Sirija vol. 2
-
dječak sa šibicama
#28776 Re: Sirija vol. 2
Je ko Abu Layla?
- salik79
#28777 bvRe: Sirija vol. 2
U petak je u Gazi Husref-begovoj biblioteci odrzana komemoracija povodom 27. godisnjice preseljenja na Ahiret Imama Homeinija k.s., na kojem je Kulturni centar Ambasade Islamske republike Iran u BiH organizrao simpozij na temu: "Stavovi imama Homeinija o nužnosti suprotstavljanja nasilju i ekstremizmu". Zanimljiv i nadahnut govor je odrzao i bivsi Reis Mustafa ef. Ceric. Posto je govor direktno vezan i za ovu temu, postavit cu tekst u cijelosti (tekst je podug, ali vrijedan citanja):
EDIT: postavit cu direktni link na tekst, da ne bi bilo zachatavanje, pa ko zeli neka procita:
http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=59106
EDIT: postavit cu direktni link na tekst, da ne bi bilo zachatavanje, pa ko zeli neka procita:
http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=59106
Last edited by salik79 on 05/06/2016 15:24, edited 2 times in total.
-
sarajevoxxxx
#28778 Re: Sirija vol. 2
U bolnici u iračkom Kurdistanu od posljedica ranjavanja poginuo komandant SDF-a Ebu Lejla.
- Kikibombona
#28779 Re: Sirija vol. 2
Nazalost, preminuo je komadant Abu Leyla, nije docekao oslobodjenje svog grada!

Veliki heroj, vise puta ranjavan. Uvijek prvi, na celu svoje ekipe. To ga je na kraju kostalo zivota.

