Jos samo da skonta da je Amerika ta koja pokusava zavaditi sve muslimane i da bi najbolje bilo da se svi ujedine.sarajevoxxxx wrote:Irački parlamentarac Dr. Hanan Al-Fetlavi povodom američkog oružja i opreme koje je palo u ruke IS-a u Kobaneu
- Previše je grešaka od strane Koalicije...Nedavno su IS-u isto tako izbacili hranu umjesto stanovnicima Amerlija koji su u okruženju.Također, bombardovani su irački borci (šiitske formacije) i poginulo je oko 70 boraca, javnost o tome ne govori puno, i tada su nam rekli da su pogriješili.U Mosulu su prije nekoliko dana vojne formacije IS-a izvele veliku vojnu paradu, zar je moguće da Koalicija nije vidjela i da njihova vojna vozila nisu bombardovana? Nije li sve ovo igra a koju smo prihvatili a da toga nismo ni svijesni...Hoće li jednoga dana bombardovati i neko naše ministarstvo a poslije se izvinjavati da su pogriješili?
https://www.facebook.com/hanan.alfatlawey
Sirija
-
Laprdan
#28776 Re: Sirija
- animals
#28777 Re: Sirija
I sta kad se ujedine..Laprdan wrote:Jos samo da skonta da je Amerika ta koja pokusava zavaditi sve muslimane i da bi najbolje bilo da se svi ujedine.sarajevoxxxx wrote:Irački parlamentarac Dr. Hanan Al-Fetlavi povodom američkog oružja i opreme koje je palo u ruke IS-a u Kobaneu
- Previše je grešaka od strane Koalicije...Nedavno su IS-u isto tako izbacili hranu umjesto stanovnicima Amerlija koji su u okruženju.Također, bombardovani su irački borci (šiitske formacije) i poginulo je oko 70 boraca, javnost o tome ne govori puno, i tada su nam rekli da su pogriješili.U Mosulu su prije nekoliko dana vojne formacije IS-a izvele veliku vojnu paradu, zar je moguće da Koalicija nije vidjela i da njihova vojna vozila nisu bombardovana? Nije li sve ovo igra a koju smo prihvatili a da toga nismo ni svijesni...Hoće li jednoga dana bombardovati i neko naše ministarstvo a poslije se izvinjavati da su pogriješili?
-
zrakomlat
#28778 Re: Sirija
Onda svi đuture daju prisegu halifi.animals wrote:I sta kad se ujedine..Laprdan wrote:Jos samo da skonta da je Amerika ta koja pokusava zavaditi sve muslimane i da bi najbolje bilo da se svi ujedine.sarajevoxxxx wrote:Irački parlamentarac Dr. Hanan Al-Fetlavi povodom američkog oružja i opreme koje je palo u ruke IS-a u Kobaneu
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#28779 Re: Sirija
Ti imaš ozbiljnu krizu identiteta.goniczmajOva wrote:onda će neko okrenuti broj SIPA-e da ih nazove u pomoćI sta kad se ujedine..
- animals
#28780 Re: Sirija
Kakava razlika izmedju tebe i cetnika..nikakva..goniczmajOva wrote:onda će neko okrenuti broj SIPA-e da ih nazove u pomoćI sta kad se ujedine..
Last edited by animals on 23/10/2014 00:22, edited 1 time in total.
-
jastuk1
#28781 Re: Sirija
Hvala za prevod ovoga što je rekla ta naivna vapiduša - Irački parlamentarac Dr. Hanan Al-Fetlavi.
Mislim to što ova brblja samo potvrđuje činjenicu koliko su faking glupi, glupi, gluuuupiiii.
Sama činjenica da i 2 posto vjeruju koaliciji govori koliki su kretenoidi ta šijtska, glavom u zid, "vlast." Izgleda da ovoj život nije drag. Pošto svašta brblja, moglo bi joj se svašta zbrljat. Koja debela, debela, debela naiva i fakinsko pljuvanje po sebi, raskomadavanje spostvenog digniteta. FUJ.
Jezidi koji su završili na brdu Sindžar:

I ovaj Sheikh Kheri Murad Sheikh Khidir. Ja sam ponos i ponos i samo ponos. I lažna licemjerna, licemjerna do posljednjeg atoma u kosti čast:

Mislim to što ova brblja samo potvrđuje činjenicu koliko su faking glupi, glupi, gluuuupiiii.
