Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#28826 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Ili Kuka bude izabran za predsjednika stranke...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#28827 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

kmirsad wrote:
sabina1 wrote:
kmirsad wrote: Mislim da bilo kakva koalicija, bilo s kim, prije izbora je nepotrebna i štetna po NS... poslije izbora, kada se bude znalo s kojim kapacitetima NS raspolaže... o tom po tom... važno je , ne izdati principe i čistotu... doči će vrijeme kad će se i ti kvaliteti cijeniti...
Dotle traba biti dan i noć aktivan na terenu, pojedinačno ubjeđivati glasače,objašnjavati,izaći iz stranačkih prostorija na teren, na društvene mreže... biti mnogo aktivniji... ne tražiti ulazak u vlast po svaku cijenu, kasnije se to ko bumerang vrati i zvizne te po glavi...
Ma cim prodju izbori , treba iskoristiti potencijal i Radoncic i Konakovic su odgovorni politicari , prvenstveno borci , kako na prvoj liniji odbrane u agresiji tako i kasnije u izgradnji ove nase mlade drzave....odlucno i odgovorno :thumbup:

A tu je i stari-dobri Beslagic kom je nekadasnje clanstvo u SDP-u zapravo olaksavajuca a nikako otezavajuca okolnost...vazno se zvati Selim :thumbup:

I oko Busuladzica ce se vjerovatno nakon izbora pronaci konsenzus :thumbup:
Ne znam jel se šprdaš ili znaš nešto više od nas... :roll: :roll: ma šprdaš se... :-D pa ću i ja...
Prihvatam razgovor sa bivšim SDA-ovcem Konakovićem i sa bivšim SBB-eovcem Radončićem... moraju napustiti stranku čiji su članovi... ili biti istjerani iz nje...da bi uopšte dobili šansu da budu sagovornici... oko njihovog prijema u NS-u. :D
Selima mi ne diraj... nadam se da će svojim djelovanjem u NS, učiniti da se mnogi u SDP-u postidite što su ga ispustili... i da zatraže ispisnicu i prijem u NS. :lol:
Ma kakva sprdnja hajte molim vas...

Dino Konakovic osim sto je sposoban , on je cestit i odgovoran covjek . Sta vi mislite sto on ostavlja SDA bas sada ? Pa covjek hoce da mijenja , da reformise , on nema nikakvih problema da se obracuna s kriminalom. A tek ideoloski problemi ? Nema ih. Pa i vrapci na grani znaju da je skola Mustafa Busuladzic dobila naziv tamo neke retrogradne 1995 ili 1996 godine kad su Kantonom upravljali guverneri.... :thumbup:

Fahrudin Radoncic - dokazani patriota , dokazani Bosanac i Hercegovac sto je dokazao svojim drzavljanstvom...hiljade i hiljade stranica najpatriotska novina Dnevni Avaz je napisala i dokazala o njegovom patriotizmu i borbi za malog covjeka...ideologija , pa svi su vidjeli kako se Ana Babic pretvara u Heidi kada cvrkuce himnu BiH a sa Busuladzicem ima veze bas kao i sa odlukom o ponistavanju imena skoli... :thumbup:

O SDP patriotizmu zaista mogu danima ali bih ostisla u off a nemam namjeru a i ne zovem se Selima da bi mi moderacija progledala kroz prste kao sto je Nasa stranka brzo Selima "lustrirala" interno dakako... :thumbup:

Kakva sprdnja u danasnje vrijeme...
putokaz1

#28828 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Obično se forumaši šprdaju s Propalom podijeljenom SDA i Sa SBB i Rahmetli SBIH
Nisam vidio da s eneko Šprda sa Ljevicom
Fama oko imena škole je pretjerivanje
Bolje uvesti vodu,obnoviti Grass,pokrenuti Pravnu državu ali eto kad Vlada nemože da uradi svoj dio Posla pokrene temu Čengić ili Mustafa i 2 sata Prepirke bespotrebne
Daj Smijete vladu i postavite koga iz NS za Premijera i riješena stvar
kmirsad

#28829 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

sabina1 wrote:
Ma kakva sprdnja hajte molim vas...

