SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#28801 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
štoc ili štap za skijanje po glavi
bi bio dovoljan
ovao odokativno jer nisam nazočio događaju
sve ostalo od profesionalca graniči s pokušajem ubojstva
bi bio dovoljan
ovao odokativno jer nisam nazočio događaju
sve ostalo od profesionalca graniči s pokušajem ubojstva
-
AmirBaa
#28802 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Tipicni seljacki bosnjo mentalitet: hodi vamo da ti noge slomim
sto niste tako noge lomili ubicama denisa ? Svakodnevnim djeparosima u tramvajima i trolama ? Svakodnevnim pljackasima auta, prodavnica, kladionica ? Nego svi glavu okrenu i boli ih tuki, a na forumu najveci junaci na svijetu. Tacno je ovaj narod zasluzio ovu vlast i sve sto se desava trenutno 
- Kombat
#28803 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
http://www.klix.ba/vijesti/bih/mevlida- ... /160311030
Ah da...nadam se da ce branilac ove kurvetine biti dovoljno drzak da ulozi zalbu na presudu i da se izbori za oslobadjajucu odluku jer nije fer da joj ostaje upisano u dosijeu da je osudjivana - sta ako ako joj bude potrebna potvrda o nekaznjavanju? eto ti belaja...ha ja...
ovom prilikom bih zelio da se ZDUSNO poserem, popisam i hraknem na nasu tzv drzavu te na njene krivosudne institucije. Ukoliko ovo citaju chike i tete koje rade u krivosudnim ili inim institucijama ove alan ford sprdancije zvane PiH, nadam se da ce doci dan kada ce vasi bliznji ili vi licno biti...na tapeti..."Ovo treba biti pouka svim mladim ljudima. Vjerujemo da će se postići svrha kažnjavanja i da će kazna utjecati na osuđenu i ostale da ne čine krivična djela, kao i na svijest građana o pravednosti kažnjavanja", kazala je Murtezić.
Tužilaštvo KS je zadovoljno presudom, a odbrana ima pravo žalbe u roku od 15 dana.
Ah da...nadam se da ce branilac ove kurvetine biti dovoljno drzak da ulozi zalbu na presudu i da se izbori za oslobadjajucu odluku jer nije fer da joj ostaje upisano u dosijeu da je osudjivana - sta ako ako joj bude potrebna potvrda o nekaznjavanju? eto ti belaja...ha ja...
- karanana
#28804 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pa ne znam....izgleda malo, ali okolnosti su mozda takve da je to-to. jbes ga, ja sam cuo da majka nakon porodjaja moze ubiti a ne odgovarati jer je u tom nekom stanju takvom. sta ja znam.
- Tercius
#28805 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Svi oni koji kazu treba ga ostaviti bez posla, izbaciti na ulicu, zatvoriti iza resetaka, haman ne vide dalje od svog nosa.Ukoliko se dokaze da ga je S.M nakarato pancericama pa mu doktori vadili slezenu ok, mozda i nije bilo bas szrazmjerno i u tom slucaju FUP bi trebao isplatiti neku novcanu naknadu koja bi svakako opet bila manja u odnosu na gubitak i eventualnu stetu prouzrokovanu udaljavanjem S.M iz FUP-a.Kad bi se na papir bacilo i uzelo digitron da se sracuna koliko je novca ulozeno u ovog momka mislim da bi dosli do par stotina hiljada KM-ova, sto bi bila skoro pa ista situacija ko i sa onim iz granicne sto ga Radoncic napenali iz granicne sto je "pobjego" iz misije, pa se poslje uspostavi da je momak jedini certificirani pol.sluzbenik u granicnoj za analizu i vjestacenja presretnutih poziva pa mu Karkin hladno ponudi da radi za njegov advokatski tim a da na papir napise mjesecnu platu kojom bi bio zadovoljan u prevodu da obara na sudu sve sto veze ima sa prisluskivanjima itd itd.Helem da zakljucim, covjeka koji je obucen da rukuje snajperima,eksplozivnim napravama,svim mogucim i nemogucim vrstama vatrenog oruzja i koji uz to poznaje vazece zakone u BiH kao i taktike rada policijskih sluzbi, treba cuvati na ovoj strani zakona kako se zna i umije i koliko god je to moguce, jer ako bude vrbovan za potrebe onih sa druge strane mislim da eventualne stete nismo u stanju ni naslutiti a kamoli procjeniti.
