Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
channel10
#28776 Re: Zeničani
Mlakic je preskup. Imaš dobrih vrata i u progradu (Žepče, tačnije Begova Han).
-
Throttle
#28777 Re: Zeničani
Meni je pravio neki lik iz Perinog hana, odnosno tamo radi a mislim da je iz Orahovice, Mehmed
280KM vrata, bijela, obli štokovi, sa onom bravom u koju ne ide ključ
Pravio mi je još nešto al nisu komplet vrata, generalno sam zadovoljan, samo se duže čeka
Sa ugradnjom je cijena. Ako te zanima mogu naci broj
Mana je što nema grama drveta u njima, sve od nekog presovanog otpada, čak i štokovi
Mislim, takva su svuda al eto
Ovakva su-slična, da imas orjentaciju

Pravio mi je još nešto al nisu komplet vrata, generalno sam zadovoljan, samo se duže čeka
Mana je što nema grama drveta u njima, sve od nekog presovanog otpada, čak i štokovi

-
kakavdanakneiskustvu
#28778 Re: Zeničani
notsure wrote:Mlakić Vitezkakavdanakneiskustvu wrote:gdje u zenici ili okolini kupiti kvalitetna sobna vrata?
https://www.facebook.com/pg/Stolarija-M ... e_internal
030/ 717-618
-
kakavdanakneiskustvu
#28779 Re: Zeničani
channel10 wrote:Mlakic je preskup. Imaš dobrih vrata i u progradu (Žepče, tačnije Begova Han).
njih sam vec kontaktirao,hvala
-
channel10
#28780 Re: Zeničani
I sta ti kažu?
Za koga si se odlučio?
Za koga si se odlučio?
-
kakavdanakneiskustvu
#28781 Re: Zeničani
Throttle wrote:Meni je pravio neki lik iz Perinog hana, odnosno tamo radi a mislim da je iz Orahovice, Mehmed
Mana je što nema grama drveta u njima, sve od nekog presovanog otpada, čak i štokovi![]()
može broj,hvala
-
kakavdanakneiskustvu
#28782 Re: Zeničani
channel10 wrote:I sta ti kažu?
Za koga si se odlučio?
ma tek im prije par sati poslao mail,nisu odgovorili,gledo u fisu,almy,peru,bezveze ponuda
-
channel10
#28783 Re: Zeničani
Ma kakvi ti shabani ala fis, almy pa i pero... Bjezi od njih.kakavdanakneiskustvu wrote:channel10 wrote:I sta ti kažu?
Za koga si se odlučio?
ma tek im prije par sati poslao mail,nisu odgovorili,gledo u fisu,almy,peru,bezveze ponuda
Otiđi dole u prograd i pogledaj vrata. Ništa NET, mail. Kod njih su ti vrata cca 400 KM po komadu. Kod Mlakica su još skuplja. Zavisi i koje boje ćeš, jer su bijela skuplja od ovih drugih.
-
kakavdanakneiskustvu
#28784 Re: Zeničani
pa nisam stigo danas i do žepča otici,znas li slucajno moze li se kod njih plaćati karticom?
-
Throttle
#28785 Re: Zeničani
062 283 005 Mehmedkakavdanakneiskustvu wrote: može broj,hvala
U Perinom hanu ima izložene modele vrata u kući pa možeš otići pogledat
Prijatelji su imali reklamaciju na farbanje kod njega, nisu bili zadovoljni, mislim da rekoše da pod nekim uglovima vrata nisu bila bijela nego je probijala podloga. Riješio je to kod njih. Kod mene je bilo sve ok, nisam imao primjedbi
Navodno ima neki i u Pečuju što ok radi al ne bih znao detalje jer sam s tim Mehmedom sve završio
-
kakavdanakneiskustvu
#28786 Re: Zeničani
Throttle wrote:062 283 005 Mehmedkakavdanakneiskustvu wrote: može broj,hvala
U Perinom hanu ima izložene modele vrata u kući pa možeš otići pogledat
Prijatelji su imali reklamaciju na farbanje kod njega, nisu bili zadovoljni, mislim da rekoše da pod nekim uglovima vrata nisu bila bijela nego je probijala podloga. Riješio je to kod njih. Kod mene je bilo sve ok, nisam imao primjedbi
Navodno ima neki i u Pečuju što ok radi al ne bih znao detalje jer sam s tim Mehmedom sve završio
-
channel10
#28787 Re: Zeničani
E to ne znam. Trebao si nazvati i pitati jer to sa mailom može potrajati. Znam da se na vrata čeka 35-40 dana od dana narudžbe i nakon plaćanja avansa od 50 posto.
-
kakavdanakneiskustvu
#28788 Re: Zeničani
channel10 wrote:E to ne znam. Trebao si nazvati i pitati jer to sa mailom može potrajati. Znam da se na vrata čeka 35-40 dana od dana narudžbe i nakon plaćanja avansa od 50 posto.
- N.N.
