SDP

kamen spoticanja

#28826 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

dufresne wrote:
kamen spoticanja wrote:popi tihi jos jednu samarcinu...sad bakir ima sve argumente da ga pojede na kongresu
Ja mislim da sto se tice Federalne vlade, Desnica ce dizati ruku onako kao se dogovore SDA,HSP,NSRzB
ma jok...ovo je konacan poraz sulje tihica...a borio se ko lav :D
dufresne

#28827 Re: SDP

Post by dufresne »

kamen spoticanja wrote:
dufresne wrote:
kamen spoticanja wrote:popi tihi jos jednu samarcinu...sad bakir ima sve argumente da ga pojede na kongresu
Ja mislim da sto se tice Federalne vlade, Desnica ce dizati ruku onako kao se dogovore SDA,HSP,NSRzB
ma jok...ovo je konacan poraz sulje tihica...a borio se ko lav :D
Zivi bili, pa vidjeli... :evil:
novi.dan.nova.nafaka

#28828 Re: SDP

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Šta će novi miniSTAR bezbijednosti uraditi u vezi sa činjenicama o Reketu, koji je spominjao u emisiji 60 minuta !?

Smije li se to zaboraviti !?
dufresne

#28829 Re: SDP

Post by dufresne »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Šta će novi miniSTAR bezbijednosti uraditi u vezi sa činjenicama o Reketu, koji je spominjao u emisiji 60 minuta !?

Smije li se to zaboraviti !?

:lol: :bih:

Ja mislim da ce biti ovako... :run:
ultima_palabra

#28830 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Jel to panika u Akademiji? :D
dufresne

#28831 Re: SDP

Post by dufresne »

ultima_palabra wrote:Jel to panika u Akademiji? :D
Izvini, ali u kojoj akademiji?
Bosanski_hibrid

#28832 Re: SDP

Post by Bosanski_hibrid »

SDP-ovci se uzdaju u nekakav raskol u SDA na predstojećem kongresu te stranke. Do njega neće doći, jer mislim da su i Bake i Tihi dovoljno zreli da znaju do koje granice mogu ići.

SDP definitivno nema kontrolu nad svojom sudbinom i njegov totalni debakl zavisi samo od uspjeha/neuspjeha drugih, a to je jadna pozicija.
seln

#28833 Re: SDP

Post by seln »

dufresne wrote:
Cuvena akademija mladih lidera SDA.
Tamo ih uce citati i pisati, brojiti do sto, sest imanskih sartova...
i kako se bunari po firmama.
seln

#28834 Re: SDP

Post by seln »

Bosanski_hibrid wrote:jer mislim da su i Bake i Tihi dovoljno zreli.
Pogotovo Tihi :D

Image
dufresne

#28835 Re: SDP

Post by dufresne »

seln wrote:
dufresne wrote:
Cuvena akademija mladih lidera SDA.
Tamo ih uce citati i pisati, brojiti do sto, sest imanskih sartova...
i kako se bunari po firmama.
Aha, cuo sam taj projekat, od onog Sepica, jel tako? Da budem iskren, apsolutno nikakvih dodirnih tacaka sa njima nemam... 8-)
wolf07

#28836 Re: SDP

Post by wolf07 »

Iako je ovo tema "SDP" ne moze se pobjeci od nekih komentara vezano za SDA. Ja licno mislim da i pored ocitog animoziteta Tihic-Izetbegovic nece biti nikakvog raskola u SDA. Razlog zasto je to tako je prilicno jednostavan. Kad se nisu rasturili nakon slabih rezultata 2006. i 2010.g. sad pogotovo nemaju razloga za to jer im pobjeda na izborima 2014.g. ne moze izmaci sve i kad bi to htjeli obzirom na idiotsku politiku Lagumdzije koji im donosi sigurnu i ubjedljivu pobjedu na srebrnom pladnju. Obojica su dovoljno mudri da vide sta se desava sa SDP-om nakon sto su ispucali Komsica iz stranke, SDP sad mora pod prijetnjom sudom cuvati clanstvo na okupu - vrhunac demokratije!!! Ova dvojica ce lako naci zajednicku jer ce biti obilatija podjela plijena kad otresu SDP i SBB tako da je svako nagadjanje o raskolu u SDA suplja prica. Pored toga, ma sta ko mislio o SDA, ta stranka je pokazala da jedina ima kakav-takav stepen unutrasnje demokratije (izbori za predsjednika stranke nisu nikakav cirkus k'o u SDP-u, SNSD-u i sl.) tako da vrijeme radi za njih, stabilni su. Jedino sta bi eventualno moglo da ih onesposobi je da sad Lagumdzija pokrene sa Radoncicem neke sudske procese po uzoru na Hrvatsku i Srbiju ali da zrtve procesa ne budu tajkuni vec lideri SDA. Za takvo sta sanse jesu slabe jer svijet gleda i zna sta se desava ali kad vidim kakve idiotske poteze je Lagum do sad vukao ni ovo me ne bi iznenadilo. Zlaja je pokazao nevidjene apetite kad je u pitanju vlast tako da mu ni ovaj potez ne bi bio stran, ipak je on najvjerniji sljedbenik boljsevicke skole upravljanja drzavom i narodom.
dufresne

