Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#28851 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Norm wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Hvala Kralju Tvrtko :thumbup: I mene je bas zanimalo za sta sluzi ta gradjevina, citav zivot je gledam, prve korake sam napravio ni 500 m zracne linije od nje, a veze nisam imao za sta sluzi :)

Sto se tice Meokusnica, meni licno jedna od boljih lokacija u gradu, ali parking+Stari sat (buka) ga kvare. Plus nova Pirsetova zgrada i sad ovo Dzananovicevo, pa to znaci jos 50tak auta koji grativiraju tom podrucju a parkinga nema ni sad :roll:

I fakat se ljudima zatvara pogled, pa pogledajte samo one prozore i balkone iza :-)
...yebo balkon i pogled...a bananovic je ugledni privrednik i ako mu guzica zine za jos, ha sto mu 'gradski ocevi' ne bi dali za odredjeni procenat...a jos kad zavrsi pa bice ljepsi pogled na novogradnju nego sto ga imadu sad...ljubomora je cudo unas :D ..a parking...pa sta ce nam trotOuari, neg da se parkiravaju...ja prognoziram, ovim tempom, za par mjeseci, da ce jedna traka GGM-a (desna :D ) biti oznacena parking mjestima...problem solved :bih:
Joj jesi ti smor jadan ti bog :lol:
Norm

#28852 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote:
Norm wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Hvala Kralju Tvrtko :thumbup: I mene je bas zanimalo za sta sluzi ta gradjevina, citav zivot je gledam, prve korake sam napravio ni 500 m zracne linije od nje, a veze nisam imao za sta sluzi :)

Sto se tice Meokusnica, meni licno jedna od boljih lokacija u gradu, ali parking+Stari sat (buka) ga kvare. Plus nova Pirsetova zgrada i sad ovo Dzananovicevo, pa to znaci jos 50tak auta koji grativiraju tom podrucju a parkinga nema ni sad :roll:

I fakat se ljudima zatvara pogled, pa pogledajte samo one prozore i balkone iza :-)
...yebo balkon i pogled...a bananovic je ugledni privrednik i ako mu guzica zine za jos, ha sto mu 'gradski ocevi' ne bi dali za odredjeni procenat...a jos kad zavrsi pa bice ljepsi pogled na novogradnju nego sto ga imadu sad...ljubomora je cudo unas :D ..a parking...pa sta ce nam trotOuari, neg da se parkiravaju...ja prognoziram, ovim tempom, za par mjeseci, da ce jedna traka GGM-a (desna :D ) biti oznacena parking mjestima...problem solved :bih:
Joj jesi ti smor jadan ti bog :lol:
:lol: :lol: :lol: jok ba... gledam u grah i kasike i vidim sta vidim...sta cu to mi je Bogom dano... :D
...eto ja sam smor a ovi sto rade sve sto rade oni su patriJote...i vjernici...@BaTa just relax, ima jos vremena 8-)
clio_dci120

#28853 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ali pazi Norm, kada odes vani kod tete Merkel, nadjes li ijednu manu castis me ruckom i kolacima. Ne nadjes li, biraj sta ja da radim (evo za pocetak necu se kod farmacije u desnoj sa 4 "zmigalnika" zaustavljati! :D
N.N.

#28854 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Jesam se ja iskljucio ili nam Fude nesto nema u javnosti, sta je reci :mrgreen:
Norm

#28855 Re: Zeničani

Post by Norm »

clio_dci120 wrote:Ali pazi Norm, kada odes vani kod tete Merkel, nadjes li ijednu manu castis me ruckom i kolacima. Ne nadjes li, biraj sta ja da radim (evo za pocetak necu se kod farmacije u desnoj sa 4 "zmigalnika" zaustavljati! :D

Ja cu kod Kurtza :D , abd...nije da se sad izvlacim, ima mana svugdje, ali brate unas je to :run: ...a castim ruckom i kolacima ako mi upali i ispalim se iz ove 'proklete avlije'... :thumbup:
A sto se mene tice samo se zaustavljajte, parkiravajte na trotOuarima i kruznim tokEvima...gradite, rusite, rovite :D ..kad moRete ;-)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#28856 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Image

Ovaj znak stoji ama baš svugdje u gradu...ovo vam je 40 KM kazne...Zakon...nema polemika, nema raspravljanja jel stao, smio stati i tako to :mrgreen: .
kakavdanakneiskustvu

