Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Novak20

#28851 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Da sam umjesto Peđe, ne bih se šupcima pravdao. Ko ih je*e. :D
wewa

#28852 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

Novak20 wrote:Težak udarac i veliki gubitak za NS pred izbore 2018.

http://ba.n1info.com/a247266/Vijesti/Vi ... itike.html
Dennis Gratz se politikom bavi već 10 godina i važi za najaktivnijeg federalnog zastupnika po broju zakonskih prijedloga u sazivu od 2014. do 2018. godine. No po isteku mandata u Federalnom parlamentu odlučio je izaći iz politike i vratiti se pravnoj struci.

Da li je odluka o napuštanju politike konačna?

"Mislim da jeste konačna odluka. Veliki je broj razloga koji su najmanje bitni javnosti u smislu da javnost i od Naše stranke i politike bi trebala očekivati obavljanje službe na agilan, efektan i transparantan način i mislim da smo u Našoj stranci ispunili tu zadaću. Nakon jednog mandata kao predsjednik stranke sam donio odluku da ne ostanem predsjednik u drugom mandatu koji mi je statut omogućio jer mislim da se politika na našim prostorima mora mijenjati. Mislim da sam to pokazao i da smo to u Našoj stranci pokazali. Ako osjećate lični zamor i određenu razočaranost u vlastite ljude i ako odnosi nisu na nivou na kojem bi trebali biti da bi se čovjek osjećao ugodnim. Važno je da postoji jedinstvo, sklad i sloga", izjavio je Gratz u jutarnjem programu N1 televizije.

Koji su razlozi?

"Izborna je godina i ne bih da nanosim bilo kakvu štetu političkoj organizaciji Naša stranka", odgovara Gratz.

Gratz ističe da se ne može raditi protiv ličnih uvjerenja, te da je to razlog ostavke na poziciji predsjednika GO Naša stranka.

"Ako od vlastite političke organizacije budete dovedeni na Sud časti i da vas kažnjava vlastita politička organizacija koja njeguje liberalne i progresivne vrijednosti zbog iskazane kritike prema rukovodstvu, onda osjetite da to nije organizacija za koju ste misli da jeste."..........
steta, stvarno steta. i za NS i za politicku scenu uopce.
furlan

#28853 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by furlan »

Obzirom na nedavne izjave SDA-a po pitanju Konakovica, da ne slijedi politiku stranke, i blablabla te na osnovu toga traze njegovu ostavku, da li znaci da ovi preostali njihovi kantonalni zastupnici slijede politiku stranke i zastupaju njihove stavove?
kmirsad

#28854 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Hvala pici... :-D
kmirsad

#28855 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

furlan wrote:Obzirom na nedavne izjave SDA-a po pitanju Konakovica, da ne slijedi politiku stranke, i blablabla te na osnovu toga traze njegovu ostavku, da li znaci da ovi preostali njihovi kantonalni zastupnici slijede politiku stranke i zastupaju njihove stavove?
Valjda je jasno da znači...nisu tražili njihove ostavke i smjene...
kmirsad

#28856 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

wewa wrote:
Novak20 wrote:Težak udarac i veliki gubitak za NS pred izbore 2018.

http://ba.n1info.com/a247266/Vijesti/Vi ... itike.html
Dennis Gratz se politikom bavi već 10 godina i važi za najaktivnijeg federalnog zastupnika po broju zakonskih prijedloga u sazivu od 2014. do 2018. godine. No po isteku mandata u Federalnom parlamentu odlučio je izaći iz politike i vratiti se pravnoj struci.