Veliki heroj, vise puta ranjavan. Uvijek prvi, na celu svoje ekipe. To ga je na kraju kostalo zivota.
- Co0l
#28780 Re: Sirija vol. 2
Uzmi snickers jer ocito da nisi svoj.Challenger__ wrote:Ovakvo smeće od komentara u kojima se neistomišljenici nazivaju "ljubiteljima ratnih zločinaca" se ne prijavljuju. Evo sad je prijavljano pa da vidimo kako stoji stvar sa mučkim provokatorom.Co0l wrote:Ne lazi.Niko nikada nije negirao ucesce stranaca,pogotovo ne na strani ISIL-a i grupa poput Nusre.Negiraju se jedino glupavi pokusaji ljubitelja ratnih zlocinaca da se svi protivnici rezima predstave kao vecinom stranci.Sto je notorna glupost i laz.
Nikad nisam nekom nalijepio neki epitet samo zato sto smo neistomisljenici i bez razloga.Za razliku od tebe koji to redovno radi.
Ako neko redovno lijepi slike i glorifikuje ratne zlocince poput Asada,pise biranim rijecima o njima,upinje se iz petnih zila da opravda ili relativizira njihove zlocine i slicno,za mene i svakog normalnog ta osoba je ljubitelj ratnih zlocinaca i pisanje toga nije nikakva provokacija nego samo isticanje ocitog.Ako se neko u tome pronasao i ako to smatra provokacijom,to je njegov a ne moj problem.
Ako te bas zanima,ja nikog nikad ne prijavljujem niti imam namjeru to raditi bez obzira sta ko pisao.Kao prvo,imaju moderatori ciji je to posao a kao drugo,zasto da nekim banom sprijecim nekoga da nastavi pisati gluposti.Sto bi Napoleon rekao,ne prekidaj neprijatelja kada grijesi.Iz tog razloga,barem kada sam ja u pitanju,mozes biti miran sto se prijavljivanja komentara tice.
- Co0l
#28781 Re: Sirija vol. 2
Kiki,prenesi mu porodici iskreno saucesce kada se budes cuo sa njima.Kikibombona wrote:Nazalost, preminuo je komadant Abu Leyla, nije docekao oslobodjenje svog grada!
- Challenger__
#28782 Re: Sirija vol. 2
I bez SOHR-ovog izvora, na ovoj temi je bilo dovoljno riječi o jedinicama "pobunjenika" koje su zauzimale baze i čitave gradove a koje dolaze iz Kine, centralne Azije, Kavkaza itd. Jasno je kao dobar dan da teza o "statističkoj grešci" ne stoji.
Sve ostalo je gola i drska provokacija čiji cilj nije utvrđivanje istine nego bolesna želja da se uvrijedi, isprovocira neistomišljenik i pošalje u ban.
Ukratko, M-I-Z-E-R-I-J-A.
______
Sve ostalo je gola i drska provokacija čiji cilj nije utvrđivanje istine nego bolesna želja da se uvrijedi, isprovocira neistomišljenik i pošalje u ban.
______
- Kikibombona
#28783 Re: Sirija vol. 2
Ne postoji prefrganiji covjek od tebe na ovom forumu.Co0l wrote: Kiki,prenesi mu porodici iskreno saucesce kada se budes cuo sa njima.
Bez konkurencije si. Nenormalne kolicine hinjavosti, podlosti... izbijaju iz tebe...
I nemas smisla za humor, sekunde... dosadan si, ubitacno...
Razmisljam da te blokiram, a nisam jos nikoga. Do te mjere si dosadan.
-
sarajevoxxxx
#28784 Re: Sirija vol. 2
Najmanje 30 osoba poginulo u novim masakrima koje su počinili Rusi i pripadnici sirijskog režima.
Trenutak iskopavanja dječaka ispod ruševina nakon režimskog i ruskog bombardovanja:
18+
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4690063586
Trenutak iskopavanja dječaka ispod ruševina nakon režimskog i ruskog bombardovanja:
18+
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4690063586
- Co0l
#28785 Re: Sirija vol. 2
To ti sa Patkom raspravi.Ja sam vec napisao da se ne slazem sa time da se procenat stranaca moze staviti pod statisticku gresku i nisam nikada demantovao prisustvo stranaca ali ja ne komentarisem to nego pokusaj da se iz podatka upitne vjerodostojnosti koji govori jedno donese zakljucak o necemu drugom.Challenger__ wrote:I bez SOHR-ovog izvora, na ovoj temi je bilo dovoljno riječi o jedinicama "pobunjenika" koje su zauzimale baze i čitave gradove a koje dolaze iz Kine, centralne Azije, Kavkaza itd. Jasno je kao dobar dan da teza o "statističkoj grešci" ne stoji.
______
Stvarno ne znam o kakvim provokacijama pises ali,kao sto rekoh,ako nekom smeta da ga nazivaju ljubiteljem ratnih zlocinaca neka prestane da bude ljubitelj ratnih zlocinaca pa ce ga i prestati tako nazivati.
Do tada,uzmi snickers i ne nerviraj se,steta bi bilo da samo citaoce index.hr-a obasjavas svojom svjetloscu
- Challenger__
#28786 Re: Sirija vol. 2
Za druge su brkata Ubleha, Thani i Saudi ratni zločinci pa njihove simpatizere ne nazivaju "simpatizerima ratnih zločinaca", što ti, provokatoru, stalno radiš. Nije ni tvoje niti bilo čije da utvrđuje ko je od azijskih ili drugih svjetskih političara ratni zločinac (ovdje lično uopšte ne pišem o Assadu jer mene direktno ne interesuje on, već sve etničke i vjerske skupine Sirije i ta zemlja u cjelini), već da se drži pravila foruma.Co0l wrote:Ako neko redovno lijepi slike i glorifikuje ratne zlocince poput Asada,pise biranim rijecima o njima,upinje se iz petnih zila da opravda ili relativizira njihove zlocine i slicno,za mene i svakog normalnog ta osoba je ljubitelj ratnih zlocinaca i pisanje toga nije nikakva provokacija nego samo isticanje ocitog.
A ti znaš da te ovdje administracija ne dira, pa zato provociraš, vrijeđaš, onako hinjski, podlo, mučki.
- Co0l
#28787 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Ne postoji prefrganiji covjek od tebe na ovom forumu.Co0l wrote: Kiki,prenesi mu porodici iskreno saucesce kada se budes cuo sa njima.
Bez konkurencije si. Nenormalne kolicine hinjavosti, podlosti... izbijaju iz tebe...![]()
![]()
I nemas smisla za humor, sekunde... dosadan si, ubitacno...![]()
![]()
- ioannes
#28788 Re: Sirija vol. 2
ovo mi je jedan od jačih snimaka.... Kobanedječak sa šibicama wrote:Je ko Abu Layla?
od 1.00 min kad Abu Layla iskopa onog isisovca ispod ruševina
https://youtu.be/MxHuRZIN2_E
Last edited by ioannes on 05/06/2016 15:37, edited 1 time in total.
-
developer10
#28789 Re: Sirija vol. 2
Kome vjerovati...

