Joj jesi ti smor jadan ti bogNorm wrote:...yebo balkon i pogled...a bananovic je ugledni privrednik i ako mu guzica zine za jos, ha sto mu 'gradski ocevi' ne bi dali za odredjeni procenat...a jos kad zavrsi pa bice ljepsi pogled na novogradnju nego sto ga imadu sad...ljubomora je cudo unas_BataZiv_0809 wrote:Hvala Kralju TvrtkoI mene je bas zanimalo za sta sluzi ta gradjevina, citav zivot je gledam, prve korake sam napravio ni 500 m zracne linije od nje, a veze nisam imao za sta sluzi
![]()
Sto se tice Meokusnica, meni licno jedna od boljih lokacija u gradu, ali parking+Stari sat (buka) ga kvare. Plus nova Pirsetova zgrada i sad ovo Dzananovicevo, pa to znaci jos 50tak auta koji grativiraju tom podrucju a parkinga nema ni sad![]()
I fakat se ljudima zatvara pogled, pa pogledajte samo one prozore i balkone iza..a parking...pa sta ce nam trotOuari, neg da se parkiravaju...ja prognoziram, ovim tempom, za par mjeseci, da ce jedna traka GGM-a (desna
) biti oznacena parking mjestima...problem solved
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#28851 Re: Zeničani
- Norm
#28852 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote:Joj jesi ti smor jadan ti bogNorm wrote:...yebo balkon i pogled...a bananovic je ugledni privrednik i ako mu guzica zine za jos, ha sto mu 'gradski ocevi' ne bi dali za odredjeni procenat...a jos kad zavrsi pa bice ljepsi pogled na novogradnju nego sto ga imadu sad...ljubomora je cudo unas_BataZiv_0809 wrote:Hvala Kralju TvrtkoI mene je bas zanimalo za sta sluzi ta gradjevina, citav zivot je gledam, prve korake sam napravio ni 500 m zracne linije od nje, a veze nisam imao za sta sluzi
![]()
Sto se tice Meokusnica, meni licno jedna od boljih lokacija u gradu, ali parking+Stari sat (buka) ga kvare. Plus nova Pirsetova zgrada i sad ovo Dzananovicevo, pa to znaci jos 50tak auta koji grativiraju tom podrucju a parkinga nema ni sad![]()
I fakat se ljudima zatvara pogled, pa pogledajte samo one prozore i balkone iza..a parking...pa sta ce nam trotOuari, neg da se parkiravaju...ja prognoziram, ovim tempom, za par mjeseci, da ce jedna traka GGM-a (desna
) biti oznacena parking mjestima...problem solved
...eto ja sam smor a ovi sto rade sve sto rade oni su patriJote...i vjernici...@BaTa just relax, ima jos vremena
-
clio_dci120
#28853 Re: Zeničani
Ali pazi Norm, kada odes vani kod tete Merkel, nadjes li ijednu manu castis me ruckom i kolacima. Ne nadjes li, biraj sta ja da radim (evo za pocetak necu se kod farmacije u desnoj sa 4 "zmigalnika" zaustavljati! 
- N.N.
#28854 Re: Zeničani
Jesam se ja iskljucio ili nam Fude nesto nema u javnosti, sta je reci 
- Norm
#28855 Re: Zeničani
clio_dci120 wrote:Ali pazi Norm, kada odes vani kod tete Merkel, nadjes li ijednu manu castis me ruckom i kolacima. Ne nadjes li, biraj sta ja da radim (evo za pocetak necu se kod farmacije u desnoj sa 4 "zmigalnika" zaustavljati!
Ja cu kod Kurtza
A sto se mene tice samo se zaustavljajte, parkiravajte na trotOuarima i kruznim tokEvima...gradite, rusite, rovite
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#28856 Re: Zeničani

Ovaj znak stoji ama baš svugdje u gradu...ovo vam je 40 KM kazne...Zakon...nema polemika, nema raspravljanja jel stao, smio stati i tako to
-
kakavdanakneiskustvu
#28857 Re: Zeničani
ma da,ali jebo znak kad policija prolazi pored vozila koje je parkirano na p. prelazu i nikom nista,samo ga obidju,istina nije saob. patrrola ali jebemliga zovne se dezurni i javi se tu i tu je to i to vozilo tako parkirano
-
Bobi
- Forum administrator
#28858 Re: Zeničani
Ja, a kolege njegove da kometarišu "Ja budale šta nas zove, samo nam posao nabija bezveze"
.