Sama činjenica da i 2 posto vjeruju koaliciji govori koliki su kretenoidi ta šijtska, glavom u zid, "vlast." Izgleda da ovoj život nije drag. Pošto svašta brblja, moglo bi joj se svašta zbrljat. Koja debela, debela, debela naiva i fakinsko pljuvanje po sebi, raskomadavanje spostvenog digniteta. FUJ.
Jezidi koji su završili na brdu Sindžar:

I ovaj Sheikh Kheri Murad Sheikh Khidir. Ja sam ponos i ponos i samo ponos. I lažna licemjerna, licemjerna do posljednjeg atoma u kosti čast:

- Challenger__
#28782 Re: Sirija
Jesi li ti, jadan ne bio, uopšte odgledao ovo, saslušao ovu "poruku"?goniczmajOva wrote:PORUKA AMERIČKIM SAVEZNICIMA - šejh Ebu Muhammed el-Adnani
https://www.youtube.com/watch?v=9okPZ4e ... bRwBViJSAA
-
jastuk1
#28783 Re: Sirija
PKK se klanjaju Očalanu.
Ja Kiki, Muslimani baš pravi Muslimani....

- animals
#28784 Re: Sirija
Koji si ti krkan..za tebe postoje samo muslimani i nista drugo..jastuk1 wrote:PKK se klanjaju Očalanu.
ociti si vehabija ..koliko vas ima...
-
Laprdan
#28785 Re: Sirija
Ja mislim da bi i Kiki bio spreman spustiti svoje celo ovome brki... kakvi papucari Boze sacuvaj... FUJjastuk1 wrote:PKK se klanjaju Očalanu.
Samo je Jedan vrijedan klanjanja i savrsen je, Onaj koji nas je sve stvorio.
-
jastuk1
#28786 Re: Sirija
Apsolutno me pogrešno procjenjuješ. Ja ljude ne cijenim prema uvjerenjima, već prema djelima. I apsolutno me nije briga ko u šta vjeruje. Ko hoće neka vjeruje i u WC šolju ako hoće u Isusa, u pare, žene... I ne mogu sebe zamisliti da bih ikada mogao biti vehabija ili pak sufija.animals wrote:
Koji si ti krkan..za tebe postoje samo muslimani i nista drugo..
Sliku sam postavio jer je jučer Kiki rekao generalizaciju nešto u stilu da su Kurdi ono baš dobri Muslimani. Ako se ovima iz IS-a spočitava da nisu, da su nekompatibilni, isto ili dosta slično se može onda reći i za ove na toj gore slici.
Last edited by jastuk1 on 23/10/2014 00:38, edited 1 time in total.
- animals
#28787 Re: Sirija
Nisam znao da postoje dobri i losi muslimanijastuk1 wrote:Apsolutno me pogrešno procjenjuješ. Ja ljude ne cijenim prema uvjerenjima, već prema djelima. I apsolutno me nije briga ko u šta vjeruje. Ko hoće neka vjeruje i u WC šolju ako hoće u Isusa, u pare, žene...animals wrote:
Koji si ti krkan..za tebe postoje samo muslimani i nista drugo..
Sliku sam postavio jer je jučer Kiki rekao generalizaciju nešto u stilu da su Kurdi ono baš dobri Muslimani. Ako se ovima iz IS-a spočitava da nisu, da su nekompatibilni, isto ili dosta slično se može onda reći i za ove na toj gore slici.
-
jastuk1
#28788 Re: Sirija
Pa dobro, ne mogu sad da kopam šta je Kiki tačno rekao - nek izvine ako ga pogrešno reinterpretiram - nešto u onom stilu "bolji ili iskreniji" vjernici od nas u Bosni.
p.s. Evo nađoh šta je rekao:
Kiki: "Stavljam glavu na panj pri tvrdnji da su muslimani u redovima YPG religiozniji nego su u nasem ratu bili muslimani u redovima ABiH."
p.s. Evo nađoh šta je rekao:
Kiki: "Stavljam glavu na panj pri tvrdnji da su muslimani u redovima YPG religiozniji nego su u nasem ratu bili muslimani u redovima ABiH."
Last edited by jastuk1 on 23/10/2014 00:48, edited 1 time in total.
