SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

SkyLimit wrote:Sto se tice ovog momka kojem je taj policajac van duznosti nanio teske tjelesne povrede, eto idealne prilike da vidimo je li zakon isti za sve.
nije isti
i zato trebaš paziti koga gledaš u oči

jest kukavički i jest saginajnje
ali ćeš sačuvati sebe i svoje bližnje nerviranja, živaca i bolnice
a u nekim slučajevima ostat ćeš i živ
JThomas

#28827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

nema ti tu na posebno svirep način. to je posebno djelo gdje toga nema, a posebno je iz medicinskih razloga. raspon mora postojati zbog individualnih okolnosti slučaja, tako je i za sva druga. i različito je od neuračunljivosti, kod neuračunljivosti nema djela (tačnije nema krivice) bez obzira koje bi bilo.
VjecitiStudent

#28828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Tercius wrote:Pa upravu si pao je...ne znam koje pm je uopste ostao na licu mjesta i cekao da dodje neki hadalj iz Trnova da vidi sta je bilo.
:-)
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#28829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Jimmy McNulty »

Da ovako lome koga treba niko riječi ne bi pisnuo.

Ali nalomit momčića onako, pa to jeste za izbacivanje iz službe iako je taj dan bio slobodan. Pa da mu se mali bahatio ne znam ti koliko treba otkaz dobit. Drug koji radi u zaštitarskoj agenciji je za mnogo manju stvar od ove nayebo, a na kraju mu se i ovakvi poput ovog gore drota natakarili na kosti. Fuj, kad samo pomislim da mi je želja bila bavit se policijskim poslom. Hvala bogu pa nemam štelu i lišen sam života s ovakvim parmacima.
AmirBaa

#28830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by AmirBaa »

Jimmy McNulty wrote:Da ovako lome koga treba niko riječi ne bi pisnuo.

Ali nalomit momčića onako, pa to jeste za izbacivanje iz službe iako je taj dan bio slobodan. Pa da mu se mali bahatio ne znam ti koliko treba otkaz dobit. Drug koji radi u zaštitarskoj agenciji je za mnogo manju stvar od ove nayebo, a na kraju mu se i ovakvi poput ovog gore drota natakarili na kosti. Fuj, kad samo pomislim da mi je želja bila bavit se policijskim poslom. Hvala bogu pa nemam štelu i lišen sam života s ovakvim parmacima.
:thumbup:
hladan.preminger

#28831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hladan.preminger »

VjecitiStudent wrote:
Tercius wrote:Pa upravu si pao je...ne znam koje pm je uopste ostao na licu mjesta i cekao da dodje neki hadalj iz Trnova da vidi sta je bilo.
:-)
Kad drot pokušava biti pametan a dešava se suprotno.
Fauja Singh

#28832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Fauja Singh »

zateznistub wrote:...i da li bi mi svi ovako zduno pisali da je kojim slucajem neko drugi bio, a ne drot?
Pa stani, jel ti hoces reci da isto primis vijest kad cujes da je neki dzanki uhvacen s drogom i kad je uhvacen neki policijski sluzbenik?
Pa naravno da posebno bode oci sto je u pitanju policajac, mislim svakakvih danas jalijasa imas, ali policajac bi morao imati samokontrolu, opet kazem da je momak mozda zasluzio vaspitni samar i da ga se nabije nogom u dupe, ali ga ovako pretuci, zbog cega?? Jel mu kcerka povrijedjena? Evo hajde zasto sad policajac ne dokaze da je opravdana ovolika sila, evo hajde neka se da na uvid dosije ovog momka, jel sa svojih 22 godine imao problema sa zakonom, jel nekoga udario, povrijedio, jel prije imao "kontakt" sa djecom tog uzrasta, ako jeste znaci da nije nesretan slucaj i recimo da bi u tom slucaju mogao reci "pa hajde neka ga je, neka se nauci pameti"
I pustite se te price "sta da je dijete zavrsilo na traumatologiji" Sta da je Delalicev metak nekoga neduznog ubio, a pucao je X puta u sred grada i pucat ce dok nekoga ne ubije, pa sto ga neki specijalac ne nalupa da mu odstrane zuc, bubreg... pa jasno je svakome zasto ne, zato sto je opasan!
Znaci, po meni je ovo je klasicno provodjenje sile na slabijem od sebe, na momku se vidi da je mrsav, svaki specijalac (jer treniraju i spremni su) ce ga savladati, zato kazem kurac moj bi se ovako zaletio na Tomu, Denisa i sl...
Tomahawk11
Globalni moderator