-
kakavdanakneiskustvu
#28859 Re: Zeničani
neki bi mozda i tako reagovali,neki ne
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#28860 Re: Zeničani
I dalje su mi najfascinantniji posjetitelji C. Diema. Parkiraju ispod, doduse malo zaklonjenog, ali vidljivog znaka zabrane i to mahom skuplja auta. Haj sve okej prezvakali smo temu vise puta, ali i nedjeljom kad je onaj placeni parking dzaba
Ljetos bas do mene sjede neki momci i sad jedan od njih pravo glasno prica kako zivi vani cini mi se Svicarska ili Austrija i kao mrzi bahato ponasanje dijasporaca, treba red postovat svugdje, kad bismo vise postovali svoju drzavu bolje bi nam svima bilo bla bla i kad je krenuo lola hladno sjede u crnog Land Rovera parkiranog u zabranu

Ljetos bas do mene sjede neki momci i sad jedan od njih pravo glasno prica kako zivi vani cini mi se Svicarska ili Austrija i kao mrzi bahato ponasanje dijasporaca, treba red postovat svugdje, kad bismo vise postovali svoju drzavu bolje bi nam svima bilo bla bla i kad je krenuo lola hladno sjede u crnog Land Rovera parkiranog u zabranu
-
Bobi
- Forum administrator
#28861 Re: Zeničani
Ma javna je tajna da imaju "norme" koliko kazni po smjeni, kao eto radimo, ništa policija nije drugačija glede rada i lijenosti od ostalih javnih preduzeća, ubi nas nerad, lijenost i neodgovornost.
-
kakavdanakneiskustvu
#28862 Re: Zeničani
daleko parking kod asa banke,treba prosetati cak dva minuta,a i ne vidi se auto baš
- ExNihilo
#28863 Re: Zeničani
Da hoćeš više otići.Norm wrote:clio_dci120 wrote:Ali pazi Norm, kada odes vani kod tete Merkel, nadjes li ijednu manu castis me ruckom i kolacima. Ne nadjes li, biraj sta ja da radim (evo za pocetak necu se kod farmacije u desnoj sa 4 "zmigalnika" zaustavljati!
Ja cu kod Kurtza, abd...nije da se sad izvlacim, ima mana svugdje, ali brate unas je to
...a castim ruckom i kolacima ako mi upali i ispalim se iz ove 'proklete avlije'...
![]()
A sto se mene tice samo se zaustavljajte, parkiravajte na trotOuarima i kruznim tokEvima...gradite, rusite, rovite..kad moRete
- Casual's
#28864 Re: Zeničani
Zabranio neki lik policiji u Crkvicama da ide kod Perče, i pišu kazne ko se parkira na trotoaru ispred. Sada se stvorio bunt kod policajaca, bojkotuju.Bobi wrote:Ja, a kolege njegove da kometarišu "Ja budale šta nas zove, samo nam posao nabija bezveze".
-
sale07
#28865 Re: Zeničani
Jebo kafanu ako u nju ne mozes uci autom_BataZiv_0809 wrote:I dalje su mi najfascinantniji posjetitelji C. Diema. Parkiraju ispod, doduse malo zaklonjenog, ali vidljivog znaka zabrane i to mahom skuplja auta. Haj sve okej prezvakali smo temu vise puta, ali i nedjeljom kad je onaj placeni parking dzaba![]()
Ljetos bas do mene sjede neki momci i sad jedan od njih pravo glasno prica kako zivi vani cini mi se Svicarska ili Austrija i kao mrzi bahato ponasanje dijasporaca, treba red postovat svugdje, kad bismo vise postovali svoju drzavu bolje bi nam svima bilo bla bla i kad je krenuo lola hladno sjede u crnog Land Rovera parkiranog u zabranu![]()
- Norm
#28866 Re: Zeničani
AMIN!ExNihilo wrote:Da hoćeš više otići.Norm wrote:clio_dci120 wrote:Ali pazi Norm, kada odes vani kod tete Merkel, nadjes li ijednu manu castis me ruckom i kolacima. Ne nadjes li, biraj sta ja da radim (evo za pocetak necu se kod farmacije u desnoj sa 4 "zmigalnika" zaustavljati!
Ja cu kod Kurtza, abd...nije da se sad izvlacim, ima mana svugdje, ali brate unas je to
...a castim ruckom i kolacima ako mi upali i ispalim se iz ove 'proklete avlije'...