Dino Konakovic osim sto je sposoban , on je cestit i odgovoran covjek . Sta vi mislite sto on ostavlja SDA bas sada ? Pa covjek hoce da mijenja , da reformise , on nema nikakvih problema da se obracuna s kriminalom. A tek ideoloski problemi ? Nema ih. Pa i vrapci na grani znaju da je skola Mustafa Busuladzic dobila naziv tamo neke retrogradne 1995 ili 1996 godine kad su Kantonom upravljali guverneri.... :thumbup:

Fahrudin Radoncic - dokazani patriota , dokazani Bosanac i Hercegovac sto je dokazao svojim drzavljanstvom...hiljade i hiljade stranica najpatriotska novina Dnevni Avaz je napisala i dokazala o njegovom patriotizmu i borbi za malog covjeka...ideologija , pa svi su vidjeli kako se Ana Babic pretvara u Heidi kada cvrkuce himnu BiH a sa Busuladzicem ima veze bas kao i sa odlukom o ponistavanju imena skoli... :thumbup:

O SDP patriotizmu zaista mogu danima ali bih ostisla u off a nemam namjeru a i ne zovem se Selima da bi mi moderacija progledala kroz prste kao sto je Nasa stranka brzo Selima "lustrirala" interno dakako... :thumbup:

Kakva sprdnja u danasnje vrijeme...
U potpunosti vam vjerujem kada kažete da je g.Dino Konakovać sposoban čestit i odgovoran čovjek.
Ne poznajem ga lično... poznajem ga Iz ono nekoliko mojih gledanja, tj slušanja njegovih istupa u medijima. I moram reči da sam i sam stekao o njemu takav dojam.
Da je na čelo Kantona Sarajevo došao kao kandidat Naše Stranke, ili neovisni kandidat, a ne iz redova SDA-a, prirodnog protivnika Naše Stranke, bio bi moj favorit.
Ništa, po meni, ne mjenja ni činjenica to što bi postupci i stavovi Dine Konakovića zbog kojih njegova matična stranka traži njegovu smjenu, trebali biti bliski filozofiji Naše Stranke.
Ništa ne mjenja, glede odnosa NS-a prema njegovoj smjeni i smjeni njegove vlade, to što se njegova stranka, SDA, okrenula protiv svog čovjeka. Nije bilo, a neče ni biti posljednji puta. Revolucija jede svoju djecu.
Stvar je u principjelnosti koju Naša Stranka mislim jedina u BiH političkoj areni ima... i koje treba, kao svoje najjače oružje, da čuva i njeguje.
Idu izbori. Ako je Dino takav čovjek kakvim ga smatramo, i ako su to birači prepoznali,Dino će opet biti favorit.
Da se nalazi na listi Naše Stranke sigurno bih glasao za njega.
Ali se ne nalazi. I to mi je žao.Jer Našoj Stranci baš trebaju takvi ljudi kakve ih nas dvoje, a vjerovatno i mnogi drugu, zamišljamo da su... kako rekoste...sposobni,čestiti i odgovorni...
Nakon smjene i izbacivanja iz SDA, ja bih mu, ako je takav kakvim ga zamišljamo, širom otvorio vrata NS-a ... pa bujrum.
opet bih citirao svog najdražeg pjesnika:
...Da li će sloboda umeti da peva, kao što su sužnji pevali o njoj...
O Radončiću sada ne bih... jer sam nesiguran šta da mislim... puno se nekih repova vuče za njim... kako bi sudstvo reklo... nije me, van svake razumne sumnje, uvjerio u stvari koje ste o njemu napisali...možda jeste, možda nije...
I sam sam dokazani patriota, dokazani Bosanac, tako se i izjašnjavam,državljanin sam BiH,hiljade postova sam kao BiH patriota napisao, na www. zid. ba, Klix. va, te još nekih,otvoren sam i iskren u svojim nastupima i zato me ne podnose ni zvanični desni, a ni zvanično lijevi... naprotiv, vrlo često i moja porodica i ja smo žrtva mojih riječi... eno neki dan sam dobio vrlo razumljivu poruku... da svežem...glupo je da dalje ovako javno nabrajam šta sam sve doživio... eno neki ekstremni portali me targetirali kao neprijatelja muslimana i stavili moj avatar... :lol:
E nisam Fahro... ni blizu...
Glede Selima... ja Selima volim... i on definitivno ima sve one osobine kojima ste opisali Fahru... volim ga još više, što je i pored more ponuda... izabrao u Našu Stranku... uz odbijanje da bude na listama... to govori o njegovoj principjelnosti. Znam da mnogi sumnjaju da je u NS prešao da bi je preobratio i iznutra omogučio SDP-u da je proguta ko štuka kedera... a možda je baš suprotno...
A ono šprdnja...
Mirko, pazi... metak!
Hvala Slavko ...
Ne zahvaljuj Mirko nisu vremena za zahvaljivanje... :-D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#28830 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