-
hladan.preminger
#28806 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Čedomorstvo je privilegovani oblik ubistva i zbog toga je kazna blaža.Kombat wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/mevlida- ... /160311030
ovom prilikom bih zelio da se ZDUSNO poserem, popisam i hraknem na nasu tzv drzavu te na njene krivosudne institucije. Ukoliko ovo citaju chike i tete koje rade u krivosudnim ili inim institucijama ove alan ford sprdancije zvane PiH, nadam se da ce doci dan kada ce vasi bliznji ili vi licno biti...na tapeti..."Ovo treba biti pouka svim mladim ljudima. Vjerujemo da će se postići svrha kažnjavanja i da će kazna utjecati na osuđenu i ostale da ne čine krivična djela, kao i na svijest građana o pravednosti kažnjavanja", kazala je Murtezić.
Tužilaštvo KS je zadovoljno presudom, a odbrana ima pravo žalbe u roku od 15 dana.
-
hladan.preminger
#28807 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Tercius wrote:Svi oni koji kazu treba ga ostaviti bez posla, izbaciti na ulicu, zatvoriti iza resetaka, haman ne vide dalje od svog nosa.Ukoliko se dokaze da ga je S.M nakarato pancericama pa mu doktori vadili slezenu ok, mozda i nije bilo bas szrazmjerno i u tom slucaju FUP bi trebao isplatiti neku novcanu naknadu koja bi svakako opet bila manja u odnosu na gubitak i eventualnu stetu prouzrokovanu udaljavanjem S.M iz FUP-a.Kad bi se na papir bacilo i uzelo digitron da se sracuna koliko je novca ulozeno u ovog momka mislim da bi dosli do par stotina hiljada KM-ova, sto bi bila skoro pa ista situacija ko i sa onim iz granicne sto ga Radoncic napenali iz granicne sto je "pobjego" iz misije, pa se poslje uspostavi da je momak jedini certificirani pol.sluzbenik u granicnoj za analizu i vjestacenja presretnutih poziva pa mu Karkin hladno ponudi da radi za njegov advokatski tim a da na papir napise mjesecnu platu kojom bi bio zadovoljan u prevodu da obara na sudu sve sto veze ima sa prisluskivanjima itd itd.Helem da zakljucim, covjeka koji je obucen da rukuje snajperima,eksplozivnim napravama,svim mogucim i nemogucim vrstama vatrenog oruzja i koji uz to poznaje vazece zakone u BiH kao i taktike rada policijskih sluzbi, treba cuvati na ovoj strani zakona kako se zna i umije i koliko god je to moguce, jer ako bude vrbovan za potrebe onih sa druge strane mislim da eventualne stete nismo u stanju ni naslutiti a kamoli procjeniti.
Ti si debil.
- karanana
#28808 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
jel ja dobro razumijem post ovog milicionera iznad?
jel on kaze da bi ovaj drot trebo biti izuzet od bilo kakvih sankcija (ako je kriv) jer je u njega dosta ulozeno i jer je on poseban tip covjeka?
jel on kaze da bi ovaj drot trebo biti izuzet od bilo kakvih sankcija (ako je kriv) jer je u njega dosta ulozeno i jer je on poseban tip covjeka?
