Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

KraljicaIzJajca

#28851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

Johny12 wrote: 25/04/2025 06:48
vrbas1979 wrote: 25/04/2025 00:25
Johny12 wrote: 24/04/2025 20:15

Veceg idiota od tog difovca nisam jos vidio. Unistio je drzavu u svega par mjeseci
Ja njega ne podnosim, ali ova izjava je tačna i tako treba biti.
Ta izjava NIJE tacna.

Naravno da treba poduzeti sve mjere da se umanji rizik kojim se policija izlaze, stoga svaka akcija treba biti planirana uz maksimalnu primjenu sile da se kriminalci privedu.

Ali pustiti kriminalce da nastave sa kriminalnim djelovanjem iz straha je notorna glupost iz trojkaske kuhinje.
Joj jeste dosadni sa tom SDA versus Trojka pričom, a po državi kakaju svi. Država je oduvijek u krizama.

Pokušava se riješiti na više načina sa Dodikom, no, i nakon rješenja sa njim, država je u daljnjoj krizi. Misliš da će Srbi odustati od RS. Kako ste naivni.
KraljicaIzJajca

#28852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

TheMule wrote: 24/04/2025 20:29
KraljicaIzJajca wrote: 24/04/2025 20:02
Kako su ih identificirali ? Svi su bili maskirani?
Identifikaciju jedinica. Identifikacija pojedinca nije potrebana. To se identifikuje poslije u mrtvacnici.
Pa to SIPA zna u svojim fajlovima.

Važno je da su glupi novinari napisali imena SIPA službenika u javnost, i tako ugrozili sigurnost njihovih porodica. Debili posebne kategorije.
Johny12

#28853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

KraljicaIzJajca wrote: 25/04/2025 07:45
vrbas1979 wrote: 25/04/2025 00:25

Ja njega ne podnosim, ali ova izjava je tačna i tako treba biti.
Ta izjava NIJE tacna.

Naravno da treba poduzeti sve mjere da se umanji rizik kojim se policija izlaze, stoga svaka akcija treba biti planirana uz maksimalnu primjenu sile da se kriminalci privedu.

Ali pustiti kriminalce da nastave sa kriminalnim djelovanjem iz straha je notorna glupost iz trojkaske kuhinje.
Joj jeste dosadni sa tom SDA versus Trojka pričom, a po državi kakaju svi. Država je oduvijek u krizama.

Pokušava se riješiti na više načina sa Dodikom, no, i nakon rješenja sa njim, država je u daljnjoj krizi. Misliš da će Srbi odustati od RS. Kako ste naivni.
SDA pominjao nisam, niti se prepucavam. Njihova korupcija je legendarnog nivoa i gade mi se.

I nisam naivan. Ja znam da zivimo u iluziji ali ako cemo da tu iluziju nastavimo onda dodik mora u prdekanu. Inace bolna istina je ogoljena.

No licno (ili osobno) pitanje: zar ne odgovara i tebi da ta iluzija traje sto duze? Kao nekom iz jajca u vecinski bosnjackom teritoriju?
KraljicaIzJajca

#28854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

skupljac_zeljeza wrote: 24/04/2025 21:53
SIPA identifikovala 20 policajaca MUP-a Republike Srpske

Prvi među njima Mišo Paratela, šef Dodikovog obezbjeđenja, a zatim i Branimir Šehovac, načelnik policijske stanice Istočno Sarajevo, koji je razgovarao s inspektorima i prema njihovim tvrdnjama izdao naredbu i zabranio da se Dodik uhapsi.

Iz SIPA-e su danas potvrdili da su izvještaj podnijeli Tužilaštvu BiH protiv svih osoba koje su ih spriječile u obavljanju službene dužnosti.

To su uradili po naredbi Tužilaštva i Suda. Tužilaštvo je o tome zvanično formiralo predmet i očekuje se dopuna izvještaja. Na spisku će se, prema pisanju Raporta, naći skoro 30 osoba.

