijalna pravda.A sto se tice tih nuklearnih glava i Indije, mogu ti reci kako godine odmicu sve sam blize tome da pomislim kako je nama to odavno trebalo.

:mrgreen:

Pa ako neko učini KD onda bio on klošar ili predsjednik mora odgovarati za isto.
Koga boli kita jel on sposoban ili nije, bitno je jel kriv ili nije.
A po ovome što vidim podobro je kriv, jer iako ste pokušali to zataškati djelo je toliko konpromitirajuće da je čak došlo do parlamenta.

I nikako mi nije jasno zašto drotovi podržavaju druge drotove uvijek bez obzira šta urade :roll:
To neko gej bratstvo folovi
Daryl Dixon

#28894 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 27/03/2016 23:04, edited 1 time in total.
klixo

#28895 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by klixo »

Better Man wrote:
Niemand wrote:Ja sam mislila da policajci imaju ko neki test inteligencije :-?
70 do 90% je obični šlajm od policahaca koji nerade svoj posao. Moja prijateljica je radila za strance i nakon rta su provodili testiranje policajaca za ostanak u policiji i toliko su pismeni bili da su jedan od drugog prepisivali koje je boje sunce.
Mladji sluzbenici puno pismeniji i nisu teški za razgovarati , par puta su mi progledali kroz prste(bez mita i sl.) , sve na finu pricu :mrgreen:
vješalica

#28896 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vješalica »

zenit dozic wrote:
I nikako mi nije jasno zašto drotovi podržavaju druge drotove uvijek bez obzira šta urade :roll:
To neko gej bratstvo folovi
u mnogim profesijama to ima
isto tako u mnogim nema jer su kolege na poslu jedno drugom obično govno i hijena isa tim se ponose i takmiče se ko će veće smeće ispasti
L u c i f e r

#28897 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by L u c i f e r »

Hajd što drotovi podržavaju svoja govna, već što to rade i čitave nacije.
Thorgerson

#28898 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

zateznistub wrote:A niko ne komentarise sramno izvlačenje Emira H. za gaženje i ubistvo žene...
Iako nema nikakve veze sa Sarajevom, niti nasom crnom hronikom, sta su trebali? Osudit ga na 15 godina?

Mijenjali gumu u lijevoj traci, bez prsluka, bez trokuta, bilo cega...pa jbt zivot. Po meni je glavni krivac taj lik koji je rekao ajmo mijenjat gumu ovdje, a nije obezbjedio minimalne uvjete za to... :run: Svjijetleca signalizacija je bila unistena od prethodnog vozaca, zbog kojeg je i ovima pukla guma. Jbg, ovo se svakome moglo desiti.

Ja mislim da je Emir ovo fino iskesirao i iskasljao. Pogledaj boldirano.
Sporazum je sklopljen još u lipnju 2015., a nije mu se protivila ni manekenka Lana Kuduz, kćer stradale Ankice. Optužno vijeće Općinskog suda u Sisku, koje je vodila Vera Bubaš, potvrdilo je nagodbu i izreklo dogovornu kaznu.

Odvjetništvo je utvrdilo kako je poznati glumac zanemario znakove ograničenja brzine te vozio brzinom od najmanje 125 kilometra na sat. U pokušaju da izbjegne parkirano vozilo čiji je vozač miejnjao gumu skrenuo je udesno i udario u Ankicu Kuduz, koja se nalazila izvan svoga automobila, na kojem je također guma bila probušena. Na licu mjesta je preminula, a Emir Hadžihafizbegović zadobio teške tjelesne ozljede.

Odvjetništvo se na nagodbu odlučilo zbog nekoliko olakotnih okolnosti - prometna signalizacija o radovima na autocesti bila je već ranije srušena, drugi automobil se nalazio zaustavljen na lijevoj prometnoj traki pa je Hadžihafizbegović bio prisiljen ga izbjeći pri čemu je udario poginulu koja nije imala reflektirajući prsluk. Kao olakotna okolnost uzeta je i činjenica da je Hadžihafizbegović razvio prijateljski odnos s kćeri poginule, koja se također nalazila na mjestu nesreće, a koja se nije protivila sklopljenoj nagodbi.

Hadžihafizbegović mora platiti i 8.247,20 kuna sudskih troškova. Podsjećamo, nesreća se dogodila na autocesti Zagreb-Lipovac kod mjesta Bročice 12. listopada 2014. Očevidom i vještačenjem ustanovljeno je da je poznati glumac prekoračio dopuštenu brzinu, odnosno nije je prilagodio uvjetima u prometu. Kilometrima ispred mjesta nesreće bila su upozorenja o opasnosti i usmjeravanju prometa u jedan trak, a brzina je bila ograničena na 60 kilometara na sat.

Prekršajno je prijavljen i vozač automobila županjske registracije P. A. (46), koji je na preticajnom traku mijenjao gumu. Zbog prebrze vožnje podnesena je prijava protiv još jednog vozača osobnog vozila te protiv vozača nepoznatog vozila zbog oštećenja prometne signalizacije i bijega s mjesta nesreće. Taj potonji otkriven je mjesecima kasnije. Za oštećenje prometne signalizacije kojom su bili označeni radovi na autocesti, a zbog čega su gume probušene i na automobilu pokojne Ankcie Kuduz u listopadu lani je Goran Karlović (36) iz Zagreba na sisačkom Općinskom sudu zbog kaznenog ugrožavanja prometa opasnom radnjom ili sredstvom osuđen na kaznu zatvora od šest mjeseci, uvjetno na dvije godine.
zateznistub

#28900 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Thorgerson wrote:
zateznistub wrote:A niko ne komentarise sramno izvlačenje Emira H. za gaženje i ubistvo žene...
Iako nema nikakve veze sa Sarajevom, niti nasom crnom hronikom, sta su trebali? Osudit ga na 15 godina?

Mijenjali gumu u lijevoj traci, bez prsluka, bez trokuta, bilo cega...pa jbt zivot. Po meni je glavni krivac taj lik koji je rekao ajmo mijenjat gumu ovdje, a nije obezbjedio minimalne uvjete za to... :run: Svjijetleca signalizacija je bila unistena od prethodnog vozaca, zbog kojeg je i ovima pukla guma. Jbg, ovo se svakome moglo desiti.

Ja mislim da je Emir ovo fino iskesirao i iskasljao. Pogledaj boldirano.
Što se mene tiče, na doživotnu...

I zasto izvrces cinjenice?

http://www.vecernji.hr/crna-kronika/emi ... nke-967262

Očevidom i vještačenjem ustanovljeno je da je poznati glumac prekoračio dopuštenu brzinu, odnosno nije je prilagodio uvjetima u prometu. Kilometrima ispred mjesta nesreće bila su upozorenja o opasnosti i usmjeravanju prometa u jedan trak, a brzina je bila ograničena na 60 kilometara na sat.
I čuj razvio prijateljski odnos... :-)
Locked