"Mislim da jeste konačna odluka. Veliki je broj razloga koji su najmanje bitni javnosti u smislu da javnost i od Naše stranke i politike bi trebala očekivati obavljanje službe na agilan, efektan i transparantan način i mislim da smo u Našoj stranci ispunili tu zadaću. Nakon jednog mandata kao predsjednik stranke sam donio odluku da ne ostanem predsjednik u drugom mandatu koji mi je statut omogućio jer mislim da se politika na našim prostorima mora mijenjati. Mislim da sam to pokazao i da smo to u Našoj stranci pokazali. Ako osjećate lični zamor i određenu razočaranost u vlastite ljude i ako odnosi nisu na nivou na kojem bi trebali biti da bi se čovjek osjećao ugodnim. Važno je da postoji jedinstvo, sklad i sloga", izjavio je Gratz u jutarnjem programu N1 televizije.

Koji su razlozi?

"Izborna je godina i ne bih da nanosim bilo kakvu štetu političkoj organizaciji Naša stranka", odgovara Gratz.

Gratz ističe da se ne može raditi protiv ličnih uvjerenja, te da je to razlog ostavke na poziciji predsjednika GO Naša stranka.

"Ako od vlastite političke organizacije budete dovedeni na Sud časti i da vas kažnjava vlastita politička organizacija koja njeguje liberalne i progresivne vrijednosti zbog iskazane kritike prema rukovodstvu, onda osjetite da to nije organizacija za koju ste misli da jeste."..........
steta, stvarno steta. i za NS i za politicku scenu uopce.
Žao mi je... pored svoh razloga, navedenih i nenevedenih, moslim da se ipak radi o zamoru materijala... i na liniji ti nakon pet dana, doše smjena , a ti odeš da se odmoriš... nadam se da će se odmoriti i prikupiti snagu za nove borbe, da će svi akteri nesporazuma koje pominju nači snagu da pevaziću sujete i haterljivost... Tješi me to što sam negdje pročitao da ipak ne napušta stranku i aktivnost, nego funkcije, te da će kao prekaljeni borac za principe naše stranke ostati barem aktivan u stranci kao član...
Treba nam...
Saka

#28857 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Saka »

wewa wrote:zalosno je na sta smo spali, zalosno je da vise tezine ima uvreda i lazna optuzba nego ista sto je Pedja rekao... zalosno je da je takav covjek dosao u situaciju da ovako govori.

a svi smo krivi, manje ili vise. krivi smo sto dopustamo da se kriteriji snizavaju, da mesanovici i radeljasi budu izabrani, sto smo sutnju usavrsili, a odlazak vidimo kao jedini lijek. to je strasno.
Šta im možemo kad smo u manjini? Većina naroda glasa i podržava ovakve kao Mešanović, nacionaliste i lopove, jer i sami gledaju kako će šta ukrasti, od šta se ogrebati i koga prevariti. Šta još treba da se desi da pogledamo istini u oči i priznamo da se Sarajevo pretvorilo u lopovsko-islamsku džamahiriju kojom vlada udruženi zločinački poduhvat koji se zove SDA, a da većina svijeta to želi i podržava? Kad si u manjini borbu treba prilagoditi u gerilsku jer frontalno brat-bratu više ne možemo ništa uraditi.
wewa

#28858 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

Saka wrote:
wewa wrote:zalosno je na sta smo spali, zalosno je da vise tezine ima uvreda i lazna optuzba nego ista sto je Pedja rekao... zalosno je da je takav covjek dosao u situaciju da ovako govori.

a svi smo krivi, manje ili vise. krivi smo sto dopustamo da se kriteriji snizavaju, da mesanovici i radeljasi budu izabrani, sto smo sutnju usavrsili, a odlazak vidimo kao jedini lijek. to je strasno.
Šta im možemo kad smo u manjini? Većina naroda glasa i podržava ovakve kao Mešanović, nacionaliste i lopove, jer i sami gledaju kako će šta ukrasti, od šta se ogrebati i koga prevariti. Šta još treba da se desi da pogledamo istini u oči i priznamo da se Sarajevo pretvorilo u lopovsko-islamsku džamahiriju kojom vlada udruženi zločinački poduhvat koji se zove SDA, a da većina svijeta to želi i podržava? Kad si u manjini borbu treba prilagoditi u gerilsku jer frontalno brat-bratu više ne možemo ništa uraditi.
mozemo govoriti sta mislimo i nastojati istomisljenike potaci da izadju na izbore. ne vidim da imamo puno manevarskog prostora za ista drugo...
Banksy