#28789 Re: Zeničani
Ima iza Almya dole u Pecuju lik radi vrata, Senad se zove. Dobro radi ali je govnar lazljivi. Velika je mogucnost da ti kaze za 20 dana sve gotovo, dolazim u 11 ujutro...
I kada se ne pojavi, kada ti se ne javlja na telefon danima, pa ga nazoves sa dr broja i predstavis se, onda te iskljuci, primoran si autom ici po njega...spreman da mu glavu otkines...
I kada se ne pojavi, kada ti se ne javlja na telefon danima, pa ga nazoves sa dr broja i predstavis se, onda te iskljuci, primoran si autom ici po njega...spreman da mu glavu otkines...
-
Throttle
#28790 Re: Zeničani
E za tog sam cuo da dobro radi
Znaci bolje sto nisam otisao 
-
Throttle
#28791 Re: Zeničani
Kad smo kod majstora, jel samo ja naletim na takve, il je generalno takva situacija da su majstori postali jedan vid gospode, moras ga molit da ti radi, gleda te s visine, pola ih ne drzi do rijeci itd? Ja renovirao stan a roditelji rade nesto na selu, i njima se isto desava. Ko da je covjek nuklearni fizicar a ne zidar, skoro ga trebas molit za svoje pare da ti pocne radit
Ne znam jel to sto se ljudima otvaraju opcije da idu vani radit il sto ima kod nas tog posla (zgrade u gradu stare i vec stanovi zreli za renoviranja il su tek napravljene-u periodu od 90-te pa da 2000+ nije nista gradjeno?)
Na kraju sam nasao korektne majstore stvarno, al oni sto su dolazili gledat sta se ima za radit, uzas, neki se ne javljaju, neki otkazali itd.
Majkumu ako smo se dogovorili valjda dogovor stoji...
Da se razumijemo, cijena nije bila problem, nit sam se cjenkao nit sam htio omalovažavat neciju strucnost
Na kraju sam nasao korektne majstore stvarno, al oni sto su dolazili gledat sta se ima za radit, uzas, neki se ne javljaju, neki otkazali itd.
Da se razumijemo, cijena nije bila problem, nit sam se cjenkao nit sam htio omalovažavat neciju strucnost
-
kakavdanakneiskustvu
#28792 Re: Zeničani
ja nasao nedavno keramicara,na pik-u,prezadovoljan uradjenim poslom,nije skup
- kamen spoticanja
#28793 Re: Zeničani
nazalost izbor je slab a angela bolje placaThrottle wrote:Kad smo kod majstora, jel samo ja naletim na takve, il je generalno takva situacija da su majstori postali jedan vid gospode, moras ga molit da ti radi, gleda te s visine, pola ih ne drzi do rijeci itd? Ja renovirao stan a roditelji rade nesto na selu, i njima se isto desava. Ko da je covjek nuklearni fizicar a ne zidar, skoro ga trebas molit za svoje pare da ti pocne raditNe znam jel to sto se ljudima otvaraju opcije da idu vani radit il sto ima kod nas tog posla (zgrade u gradu stare i vec stanovi zreli za renoviranja il su tek napravljene-u periodu od 90-te pa da 2000+ nije nista gradjeno?)
i sezona im bude kratka
pa onda recimo dogovoris parketara i on ti kaze zavrsit cu za 4 dana...i to isto kaze u jos 15 stanova
i onda svih 15 ceka po dva mjeseca da njima ne bi propala svaka gaža...
ja imam pravilo da svakoga pitam kad je gotovo i bacim stoju-dvije vise od trazenog ali kazem da ako budu kasnili vise od 1 dana pare nece vidjeti
ali nisam se proslavio...kupatilo je vidjelo par majstora a ja sam se mjesec kupao kod punice
-
Throttle
#28794 Re: Zeničani
Pa nije mi jasno sto onda dogovaraju poslove? Ja iselio iz stana, kako se ispostavilo na 2 mjeseca. Najveci mi problem bio zidar, vecinu struje sam sam sebi radio, jedino nisam čačkao oko kutije sa osiguračima i razvodnih kutija, keramicara i vodoinstalatera nasao prije godinu
Od druga otac radi keramiku a ima kolegu koji radi vodu.
Sa jednim zidarom dogovorim, precizan datum, znao sve šta i kako, cijena mi baš i nije odgovarala jer lik radi na dnevnicu al nisam nista spominjao, pristanem i na to, nema veze, nek se radi. Prošlo par dana, približava se početak radova kad treba počet rušit po stanu, kad lik javi preko nekih prijatelja da neće radit
Bukvalno neće, nije se potrudio ni da smisli neki izgovor nego neće. Nađem drugog, radio nekad davno roditeljima, znamo se dobro, kaže da naredne sedmice oko srijede može pogledat. Srijeda navečer, zovem ga, ne javlja se, četvrtak, ne javlja se. Kontam da ga nazovem sa drugog broja i da se nagovorim, progutam knedlu i skontam da nemam ništa od toga. Treći se nije ni pojavio.