kmirsad wrote: A ono šprdnja...
Mirko, pazi... metak!
Hvala Slavko ...
Pa to vam i ja kazem kakva sprdnja...ne zna se ko je tu cestitiji i odgovorniji - Selim , Fahro ili Dino..
sve dokazane patriote o cemu prvenstveno govori stanje drustva kojim upravljaju :bih: :thumbup:
kmirsad

#28831 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:Obično se forumaši šprdaju s Propalom podijeljenom SDA i Sa SBB i Rahmetli SBIH
Nisam vidio da s eneko Šprda sa Ljevicom
Fama oko imena škole je pretjerivanje
Bolje uvesti vodu,obnoviti Grass,pokrenuti Pravnu državu ali eto kad Vlada nemože da uradi svoj dio Posla pokrene temu Čengić ili Mustafa i 2 sata Prepirke bespotrebne
Daj Smijete vladu i postavite koga iz NS za Premijera i riješena stvar
@putokazu... svaki dan u svakom pogledu... sve više cijenim i pažljivo čitam tvoje postove... :-D
kmirsad

#28832 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

sabina1 wrote:
Mirko, pazi... metak!
Hvala Slavko ...
Pa to vam i ja kazem kakva sprdnja...ne zna se ko je tu cestitiji i odgovorniji - Selim , Fahro ili Dino..
sve dokazane patriote o cemu prvenstveno govori stanje drustva kojim upravljaju :bih: :thumbup:
Hajde @sabina1 da vas zamolim... znam da je teško... ali pokušajte... poredajte tu trojicu, po čestitosti i odgovornosti... u skalu,od najčestijih prema nejnečestitijim... :thumbup: :bih:
kakotakonikako

#28833 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kakotakonikako »

sabina1 wrote:
Mirko, pazi... metak!
Hvala Slavko ...
Moze jedno pitanje sabina1: Kako moze neko ostati nijem kada neko ti kaze da lazes ? Zasto ?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#28834 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

Naša stranka: Trilaterala prilika da se riješi mostarski izborni problem

Glavni odbor Naše stranke Mostar smatra da je današnji trilateralni sastanak lidera Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske u Mostaru odlična prilika da se istakne kako je mjesto sastanka, ponajviše zbog političkih silnica iz glavnih gradova ove tri zemlje, opterećeno najvećim političkim problemima u regiji.
sHa baljezgate ovo .BA... da vam piČkousti Ćetalj i milfaČa StašaU kroje zakone... jeste VI normalni...
Roccohljup

#28835 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

Nisam znao za ovo :(
KOJOVIĆA VRIJEĐA ŠTO GA NAZIVAJU ČETNIKOM: Ispričao i sudbinu svoga oca kojeg su tokom rata zarobile srpske snage (VIDEO)

“Moram priznati da sam za ovih osam godina koliko se bavim politikom oguglao na mnogo toga, ali me ovo posebno pogađa”, kaže Kojović aludirajući na uvrede koje u Skupštini trpi na nacionalnoj osnovi.

Politika

Prije 15 min  

0

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović objavio je video svog istupa na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo u kojem odgovara pojedinim zastupnicima koji su ga vrijeđali na nacionalnoj osnovi.

“Ima ljudi koji su ponosni kad ih nazovete četnicima, a mene, Predraga Kojovića, to jako vrijeđa”, poručio je između ostalog Kojović.