#28859 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Dennis Gratz,

"lični zamor i razočaranost u vlastite ljude... odnosi nisu na nivou na kojem bi trebali biti...
od vlastite političke organizacije budete dovedeni na Sud časti i da vas kažnjava vlastita politička organizacija koja njeguje liberalne i progresivne vrijednosti zbog iskazane kritike prema rukovodstvu..."
Sve je rekao. Šteta.
furlan

#28860 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by furlan »

kmirsad wrote:
furlan wrote:Obzirom na nedavne izjave SDA-a po pitanju Konakovica, da ne slijedi politiku stranke, i blablabla te na osnovu toga traze njegovu ostavku, da li znaci da ovi preostali njihovi kantonalni zastupnici slijede politiku stranke i zastupaju njihove stavove?
Ma kmirsaga to je bilo retoricko pitanje. :D
Znam da je ono govedo koje zovu Bizon iza njega jednom i fizicki krenulo da se obracunava sa njim. Srbin po opredjeljenu i na osnovu toga u kantonu , jer drugojacije nije mogao doci na drzavne jasle.Nije SDA ali je to ta matrica, izleglo se ispod iste kokoske.Sva podrska Pedji i ekipi bez obzira na sve politicke programe, probleme koji u svakoj porodici postoje, dva glasa su zabetonirana.
Last edited by furlan on 07/03/2018 18:39, edited 1 time in total.
kmirsad

#28861 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Banksy wrote:

Dennis Gratz,

"lični zamor i razočaranost u vlastite ljude... odnosi nisu na nivou na kojem bi trebali biti...
od vlastite političke organizacije budete dovedeni na Sud časti i da vas kažnjava vlastita politička organizacija koja njeguje liberalne i progresivne vrijednosti zbog iskazane kritike prema rukovodstvu..."
Sve je rekao. Šteta.
Mislim da je rekao i ovo...

"Mislim da jeste ...
... ipak je ostavio prostora da se predomisli...
Last edited by kmirsad on 07/03/2018 13:22, edited 1 time in total.
kmirsad

#28862 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

I uvjeren sam da hoče... malo takta, malo kompromisa i razumjevanja... :-D
kmirsad

#28863 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

furlan wrote:
kmirsad wrote:
Ma kmirsaga to je bilo retoricko pitanje. :D
Znam da je ono govedo koje zovu Bizon iza njega jednom i fizicki krenulo da se obracunava sa njim. Srbin po opredjeljenu i na osnovu toga u kantonu , jer drugojacije nije mogao doci na drzavne jasle.Nije SDA ali je to ta matrica, izleglo se ispod iste kokoske.Sva podrska Pedji i ekipi bez obzira na sve politicke programe, probleme koji u svakoj porodici postoje dva glasa su zabetonirana.

Imaju li Bosanci... ma bošnjaci danas svog Srđana Aleksića...
U ratu su imali... Mido Karama, dobrovoljac... u ratu, na leđima nosio svog suborca iz rova, kojeg je razvalila granata... vračo mu rukom crijeva u utrobu...kroz usranu Majevicu... par kilometara do pozadine ... Dragana Maksimovića, dobrovoljca...Iako ga je ovaj molio da ga ostavi u rovu i spašava sebe...
Dragan je nedavno preminuo... odbio ponuđenu transplataciju bubrega... kaže... dajte nekom mlađem... ja sam svoje odsviro...
ps

Ponavljam klip, za one kojima se mrsko vračati da vide o ćem pričamo...
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#28864 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dr.gog »

Banksy wrote:

Dennis Gratz,

Sve je rekao. Šteta.
Neka je rekao, mili nam Muhammed Gracić. Osobno sam čekao dvije godine da se to sujetno perje skine sa dnevnog reda. Prepotencija i elitizam u srazu sa stidljivošću i smotanošću. Drago mi je da je out, čisto zbog prirođene arogancije i buržujskog štiha. Veoma cijenim njegov savršeni njemački, ostalo neka ostane istorija, jer on, kakav god, nije lijen i zao šovinist. Želim mu sve najbolje, ali što dalje od NS, posebno mladih u stranci koji tek traže ideologiju.