![]()
A sto se mene tice samo se zaustavljajte, parkiravajte na trotOuarima i kruznim tokEvima...gradite, rusite, rovite..kad moRete
..al ostajem na forumu...
- ExNihilo
#28867 Re: Zeničani
Problem je u tome što čovjek ne može od sebe emigrirati. 
- Norm
#28868 Re: Zeničani
...unas se rekne, s kim si taki si...pa kontam ako odem medju pametan i obrazovan svijet...ExNihilo wrote:Problem je u tome što čovjek ne može od sebe emigrirati.
-
clio_dci120
#28869 Re: Zeničani
Ovo Norm sada nije nista licno tebi upuceno, nego je off topic, ali kada smo se vec dotakeli teme...imam tako dva rodjaka, jedan prica stalno ja idem u Njemacku, i tako vec 2 godine, uvijek kao nesto se zalomi, pa ovo, pa ono, pa ispituje druge za savjete, pa kako cu ovo, pa kako cu ono, a drugi zavrsio faks, sutio cijelio vrijeme, u tisini pozarsavao drzavni i kartice, i samo preko noci ode voziti kamion, ni A ni B, nakon godinu iskustva ode za Njemacku...
Svakako zelim ti svu srecu i da ispunis svoju zelju, ako zaista aktivno radis na tome da odes.
Svakako zelim ti svu srecu i da ispunis svoju zelju, ako zaista aktivno radis na tome da odes.
- Norm
#28870 Re: Zeničani
...stari moj nije to samo zelja, radi se o opstanku...
- lethalthreat
#28871 Re: Zeničani
Odlazak u drugu državu nije mala stvar, radi se o kocki koja ti u životu može ili donijeti ili uzeti sve. Pogotovo ako si u nekim ozbiljnijim godinama. Možda je taj prvi rođak pažljiv, temeljit, ne srlja, par puta će razmisliti o svakom potezu prije nego izgovori "moj konačan odgovor", a drugi je opet možda avanturista koji nema puno rezervnih opcija već ide glavom bez obzira pa kud puklo da puklo. 100 ljudi-100 čudi, ali slažem se sa time da ne treba puno javno pričati o tome nego neke stvari držati samo za sebe. I ja isto razmišljam o odlasku ali godinama ovdje sam gradio i izgradio kakvu-takvu mrežu kontakata, poslovnih projekata i čega sve ne, i sada da tamo ne uspijem, eto me haman sa 40 godina u guzici ponovo na početku. Kao Bora Todorović u onoj epizodi Vrućeg vetra kada se vratio iz Njemačke pa radio šanu po supermarketimaclio_dci120 wrote:Ovo Norm sada nije nista licno tebi upuceno, nego je off topic, ali kada smo se vec dotakeli teme...imam tako dva rodjaka, jedan prica stalno ja idem u Njemacku, i tako vec 2 godine, uvijek kao nesto se zalomi, pa ovo, pa ono, pa ispituje druge za savjete, pa kako cu ovo, pa kako cu ono, a drugi zavrsio faks, sutio cijelio vrijeme, u tisini pozarsavao drzavni i kartice, i samo preko noci ode voziti kamion, ni A ni B, nakon godinu iskustva ode za Njemacku...
- kamen spoticanja
- kamberovica polje
#28873 Re: Zeničani
Koalicioni sporazum između ovih stranaka biće potpisan sutra gdje će javnosti biti prezentovan i dokument “ZAJEDNIČKI PRINCIPI I OKVIR DJELOVANJA SKUPŠTINSKE VEĆINE SDP/DF/NS/NB/SBB/A-SDA/S BIH U ZENIČKO-DOBOJSKOM KANTONU ZA MANDATNI PERIOD 2018-2022”.
Nakon Tuzlanskog kantona, Zenica će biti drugi kanton u Federaciji koji formira skupštinsku većnu bez nacionalnih stranaka, dok se takva odluka očekuje i u Kantonu Sarajevo.
- Kikibombona
#28874 Re: Zeničani
Kameni, ako mozes realno, da li je ovo dobra stvar za Zenicu?
Da li ce biti vise novca za projekte u Zenici?
Fuke se zalio da ga Galijasevic sabotira. Da vidimo sada.
I jos mi nije jasno, kako su Kelestura i Repic presli preko silnih uvreda?
Valjda bude neke koristi za Zenicu...
-
Nivelacija
#28875 Re: Zeničani
Kakanj i Tesanj na aparatima