Kojović je u svom obraćanju ispričao i sudbinu svoga oca kojeg su tokom rata zarobile srpske snage i osudile zbog “izdaje srpskog naroda”.

“Moram priznati da sam za ovih osam godina koliko se bavim politikom oguglao na mnogo toga, ali me ovo posebno pogađa”, kaže Kojović aludirajući na uvrede koje u Skupštini trpi na nacionalnoj osnovi.

Emotivno obraćanje predsjednika Naše stranke pogledajte u priloženom videu.

https://youtu.be/J47ZeXPc4js
furlan

#28836 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by furlan »

pici wrote:
Naša stranka: Trilaterala prilika da se riješi mostarski izborni problem

Glavni odbor Naše stranke Mostar smatra da je današnji trilateralni sastanak lidera Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske u Mostaru odlična prilika da se istakne kako je mjesto sastanka, ponajviše zbog političkih silnica iz glavnih gradova ove tri zemlje, opterećeno najvećim političkim problemima u regiji.
sHa baljezgate ovo .BA... da vam piČkousti Ćetalj i milfaČa StašaU kroje zakone... jeste VI normalni...
Nije mi bas najjasnije sta citiras i koga ali ako gledam naslov i ovu izjavu dole,(naravno ne tvoj komentar), cini mi se da je nesto tu kontradiktorno.
kmirsad

#28837 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Roccohljup wrote:Nisam znao za ovo :(
KOJOVIĆA VRIJEĐA ŠTO GA NAZIVAJU ČETNIKOM: Ispričao i sudbinu svoga oca kojeg su tokom rata zarobile srpske snage (VIDEO)

Politika

Prije 15 min  

0

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović objavio je video svog istupa na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo u kojem odgovara pojedinim zastupnicima koji su ga vrijeđali na nacionalnoj osnovi.

“Ima ljudi koji su ponosni kad ih nazovete četnicima, a mene, Predraga Kojovića, to jako vrijeđa”, poručio je između ostalog Kojović.

Kojović je u svom obraćanju ispričao i sudbinu svoga oca kojeg su tokom rata zarobile srpske snage i osudile zbog “izdaje srpskog naroda”.

Emotivno obraćanje predsjednika Naše stranke pogledajte u priloženom videu.

Jebo te... :shock: :shock: :shock: ... pa stvarno ne mogu vjerovati... :sad:
...Stidim se... strašno se stidim...i osječam jaku, neodoljivu potrebu, obavezu...ali ne znam kako... da se izvinem Pedji...

Pedja, CARE... ne daj se da te slome...
Nas, koji smo uz tebe... koji se stidimo, mnogo je više u ovoj našoj Bosni... uvredama samo pokazuju svoj strah ... strah od države koju ćemo uskoro napraviti... države u kojoj te niko neče smjeti ovako vrijeđati...

...državu u kojo ćete ti, tvoj časni otac... i svi slični... umjesto uvreda i batina, dobijati odlikovanja i plakete za svoje postupke i uvjerenja...
...a ovi jadni beskičmenjaci sakrivati se u mišije rupe... :bih:

A za onaj fizički, kabadahijski napad na Pedju i verbalni na Sabinu, nisam ni znao :shock: ...to ostala izgleda, zataškana, lokalna stvar...
Na koliko je osuđen taj rasim smajić...

Molim moderaciju da stavi onu sijalicu ispred ove tame (teme).
Jebo više i Trampa i Siriju... očigledno mi ovdje, u Bosni imamo mnogo veči problem.
doktor78

#28838 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by doktor78 »

Ako smo došli dotle da se Predrag Kojović mora nekome pravdati, onda gasite svjetlo i da se razilazimo :roll:
shake69

#28839 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shake69 »

Mene je stid da se cestita familija Kojovic mora barabama u Skupstini KS pravdati da nisu cetnici!! :(
kmirsad