#28837 Re: SDP

Post by dufresne »

wolf07 wrote:Iako je ovo tema "SDP" ne moze se pobjeci od nekih komentara vezano za SDA. Ja licno mislim da i pored ocitog animoziteta Tihic-Izetbegovic nece biti nikakvog raskola u SDA. Razlog zasto je to tako je prilicno jednostavan. Kad se nisu rasturili nakon slabih rezultata 2006. i 2010.g. sad pogotovo nemaju razloga za to jer im pobjeda na izborima 2014.g. ne moze izmaci sve i kad bi to htjeli obzirom na idiotsku politiku Lagumdzije koji im donosi sigurnu i ubjedljivu pobjedu na srebrnom pladnju. Obojica su dovoljno mudri da vide sta se desava sa SDP-om nakon sto su ispucali Komsica iz stranke, SDP sad mora pod prijetnjom sudom cuvati clanstvo na okupu - vrhunac demokratije!!! Ova dvojica ce lako naci zajednicku jer ce biti obilatija podjela plijena kad otresu SDP i SBB tako da je svako nagadjanje o raskolu u SDA suplja prica. Pored toga, ma sta ko mislio o SDA, ta stranka je pokazala da jedina ima kakav-takav stepen unutrasnje demokratije (izbori za predsjednika stranke nisu nikakav cirkus k'o u SDP-u, SNSD-u i sl.) tako da vrijeme radi za njih, stabilni su. Jedino sta bi eventualno moglo da ih onesposobi je da sad Lagumdzija pokrene sa Radoncicem neke sudske procese po uzoru na Hrvatsku i Srbiju ali da zrtve procesa ne budu tajkuni vec lideri SDA. Za takvo sta sanse jesu slabe jer svijet gleda i zna sta se desava ali kad vidim kakve idiotske poteze je Lagum do sad vukao ni ovo me ne bi iznenadilo. Zlaja je pokazao nevidjene apetite kad je u pitanju vlast tako da mu ni ovaj potez ne bi bio stran, ipak je on najvjerniji sljedbenik boljsevicke skole upravljanja drzavom i narodom.
Odlicna analiza... :thumbup:

Sto se tice SDA, kongres ce se desiti /odnosno ne desiti, kako to prvenstveno bude odgovaralo Sulejmanu i Bakiru...Jer koliko god se nama prodavao sukob izmedju njih dvojice, oni imaju i vise nego dobru saradnju iza paravana... :oops:

U slijedece dvije godine se nece desiti nista spektakulano u BiH, kako god se ove krize rjesile...Jedino sto mozemo ocekivati nastavak asfaltiranja auto puta i busenje novih tunela, sto je s obzirom na postojecu situaciju maksimum sto se moze izvuci, ali ako ista, tu treba SDP tapsati po ramenima, da tako nastavi...

Sto se tice potizanja nekih optuznica (velikih), od tog nista nema, to Fahro nece nista smjeti pokrenuti sam, jer je svjestan da bi mu se to brzo obilo od glavu, svaki od ovih 4, odnosno 6 glavonja, zna koliko oraha ima u dzepu ovaj drugi, tako da je tu status quo...Jedino mi tu malo Zlatko djeluje malo vise blentav, citaj politicki neiskusan i napuhan, ali ne vjerujem da ce pokrenuti nesto tog tipa...Morati cemo mi sacekat jos neko vrijeme da "izvucemo" nekog naseg Sanadera ili Miskovica... :evil:

Ove dvije godine su prosle k'o dlanom o dlan, isto tako ce proci i 2013, a racunajte da od decembra 2013 krece kampanja za izbore 2014 i idemo na novo... :wink:
Co0l

#28838 Re: SDP

Post by Co0l »

kamen spoticanja wrote: ma jok...ovo je konacan poraz sulje tihica...a borio se ko lav :D
Koji mu je to po redu? :D
dufresne

#28839 Re: SDP

Post by dufresne »

Co0l wrote:
kamen spoticanja wrote: ma jok...ovo je konacan poraz sulje tihica...a borio se ko lav :D
:lol:...Samo takav je bandit, ima karakteristike zohara, sve ce otici, ali ce on ostat.. :mrgreen:
kamen spoticanja

#28840 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

Co0l wrote:
zadnji ako Bog da :D
vraca mu se kao bumerang njegova taktika redanja mamlaza na bitne pozicije koje se dobro placaju...sad ga ti isti mamlazi krive zato sto nece moci vracati kredite a on slusao fudu kasumovica o prici o drzavnom budzetu :D
novi.dan.nova.nafaka