U vezi ovog prozivanja Peđe da je "četnik", prekršiću nepisano pravilo stranke jer sam nosio uniformu ABiH..

Smradovi mahalski i prelivode kabadahijske balijandersko-osmanske-endehazijske, jebite se svi!. Crknite jebo vas Mustafa Busuladžić i sve sarajevske ustaše. Peđa je čaršijsko dijete i gospodin. Odjebite od Predraga i pustite nas da na miru radimo, a narod neka odluči kada će za vama povući vodu. Fuj gadovi!
kmirsad

#28865 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

dr.gog wrote:
Banksy wrote:

Dennis Gratz,

Sve je rekao. Šteta.
Neka je rekao, mili nam Muhammed Gracić. Osobno sam čekao dvije godine da se to sujetno perje skine sa dnevnog reda. Prepotencija i elitizam u srazu sa stidljivošću i smotanošću. Drago mi je da je out, čisto zbog prirođene arogancije i buržujskog štiha. Veoma cijenim njegov savršeni njemački, ostalo neka ostane istorija, jer on, kakav god, nije lijen i zao šovinist. Želim mu sve najbolje, ali što dalje od NS, posebno mladih u stranci koji tek traže ideologiju.

U vezi ovog prozivanja Peđe da je "četnik", prekršiću nepisano pravilo stranke jer sam nosio uniformu ABiH..

Smradovi mahalski i prelivode kabadahijske balijandersko-osmanske-endehazijske, jebite se svi!. Crknite jebo vas Mustafa Busuladžić i sve sarajevske ustaše. Peđa je čaršijsko dijete i gospodin. Odjebite od Predraga i pustite nas da na miru radimo, a narod neka odluči kada će za vama povući vodu. Fuj gadovi!
Za boldirano.... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Za ostalo... ne znam, nisam upoznat s unutarstranačkim dešavanjima... znam samo ono iz medija... :)
Alighieri

#28866 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alighieri »

Ne volim NS, ne volim Pedju, ni njegovu politiku, ali svaka čast za ovaj govor :thumbup: :thumbup: :thumbup:
SA 071

#28867 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SA 071 »

Nije se ovdje Peđa pravdao, nego im je održao bukvicu. Čak i ako se kome "pravdao" to je uradio široj javnosti a ne njima. Njima je održao bukvicu.

Čak ne mislim da oni koji su to rekli stvarno misle da je Peđa četnik, nego im je cilj da ga uvrijede a znaju da će njega baš to pogoditi. Jebe im koncepciju i samim tim je postao meta. Možda je usvojena inicijativa za smjenu skupštine ZOI razlog za te uvrede. Odraz vlastite nemoći. Peđa je ovdje spomenuo i Smajića, a to je čini mi se jedan od one dvojice što ih je Hadžibajrić fino opisao kao "Srbi koji idu na džumu". Dakle, to su smradovi kojima nije ništa sveto i koji će preći svaku liniju u ostvarivanju vlastitog interesa i cilja.

Nisam član NS, ne glasam za NS, ne pišem na ovoj temi, ali sam imao potrebu da čestitam Kojoviću i dam mu podršku na ovaj način, jer pretpostavljam da on ovo sve čita...
JThomas

#28868 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

SA 071 wrote: Čak ne mislim da oni koji su to rekli stvarno misle da je Peđa četnik, nego im je cilj da ga uvrijede a znaju da će njega baš to pogoditi. Jebe im koncepciju i samim tim je postao meta. Možda je usvojena inicijativa za smjenu skupštine ZOI razlog za te uvrede. Odraz vlastite nemoći. Peđa je ovdje spomenuo i Smajića, a to je čini mi se jedan od one dvojice što ih je Hadžibajrić fino opisao kao "Srbi koji idu na džumu". Dakle, to su smradovi kojima nije ništa sveto i koji će preći svaku liniju u ostvarivanju vlastitog interesa i cilja.
da.
Prpa.ba