- Kombat
#28809 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
WOW!!!!Tercius wrote:Svi oni koji kazu treba ga ostaviti bez posla, izbaciti na ulicu, zatvoriti iza resetaka, haman ne vide dalje od svog nosa.Ukoliko se dokaze da ga je S.M nakarato pancericama pa mu doktori vadili slezenu ok, mozda i nije bilo bas szrazmjerno i u tom slucaju FUP bi trebao isplatiti neku novcanu naknadu koja bi svakako opet bila manja u odnosu na gubitak i eventualnu stetu prouzrokovanu udaljavanjem S.M iz FUP-a.Kad bi se na papir bacilo i uzelo digitron da se sracuna koliko je novca ulozeno u ovog momka mislim da bi dosli do par stotina hiljada KM-ova, sto bi bila skoro pa ista situacija ko i sa onim iz granicne sto ga Radoncic napenali iz granicne sto je "pobjego" iz misije, pa se poslje uspostavi da je momak jedini certificirani pol.sluzbenik u granicnoj za analizu i vjestacenja presretnutih poziva pa mu Karkin hladno ponudi da radi za njegov advokatski tim a da na papir napise mjesecnu platu kojom bi bio zadovoljan u prevodu da obara na sudu sve sto veze ima sa prisluskivanjima itd itd.Helem da zakljucim, covjeka koji je obucen da rukuje snajperima,eksplozivnim napravama,svim mogucim i nemogucim vrstama vatrenog oruzja i koji uz to poznaje vazece zakone u BiH kao i taktike rada policijskih sluzbi, treba cuvati na ovoj strani zakona kako se zna i umije i koliko god je to moguce, jer ako bude vrbovan za potrebe onih sa druge strane mislim da eventualne stete nismo u stanju ni naslutiti a kamoli procjeniti.
Ma treba mu dati licence to kill, i allahimanet?! MoRe'l tako majstore drote?
- Kombat
#28810 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
karanana wrote:jel ja dobro razumijem post ovog milicionera iznad?
dobro si skontao. Treba mu dati jos dozvolu za ubijanje i to je to.
Valjda su u toj profesiji svi skloni samoobmanjivanju i kompleksu vise vrijednosti - boktejebo pa moron hladno tvrdi da drzava treba stati iza jednog takvog goveda! Doduse, nece me iznenaditi ako se to desi....
- ultima_palabra
#28811 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
To samo drotovski mozak može smisliti.karanana wrote:jel ja dobro razumijem post ovog milicionera iznad?
- Tercius
#28812 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Onaj da se pojasnim, kao sto rekoh AKO se dokaze treba ovom klocu isplatiti odstetu sto naravno poteze i diciplinsku odgovornost sluzbenika koji je prouzrokovao stetu.Disciplinskih sankcija ima masa, pa mogu da biraju, medjutim udaljavanje iz sluzbe kazem da bi eventulano imalo nesagledive posljedice i ako je drzave to se ne smije desiti.karanana wrote:jel ja dobro razumijem post ovog milicionera iznad?
- JThomas
#28813 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
i zato treba imati pravo da tebi po diskrecionoj ocjeni van dužnosti razbije slezenu i dobije kaznu -10% od plate za to. ili da kažemo 5%, pošto je čovjeku ipak prvi put da nekome razbije slezenu.
hamurabijev zakonik djeluje k'o povelja o ljudskim pravima za ovo.
hamurabijev zakonik djeluje k'o povelja o ljudskim pravima za ovo.
- jalijas74
#28814 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Majku vam jebem kupljenu fuj a ovoj raskalasenoj dronfulji zelim dugu i tesku bolest.
Umjesto da je kazne maksimalnom kaznom da na to ododaju jos da je ubistvo izvrseno na posebno svirep nacin i jos je dodatno rebnu oni 2,5 godine to mozes na jednom guzu da odlezis, fuj, fuj odvratna stoka tuzilastvo KS veliki kupleraj podobnih stranackih kadrova.
Umjesto da je kazne maksimalnom kaznom da na to ododaju jos da je ubistvo izvrseno na posebno svirep nacin i jos je dodatno rebnu oni 2,5 godine to mozes na jednom guzu da odlezis, fuj, fuj odvratna stoka tuzilastvo KS veliki kupleraj podobnih stranackih kadrova.
- Tercius
#28815 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Da si procitao ista deblje od kopiranih skripti na kojima si zavrsio taj pravni fax, znao bi da disciplinske snakcije sadrze i vise stavki od one koja kaze -10 posto od mjesecne naknade.
