SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
-
mali_balon
#28776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Fakat...nije mi jasno...cuj zato sto je fin i miran mi mu trebamo halaliti prekomjenu silu, on kao specijalac je naucen milion drugih vaspitnih samarcina i stoceva a ne pancericom razvalit utrobu...
Mozda je bila nesreca mozda momak fakat nije moga stat jel ga treba objesiti, sranja se desavaju i vazda ce se desavati to su stvari i sad treba silu prosipat za svaki nesretni slucaj, razumijam bijes roditelja...ali onda prihvati sankcije i budi musko i reci jesam razvalio sam ga zbog tog i tog a ne ko zadnaj picka usutiti se i koristiti zastitu kolega i korumpiranog sistema tipicno za naseg drota....
Samim tim sto je drot, povrh toga specijlalac, trebalo bi da se drugacije ponasa jer je trenirani (ali ukurcu) da se drugacije ponasa...ljepi IPFT.....niste smejli prnut, koliko su fursata ufatili jedan kriminalac ih sve sjebao, glupani glupi...eto slike naseg drotine...fuj
Mozda je bila nesreca mozda momak fakat nije moga stat jel ga treba objesiti, sranja se desavaju i vazda ce se desavati to su stvari i sad treba silu prosipat za svaki nesretni slucaj, razumijam bijes roditelja...ali onda prihvati sankcije i budi musko i reci jesam razvalio sam ga zbog tog i tog a ne ko zadnaj picka usutiti se i koristiti zastitu kolega i korumpiranog sistema tipicno za naseg drota....
Samim tim sto je drot, povrh toga specijlalac, trebalo bi da se drugacije ponasa jer je trenirani (ali ukurcu) da se drugacije ponasa...ljepi IPFT.....niste smejli prnut, koliko su fursata ufatili jedan kriminalac ih sve sjebao, glupani glupi...eto slike naseg drotine...fuj
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#28777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Na stranu sta se tacno desilo, ali ovo mi je zapelo za oko....pricaj ti sta hoces, ali premlacivanje bilo koga je krivicno djelo. Da li je mali bio na skijaskoj stazi ili ovaj uletio medju djecu....i onda ga treba osakatitizateznistub wrote:nisam neki lik koji trazi i pravi belaj, gldedam svoje i ne barcem druge...e sad...
kako vjesalica rece nije niko od nas bio na licinom mjestu pa da zna sta i kako...samo jedno...ako ja pazim svoje dijete e pa nece ga neki nadobudni bojan krizaj rasklopiti jer misli da zna skijati...ako je istina da se zakuc'o u malog nije ni zasluzio bolje...nesrece se desavaju tacno, samo me interesuje da li je dijete bilo gdje se voze stariji ili je ovaj uletio gdje su djeca...
- zateznistub
#28778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
malo presavrseno gledas na ovaj svijet oko nas, ne postoji to moj tomahawk...kako vec rekoh ne znam ni ja ni ti ni bilo ko drugi sta je tacno bilo...mozda ga je na pravdi boga istukao i treba odgovarati...a mozda je sve mnogo drugacije haj ga znaj...Tomahawk11 wrote:Na stranu sta se tacno desilo, ali ovo mi je zapelo za oko....pricaj ti sta hoces, ali premlacivanje bilo koga je krivicno djelo. Da li je mali bio na skijaskoj stazi ili ovaj uletio medju djecu....i onda ga treba osakatitizateznistub wrote:nisam neki lik koji trazi i pravi belaj, gldedam svoje i ne barcem druge...e sad...
kako vjesalica rece nije niko od nas bio na licinom mjestu pa da zna sta i kako...samo jedno...ako ja pazim svoje dijete e pa nece ga neki nadobudni bojan krizaj rasklopiti jer misli da zna skijati...ako je istina da se zakuc'o u malog nije ni zasluzio bolje...nesrece se desavaju tacno, samo me interesuje da li je dijete bilo gdje se voze stariji ili je ovaj uletio gdje su djeca...![]()
da li bi bilo ispravno da mu je otkinuo ruku? Jbg, zasluzio je. Budemo li svi uzimali pravdu u svoje ruke, pitas li se dokle ce to dovesti? A ovaj je slucajno i policajac, on pogotovo ne bi trebao da uzima pravdu u svoje ruke, van duznosti.