- Challenger__
#28789 Re: Sirija
Poruka počinje ovako: "O Am'rika, o američki saveznici, o krstaši". Ko je "krstaš" iz njegove naracije? Cionističke SAD, Katar, Emirati, ili KSA?goniczmajOva wrote:PORUKA AMERIČKIM SAVEZNICIMA - šejh Ebu Muhammed el-Adnani
- Challenger__
#28790 Re: Sirija
ISIL, vehabo-cionistička ubleha, 1/1.Challenger__ wrote:Poruka počinje ovako: "O Am'rika, o američki saveznici, o krstaši". Ko je "krstaš" iz njegove naracije? Cionističke SAD, Katar, Emirati, ili KSA?goniczmajOva wrote:PORUKA AMERIČKIM SAVEZNICIMA - šejh Ebu Muhammed el-Adnani
-
sarajevoxxxx
#28791 Re: Sirija
Da, i ja sam to pomislio.Nisu irački političari glupi, sve je njima jasno, samo na žalost narod ih ne zanima sekunde.Dokopali se pozicija, dobro je dok kapa, a poslje ćemo vidjeti.U međuvremenu desetine građana strada od autobombi, bombardovanja, granatiranja.Hanan odskače od prosjeka to definitivno, a to nije nikako dobro za nju.jastuk1 wrote:Izgleda da ovoj život nije drag. Pošto svašta brblja, moglo bi joj se svašta zbrljat.
Pratim profile ovih drugih političara, njena Facebook stranica je posjećenija više nego sve Facebook stranice svih ostalih iračkih parlamentaraca zajedno.
-
Novak20
#28792 Re: Sirija
Evo jedna mapa sjevernog Alepa u krupnijem mjerilu. Izvor vjerovatno pro SAA. Još 2-3 km do potpunog zatvaranja obruča oko Alepa.

- Challenger__
#28793 Re: Sirija
Hahahah...
- Izrael i izraelski lobi (AIPAC) u SAD mozak pomjeraju Arapima i muslimanima u cjelini a ona budaletina priča o "krstašima" u potpuno sekularizovanom evropskom svijetu. Dakle, ili je glup, a nije, ili je cionistički agent, a jeste.
ISIL, cionistička i vehabocionistička ubleha.
- Izrael i izraelski lobi (AIPAC) u SAD mozak pomjeraju Arapima i muslimanima u cjelini a ona budaletina priča o "krstašima" u potpuno sekularizovanom evropskom svijetu. Dakle, ili je glup, a nije, ili je cionistički agent, a jeste.
ISIL, cionistička i vehabocionistička ubleha.
-
jastuk1
#28794 Re: Sirija
Ona je baš naivna. Ma sve je džaba - to je takav strahovito tvrd mentalitet.sarajevoxxxx wrote:Da, i ja sam to pomislio.Nisu irački političari glupi, sve je njima jasno, samo na žalost narod ih ne zanima sekunde.Dokopali se pozicija, dobro je dok kapa, a poslje ćemo vidjeti.U međuvremenu desetine građana strada od autobombi, bombardovanja, granatiranja.Hanan odskače od prosjeka to definitivno, a to nije nikako dobro za nju.jastuk1 wrote:Izgleda da ovoj život nije drag. Pošto svašta brblja, moglo bi joj se svašta zbrljat.
Pratim profile ovih drugih političara, njena Facebook stranica je posjećenija više nego sve Facebook stranice svih ostalih iračkih parlamentaraca zajedno.
Meni je najsmješnije što su dole ponos i čast ono kao na cijeni, ali kad zaroviš dublje vidiš koliko zloupotrebljavaju i ponos i čast za svoje interese.
Na kraju krajeva, šta se imamo uopšte čuditi - kad su zapadni lihvaro cionisti potpuno zatrovali Ukrajince i Ruse, šta se imamo čuditi za Iračka plemena.
I još to uveli im demokratiju, stranke, vlast a i dalje se jeli plemenske vođe pitaju za odluke.... Niđe veze. Zato im je sve ovo vako.
-
Laprdan
#28795 Re: Sirija
Isto toliko kilometara fali opoziciji do zatvaranja obruca, ako posmatras jugo-zapadni dio Aleppa.Novak20 wrote:Evo jedna mapa sjevernog Alepa u krupnijem mjerilu. Izvor vjerovatno pro SAA. Još 2-3 km do potpunog zatvaranja obruča oko Alepa.
Ako gledas Aleppo izolovano kao grad, moze se reci da su podjednake teritorije opozicije i rezima. Ali ako gledas malo siru sliku-kartu, vidjet ces da je oblast oko Aleppa opkoljena od strane opozicije i da ce uskoro biti mnogo logistickih problema za rezim monstruma.
Interaktivna karta:
http://umap.openstreetmap.fr/fr/map/des ... 24/37.6556
Last edited by Laprdan on 23/10/2014 01:01, edited 2 times in total.