#28833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

Gdje je onaj zatezni, kad pita da li bi prica bila da je neko drugo lice uradilo ovo sto je policajac van duznosti....evo direktnih odgovora, covjek predlaze imunitet zato sto je on bitan i u njega ulozeno.....pa kakve to veze ima, je li ulozeno da prebije svakog ko mu stane na zulj.
Bas naprotiv, ovdje je drzava na ispitu, ali se unaprijed bojim da ce na istom pasti. Treba da mu se sudi kao i svakom drugom gradjaninu. Djelo to i to, uradio si to i to, kazna je ta i ta. Izmisljanje novcanog kaznjavanja i satisfakcije je uvreda za ostecenog, ali i kompletno drustvo.
zateznistub

#28834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Fauja Singh wrote:
zateznistub wrote:...i da li bi mi svi ovako zduno pisali da je kojim slucajem neko drugi bio, a ne drot?
Pa stani, jel ti hoces reci da isto primis vijest kad cujes da je neki dzanki uhvacen s drogom i kad je uhvacen neki policijski sluzbenik?
Pa naravno da posebno bode oci sto je u pitanju policajac, mislim svakakvih danas jalijasa imas, ali policajac bi morao imati samokontrolu, opet kazem da je momak mozda zasluzio vaspitni samar i da ga se nabije nogom u dupe, ali ga ovako pretuci, zbog cega?? Jel mu kcerka povrijedjena? Evo hajde zasto sad policajac ne dokaze da je opravdana ovolika sila, evo hajde neka se da na uvid dosije ovog momka, jel sa svojih 22 godine imao problema sa zakonom, jel nekoga udario, povrijedio, jel prije imao "kontakt" sa djecom tog uzrasta, ako jeste znaci da nije nesretan slucaj i recimo da bi u tom slucaju mogao reci "pa hajde neka ga je, neka se nauci pameti"
I pustite se te price "sta da je dijete zavrsilo na traumatologiji" Sta da je Delalicev metak nekoga neduznog ubio, a pucao je X puta u sred grada i pucat ce dok nekoga ne ubije, pa sto ga neki specijalac ne nalupa da mu odstrane zuc, bubreg... pa jasno je svakome zasto ne, zato sto je opasan!
Znaci, po meni je ovo je klasicno provodjenje sile na slabijem od sebe, na momku se vidi da je mrsav, svaki specijalac (jer treniraju i spremni su) ce ga savladati, zato kazem kurac moj bi se ovako zaletio na Tomu, Denisa i sl...
Znaci, logikom stvari, i nije toliko bitno kolike je ko batine dobio...nego od koga je dobio :shock:

Ma bra'o!
Tomahawk11 wrote:Gdje je onaj zatezni, kad pita da li bi prica bila da je neko drugo lice uradilo ovo sto je policajac van duznosti....evo direktnih odgovora, covjek predlaze imunitet zato sto je on bitan i u njega ulozeno.....pa kakve to veze ima, je li ulozeno da prebije svakog ko mu stane na zulj.
Bas naprotiv, ovdje je drzava na ispitu, ali se unaprijed bojim da ce na istom pasti. Treba da mu se sudi kao i svakom drugom gradjaninu. Djelo to i to, uradio si to i to, kazna je ta i ta. Izmisljanje novcanog kaznjavanja i satisfakcije je uvreda za ostecenog, ali i kompletno drustvo.
tu sam!
Ne nabijaj meni tuđe misli i ideje. Ja samo pisem da mi smeta i nije bas OK po forumskom viđenju pravde, polemisati toliko ko je tukao umjesto koga je tukao i zasto!
Garantujem da bi vas sviju bolio kurac da je neki obični lik istukao mamka, pogotovo kad bi se saznalo da je ili nije kriv u svemu ovome...
karanana