"Sve osobe koje su spriječile hapšenje, uz prijetnju upotrebom sile, sumnjiče se da su počinili krivično djelo sprečavanja službene osobe u vršenju službene radnje i pomoć učiniocu nakon počinjenja krivičnog djela".

https://www.rtvbn.com/4075195/sipa-iden ... ike-srpske
Službenici MUP-a RS štiteći Dodika počinili krivično djelo protiv pravosuđa, prijeti im kazna od jedne do 10 godina zatvora

-Radi se o težem obliku sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje kada je neko spriječio službeno lice u vršenju službene radnje privođenja osumnjičenog lica, objašnjava Blagojević.

- Problem je u kadrovima koji u pravosudne i policijske strukture u posljednjih 20 godina dolaze po političkoj liniji, ističe analitičarka Tanja Topić.

https://www.rtvbn.com/4075198/sluzbenic ... na-zatvora
Zašto hapsiti podređene radnike policije?

Nadređeni su odgovorni za ovu operaciju.

Ljudi ne žele izgubiti posao radi ove farse u državi.
KraljicaIzJajca

#28855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Johny12 wrote: 25/04/2025 07:52
KraljicaIzJajca wrote: 25/04/2025 07:45

Ta izjava NIJE tacna.

SDA pominjao nisam, niti se prepucavam. Njihova korupcija je legendarnog nivoa i gade mi se.

I nisam naivan. Ja znam da zivimo u iluziji ali ako cemo da tu iluziju nastavimo onda dodik mora u prdekanu. Inace bolna istina je ogoljena.

No licno (ili osobno) pitanje: zar ne odgovara i tebi da ta iluzija traje sto duze? Kao nekom iz jajca u vecinski bosnjackom teritoriju?
Ne, ja nisam za iluzije, a ova traje od završetka rata. Morala se kad tad desiti ovakva kriza, iako državom upravlja OHR.

Nisam osobno iz Jajca, prezime sa stećka iz Jajca.

Vidiš, većinske grupe u BiH su ključne za politiku, to je ujedno, vrlo loš pristup brige o državi.
Haris.ba

#28856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

KraljicaIzJajca wrote: 25/04/2025 07:56

Mislis na radnike Sipe? Pa zato sto su prekrsili zakon entiteta Rs.
KraljicaIzJajca

#28857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Styling wrote: 25/04/2025 06:55 Možemo mi ovdje pametovati do beskonačno o tome hapsiti ili ne hapsiti i šta su potencijalne posljedice. Moje mišljenje je da je ovakav status quo neodrživ i da se nešto mora poduzeti. Država je paralisana, stao si na EU putu, ne možeš smijeniti SNSD-ovce u DN jer ti ne da HDZ, prijeti ti Moneyval, HDZ to ne da da popuniš VM, nećeš s Miletom da razgovaraš, kao što i ne treba, nećeš da ga hapsiš……..Ja ne vidim kakve opcije postoje za rješavanje ovog sranja.
Ne vidi nitko opcije spašavanja države, evo, ni OHR ih nema.
made_in_sarajevo

#28858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

pa vala nije bas da nece niko da ga hapsi, nije da se ne radi kako prelazi granicu i kako helikopter leti, nije da evo sipa nije odradila ovo pametno ko hoce da vidi to, samo sto je sda mozgovima tesko skontati da nije to samo uhapsis dodika i to je to. ima tu posla da se upisas prije hapsenja, za vrijeme hapsenja, pa nakon hapsenja gdje ga drzati i kako ga voziti na sud, pa sudjenje, pa rusenje pored svega ovoga i cijelog tog njegovog sistema. ali jebiga najlakse je reci konakovic je glup treba otici i nek padne krv sta je fali. samo ovo oko sistema ide malo teze kad na "svojoj" strani imas ove mozgove pametne kojima je najbitnije da uzivo gledaju u prvom licu kako se SIPA i MUP RS puca na mrtvo ime. naravno ovo da gleda iz udobnosti svoje kuce i da jebe mater snimatelju sto neki kadar nije uhvatio bolje
KraljicaIzJajca

#28859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Haris.ba wrote: 25/04/2025 08:05
KraljicaIzJajca wrote: 25/04/2025 07:56

Mislis na radnike Sipe? Pa zato sto su prekrsili zakon entiteta Rs.
Tekst je o MUP RS policajcima. Zašto hapsiti podređenom dijelu policajaca. Tužbe mogu biti u vezi šefova.

SIPA je identificirana od strane glupih novinara koji su ugroziti njihove porodice.
Haris.ba

#28860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

KraljicaIzJajca wrote: 25/04/2025 08:20 Tekst je o MUP RS policajcima. Zašto hapsiti podređenom dijelu policajaca. Tužbe mogu biti u vezi šefova.

SIPA je identificirana od strane glupih novinara koji su ugroziti njihove porodice.
Znam ja o cemu je tekst.

Vec, pricam o tome da sa druge strane najavljeno je i hapsenje pripadnika sipe. Nece valjda Culuma uhapsiti? Naravno da ce hapsiti radnike sipe.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#28861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pici »

Piše: Slobodan Vasković

Dramatična su posljednja 24 časa; Ne zato što je iko vjerovao da šest inspektora SIPA može uhapsiti Milorada Dodika, koliko zbog brutalnog, nasilnog odgovora pripadnika MUP RS.

Inspektori koji su došli da “uhapse Dodika” bili su “udica” koju su prvi ljudi MUP RS, ministar Siniša Karan i direktor Policije Siniša Kostrešević, zagrizli do krvarenja.

Zaprijetili su upotrebom oružja, što je bilo sasvim dovoljno da inspektori SIPA konstatuju da su izvršili zadatak, povuku se i podnesu krivične prijave Tužilaštvu BiH protiv novih tridesetak osoba, redom pripadnika MUP RS, zbog oružane pobune.

Uz to, SIPA je i na opisani benigni način pokazala da je pokušala uhapsiti Dodika, ali to je mnogo manje bitno od silovitog odgovora na koji su naišli.

Svima je sada jasno da je Dodik spreman proliti krv, samo da ne bi dospio iza rešetaka. Takva slika je otišla u svijet.

Slika do zuba naoružanih specijalaca, žandarmerije, policije, sa dugim cijevima…

Takva slika je poražavajuća za Dodika i njegove navodno mirnodopske namjere, koje on, svako malo, ističe, a ogroman broj policajaca koji ga je čuvao, blokade ulica u Lukavici, potom i na Palama samo su MR njegovog ogromnog straha od odgovornosti za djela koja je sam inspirisao i počinio.

Pripadnici MUP RS napravili su bezbjednosni propust - nisu zavarili šahtove, ali vjerujem da sljedeći put to neće izostati.

Nije realno vući sa sobom tako veliki broj policajaca koliko ih se od sinoć do danas našlo u krugovima oko Dodika, svjestan je toga i njihov šef.

Dobar dio njih sada će da strahuje od privođenja, a njih neće imati ko da zaštiti. Ukoliko se budu štitili sami, izazvaće velike incidente i dodatno opteretiti Dodika.

Već je ogroman broj osoba na listi za privođenje, koje je Dodik namjerno uvukao samo da bi ostvario lične interese i opstao na vlasti; Njih je i za najmanju ponudu koja bi mu odgovarala spreman pustiti niz vodu.

Sva Dodikova pljuvanja u posljednja 24 časa neće promijeniti sliku njegove slabosti i straha - da primorava nekoliko stotina policajaca da ga čuvaju.

Ipak, važnije od rečenog je da je Kristijan Šmit, visoki predstavnik, ponovo upotrijebio Bonska ovlaštenja i zabranio finansiranje SNSD-a i “Ujedinjene Srpske” iz svih budžeta.

Nije stvar u novcu za koji će ove dvije stranke biti uskraćene, već u činjenici da je Šmit dobio podršku EU i SAD za upotrebu Bonskih ovlaštenja.

Na taj način potvrđena je namjera Zapada da OHR i dalje ostane značajan politički činilac u BiH, ali i namjera da Bonskim ovlaštenjima dodatno sabije Dodika u ćošak. I ne samo njega.

Procesi teku; Dodik i dalje traži sagovornika, ali njega nema ni na horizontu, a njegov manevarski prostor je sve uži i uži.

To je ono kada radiš kontra sebe... da ponovim, srbi ce ga sami isporuciti i to na pladnju, kosto su sve do sada isporucili. Ne boji se mile tudjih, nego svojih.
BAK-eV

#28862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

Skijaš wrote: 25/04/2025 06:17
belfy wrote: 24/04/2025 21:41
Skijaš wrote: 24/04/2025 18:01

Ja trazim izvinjenje kad pogrijesim, i u licnom zivotu a i na forumu. Objasni kako sam promjenio sustinu tvog odgovora skracivanjem komentara i ja cu se izvinuti.
pozdrav drug Djura (ako uopste budes razumio ovo Djura). kada se pogresi ne trazi se izvinjenje, nego se ono daje/ponudi.
Da, pogresno sam se izrazio, htio sam reci da nudim izvinjenje onom ko ga trazi, samo mi se treba objasniti u cemu grijesim. Nece biti ni prvi ni zadnji put. Hvala na ispravci.
a u toliko mnogo postova si sugovornicima pobrisao dijelove postova koji ti se ne svidjaju da se od toga sada moze napraviti knjiga. pa ti ljudi moraju u tri posta nadalje objasnjavati ovo isto sto sada isto trazis od sugorovornika.
U dosta komentara na koje odgovaram ima humora, pokusaja humora, nepovezanih cinjenica, nekad uvreda, ni na cemu utemeljenih teza a nekad i stvari sa kojim se generalno slazem. Trudim se da izdvojim ono preko cega ne mogu preci kako bih podvukao vaznost citiranog. Ako u procesu izbrisem nesto sto je trebalo da posluzi kao argument za tu neku tezu, onom koga citiram ne bi trebalo biti tesko posluziti se copy-paste opcijom.
jedan od onih eklatantnijih je kada te @PM72 prozvao kako mu opisujes stanje u RS -u, docim covjek zivi tamo (sto do tada, vjerovatno, nisi znao) pa si to hladno pobrisao i odgovorio mu na ono sto se tebi svidja...
Velikosrpska ekipa je uradila sve sto je smjela da onemoguci povratak. Ja sam u redovnom kontaktu s par jarana s kojima sam krvario u ratu a koji su se vratili s porodicama na podrucje manjeg entiteta i znam kroz sta prolaze ove tri decenije, ali i da nemam info iz prve ruke, logicno je da bi bez institucionalne diskriminacije koju provode velikosrbi, bilo puno vise onih koji bi se vratili. Imamo li agresivno nametanje srpstva i pravoslavlja kao jedinog sluzbenog identiteta te administrativne jedinice ? Imamo. Kako onda reci da su se vratili svi koji su se htjeli vratiti ?

Kako god, ja nisam spomenuo svoje jarane kao izvor informacija kao sto mi ne treba ni neki forumas glumiti autoriteta po tom pitanju a zakljucak da se mnogi nisu vratili jer nisu smjeli Ili ne zele da im se djecu maltretira institucionalnom asimilacijom, je nesto do cega moze doci petnaestogodisnjak upucen u desavanja na tlu BiH. Ako ne moze, treba samo ukucati u Google povratnicka djeca bosanski jezik.
te i takve korake od tada pravis iznova i iznova. i, sada, kada opet napravis isti pitas "pa gdje sam ja to sta promijenio sustinu tvog odgovora?" really?
To jos uvijek stoji ... politicko-desavanje-u-bih-all-inklusive ... #p19859847

Moje pitanje njemu : Covjece, stvar je jednostavna ....
- HDZ treba odustati of gazenja Bosnjaka i Srba prije nego se HDZ-u trajno prepusti stolicu u Predsjednistvu
- HDZ ne treba odustati od gazenja Bosnjaka i Srba prije nego se HDZ-u trajno prepusti stolicu u Predsjednistvu
Izaberi jedno.

Njegov odgovor meni : Mene HDZ ne interesuje; Oko te stranke - kojoj je cilj razbijanje BiH preko treceg entiteta - je sve jasno.
Ali meni je ZavnoBiH zakon - ne radi neke ideologije - nego radi cinjenice da pravilo "jedan covjek = jedan glas" znaci da ce vecinski narod postavljati kvote iz drugih naroda, sto nas dovodi do razloga zasto se YU raspala. Ako postujes - svejedno: ZavnoBiH ili danasnji ustav - i ako znas da je HDZ stranka koja je "pobjedila" u Hrvatskom korpusu - onda moras uvaziti tu cinjenicu. Dakle jedino relevatno pitanje je: kako u EU pored HR i SR koje su na svaki moguci nacin jace od BiH i kojima JE NEKO DIO SUVERENITETA BiH POKLONIO U DEJTONU?

A ja onda izdvojim plavo .... Mene HDZ ne interesuje; Oko te stranke - kojoj je cilj razbijanje BiH preko treceg entiteta - je sve jasno.
Ali meni je ZavnoBiH zakon - ne radi neke ideologije - nego radi cinjenice da pravilo "jedan covjek = jedan glas" znaci da ce vecinski narod postavljati kvote iz drugih naroda, sto nas dovodi do razloga zasto se YU raspala. Ako postujes - svejedno: ZavnoBiH ili danasnji ustav - i ako znas da je HDZ stranka koja je "pobjedila" u Hrvatskom korpusu - onda moras uvaziti tu cinjenicu. Dakle jedino relevatno pitanje je: kako u EU pored HR i SR koje su na svaki moguci nacin jace od BiH i kojima JE NEKO DIO SUVERENITETA BiH POKLONIO U DEJTONU?

.... te zakljucim kako kolega insistira na tom da je izgleda ZAVNOBIH-sko pravo Hrvata da biraju stranku koja ce uskracivati ZAVNOBiH-ska prava Bosnjaka. Ako sam ga pogresno razumio, eto ti dvije kopije njegovog kompletnog komentara pa objasni u cemu je nesporazum ?
Sto vise pises, vises tones jarane.

Tebi je ZAVNOBIH zakon.
Ma je li zaista tako?

Ti to tumacis ovako:

Treba muslimanima putem zakona i Ustava smanjiti njihov demokratski kapacitet.
Previse ih je!
Jer inace eto oni mogu nametati popunjavanje kvote svojm kadrovima.
Ovdje presucujes, da ne mogu recimo popuniti"pozicije" bosnjackom kvotom, vec ostaju etnicke odrednice za te kvote.
Ne mogu Bosnjaci izabrati Denisa Zvizdica i Denisa Becirovica istovremeno iako bi po broju glasova to bilo moguce ostvariti.

Isto presucujes, da je drzava decentralizovana ne na osnovu ZAVNOBIHA, vec na osnovu brutalne sile i zavrtanja ruku u Daytonu.
Ali posto su zrtve muslimani, onda je to OK.

OK je da su i ostali izbaceni iz te tvoje multi-kulti-gradjanske drzave.

S druge strane gazenje prava Bosnjaka ne pokusavas ukinuti zakonom, vec nekom "katarzom" HDZ-a, tj dobrom voljom hrvatskog birackog tijela. Koja podmuklost! :evil:

Mogu se tvoje kontradiktornisti nabrajati do sutra....

Uglavnom po tebi treba tako urediti Federaciju (za RS ne vazi ZAVNOBIH) da 150 hiljada Hrvata iz zapadne Hercegovine odlucuje o svemu i blokiraju recimo 2 miliona Bosnjaka i Srba, ako bi se oni recimo dogovorili o necemu .

Koja demokratija!

Zaboravljas da sve ima rok trajanja pa i taj tvoj ZAVNOBIH i Schmidtova nametnuta rjesenja.

:bih:
KraljicaIzJajca

#28863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

palermo wrote: 25/04/2025 07:44
KraljicaIzJajca wrote: 25/04/2025 07:39
Johny12 wrote: 24/04/2025 22:44

Ili u prevodu za drzavu se ne isplati izgubiti zivot….

Ok ako je tako razdruzimo se
Ne, za ovakvu državu posebno se ne isplati izgubiti život.
Ali za drzavu kao sto je Hrvatska isplatilo bi se gubiti zivot...
U boj, u boj za narod svon
Jok, ni Hrvati nisu ni za redovan vojni rok, ni sa slanje rezervista pod NATO u druge države sa ratnim zonama.
ibizza

#28864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ibizza »

Styling wrote: 25/04/2025 06:55 Možemo mi ovdje pametovati do beskonačno o tome hapsiti ili ne hapsiti i šta su potencijalne posljedice. Moje mišljenje je da je ovakav status quo neodrživ i da se nešto mora poduzeti. Država je paralisana, stao si na EU putu, ne možeš smijeniti SNSD-ovce u DN jer ti ne da HDZ, prijeti ti Moneyval, HDZ to ne da da popuniš VM, nećeš s Miletom da razgovaraš, kao što i ne treba, nećeš da ga hapsiš……..Ja ne vidim kakve opcije postoje za rješavanje ovog sranja.
Ja se iskreno nadam da necemo zadugo krenuti sa eu pricom. Pun mi je vise k eu price, dok se unutra, sistemski, razara drzava. Svaki taj zakon koji se treba usvojiti, prvo ide na maximalno cijeđenje od strane hdz-a i snsd-a, ubije mu se svaki moguci bit postojanja i onda se samo zadovolji forma i usvoji se...e takvi zakoni ni nama pro BiH ne trebaju. Prvo sjesti i reci, mi zelimo kao predstavnici skoro 60% gradjana u ovoj drzavvi, ustav, jedan covjek -jedan glas, bez entiteta i kantona. I zvanicno tako nesto poslati prema svim relevantnim adresama. Pa da nama to bude startna pozicija, a ne da nam starntna pozicija bude usvajanje budzeta i imaginarni eu zakoni i putevi.
KraljicaIzJajca

#28865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Haris.ba wrote: 25/04/2025 08:22
KraljicaIzJajca wrote: 25/04/2025 08:20 Tekst je o MUP RS policajcima. Zašto hapsiti podređenom dijelu policajaca. Tužbe mogu biti u vezi šefova.

Znam ja o cemu je tekst.

Vec, pricam o tome da sa druge strane najavljeno je i hapsenje pripadnika sipe. Nece valjda Culuma uhapsiti? Naravno da ce hapsiti radnike sipe.
Nisam upratila, ok, a nema ništa od tih hapšenja.

To su obična prepucavanja obje strane.
Haris.ba

#28866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

ibizza wrote: 25/04/2025 08:27 gradjana u ovoj drzavvi, ustav, jedan covjek -jedan glas, bez entiteta i kantona.
TK, Zedo i KS da se ukinu? Nema sanse. Svako svoj slajpek.
BAK-eV

#28867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

KraljicaIzJajca wrote: 25/04/2025 08:27

Jok, ni Hrvati nisu ni za redovan vojni rok, ni sa slanje rezervista pod NATO u druge države sa ratnim zonama.
Ipak bi hapsili nekog novog Martica oko Knina, da se ne odazove na poziv drzavnog tuzlistva u Zagrebu.
Pa makar izginuo neki "redarstvenik", hapsili bi.
manuchao91

#28868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by manuchao91 »

ibizza wrote: 25/04/2025 08:27
Ja se iskreno nadam da necemo zadugo krenuti sa eu pricom. Pun mi je vise k eu price, dok se unutra, sistemski, razara drzava. Svaki taj zakon koji se treba usvojiti, prvo ide na maximalno cijeđenje od strane hdz-a i snsd-a, ubije mu se svaki moguci bit postojanja i onda se samo zadovolji forma i usvoji se...e takvi zakoni ni nama pro BiH ne trebaju. Prvo sjesti i reci, mi zelimo kao predstavnici skoro 60% gradjana u ovoj drzavvi, ustav, jedan covjek -jedan glas, bez entiteta i kantona. I zvanicno tako nesto poslati prema svim relevantnim adresama. Pa da nama to bude startna pozicija, a ne da nam starntna pozicija bude usvajanje budzeta i imaginarni eu zakoni i putevi.
bravo brate i ja to kazem ,trebamo imat liniju neku ,a s ovim krmetom ne treba razgovarati niti mu davati prilike da sjedne za stol.
KraljicaIzJajca

#28869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

BAK-eV wrote: 25/04/2025 08:33

Ipak bi hapsili nekog novog Martica oko Knina, da se ne odazove na poziv drzavnog tuzlistva u Zagrebu.
Ne bi ako je zaštićen kao Dodik.
BAK-eV

#28870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

KraljicaIzJajca wrote: 25/04/2025 08:38

Bi!

Digli bi i vojsku, helikoptere, blokirali citavu opstinu, ugasili internet, tv i dovod struje ......
palermo

#28871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Pitao sam isplati li se za drzavu kao sto je Hrvatska gubiti zivot ?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#28872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pici »

Nema tu 60% gradjana, podjeljenos BiH je njezina sustina. Udji u kafanu gdje su svi srbi ili svi hrvati ili svi bosnjaci pa ces cuti pricu sta misle jedni o drugima. Udji iza toga gdje su svi izmjesani, sasvim suprotna prica, ko nas bre zavadi. Interes pa onda sve ostalo. Uzaludno ćerdanje vremena a život je kratak na ispravljanje krivih drina... mozda dodje i vakat... nekad da se to ispravi al sada, cisto sumljam. 35 godina nacionalizma. ode mi zivot u pm.
KraljicaIzJajca

#28873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

palermo wrote: 25/04/2025 08:42

Pitao sam isplati li se za drzavu kao sto je Hrvatska gubiti zivot ?
Ne, ali postoje dragovoljci koji rado riskiraju.

Gdje su dragovoljci u BiH da hapse Dodika? Ramo Isak nikako da krene sa sinovima u pohod. :D
BAK-eV

#28874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

pici wrote: 25/04/2025 08:46
Nema tu 60% gradjana, podjeljenos BiH je njezina sustina. Udji u kafanu gdje su svi srbi ili svi hrvati ili svi bosnjaci pa ces cuti pricu sta misle jedni o drugima. Udji iza toga gdje su svi izmjesani, sasvim suprotna prica, ko nas bre zavadi. Interes pa onda sve ostalo. Uzaludno ćerdanje vremena a život je kratak na ispravljanje krivih drina... mozda dodje i vakat... nekad da se to ispravi al sada, cisto sumljam. 35 godina nacionalizma. ode mi zivot u pm.
Pa neka bude podjeljenost ali posteno.

A ne da 50% Bosnjaka ima 33% vlasti a puni budzet i do 60%.
KraljicaIzJajca

#28875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

BAK-eV wrote: 25/04/2025 08:41
KraljicaIzJajca wrote: 25/04/2025 08:38

Bi!

Digli bi i vojsku, helikoptere, blokirali citavu opstinu, ugasili internet, tv i dovod struje ......
Ne bi ako bi stanje u državi bilo poput stanja u BiH.
Post Reply