#28840 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Ja ono nisam shvatio kao pravdanje... nego kao rezigniranost, razočaranje... za koju smo mi krivi... glasamo za takve...
Al gotovo da je to isto...
Ali nečemo gasit svjetla, naprotiv... upalit ćemo reflektore, da se ološ bolje vidi... I nema odlaska,bježanije... kukavice bježe... nego rastjerat nacionalističku gamad... u iste rupe iz kojih su izmigoljili...
criticos

#28841 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by criticos »

Ovo uopće nije bezazleno, jer ako se u zastupničim klupama od strane pojedinih muslimanskih ekstremista iz SDA ovako javno nacionalno vrijeđa jedna osoba druge nacionalnosti, onda se jasno šalje slika svima onim u Sarajevu da nisu dobrodošli jer su druge vjeroispovjesti. Strašno. Vrijeme je da se zakonom ugradi stavka (vrijeđanje na nacionalnoj osnovi) i doživotna zabrana bavljenja politikom.
kmirsad

#28842 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Imaju li Bosanci... ma bošnjaci danas svog Srđana Aleksića...
U ratu su imali... Mido Karamoviž, dobrovoljac... u ratu, na leđima nosio svog suborca iz rova, kojeg je razvalila granata... vračo mu rukom crijeva u utrobu...kroz usranu Majevicu... par kilometara do pozadine ... Dragana Maksimovića, dobrovoljca...Iako ga je ovaj molio da ga ostavi u rovu i spašava sebe...
Dragan je nedavno preminuo... odbio ponuđenu transplataciju bubrega... kaže... dajte nekom mlađem... ja sam svoje odsviro... :|

Žao mi jer što ne znam postaviti ovaj youtube klip da se odmah otvori...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#28843 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

kmirsad wrote:https://youtu.be/J47ZeXPc4js
Imaju li Bosanci... ma bošnjaci danas svog Srđana Aleksića...
U ratu su imali... Mido Karamoviž, dobrovoljac... u ratu, na leđima nosio svog suborca iz rova, kojeg je razvalila granata... vračo mu rukom crijeva u utrobu...kroz usranu Majevicu... par kilometara do pozadine ... Dragana Maksimovića, dobrovoljca...Iako ga je ovaj molio da ga ostavi u rovu i spašava sebe...
Dragan je nedavno preminuo... odbio ponuđenu transplataciju bubrega... kaže... dajte nekom mlađem... ja sam svoje odsviro... :|

Žao mi jer što ne znam postaviti ovaj youtube klip da se odmah otvori...
izvolton

a ne znam sta se cudite... balijetine pogotovo iz eSDeA su prave patriJote...
cyprus

#28844 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

A ne mogu da skontam - ko mu je i šta tačno rekao? Ovaj govnar Mešanović ili onaj bizon? Jel ga baš eksplicitno nazvao četnikom ili nešto izokola?
Banksy

#28845 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Strašno. Dobro je da je ovo rekao, trebao je i ranije. Stoka.

Nakon toga, glavato govedo iza njega - koje je, ako pamtimo, jednom i fizički nasrnulo na njega - a koje se izjašnjavalo kao četnik, pardon Srbin (!), a samo da bi guzicu uguralo u Dom naroda, odgovara da '93. nije vidio Kojovića u Mostaru, možda je bio 's druge strane'.

Žalosno je vidjeti u šta se Sarajevo pretvorilo i šta je postalo u ovih 20 poslijeratnih godina.

Iako mi NS nije draga, podrška Peđi, saučešće, ili šta već treba reći nakon što se ovo pogleda.
baxul

#28846 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by baxul »

cyprus wrote:A ne mogu da skontam - ko mu je i šta tačno rekao? Ovaj govnar Mešanović ili onaj bizon? Jel ga baš eksplicitno nazvao četnikom ili nešto izokola?
obojica, na fazon "što ti ne smeta budak u mostaru i radovan karadžić na palama i nemoj nas ubjeđivat da se sad kao slučajno javljaš jer se vidi da ti smetaju bošnjaci". za islamofobiju su ga direktno prozvali. sabina ih je sjekla koliko je mogla intervencijama, a lik koji vodio zasjedanje pozivao likove da se "suzdrže". uglavnom ružno je bilo gledat.
šućur je imao slična izlaganja kao peđa.
wewa

#28847 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

zalosno je na sta smo spali, zalosno je da vise tezine ima uvreda i lazna optuzba nego ista sto je Pedja rekao... zalosno je da je takav covjek dosao u situaciju da ovako govori.

a svi smo krivi, manje ili vise. krivi smo sto dopustamo da se kriteriji snizavaju, da mesanovici i radeljasi budu izabrani, sto smo sutnju usavrsili, a odlazak vidimo kao jedini lijek. to je strasno.
Ned071

#28848 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ned071 »

svasta me nervira kod NS i pedje kojovica, al nazvat ga cetnikom... e jbg... fakat bezobrazno i bez ikakvog smisla
GeeTnT

#28849 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GeeTnT »

Danas se cesto moze procitati da se npr. u USA izbor Trumpa naziva nacionalnom sramotom, u EU tj u Hrvatskoj proslavljanje uzpeovaca, u Srbiji npr je siroka lepeza nacionalnih sramota ali interesantno da svaku od njih predstavljaju kao „ponos“. Taj „ponos“ (citaj nacionalna sramota) kada su u pitanju BiH Srbi ne bi bio nista veci ni manji od Bosnjacke da nije srpske ratne hipoteke. Realno mene kao Bosnjaka je sramota dok slusam Pedjino pravdanje likovima sa kojima dijelim zrak, samo sto mi osjecaj sramote nakratko prekida flush o onome „postoje neki koji su ponosni kada ih se nazove cetnicima“, a onda se sjetim da tog „ponosa“ ima ne samo na rtrs nego i u skupstinskim klupama parlamenta i doma naroda...e pa gospodine Kojovicu, ako citate znajte da su ovi koje ste spomenuli, a koji su vas prozivali, oni zapravo predstavljaju pionire sistema u koji ste se vi vratili, a iz koje sam ja i cca 990k ljudi izaslo i dalje izlazi...Nazalost, tih cca 990 000 nije bila u stanju da JAVNO i pred publikom isprica svoju sudbinu, a svaka na svoj nacin izaziva ubrano kucanje srca, drhtav glas i oci pune suza...
Novak20

#28850 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Težak udarac i veliki gubitak za NS pred izbore 2018.

http://ba.n1info.com/a247266/Vijesti/Vi ... itike.html
Dennis Gratz se politikom bavi već 10 godina i važi za najaktivnijeg federalnog zastupnika po broju zakonskih prijedloga u sazivu od 2014. do 2018. godine. No po isteku mandata u Federalnom parlamentu odlučio je izaći iz politike i vratiti se pravnoj struci.

Da li je odluka o napuštanju politike konačna?

"Mislim da jeste konačna odluka. Veliki je broj razloga koji su najmanje bitni javnosti u smislu da javnost i od Naše stranke i politike bi trebala očekivati obavljanje službe na agilan, efektan i transparantan način i mislim da smo u Našoj stranci ispunili tu zadaću. Nakon jednog mandata kao predsjednik stranke sam donio odluku da ne ostanem predsjednik u drugom mandatu koji mi je statut omogućio jer mislim da se politika na našim prostorima mora mijenjati. Mislim da sam to pokazao i da smo to u Našoj stranci pokazali. Ako osjećate lični zamor i određenu razočaranost u vlastite ljude i ako odnosi nisu na nivou na kojem bi trebali biti da bi se čovjek osjećao ugodnim. Važno je da postoji jedinstvo, sklad i sloga", izjavio je Gratz u jutarnjem programu N1 televizije.

Koji su razlozi?

"Izborna je godina i ne bih da nanosim bilo kakvu štetu političkoj organizaciji Naša stranka", odgovara Gratz.

Gratz ističe da se ne može raditi protiv ličnih uvjerenja, te da je to razlog ostavke na poziciji predsjednika GO Naša stranka.

"Ako od vlastite političke organizacije budete dovedeni na Sud časti i da vas kažnjava vlastita politička organizacija koja njeguje liberalne i progresivne vrijednosti zbog iskazane kritike prema rukovodstvu, onda osjetite da to nije organizacija za koju ste misli da jeste."..........
Locked