- Challenger__
#28796 Re: Sirija
- Dobro su to osmislili, a na osnovu obavještajne analize islamske eshatologije isfabrikovali ezoteričnu ublehu... Sada će stati proces priznanja Palestine, više niko neće spominjati zločine Izraela, sada će na tapetu biti samo muslimani. Jer, žderač piva iz Bavarske ili konzument hamburgera u SAD će u ovoj ublehi vidjeti "islam".
Hajde sve, ali koliki broj ovaca se primio na ovu ublehu to je zapanjujuće.
-
sarajevoxxxx
#28797 Re: Sirija
Zločini Izraela se ne mogu porediti sa zločinima sirijskog režima.Ta priča o strašnom Izraelu je produkt zakržljalog arapskog mentaliteta, koji za sve vlastite neuspjehe krivi ili Zapad ili Izrael.A ta zatucanost arapske svjetine najviše odgovara arapskim diktaturama i kraljevinama.Pogledaj samo kako im serviraju svako malo palestinski problem, pa onda sektaštvo između šita i sunita, samo nek se stoka zabavlja, i nek ne postavlja suštinska pitanja.Isti scenario je i kod nas.Kod nas nacionalizam, kod njih sekta, a u biti sve isto.Challenger__ wrote:- Dobro su to osmislili, a na osnovu obavještajne analize islamske eshatologije isfabrikovali ublehu... Sada će stati proces priznanja Palestine, više niko neće spominjati zločine Izraela, sada će na tapetu biti samo muslimani. Jer, žderač piva iz Bavarske ili konzument hamburgera će u ovoj ublehi vidjeti "islam".
Last edited by sarajevoxxxx on 23/10/2014 01:10, edited 1 time in total.
- Challenger__
#28798 Re: Sirija
Ali, u nečemu su korisni ove poruke: govore nam šta samozvani gospodari rata i mira planiraju svijetu: smrt, haos i nerede. Samo, jebe ih jedna stvar.
Pročitani su od moćnijih od njih.
Pročitani su od moćnijih od njih.
- Challenger__
#28799 Re: Sirija
Sve ja tebe razumijem, ali mi samo reci: ko je "krstaš" iz ublehine poruke? Saudi, Tani ili AIPAC?sarajevoxxxx wrote:Zločini Izraela se ne mogu porediti sa zločinima sirijskog režima.Ta priča o strašnom Izraelu je produkt zakržljalog arapskog mentaliteta, koji za sve vlastite neuspjehe krivi ili Zapad ili Izrael.A ta zatucanost arapske svjetine najviše odgovara arapskim diktaturama i kraljevinama.Pogledaj samo kako im serviraju svako malo palestinski problem, pa onda sektaštvo između šita i sunita, samo nek se stoka zabavlja, i nek ne postavlja suštinska pitanja.Isti sceario je i kod nas.Kod nas nacionalizam, kod njih sekta, a u biti sve isto.
-
zrakomlat
#28800 Re: Sirija
Uglavnom tačno, dobar post. Nebih se baš složio s prvom rečenicom, zločin je zločin, nema manji i veći. A zatucanost je najveći problem arapa, to vuče onda neobrazovanost, nerazvijenost,..inferiornost u svemu. Ali ni metode koje pobunjenici primjenjuju u ovom ratu, neće nimalo umanjiti ovaj problem arapa, naprotiv. I oni su zatucani. Jbg.sarajevoxxxx wrote:Zločini Izraela se ne mogu porediti sa zločinima sirijskog režima.Ta priča o strašnom Izraelu je produkt zakržljalog arapskog mentaliteta, koji za sve vlastite neuspjehe krivi ili Zapad ili Izrael.A ta zatucanost arapske svjetine najviše odgovara arapskim diktaturama i kraljevinama.Pogledaj samo kako im serviraju svako malo palestinski problem, pa onda sektaštvo između šita i sunita, samo nek se stoka zabavlja, i nek ne postavlja suštinska pitanja.Isti sceario je i kod nas.Kod nas nacionalizam, kod njih sekta, a u biti sve isto.Challenger__ wrote:- Dobro su to osmislili, a na osnovu obavještajne analize islamske eshatologije isfabrikovali ublehu... Sada će stati proces priznanja Palestine, više niko neće spominjati zločine Izraela, sada će na tapetu biti samo muslimani. Jer, žderač piva iz Bavarske ili konzument hamburgera će u ovoj ublehi vidjeti "islam".