Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
channel10

#28851 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Telemach, na AXN -u nema prevoda.
kakavdanakneiskustvu

#28852 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

otkad su svi kanali otkljucani?
crnivrag

#28853 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

channel10 wrote:Telemach, na AXN -u nema prevoda.
Upravo sam provjerio, i titlovi uredno idu na digitali u originalnoj Telemach shemi u Sarajevu, da li si mislio na analognu ponudu, ili ne koristiš originalnu već HS shemu?
crnivrag

#28854 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakavdanakneiskustvu wrote:otkad su svi kanali otkljucani?
Prošireni i HD paket rade skoro mjesec dana u originalnoj Telemach shemi u Sarajevu, a HBO paket su od nedavno otkodirali.
kakavdanakneiskustvu

#28855 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

crnivrag wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
ok,nisam kod kuce pa zato pitam,a ne znam kako i zasto ali neke kanale vec imam u HD,iako ne plaćam taj paket
U Start paket idu: SK1 HD, Face TV HD, BHT1 HD, N1 BiH HD, Hayat HD i Viasat History/Nature HD.

U Osnovni paket idu: HD kanali iz Start paketa + National Geographic HD, SK2 HD, SK Golf HD i 24 Kitchen HD.

A u Prošireni: HD kanali iz Start paketa + HD kanali iz Osnovnog paketa + BBC Earth HD, SK3 HD, FOX Life HD, i FOX Crime HD.

gdje ovdje spada cinemax?
kakavdanakneiskustvu

#28856 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

crnivrag wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:otkad su svi kanali otkljucani?
Prošireni i HD paket rade skoro mjesec dana u originalnoj Telemach shemi u Sarajevu, a HBO paket su od nedavno otkodirali.

hvala,zna li se do kad je to tako?
crnivrag

#28857 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Cinemax spada u HBO paket, a za HS korisnike su objavili da će kanali biti otključani do 02.05.2016., a za ostale Telemach korisnike ne postoji nikakva obavijest.
channel10

#28858 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

crnivrag wrote:
channel10 wrote:Telemach, na AXN -u nema prevoda.
Upravo sam provjerio, i titlovi uredno idu na digitali u originalnoj Telemach shemi u Sarajevu, da li si mislio na analognu ponudu, ili ne koristiš originalnu već HS shemu?
Nije radilo na analognoj ali evo sad radi.
kakavdanakneiskustvu

#28859 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

crnivrag wrote:

Cinemax spada u HBO paket, a za HS korisnike su objavili da će kanali biti otključani do 02.05.2016., a za ostale Telemach korisnike ne postoji nikakva obavijest.

hvala
krakatoa

#28860 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by krakatoa »

@Telemach
Kada ćete ukloniti kablove sa stuba EP koji se nalazi u mom dvorištu? Kunem se da ću sutra u 14 sati presjeći i skinuti kablove sa stuba. Cijela ulica ostaće bez vaše usluge i biće mi jako drago zbog toga. Imate sve podatke u dopisu koji sam vam poslao i sutra vas čekam na adresi. Ne dođete li do 14 sati, radiće makaze ;)
l33t

#28861 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

krakatoa wrote:@Telemach
Kada ćete ukloniti kablove sa stuba EP koji se nalazi u mom dvorištu? Kunem se da ću sutra u 14 sati presjeći i skinuti kablove sa stuba. Cijela ulica ostaće bez vaše usluge i biće mi jako drago zbog toga. Imate sve podatke u dopisu koji sam vam poslao i sutra vas čekam na adresi. Ne dođete li do 14 sati, radiće makaze ;)
a daj đeš ljudima ukinut uslugu cccc
SerijeSync

#28862 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

veliki bošnjak u akciji, samo da znamo o kome se radi :lol: čega se pametan stidi ......

Image

http://forum.klix.ba/prijava-uznemiravanja-t141443.html
didgeridoo

#28863 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by didgeridoo »

Upravo, vi (Telemach) se ponosite nelegalnim i kriminalnim radnjama...
A to sto si neciju pp javno objavio malo je reci degutantno i nezrelo. Imate pp pa se prepirite tamo,
SerijeSync

#28864 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

didgeridoo wrote:Upravo, vi (Telemach) se ponosite nelegalnim i kriminalnim radnjama...
A to sto si neciju pp javno objavio malo je reci degutantno i nezrelo. Imate pp pa se prepirite tamo,
o čemu lupaš lik je bio banovan mjesec dana radi ovoga što sam postavio i opet nastavlja sa svojim izljevima nježnosti, treba da korisnici znaju o kakvom psihu se radi.
SerijeSync

#28865 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

za ovo ga možete tužiti bez po muke @Telemach, prijetnje, klasični terorizam, čak se može i okaraktezirati kao ugrožavanje uslova poslovanja i pružanja usluge što je krivično djelo, pa fino velikog bošnjaka malo po džepu i neće nikad više.Sramota šta se pojedincima dopušta na ovoj temi!!@Telemach vi treba da prijavite ovo moderaciji i niko više, pretnje su upućene direktno vama, za ovo se robija.
didgeridoo