#28841 Re: SDP

wolf07 wrote:Iako je ovo tema "SDP" ne moze se pobjeci od nekih komentara vezano za SDA. Ja licno mislim da i pored ocitog animoziteta Tihic-Izetbegovic nece biti nikakvog raskola u SDA. Razlog zasto je to tako je prilicno jednostavan. Kad se nisu rasturili nakon slabih rezultata 2006. i 2010.g. sad pogotovo nemaju razloga za to jer im pobjeda na izborima 2014.g. ne moze izmaci sve i kad bi to htjeli obzirom na idiotsku politiku Lagumdzije koji im donosi sigurnu i ubjedljivu pobjedu na srebrnom pladnju. Obojica su dovoljno mudri da vide sta se desava sa SDP-om nakon sto su ispucali Komsica iz stranke, SDP sad mora pod prijetnjom sudom cuvati clanstvo na okupu - vrhunac demokratije!!! Ova dvojica ce lako naci zajednicku jer ce biti obilatija podjela plijena kad otresu SDP i SBB tako da je svako nagadjanje o raskolu u SDA suplja prica. Pored toga, ma sta ko mislio o SDA, ta stranka je pokazala da jedina ima kakav-takav stepen unutrasnje demokratije (izbori za predsjednika stranke nisu nikakav cirkus k'o u SDP-u, SNSD-u i sl.) tako da vrijeme radi za njih, stabilni su. Jedino sta bi eventualno moglo da ih onesposobi je da sad Lagumdzija pokrene sa Radoncicem neke sudske procese po uzoru na Hrvatsku i Srbiju ali da zrtve procesa ne budu tajkuni vec lideri SDA. Za takvo sta sanse jesu slabe jer svijet gleda i zna sta se desava ali kad vidim kakve idiotske poteze je Lagum do sad vukao ni ovo me ne bi iznenadilo. Zlaja je pokazao nevidjene apetite kad je u pitanju vlast tako da mu ni ovaj potez ne bi bio stran, ipak je on najvjerniji sljedbenik boljsevicke skole upravljanja drzavom i narodom.
Otprilike tako i stoje stvari.
No, SDA će imati do izbora još bruku argumenata kojima će kriminalno udruženje SDP-ovaca, gdje rodbinske i tazbinske veze najviše pozicioniranih članova te partije sežu do ratnih zločinaca Mauzera i negatora zločina u Srebrenici četnika Malića, jednom zauvijek otjerati sa vlasti.
VjecitiStudent

#28842 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:Lako je dokuciti istinu: Da se Desnica vratio u SDA, otisao u Boljitak ili HSP Tihic ne bi trazio izbore.

Dakle jasno je sta je bilo i ko ima prave informacije. :D
SDP može tu i tamo i dobiti pokoju bitku na operativnom nivou, ali strateški i na duge staze, oni ga debelo puše, bez ikakve mogućnosti da se taj trend preokrene u njihovu korist.
drug_profi

#28843 Re: SDP

Post by drug_profi »

Evo do sad nisam znao da je za stanje u drzavi kriv kriminalni SDP. Sve sam nesto bio u zabludi da je SDA bila vlast tolike godine.
Sa covjek nece sve nauciti.
Granichar

#28844 Re: SDP

Post by Granichar »

Bosanski_hibrid wrote:SDP-ovci se uzdaju u nekakav raskol u SDA na predstojećem kongresu te stranke. Do njega neće doći, jer mislim da su i Bake i Tihi dovoljno zreli da znaju do koje granice mogu ići.

SDP definitivno nema kontrolu nad svojom sudbinom i njegov totalni debakl zavisi samo od uspjeha/neuspjeha drugih, a to je jadna pozicija.
:thumbup:
novi.dan.nova.nafaka

#28845 Re: SDP

drugi profil wrote:Evo do sad nisam znao da je za stanje u drzavi kriv kriminalni SDP. Sve sam nesto bio u zabludi da je SDA bila vlast tolike godine.
Sa covjek nece sve nauciti.
Pa dobro, majka mu stara, ako čitaš samo partijske biltene i gledaš partijsku TV čije dnevnike uređuje partijski šef onda je velika mogućnost da nikad ne saznaš pravu istinu. Ili da je saznaš prekasno...
drug_profi

#28846 Re: SDP

Post by drug_profi »

Kakav ba SDP? Ne zanima me to, nego citam vas sta pisete. Vi izgleda citate samo partijske biltene. Decenijama.
julisiz es grant

#28847 Re: SDP

Post by julisiz es grant »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ko-sdp-s ... /121228138

Ovi nisu normalni. Koji im je više kurac sa Marjanovićevom bradom i brkovima, šta su ga se dovezali?
heckler

#28848 Re: SDP

Post by heckler »

Fascinantan je broj dnevnih siktecih izvjestaja za javnost KO SDP KS. :shock: :shock:

Neki su u najboljem slucaju bezobrazni, a neki su abnormlano sizofrenicni i uveliko presli granicu psihopatije (ala ona masa izjava o Deda Mrazu)
mikasa

#28849 Re: SDP

Post by mikasa »

To sto ste izbrisali odgovor od j.e.g je OK ali mislim da nije bilo razloga za moj post...
VjecitiStudent

#28850 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

mikasa wrote:To sto ste izbrisali odgovor od j.e.g je OK ali mislim da nije bilo razloga za moj post...
Ne trebas nista analizirati, sve se samo kazalo.
Post Reply