#28835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

evo ovaj drugi chedomorac 11 godina.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

karanana wrote:evo ovaj drugi chedomorac 11 godina.
nije isto ona je žensko on muško i mislim da je stariju bebu ubio
zateznistub

#28837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

malo
dječak sa šibicama

#28838 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dječak sa šibicama »

Moramo 100% podrzavati rezultate rada tuzilastva, molim lijepo :oops:

Njihova rijec je svetinja.
Tomahawk11
Globalni moderator

#28839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

zateznistub wrote:
Tomahawk11 wrote:Gdje je onaj zatezni, kad pita da li bi prica bila da je neko drugo lice uradilo ovo sto je policajac van duznosti....evo direktnih odgovora, covjek predlaze imunitet zato sto je on bitan i u njega ulozeno.....pa kakve to veze ima, je li ulozeno da prebije svakog ko mu stane na zulj.
tu sam!
Ne nabijaj meni tuđe misli i ideje. Ja samo pisem da mi smeta i nije bas OK po forumskom viđenju pravde, polemisati toliko ko je tukao umjesto koga je tukao i zasto!
Garantujem da bi vas sviju bolio kurac da je neki obični lik istukao mamka, pogotovo kad bi se saznalo da je ili nije kriv u svemu ovome...
Ama ne nabijam ti nista, samo kazem da se tu krije odgovor na tvoje pitanje. Eto vidis da je bitno je li ili nije policajac. Ne iz tog ugla za koji ti pricas, nego iz onog drugog, policijskog. Tuzno je da stanes u odbranu kolege koji je napravio krivicno djelo. Slazes li se?

A i za ovu zadnju recenicu, opet. Za ucinjeno krivicno djelo ne bi trebalo da je bitno da li si student, dimnjacar, ekonomist, policajac ili politicar. Sto bi on bio povlasten zato sto je policajac? Snosi posljedice za svoja djela.
Fauja Singh

#28840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Fauja Singh »

zateznistub wrote: Znaci, logikom stvari, i nije toliko bitno kolike je ko batine dobio...nego od koga je dobio :shock:

Ma bra'o!
Gdje sam rekao da nije bitno? Da je od bilo koga dobio ovolike batine, znaci pekara, inzinjera, nastavnika, molera... ja bi rekao da je taj divljak i da treba da odgovara.
Ali opet kazem da mi jos vecu tezinu ima sto je policajac, pa oni imaju testove samokontrole, to cak imas i prilikom primanja u sluzbu, pokusavaju te isprovocirati da vide kako ces reagovati, sto mislis zasto njih testiraju a isto tako ne testiraju ljude druge struke? Pa valjda zato sto rade sa sljamom i sto su predstavnici zakona, oni trebaju imati samokontrolu, biti primjer i u sluzbi nama gradjana, da zavode red i mir, a ne da ih se obucava da salju slabije od sebe na intenzivnu jer im je neko samo dohvatio dijete.
Mislim ok si momak i ne mogu da vjerujem da sad kao trazis neko opravdanje, kao ne znamo sta je bilo... a znas sam da medju policajcima ima masa krkana i da je ovakve povrede mogao nanijeti samo jedan od tih krkana, nikako normalni policajac.
Kombat

#28841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Kombat »

Tercius wrote:
karanana wrote:jel ja dobro razumijem post ovog milicionera iznad?
jel on kaze da bi ovaj drot trebo biti izuzet od bilo kakvih sankcija (ako je kriv) jer je u njega dosta ulozeno i jer je on poseban tip covjeka?
Onaj da se pojasnim, kao sto rekoh AKO se dokaze treba ovom klocu isplatiti odstetu sto naravno poteze i diciplinsku odgovornost sluzbenika koji je prouzrokovao stetu.Disciplinskih sankcija ima masa, pa mogu da biraju, medjutim udaljavanje iz sluzbe kazem da bi eventulano imalo nesagledive posljedice i ako je drzave to se ne smije desiti.
nesagledive posljedice kazes?!?! :lol: :lol: :lol: :lol:

Prvo sam zelio napisati post u kojem bih naveo neke od tih "posljedica" ako se imenovani drot NE udalji iz sluzbe, ali sam onda zastao, udahnuo i shvatio da se ipak obracam drotini te da je svaka suvisla forma komunikacije nemoguca.

Aj' zdra'o - ne da mi se citati tvoja sranja vise. #AddFoe
dust in the wind

#28842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dust in the wind »

Black swan wrote:
nije isto ona je žensko on muško i mislim da je stariju bebu ubio
prvo djelo, majka koja je učinila je čedomorstvo I tu je kazna od 1 do 5. I to djelo samo mati može učiniti odmah poslije poroda ili pri porodu. Drugo djelo je ubistvo. malo pročitajte šra. sve piše u krivičnom zakonu i nije tako komplikovano za shvatiti. a korisno je znati da se ne bi uprazno pričalo, kritikovalo, hvalilo, blatilo, nebino šta radilo
mg

#28843 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mg »

Ovaj @tercius je vanishom na ruke oprao mozak.

Država uložila hiljade maraka u mentalnog patuljka koji je zloupotrebio svu tu obuku i klinca od 22 godine umalo ubio (mogao je od onih batina dobit unutrasnje od kojeg bi umro) i sad mi trebamo zbog toga sto je mentalni patuljak na stelu dobio posao, zloupotrebio obuku i umalo ubio covjeka imati razumjevanja?

Sto se mene tice, upravo takvi zasluzuju maksimalne zakonom propisane kazne, jer bi osoba koja nosi bilo koju vrstu uniforme trebala biti osoba visokih moralnih načela, a ne obični nasilnik.

Ali pošto većina policajaca spada u grupu umno ograničenih osoba, dodatno suženih vidika, baždarenih na seljakluke i poltronostvo, tvoj komentar me ne iznenađuje.

Jer samo u ovoj vukojebini policija može flagrantno kršiti zakone (od parkiranja službenih vozila na trotuar, pušenja u istim itd.) i smatrati da je to OK i opravdano.

Žalosno!
r_faruk

#28844 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by r_faruk »

Kombat wrote:
Tercius wrote:
jel on kaze da bi ovaj drot trebo biti izuzet od bilo kakvih sankcija (ako je kriv) jer je u njega dosta ulozeno i jer je on poseban tip covjeka?
Onaj da se pojasnim, kao sto rekoh AKO se dokaze treba ovom klocu isplatiti odstetu sto naravno poteze i diciplinsku odgovornost sluzbenika koji je prouzrokovao stetu.Disciplinskih sankcija ima masa, pa mogu da biraju, medjutim udaljavanje iz sluzbe kazem da bi eventulano imalo nesagledive posljedice i ako je drzave to se ne smije desiti.
ne kontam zasto je tip kloc, gdje se nalazilo dijete a u trenutku udara? zna li iko?
pa sad si kloc i kada dobijes batine i kada ih dijelis, osim ako si policajac... onda si 007 i imas licence to kill...