#28866 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by didgeridoo »

SerijeSync wrote:
didgeridoo wrote:Upravo, vi (Telemach) se ponosite nelegalnim i kriminalnim radnjama...
o čemu lupaš lik je bio banovan mjesec dana radi ovoga što sam postavio i opet nastavlja sa svojim izljevima nježnosti, treba da korisnici znaju o kakvom psihu se radi.
Banovan je i onaj ko je objavio.
SerijeSync

#28867 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

@Telemach treba da prijavi ovu prijetnju, kako moderaciji tako i policiji.
acer5101

#28868 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by acer5101 »

Taj nema ni cvikcange, a kamoli sta kvalitetnije da kabal presijece. Danas cemo ga upitati kako prodje na banderi :D :D :D
SerijeSync

#28869 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

acer5101 wrote:Taj nema ni cvikcange, a kamoli sta kvalitetnije da kabal presijece. Danas cemo ga upitati kako prodje na banderi :D :D :D
važno je da ga @Telemach prijavi moderaciji i policiji, jer su prijetnje upućene direktno @Telemah niku i kompaniji, fino je kvotirao.
Benq

#28870 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Za svako koristenje stuba EP-a Telemach uredno placa , kako to znam nije bitno. On , ako ucini to sto je naumio , ne gine mu debela tuzba jer to je krivicno djelo ostecenje tudje stvari. Ovakvo huligansko ponasanje svakako treba prijaviti. Ukoliko je stub EP-a na njegovom posjedu , onda on za to i dobija uredno mjesecnu naknadu , bilo novcano ili neku kompenzaciju kroz uslugu koju koristi.
didgeridoo

#28871 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by didgeridoo »

Benq wrote:Za svako koristenje stuba EP-a Telemach uredno placa , kako to znam nije bitno. On , ako ucini to sto je naumio , ne gine mu debela tuzba jer to je krivicno djelo ostecenje tudje stvari. Ovakvo huligansko ponasanje svakako treba prijaviti. Ukoliko je stub EP-a na njegovom posjedu , onda on za to i dobija uredno mjesecnu naknadu , bilo novcano ili neku kompenzaciju kroz uslugu koju koristi.
placaO... Vec dugo ne placa jer mu ne odgovara nova cijena EP-a i novi uslovi standardnog Ugovora.
Telemach

#28872 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Poštovani gospodine,
ukoliko smatrate da je Telemach postavljanjem svoje kablovske infrastrukture smetao Vaš posjed, pravo na zaštitu posjeda možete zakonski ostvariti u sudskom postupku. Ujedno Vas pozivamo da nam dostavite Vaše kontakt podatke kako bismo Vas pozvali i pokušali naći rješenje koje ne bi bilo suprotno zakonu i koje ne bi dovelo do prekida isporuke telekomunikacijskih usluga Vašim sugrađanima.
U međuvremenu molimo Vas da se uzdržite od najavljenih radnji oštećivanja naše imovine zbog kojih biste mogli snositi višestruku odgovornost.
Last edited by Telemach on 21/03/2016 13:33, edited 1 time in total.
Benq

#28873 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

didgeridoo wrote:
Benq wrote:Za svako koristenje stuba EP-a Telemach uredno placa , kako to znam nije bitno. On , ako ucini to sto je naumio , ne gine mu debela tuzba jer to je krivicno djelo ostecenje tudje stvari. Ovakvo huligansko ponasanje svakako treba prijaviti. Ukoliko je stub EP-a na njegovom posjedu , onda on za to i dobija uredno mjesecnu naknadu , bilo novcano ili neku kompenzaciju kroz uslugu koju koristi.
placaO... Vec dugo ne placa jer mu ne odgovara nova cijena EP-a i novi uslovi standardnog Ugovora.
To je izmedju njega i EP-a jer stub je od EP-a a isti taj stub TM placa EP-u za koristenje , tako da on nema nikakve veze sa TM-om nego sa EP-om i ako mu ne odgovara novi ugovor , to treba s njima da rijesi a sjeci kablove ne smije bilo od TM-a ili bilo koga drugog.
afannedim

#28874 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

@SerijeSync - lik za smijanje

Da ovog lika nema na temi tačno bi nam dosadno bilo. Prijaviti nekoga :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by afannedim on 21/03/2016 09:02, edited 1 time in total.
didgeridoo

#28875 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by didgeridoo »

Benq wrote:
didgeridoo wrote:
To je izmedju njega i EP-a jer stub je od EP-a a isti taj stub TM placa EP-u za koristenje , tako da on nema nikakve veze sa TM-om nego sa EP-om i ako mu ne odgovara novi ugovor , to treba s njima da rijesi a sjeci kablove ne smije bilo od TM-a ili bilo koga drugog.

Ovo se odnosi na TM ne na ovog korisnika u cijem je dvoristu stub. TM vec dugo ne placa koristenje stubova od trenutka kad im je istekao ugovor o zakupu sa EP-om a nisu pristali na novi.
Locked