#28857 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

ma da,ali jebo znak kad policija prolazi pored vozila koje je parkirano na p. prelazu i nikom nista,samo ga obidju,istina nije saob. patrrola ali jebemliga zovne se dezurni i javi se tu i tu je to i to vozilo tako parkirano
Bobi
Forum administrator

#28858 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Ja, a kolege njegove da kometarišu "Ja budale šta nas zove, samo nam posao nabija bezveze" :) .
kakavdanakneiskustvu

#28859 Re: Zeničani

neki bi mozda i tako reagovali,neki ne
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#28860 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

I dalje su mi najfascinantniji posjetitelji C. Diema. Parkiraju ispod, doduse malo zaklonjenog, ali vidljivog znaka zabrane i to mahom skuplja auta. Haj sve okej prezvakali smo temu vise puta, ali i nedjeljom kad je onaj placeni parking dzaba :lol:

Ljetos bas do mene sjede neki momci i sad jedan od njih pravo glasno prica kako zivi vani cini mi se Svicarska ili Austrija i kao mrzi bahato ponasanje dijasporaca, treba red postovat svugdje, kad bismo vise postovali svoju drzavu bolje bi nam svima bilo bla bla i kad je krenuo lola hladno sjede u crnog Land Rovera parkiranog u zabranu :lol: :lol:
Bobi
Forum administrator

#28861 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Ma javna je tajna da imaju "norme" koliko kazni po smjeni, kao eto radimo, ništa policija nije drugačija glede rada i lijenosti od ostalih javnih preduzeća, ubi nas nerad, lijenost i neodgovornost.
kakavdanakneiskustvu

#28862 Re: Zeničani

daleko parking kod asa banke,treba prosetati cak dva minuta,a i ne vidi se auto baš
ExNihilo

#28863 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Norm wrote:
clio_dci120 wrote:Ali pazi Norm, kada odes vani kod tete Merkel, nadjes li ijednu manu castis me ruckom i kolacima. Ne nadjes li, biraj sta ja da radim (evo za pocetak necu se kod farmacije u desnoj sa 4 "zmigalnika" zaustavljati! :D

Ja cu kod Kurtza :D , abd...nije da se sad izvlacim, ima mana svugdje, ali brate unas je to :run: ...a castim ruckom i kolacima ako mi upali i ispalim se iz ove 'proklete avlije'... :thumbup:
A sto se mene tice samo se zaustavljajte, parkiravajte na trotOuarima i kruznim tokEvima...gradite, rusite, rovite :D ..kad moRete ;-)
Da hoćeš više otići. :roll:
Casual's

#28864 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Bobi wrote:Ja, a kolege njegove da kometarišu "Ja budale šta nas zove, samo nam posao nabija bezveze" :) .
Zabranio neki lik policiji u Crkvicama da ide kod Perče, i pišu kazne ko se parkira na trotoaru ispred. Sada se stvorio bunt kod policajaca, bojkotuju. :lol:
sale07

#28865 Re: Zeničani

Post by sale07 »

_BataZiv_0809 wrote:I dalje su mi najfascinantniji posjetitelji C. Diema. Parkiraju ispod, doduse malo zaklonjenog, ali vidljivog znaka zabrane i to mahom skuplja auta. Haj sve okej prezvakali smo temu vise puta, ali i nedjeljom kad je onaj placeni parking dzaba :lol:

Ljetos bas do mene sjede neki momci i sad jedan od njih pravo glasno prica kako zivi vani cini mi se Svicarska ili Austrija i kao mrzi bahato ponasanje dijasporaca, treba red postovat svugdje, kad bismo vise postovali svoju drzavu bolje bi nam svima bilo bla bla i kad je krenuo lola hladno sjede u crnog Land Rovera parkiranog u zabranu :lol: :lol:
Jebo kafanu ako u nju ne mozes uci autom :D
Norm

#28866 Re: Zeničani

Post by Norm »

ExNihilo wrote:
Norm wrote:

Da hoćeš više otići. :roll:
AMIN! :D

..al ostajem na forumu... :lol: ima i gore oti internet...
ExNihilo

#28867 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Problem je u tome što čovjek ne može od sebe emigrirati. :D
Norm