#28869 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

Prije nego Kojovica proglasimo gradjanskim velikasom, prisjetimo se da mu je jedna od najvecih zamjerki na rad ove vlade KS to sto fali srbohrvata na pozicijama i po radnim mjestima u institucijama i ustanovama Kantona Sarajevo. :mrgreen: :mrgreen: Steta sto mu Kifla nije onomad na FTV spustio kako je isti k'o Alija, (nacionalno) podobni prije sposobnih... :mrgreen:
hrasno

#28870 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by hrasno »

Prpa.ba wrote:Prije nego Kojovica proglasimo gradjanskim velikasom, prisjetimo se da mu je jedna od najvecih zamjerki na rad ove vlade KS to sto fali srbohrvata na pozicijama i po radnim mjestima u institucijama i ustanovama Kantona Sarajevo. :mrgreen: :mrgreen: Steta sto mu Kifla nije onomad na FTV spustio kako je isti k'o Alija, (nacionalno) podobni prije sposobnih... :mrgreen:
Bas mu kifla moze drzati moralna predavanja o sposobnostima i podobnostima...i da naravno da mu svaki idiot kad nema argument nazove covjeka cetnikom...
Prpa.ba

#28871 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

hrasno wrote:Bas mu kifla moze drzati moralna predavanja o sposobnostima i podobnostima...i da naravno da mu svaki idiot kad nema argument nazove covjeka cetnikom...
Tu je to negdje, jednom je bitno da su dio halke, drugom je bitno da su nebosnjaci... :mrgreen:

EDIT: naravno da nije cetnik, ali nije ni gradjanski orijentisan.. :mrgreen:
madner

#28872 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Mislim da je to i glavna zamjerka NSu, oni prihvataju BHS matricu.

Dozer je pisao kako na pocetku je to bila jedna gradjanska stranka, pa su skrenuli oko 2010.
Steta za Gratza, Cudicka nema potencijal.
starisalko

#28873 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

dr.gog wrote:
Banksy wrote:

Dennis Gratz,

Sve je rekao. Šteta.

[/b]
Dvije godine ceko,jesi saburli jebote,a ovde satro tanki zivci, kratak fitilj,ptsp.

Vala si i zasluzio da se malo Obeselis.Valjalo ga je dvije godine trpit

Stobom ce je sigurno pronac

ps. Ostatak posta sam izbriso da te neposalju na sud casti ko Denisa zbog krsenja nepisanog pravila stranke.To sto si nosio uniformu kod sefa ti nista neznaci,nije ju ni on nosio.
A nedo bog mozda pomisli da mu se u guzicu uvlacis
kluz franjo

#28874 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Prpa.ba wrote: Tu je to negdje, jednom je bitno da su dio halke, drugom je bitno da su nebosnjaci... :mrgreen:
EDIT: naravno da nije cetnik, ali nije ni gradjanski orijentisan.. :mrgreen:
Kolega prpa.ba,
češće se sa uvažavanjem ne slažemo, nego što se sa podjednakim uvažavanjem slažemo.
Uzeću si slobodu da Vam forumski-kolegijalno skrenem pažnju, da posebno ovaj boldirani dio nije baš na nivou Vašeg uobičajnog forumskog opusa.
Bez smajlija, ali s' poštovanjem
Njofra
Alighieri

#28875 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alighieri »

Politika Naše stranke prolazi samo na područje apsolutne bošnjačke većine, što nam daje zapravo reći da su Bošnjaci krajnje liberalni, barem po glasovima. Zamislite u Banjaluci da NS dobije tako veliki broj kao u Sarajevo ili u Mostaru, onom zapadnom dijelu :lol:
Locked