ovdje je potreban samo dobar advokat......... iskren da budem, zao mi je sto, pored onoga sto vidim, sada i citam ovakve stvari od policajaca.
uvjek sam nekako bio ponosan na ove specijalce, kad ih vidis u full opremi kako privode, hapse itd. medjutim, stvarno padaju na ispitima, a ovaj slucaj je na neki nacin bio ispit za ovoga specijalca... nekako me podsjecas na onog forumasa "smrcak" sto bi tuko zenu da joj pokaze da mu je stalo do nje.

ne mogu da shvatim da se ovdje traze olaksanja za specijalca, pa bolan ne bio, nalupao je tipa od 22 godine koji ima 65 kila i tu mu je sav kredibilitet i sve sto je ulozeno u njega palo u vodu.

policajac u njemackoj izvukao dijete iz autobusa pa se policija izvinjava...

samo dobar advokat i tuzba...
pirpa

#28845 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by pirpa »

smjesno i zalosno da se nalaze pojedine kabadahije na ovom forumu, koje opravdavaju postupak tog snecara(drota).
da zivimo u imalo normalnoj drzavi smecar bi letio istog dana s posla i placao bi malom ostetu do kraja zivota.
JThomas

#28846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

apsolutno ništa što već ranije nismo čitali.
supercali

#28847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

A kako policajac zna da mozda i u ovog momka nije ulozeno 500000 maraka da bude inzinjer?
mali_balon

#28848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

Tercius wrote:
npr. kakave posljedice, koje su to posljedice zabrinjavajuce za drzavu....
Last edited by mali_balon on 11/03/2016 14:22, edited 1 time in total.
ranger

#28849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ranger »

Tercius wrote:Svi oni koji kazu treba ga ostaviti bez posla, izbaciti na ulicu, zatvoriti iza resetaka, haman ne vide dalje od svog nosa.Ukoliko se dokaze da ga je S.M nakarato pancericama pa mu doktori vadili slezenu ok, mozda i nije bilo bas szrazmjerno i u tom slucaju FUP bi trebao isplatiti neku novcanu naknadu koja bi svakako opet bila manja u odnosu na gubitak i eventualnu stetu prouzrokovanu udaljavanjem S.M iz FUP-a.Kad bi se na papir bacilo i uzelo digitron da se sracuna koliko je novca ulozeno u ovog momka mislim da bi dosli do par stotina hiljada KM-ova, sto bi bila skoro pa ista situacija ko i sa onim iz granicne sto ga Radoncic napenali iz granicne sto je "pobjego" iz misije, pa se poslje uspostavi da je momak jedini certificirani pol.sluzbenik u granicnoj za analizu i vjestacenja presretnutih poziva pa mu Karkin hladno ponudi da radi za njegov advokatski tim a da na papir napise mjesecnu platu kojom bi bio zadovoljan u prevodu da obara na sudu sve sto veze ima sa prisluskivanjima itd itd.Helem da zakljucim, covjeka koji je obucen da rukuje snajperima,eksplozivnim napravama,svim mogucim i nemogucim vrstama vatrenog oruzja i koji uz to poznaje vazece zakone u BiH kao i taktike rada policijskih sluzbi, treba cuvati na ovoj strani zakona kako se zna i umije i koliko god je to moguce, jer ako bude vrbovan za potrebe onih sa druge strane mislim da eventualne stete nismo u stanju ni naslutiti a kamoli procjeniti.
nekad si me pravo nerviro...
sad si samo smijesan.... :lol: :lol: :lol: koji si ti meni kralj :lol: :lol: :lol:
najbolje nek mu daju tenk, zna coek rukovat, ulozeno u njega. nek roka ko mu god zasmeta, steta je tolika obuka a ne koristi se :thumbup:
pirpa

#28850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by pirpa »

Da se podsjetimo kako to izgleda kad MUP udari na jace od sebe :lol: :lol:
govnari i smecari sto šaji nisu otisli da odbijaju slezenu, hoce al u kurac. jebo bi vam saja i rođeno i nerođeno

Locked