Četvrti je došao, dogovorimo se, sa njim stvarno pozitivno iskustvo, rekao mi kad otprilike može počet radit, kasnio dva dana za koja se izvinuo jer mu se posao prije malo razvukao itd. Prvo što čovjek radi sve po kvadratu što je poštenije nego dnevnice fazoni, drugo što je prijatan. Kod mene imao 17 dana posla jer je sve rađeno. I kontam ja na kraju, za 17 dana zaradit pristojnu cifru, ne mogu da shvatim da je nekom to malo il da jednostavno neće.
Na kraju, pošteno je reći ne mogu te ubacit, imam posla, hoću na more, hoću ležat itd, da ne računam na to jer svi majstori zavise jedni od drugih.
Roditeljima isti problemi, prave kuću na selu, dogovore s nekim da dođe pogledat, jednostavno se lik ne pojavi. Još im nije žurba, ono, radi kad možeš, koliko hoćeš. Prije par dana se dogovore s nekim likom da neki zid pravi od kamena, trebao doći, oni otišli, čekali, nema ga, nazovu ga, on obavlja neke svoje stvari
Krajnja neozbiljnost, trebaš za nekim trčat i vući ga za rukav. Ko da džaba radi, a nije baš da su njihove usluge džaba
Od druga otac radi keramiku a ima kolegu koji radi vodu.
Sa jednim zidarom dogovorim, precizan datum, znao sve šta i kako, cijena mi baš i nije odgovarala jer lik radi na dnevnicu al nisam nista spominjao, pristanem i na to, nema veze, nek se radi. Prošlo par dana, približava se početak radova kad treba počet rušit po stanu, kad lik javi preko nekih prijatelja da neće radit
Četvrti je došao, dogovorimo se, sa njim stvarno pozitivno iskustvo, rekao mi kad otprilike može počet radit, kasnio dva dana za koja se izvinuo jer mu se posao prije malo razvukao itd. Prvo što čovjek radi sve po kvadratu što je poštenije nego dnevnice fazoni, drugo što je prijatan. Kod mene imao 17 dana posla jer je sve rađeno. I kontam ja na kraju, za 17 dana zaradit pristojnu cifru, ne mogu da shvatim da je nekom to malo il da jednostavno neće.
Na kraju, pošteno je reći ne mogu te ubacit, imam posla, hoću na more, hoću ležat itd, da ne računam na to jer svi majstori zavise jedni od drugih.
Roditeljima isti problemi, prave kuću na selu, dogovore s nekim da dođe pogledat, jednostavno se lik ne pojavi. Još im nije žurba, ono, radi kad možeš, koliko hoćeš. Prije par dana se dogovore s nekim likom da neki zid pravi od kamena, trebao doći, oni otišli, čekali, nema ga, nazovu ga, on obavlja neke svoje stvari
- Not My Idea
#28795 Re: Zeničani
Mirek Prajninger je najjaci u tome. Em kasni po mjesec dana,em laze cim otvori usta. Bukvalno ti kaze evo utovarili smo i krecemo cim doruckujemo. I ti čekaš pred zgradom,on se ne pojavi.
za par dana isto kaze budi u stanu,eto me. I ne dodje
Al je vrhunski majstor i vodi se tim da mu se moze. Pa kome se da cekat i ic mu u radnju svaki dan i gonit ga da radi,nek njega uzme
Al je vrhunski majstor i vodi se tim da mu se moze. Pa kome se da cekat i ic mu u radnju svaki dan i gonit ga da radi,nek njega uzme
-
Throttle
#28796 Re: Zeničani
Roditelji su kod njega uradili 90% namještaja, nisu imali problema. Doduše, to je bilo davno, moguće da je sad veći obim posla pa zato slažu
Mene to nervira više nego kašnjenje. Reci kad će bit i nek tada bude.
Mene to nervira više nego kašnjenje. Reci kad će bit i nek tada bude.
- Ja_Ja
#28797 Re: Zeničani
Ista prica i kod mene. Posto pola godine provedem u inostranstvu dogovorim s majstorom da odradi neki posao dok ja nisam tu. Covjek 6 mjeseci nije nista pipno. Kaze nije stigo a kaparu je uredno uzeo. Kad sam se vratio fino ga natjeram da za sedmicu sve zavrsi, platim mu ostatak i zahvalim se lijepo.
Sad zvao drugog za kupatilo, covjek sve odradio za sedam dana.
Sad zvao drugog za kupatilo, covjek sve odradio za sedam dana.
-
kakavdanakneiskustvu
- Casual's
#28799 Re: Zeničani
Pažljivo birani estradni umjetnici.kakavdanakneiskustvu wrote:https://www.zenicablog.com/zenicane-ce- ... 5kfSAnbTME
- Not My Idea
#28800 Re: Zeničani
Meni je Amel super, vjerovatno nas najbolji vokal i izvodjac. Ali dje i zašto nadjose crnog Enesa...