- Challenger__
#28790 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote: Ne postoji prefrganiji covjek od tebe na ovom forumu.
Bez konkurencije si. Nenormalne kolicine hinjavosti, podlosti... izbijaju iz tebe...![]()
![]()
I nemas smisla za humor, sekunde... dosadan si, ubitacno...![]()
![]()
Dno.
- Co0l
#28791 Re: Sirija vol. 2
Jok,eto ne nazivaju ih,a nema epiteta kojeg mnogima nisu pojedinci zalijepili i to bez razloga.Koji ti forum citasChallenger__ wrote:Za druge su brkata Ubleha, Thani i Saudi ratni zločinci pa njihove simpatizere ne nazivaju "simpatizerima ratnih zločinaca", što ti, provokatoru, stalno radiš. Nije ni tvoje niti bilo čije da utvrđuje ko je od azijskih ili drugih svjetskih političara ratni zločinac (ovdje lično uopšte ne pišem o Assadu jer mene direktno ne interesuje on, već sve etničke i vjerske skupine Sirije i ta zemlja u cjelini), već da se drži pravila foruma.Co0l wrote:Ako neko redovno lijepi slike i glorifikuje ratne zlocince poput Asada,pise biranim rijecima o njima,upinje se iz petnih zila da opravda ili relativizira njihove zlocine i slicno,za mene i svakog normalnog ta osoba je ljubitelj ratnih zlocinaca i pisanje toga nije nikakva provokacija nego samo isticanje ocitog.
A ti znaš da te ovdje administracija ne dira, pa zato provociraš, vrijeđaš, onako hinjski, podlo, mučki.
Glupa ti je ta prica o administraciji.Ne diraju me zato sto ne krsim pravila foruma i ne vrijeđam.Jednom-dvaput kada sam ih preksio i bio sam banovan.Zasluzeno.Drugo je sto si se ti nasao prozvanim i uvrijeđenim,ali ja nisam imenovao ni tebe ni nekog drugog.Kao sto rekoh,to je tvoj a ne moj problem ali ocito je da imas nekog razloga da se tako osjecas.
- Krokodajl
#28792 Re: Sirija vol. 2
Hassan Ridha je javio da je Abu Layla umro, prije toga bilo je informacija dosta ali ja sam objavio tek kada je Ridha to objavio.
Nadam se da nije istina ali previše relevantnih izvora je prenijelo vijest da bi vijest bila pogrešna.
ISIL zabranio prenošenje bilo kakvih informacija o napretku SAA kod Tabke.
SOHR javlja o tome da je ISIL poslao interventnu grupu od 30 boraca u Tabku da se suprostave SAA i da je izgubio kontakt sa njima.

raskrsnica koju je SAA držala jučer, i selo koje su zauzeli danas, udaljenost 11km.
Napreduju i dalje, lijep je dan...
Nadam se da nije istina ali previše relevantnih izvora je prenijelo vijest da bi vijest bila pogrešna.
ISIL zabranio prenošenje bilo kakvih informacija o napretku SAA kod Tabke.
SOHR javlja o tome da je ISIL poslao interventnu grupu od 30 boraca u Tabku da se suprostave SAA i da je izgubio kontakt sa njima.

raskrsnica koju je SAA držala jučer, i selo koje su zauzeli danas, udaljenost 11km.
Napreduju i dalje, lijep je dan...
-
sarajevoxxxx
#28793 Re: Sirija vol. 2
Asad je jadno đubre kojeg cijela planeta ako Bog da neće spasiti zaslužene kazne.
Ni stranci ni oružje niti su mu bili dovoljni niti će. Muslimanske bogataše, trenutno najveće fašiste, čijih djela se pošten svijet stidi, koliko god se upinjali da sačuvaju svoje đubre i svoje mezimče neće im to poći za rukom ako Bog da.
Oholi gadovi koji nemilice ruše sve pred sobom, koji se kriju iza izraelske zavjere, borbe protiv terorizma. U suštini pokvareni gadovi, da Bog da im Bog dragi da ono što su zaslužili i njima i njihovom mezimčetu Asadu
Ni stranci ni oružje niti su mu bili dovoljni niti će. Muslimanske bogataše, trenutno najveće fašiste, čijih djela se pošten svijet stidi, koliko god se upinjali da sačuvaju svoje đubre i svoje mezimče neće im to poći za rukom ako Bog da.
Oholi gadovi koji nemilice ruše sve pred sobom, koji se kriju iza izraelske zavjere, borbe protiv terorizma. U suštini pokvareni gadovi, da Bog da im Bog dragi da ono što su zaslužili i njima i njihovom mezimčetu Asadu
- Challenger__
#28794 Re: Sirija vol. 2
A šta čemo sa Nusrom, ISIL-om, TIP - teroristima iz Kine ? Proklinješ li njih i njihove mentore?
- salik79
#28795 Re: Sirija vol. 2
A prvo Al-Thaniju, Thanijicima i kopiladi im 
-
sarajevoxxxx
#28796 Re: Sirija vol. 2
Video: Svakodnevni prizori iz Haleba.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1033462493
Bijesna muslimanska elita, muslimani bogataši, u suštini jedna obicna ljudska đubrad i fašisti, traže načina da se osvete za brutalne poraze njihovih sektaša u južnoj okolini Haleba.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1033462493
Bijesna muslimanska elita, muslimani bogataši, u suštini jedna obicna ljudska đubrad i fašisti, traže načina da se osvete za brutalne poraze njihovih sektaša u južnoj okolini Haleba.
Last edited by sarajevoxxxx on 05/06/2016 16:00, edited 1 time in total.
- Challenger__
#28798 Re: Sirija vol. 2
Ti si totalno nebitan.Co0l wrote:...
Niti donosiš vijesti, niti ostavljaš suvisle komentare, ti, od kako sam na forumu, samo etiketiraš, insinuiraš, provociraš... Da ljudi zbog tvog bezobrazluka ne idu u ban ne bi ni primjetili da postojiš.
- salik79
#28799 Re: Sirija vol. 2
Isti SivanKikibombona wrote: