SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
calculator

#28851 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by calculator »

Tercius wrote:Svi oni koji kazu treba ga ostaviti bez posla, izbaciti na ulicu, zatvoriti iza resetaka, haman ne vide dalje od svog nosa.Ukoliko se dokaze da ga je S.M nakarato pancericama pa mu doktori vadili slezenu ok, mozda i nije bilo bas szrazmjerno i u tom slucaju FUP bi trebao isplatiti neku novcanu naknadu koja bi svakako opet bila manja u odnosu na gubitak i eventualnu stetu prouzrokovanu udaljavanjem S.M iz FUP-a...
Kakve veze ima FUP i policajac koji je možda izvršio prekršaj sa naknadom štete oštećenoj osobi? :?

Da li je policajac bio na dužnosti na stazi za skijanje?
karanana

#28852 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

sve kontam zajebaje nas kontriranjem
mali_balon

#28853 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

I ja nesta kontam ne moze ozbiljan covjek ono haldno izjavit i onda se i dalje nesta ubjedjivati....
Niemand

#28854 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Niemand »

Ja sam mislila da policajci imaju ko neki test inteligencije :-?
Fauja Singh

#28855 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Fauja Singh »

.
Bianconeri1988

#28856 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Bianconeri1988 »

Ona marisana od sinoć što sam spominjao, ova dvojica lokalnih lopova pokušali oteti nekim turčinima lovu, šta već, ovi nisu dali, onda u blizini ima jedan kafić odatle izlete turčini i nastane makljaža.
Yapi Yapo

#28857 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Yapi Yapo »

I ko je koga? :D
BadBoy

#28858 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

Tercius je sam učinio više štete ionako narušenom ugledu policije u ovoj državi i lošoj komunikaciji sa stanovništvom od bilo kojeg drugog događaja od rata pa na ovamo. Stvarno bi mu trebali oduzeti korisnički nalog u cilju poboljšanja odnosa sa javnošću i imidža Mknistarstva.
sizifinho

#28859 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sizifinho »

pa daj, de da ko ljudi objektivno pogledamo većinu (NE SVE) ali većinu policajaca... ok?

Znači neko ko nije nikad volio učiti, bio je fizički spreman jer je trenirao neki sport, ili se dobro tukao na ulici ili je samo ogroman pa mu se može; ta individua naravno da neće nastaviti fakultet, već će tražiti način na koji može eksploitisat svoju snagu, ili fizičku predispoziciju, ili mu*a, pod punom pravdom zakona bez da knjige otvori.
Zar nije policija najbolji odgovor za tu skupinu ljudi?
A koliko svi mi znamo takvih koji su išli s nama u osnovnu i srednju, u teretanu, ili na trening. Ili jednostavno ljudi iz naselja.
Ja kad bih počeo nabrajati broj siledžija iz osnovne škole koji su uspjeli u vojsci ili policiji, to bi stvarno bilo poražavajuće. U vojsci hajd inekako, fakat ima puno finiih momaka, ima i u policijskoj akademiji, ali također ima i onih uhljupa, intelektualno propalih. Je li stvarno mislite da takvi uopšte razmišljaju po nekim normama koje poštuju logiku?

Sad da ponovim. Policija nije sva ispunjena takvim, ima izuzetaka i svaka im čast.
Al evo kako čitam po forumu... intelekt je davno napustio zgradu u ovoj državi.
jao_situacije

#28860 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

o čemu se raspravlja
vrtim stranice nazad ali ne vidim gdje je početak rasprave
ko je koga prebio jel se to mup sjetio da koristi silu
:zoka:
sizifinho

#28861 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sizifinho »

jao_situacije wrote:o čemu se raspravlja
priča je oo onom momku sa stomatologije što ga je policajac prebio na bjelašnici dok je skijao

jedni kažu da ima pravo da ga prebije, jer je policajac i kao takav ima nekakav imunitet (wtf)
drugi kažu da je ok neki vaspitni šamar, štoc (opet wtf)
jao_situacije

#28862 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

sizifinho wrote:
jao_situacije wrote:o čemu se raspravlja
priča je oo onom momku sa stomatologije što ga je policajac prebio na bjelašnici dok je skijao

jedni kažu da ima pravo da ga prebije, jer je policajac i kao takav ima nekakav imunitet (wtf)
drugi kažu da je ok neki vaspitni šamar, štoc (opet wtf)
aaa to
pa to je skroz čudna priča ja sam čuo nekoliko verzija vrlo slično ubistvu onog momka na ilidži..
da ga je policajac napao iz čista mira, da su se sudarili na stazi, da je bila neka prepirka i da mu je udario dijete itd.
ugl ništa mi nije jasno, valjda će se nekad saznati šta je stvarno bilo
iako bi bilo pametnije da se suzdržim od komentara, mislim da je bio neki povod i da je bilo ono standardno štaš ba ti ko si ba ti
ali mislim i da je policajac koristio prekomjernu silu
a smrdi mi i na avazovštinu jer čim to avaz trubi par dana možda je policajac, inspektor, specijalac ili šta je već, malo krenuo roviti o fahri pa da se ponavlja slučaj azra sarić
a sjećam se i slučaja rastoder (fahrin pulen i sinov jaran) nešto su slabo popratili taj slučaj a ubio ženu čisto ko suza

ugl. vrlo sumnjiv slučaj i dosta nelogičnosti ima, a ako su smislili ono za azru ne bi me čudilo da su preuveličali slagali spinovali izostavili svašta samo da bi neko bio udaljen iz policije
u svakom slučaju tužba dokumentacija svjedoci i pare u džep ako je sve čisto a ne po fb avazu i klixu nešto trabunjati i pametovati prijetiti i sl.
dobre se pare mogu uzeti
zateznistub

#28863 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

A niko ne komentarise sramno izvlačenje Emira H. za gaženje i ubistvo žene...
kloniran

#28864 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kloniran »

jeko taj :?
mg

#28865 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mg »

Drot shizofrenik se ne javlja? :D :izet:
zateznistub

#28866 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

kloniran wrote:jeko taj :?
Glumac
kloniran

#28867 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kloniran »

zateznistub wrote:
kloniran wrote:jeko taj :?
Glumac
a jbg tako ti je to, samo sitna buranija dobija maksimalne kazne :roll:
Tercius

#28868 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

calculator wrote:
Tercius wrote:Svi oni koji kazu treba ga ostaviti bez posla, izbaciti na ulicu, zatvoriti iza resetaka, haman ne vide dalje od svog nosa.Ukoliko se dokaze da ga je S.M nakarato pancericama pa mu doktori vadili slezenu ok, mozda i nije bilo bas szrazmjerno i u tom slucaju FUP bi trebao isplatiti neku novcanu naknadu koja bi svakako opet bila manja u odnosu na gubitak i eventualnu stetu prouzrokovanu udaljavanjem S.M iz FUP-a...
Kakve veze ima FUP i policajac koji je možda izvršio prekršaj sa naknadom štete oštećenoj osobi? :?

Nema ama bas nikakve,al et forumska gerila se digla vade kuke i motike da traze pravdu pa se nadovezujem na njihove navode,iako ni sam ne znam u kojem je svojstvu bio gore,ali eto i da je bio sluzbeno ok nek se plati odsteta ako je kriv,medjutim ako nije ne vidim razlog zasto nebi bio procesuiran kao i svaki drugi civil,pa priznanje pa nagodba pa uslov i tako to.Podrzavam ga maximalno zbog svih stvari koje je radio i uradio pa tako i sad.Mada cisto sumnjam da mu je ovo od udaraca vrlo lako moze biti da je ovp nastalo usljed pada.
direstraits0078

#28869 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by direstraits0078 »

Tercius wrote:
calculator wrote:

Nema ama bas nikakve,al et forumska gerila se digla vade kuke i motike da traze pravdu pa se nadovezujem na njihove navode,iako ni sam ne znam u kojem je svojstvu bio gore,ali eto i da je bio sluzbeno ok nek se plati odsteta ako je kriv,medjutim ako nije ne vidim razlog zasto nebi bio procesuiran kao i svaki drugi civil,pa priznanje pa nagodba pa uslov i tako to.Podrzavam ga maximalno zbog svih stvari koje je radio i uradio pa tako i sad.Mada cisto sumnjam da mu je ovo od udaraca vrlo lako moze biti da je ovp nastalo usljed pada.
Pao na pancericu? I tako nekoliko puta?
baja

#28870 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by baja »

Čuo sam davno za ovaj slučaj inspektora slaviše (od ekipe iz GSS na skijalištu). Navodno se momak sudario sa njegovim djetetom što je bilo dovoljno da ga frajer iscipelari pancericom...da je pravne države, momak bi dobio odštetu od MUP-a, drot bi bio otpušten i kažnjen da ne može radit nikada slične poslove.
A onda bi imao vremena da razmišlja o tome šta je uradio. No svi znamo kako ovde funkcioniše pravna država, nažalost
walk_M-A-N

#28871 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by walk_M-A-N »

kloniran wrote:
zateznistub wrote: Glumac
a jbg tako ti je to, samo sitna buranija dobija maksimalne kazne :roll:
Koliko se sjećam iz nedavnog izvještaja Tužilaštva KS, pola dosuđenih kazni su uslovne.
Dakle, prvo idu nepoznati počinioci, pa nedokazani, pa onda sva policija, tužioci, vještaci, sudije i advokati za ono malo presuda i na kraju je od toga pola uslovnih.
Pravi cirkus ali vrlo skup sa dobro plaćenim glumcima.

U tom uslovnim su svi koji nađu veze ili političku zaštitu ili su recimo samo poznati. A za ostale su predviđene obične kazne.
I nebitno je li sud u Sarajevu ili Sisku, isti su krojili te zakone i pravila, makar ih sasvim drugi zastupnici izglasavali.. Kao jednu od bezbroj "reformi".
Sociolog

#28872 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Sociolog »

Izvinjavam, se na evetualnom offu..ali se odrazava na stanje crne hronike u gradu, a i šire.... Šta očekuju poštena raja, i ljudi... kad je u onoj ''Farmi'', kad je bio Memo, i on na kraju pobjedio, samo tokom 4-6 sati glasanja u toku, jednog jedinog dana ( tad je bilo manje pametnih telefona nego sad), poslato oko 500.000 sms poruka..to je bilo kasnije u nekim emisijama na Bhtv-u..pokazivala novinarka Cin-a, službene dopise... i to najjednostavnije pokazuje kakvi smo ko ljudi, društvo :( :( :(

bez uvrede, ili sl.. čast rijetkim izuzecima, al' generacije rodjene od 92 pa i mladje...imaju u ogromnoj velicini pogrešne obrasce ponašnja i idola
Niemand

#28873 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Niemand »

.
hladan.preminger

#28874 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hladan.preminger »

Niemand wrote:Ja sam mislila da policajci imaju ko neki test inteligencije :-?

Imaju, ali oni koji zadovolje testiranje ne dobiju posao. :D
dabarizmabra

#28875 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dabarizmabra »

Slučaj specijalca koji je pretukao skijasa, dosta se povlacio po medijima, uglavnom u razlicitim pricama...

Najgore su polovicne informacije i donosenje zakljucaka na temelju parcijalno poznatih cinjenica...

Naime, inicijalno je bilo pisanja, da je policajac upozoravao studenta, vise puta, da ne ide tom nekom stazom kuda se djeca skijaju, da se ovaj glupirao, ignorisao i nakon toga sudario sa djetetom tog policajca, prilicno ga ozlijedivsi...

Nakon toga, policajcu pukao film i pretukao ovog studenta.

Ne opravdavam takav postupak, vecina roditelja bi ucinila isto.

Logicno je da je stvar za neki disciplinski postupak, ali ne treba prejudicirati ishod.

Jozo Andjic je glavom nokautirao Sanjina Beciragica jer se k*rcio u objektu u kojem je bila neka sjednica odbora Elektroprivrede, kaznjen je, bio isprovociran, tako reagovao, nedavno otisao u penziju.

Derale su se novinarske kuke i motike, da je to napad na novinarstvo itd. ali disciplinski postupak je postupak i treba ga odvagati.

Jos malo pa ce se ponovo vratiti tendencije, da se skidaju glave specijalcima koji su premlatili Nisku Karkelju i bandu u Zujevini...

JBT, onome koje tu bagru nalupao, trebalo je orden dati...

Jeste, aha, nadobudni i kurceviti specijalac, pretukao finog i obzirnog studenta koji je srkao caj od nane, na skijalistu na Bjelasnici, hajte ba...

Prije ce biti da nekome iz nekih razloga treba da dize ovu pricu....
Locked