- karanana
#28816 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
druze milicioneru....ako su optuzbe tacne, ovaj tvoj kolega mozda zna da se marishe, mozda zna da roka snajperom, mozda jeste rambo i svi arnoldovi karakteri u jednom, ali ti bi trebao da znas da je on ovim cinom pao na najvaznijem testu svih onih karakteristika koje bi jedan ovakav "specijalac" trebao da posjeduje.
- JThomas
#28817 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
to je čedomorstvo i u svakom krivičnom zakonu ovog svijeta je manja kazna nego za "obično" ubistvo. za to imaju konkretni medicinski razlozi.jalijas74 wrote:Majku vam jebem kupljenu fuj a ovoj raskalasenoj dronfulji zelim dugu i tesku bolest.
- Tercius
#28818 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa upravu si pao je...ne znam koje pm je uopste ostao na licu mjesta i cekao da dodje neki hadalj iz Trnova da vidi sta je bilo.
-
sizifinho
#28819 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
cuj propovjednika sile sto zagovaraju manuelno vaspitanje
samo tako, nemojte se cuditi divljacima na ulicama, jer isti takvi pisu po forumu, divlji u nekim drugim sferama zivota
cuj vaspitni samar il stoc
nesrece se desavaju, ali cak i kad je neko bahat, postoji zakon. Od kud bilo kome, a pogotovo nekom ko sprovodi zakon, u slobodno vrijeme da donosi pravdu?
Jer osjecaj za pravdu je subjektivan. Eto nekima je recimo pravedno samarcic jedan opalit. I Ovom je valjda pravrdno bilo izudarati momka do teskr traume.
Onim monstrumima iz olova je bilo pravedno ubit onu zensku
samo tako, nemojte se cuditi divljacima na ulicama, jer isti takvi pisu po forumu, divlji u nekim drugim sferama zivota
cuj vaspitni samar il stoc
nesrece se desavaju, ali cak i kad je neko bahat, postoji zakon. Od kud bilo kome, a pogotovo nekom ko sprovodi zakon, u slobodno vrijeme da donosi pravdu?
Jer osjecaj za pravdu je subjektivan. Eto nekima je recimo pravedno samarcic jedan opalit. I Ovom je valjda pravrdno bilo izudarati momka do teskr traume.
Onim monstrumima iz olova je bilo pravedno ubit onu zensku
-
Pirija
#28820 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
tebe su ocigledno malterirali u raji kad si bio mali...
- jalijas74
#28821 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Znam da je manja ali sam razmislajo da joj prikace jo staJThomas wrote:to je čedomorstvo i u svakom krivičnom zakonu ovog svijeta je manja kazna nego za "obično" ubistvo. za to imaju konkretni medicinski razlozi.jalijas74 wrote:Majku vam jebem kupljenu fuj a ovoj raskalasenoj dronfulji zelim dugu i tesku bolest.
Član 116. KZ Ubistvo deteta pri porođaju Majka koji liši života svoje dete za vreme porođaja ili neposredno nakon porođaja, dok kod nje traje poremećaj izazvan porođajem, kazniće se zatvorom od 6 meseci do 5 godina. To što se kolokvijalno govori o depresiji, nije isto što i poremećaj. U svakom slučaju, ako se utvrdi da je neuračunljiva, odgovornosti nema. Ovde se radi o poremećaju koji je blizak pojmu bitno smanjene uračunljivosti, pri čemu odgovornost postoji. Može da se goni za ovo delo ili krivično delo ubistvo, u tom slučaju će se primeniti pravila za bitno smanjenu uračunljivost
Evo u Srbiji je 5 godina znaci fuksa je dobila samo pola, jos ce na facebook da se javlja iz zatvora jebem te drzavo sta si dozvolila.
-
sizifinho
#28822 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ti si pretpostavljam bio taj sto maltretira.Pirija wrote:tebe su ocigledno malterirali u raji kad si bio mali...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#28823 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
davno smo elaborirali ponašanje i komunikaciju forumaša policajaca
- SkyLimit
#28824 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sto se tice ovog momka kojem je taj policajac van duznosti nanio teske tjelesne povrede, eto idealne prilike da vidimo je li zakon isti za sve.
-
sizifinho
#28825 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
sta imam gledat, odavno znam da nije