- zateznistub
#28779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
...i da li bi mi svi ovako zduno pisali da je kojim slucajem neko drugi bio, a ne drot?
-
mali_balon
#28780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Tipicno nasa posla....znam ja nas jebo ti nas...drot sam pa suosjecam sa kolegom....roditelj sam pa suosjecam sa roditeljem....komsija mi znam da je fin ne bi on to bezveze...itd itd..licemjerje...ali nedaj Boze da neko od ovih pogleda stvari ocima durge strane....
Da se razumijemo vjerovatno bi ga i ja poceo daviti da je namjerno i da je divljao po stazi ali sam za to spreman snositi sankcije i priznati svoja djela tj nedjela....a mogao bi zaganjati "stelu" da se to zataska
Uglavnom cjeli slucaj govori da je drot ispao pizda nevidjena i da se krije iza uniforma kao i vecina mu kolega, kompleksi...
Da se razumijemo vjerovatno bi ga i ja poceo daviti da je namjerno i da je divljao po stazi ali sam za to spreman snositi sankcije i priznati svoja djela tj nedjela....a mogao bi zaganjati "stelu" da se to zataska
Uglavnom cjeli slucaj govori da je drot ispao pizda nevidjena i da se krije iza uniforma kao i vecina mu kolega, kompleksi...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#28781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma nije presavrseno....naravno da ne moze biti sve po zakonu, pogotovo kod nas, da imamo svakodnevne situacije gdje pojedinci uzimaju pravdu u svoje ruke, bez da budu kaznjeni za to.zateznistub wrote:malo presavrseno gledas na ovaj svijet oko nas, ne postoji to moj tomahawk...kako vec rekoh ne znam ni ja ni ti ni bilo ko drugi sta je tacno bilo...mozda ga je na pravdi boga istukao i treba odgovarati...a mozda je sve mnogo drugacije haj ga znaj...Tomahawk11 wrote:Na stranu sta se tacno desilo, ali ovo mi je zapelo za oko....pricaj ti sta hoces, ali premlacivanje bilo koga je krivicno djelo. Da li je mali bio na skijaskoj stazi ili ovaj uletio medju djecu....i onda ga treba osakatitizateznistub wrote:nisam neki lik koji trazi i pravi belaj, gldedam svoje i ne barcem druge...e sad...
kako vjesalica rece nije niko od nas bio na licinom mjestu pa da zna sta i kako...samo jedno...ako ja pazim svoje dijete e pa nece ga neki nadobudni bojan krizaj rasklopiti jer misli da zna skijati...ako je istina da se zakuc'o u malog nije ni zasluzio bolje...nesrece se desavaju tacno, samo me interesuje da li je dijete bilo gdje se voze stariji ili je ovaj uletio gdje su djeca...![]()
da li bi bilo ispravno da mu je otkinuo ruku? Jbg, zasluzio je. Budemo li svi uzimali pravdu u svoje ruke, pitas li se dokle ce to dovesti? A ovaj je slucajno i policajac, on pogotovo ne bi trebao da uzima pravdu u svoje ruke, van duznosti.
Najbolje onda da nam svima podjele utoke, pa kad nam neko stane na zulj, odmah medju oci. Sto bi pojedinci bili privilegovani.
Ja razumijem ljutnju oca zbog toga sto mu je dijete bilo u opasnosti, sto je povrijedjeno, ali brutalnost ne mozemo opravdavati.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#28782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa u principu, valjda bi trebalo da vazi za svakog gradjanina nasumice da ne moze uzimati pravdu u svoje ruke.zateznistub wrote:...i da li bi mi svi ovako zduno pisali da je kojim slucajem neko drugi bio, a ne drot?