#28868 Re: Zeničani

Post by Norm »

ExNihilo wrote:Problem je u tome što čovjek ne može od sebe emigrirati. :D
...unas se rekne, s kim si taki si...pa kontam ako odem medju pametan i obrazovan svijet... :D mozda se sta i primi :lol:
clio_dci120

#28869 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ovo Norm sada nije nista licno tebi upuceno, nego je off topic, ali kada smo se vec dotakeli teme...imam tako dva rodjaka, jedan prica stalno ja idem u Njemacku, i tako vec 2 godine, uvijek kao nesto se zalomi, pa ovo, pa ono, pa ispituje druge za savjete, pa kako cu ovo, pa kako cu ono, a drugi zavrsio faks, sutio cijelio vrijeme, u tisini pozarsavao drzavni i kartice, i samo preko noci ode voziti kamion, ni A ni B, nakon godinu iskustva ode za Njemacku...
Svakako zelim ti svu srecu i da ispunis svoju zelju, ako zaista aktivno radis na tome da odes. :thumbup:
Norm

#28870 Re: Zeničani

Post by Norm »

...stari moj nije to samo zelja, radi se o opstanku...
lethalthreat

#28871 Re: Zeničani

Post by lethalthreat »

clio_dci120 wrote:Ovo Norm sada nije nista licno tebi upuceno, nego je off topic, ali kada smo se vec dotakeli teme...imam tako dva rodjaka, jedan prica stalno ja idem u Njemacku, i tako vec 2 godine, uvijek kao nesto se zalomi, pa ovo, pa ono, pa ispituje druge za savjete, pa kako cu ovo, pa kako cu ono, a drugi zavrsio faks, sutio cijelio vrijeme, u tisini pozarsavao drzavni i kartice, i samo preko noci ode voziti kamion, ni A ni B, nakon godinu iskustva ode za Njemacku...
Svakako zelim ti svu srecu i da ispunis svoju zelju, ako zaista aktivno radis na tome da odes. :thumbup:
Odlazak u drugu državu nije mala stvar, radi se o kocki koja ti u životu može ili donijeti ili uzeti sve. Pogotovo ako si u nekim ozbiljnijim godinama. Možda je taj prvi rođak pažljiv, temeljit, ne srlja, par puta će razmisliti o svakom potezu prije nego izgovori "moj konačan odgovor", a drugi je opet možda avanturista koji nema puno rezervnih opcija već ide glavom bez obzira pa kud puklo da puklo. 100 ljudi-100 čudi, ali slažem se sa time da ne treba puno javno pričati o tome nego neke stvari držati samo za sebe. I ja isto razmišljam o odlasku ali godinama ovdje sam gradio i izgradio kakvu-takvu mrežu kontakata, poslovnih projekata i čega sve ne, i sada da tamo ne uspijem, eto me haman sa 40 godina u guzici ponovo na početku. Kao Bora Todorović u onoj epizodi Vrućeg vetra kada se vratio iz Njemačke pa radio šanu po supermarketima :D :D
kamen spoticanja

#28872 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

kamberovica polje

#28873 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

Koalicioni sporazum između ovih stranaka biće potpisan sutra gdje će javnosti biti prezentovan i dokument “ZAJEDNIČKI PRINCIPI I OKVIR DJELOVANJA SKUPŠTINSKE VEĆINE SDP/DF/NS/NB/SBB/A-SDA/S BIH U ZENIČKO-DOBOJSKOM KANTONU ZA MANDATNI PERIOD 2018-2022”.

Nakon Tuzlanskog kantona, Zenica će biti drugi kanton u Federaciji koji formira skupštinsku većnu bez nacionalnih stranaka, dok se takva odluka očekuje i u Kantonu Sarajevo.
:lol:
Kikibombona

#28874 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

Kameni, ako mozes realno, da li je ovo dobra stvar za Zenicu?

Da li ce biti vise novca za projekte u Zenici?

Fuke se zalio da ga Galijasevic sabotira. Da vidimo sada.

I jos mi nije jasno, kako su Kelestura i Repic presli preko silnih uvreda? :D Garant naredba iz centrala. :D

Valjda bude neke koristi za Zenicu...
Nivelacija

#28875 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Kakanj i Tesanj na aparatima :skoljka:
Post Reply