To sto je policajac....pa sigurno da je vise u fokusu, jer je predstavnik zakona. Bar on bi trebao da bude svjesniji da tako nesto ne bi trebao raditi.
Ovako je ispalo da je iskoristio bas to sto je policajac da napadne drugo fizicko lice, svjestan da nece snositi posljedice za to (citaj:sistem mu to omogucava).
Znam, opet ces reci, idealiziram stvari. Nije tako. Samo nisam za bilo kakvu brutalnost. Pa ne gledamo akcione filmove.
- zateznistub
#28783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pa čekaj, da li je sad bitno što je neko pretučen ili što je pretukao drot koji nije bio na poslu? kako rekoh ja prvi ne znam šta je tačno bilo, možda je lik totalno kriv jer malom ne fali dlaka sa glave a mozda je dijete najebalo ko zna neka napise...al' ne ono rekla-kazala...Tomahawk11 wrote:Pa u principu, valjda bi trebalo da vazi za svakog gradjanina nasumice da ne moze uzimati pravdu u svoje ruke.zateznistub wrote:...i da li bi mi svi ovako zduno pisali da je kojim slucajem neko drugi bio, a ne drot?
To sto je policajac....pa sigurno da je vise u fokusu, jer je predstavnik zakona. Bar on bi trebao da bude svjesniji da tako nesto ne bi trebao raditi.
Ovako je ispalo da je iskoristio bas to sto je policajac da napadne drugo fizicko lice, svjestan da nece snositi posljedice za to (citaj:sistem mu to omogucava).
Znam, opet ces reci, idealiziram stvari. Nije tako. Samo nisam za bilo kakvu brutalnost. Pa ne gledamo akcione filmove.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#28784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pise:''nakon sto je doslo do kontakta sa djetetom''...ne pise da je doslo do neke povrede tog djeteta....Ne znam, ako su povrede rezultat fizickog napada, sta onda drugo reci?! Desilo se na javnom mjestu. Ima dovoljno onih koji su vidjeli sta se desilo.zateznistub wrote:Pa čekaj, da li je sad bitno što je neko pretučen ili što je pretukao drot koji nije bio na poslu? kako rekoh ja prvi ne znam šta je tačno bilo, možda je lik totalno kriv jer malom ne fali dlaka sa glave a mozda je dijete najebalo ko zna neka napise...al' ne ono rekla-kazala...Tomahawk11 wrote:Pa u principu, valjda bi trebalo da vazi za svakog gradjanina nasumice da ne moze uzimati pravdu u svoje ruke.zateznistub wrote:...i da li bi mi svi ovako zduno pisali da je kojim slucajem neko drugi bio, a ne drot?
Da li je bitno.....bitno je i jedno i drugo. Zato sto je pretucen - krivicno djelo, zato sto je to uradio policajac u civilu, van duznosti, jer bi on trebao biti malo samosvjesniji od ostalih (ipak je sluzbeno lice, nisam siguran da primaju labilne osobe u policiju), a on je to iskoristio kao prednost nad drugim licem.
- Dr. Kuca
#28785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ko i svaki lazni mangup normalno da ce napasti slabijeg. Kompleksi svinjski.
- zateznistub
#28786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
To ovome na čelu pisaloDr. Kuca wrote:Ko i svaki lazni mangup normalno da ce napasti slabijeg. Kompleksi svinjski.
"ja sam slabiji"?
- ultima_palabra
#28787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Odlučio uzeti pravdu u svoje ruke, ok... ali u normalnoj zemlji to bi značilo da više ne može obavljati svoj posao, uz par godina zatvora i podobru odštetu tom liku. Kod nas će se gledati čija su leđa jača...
- ultima_palabra
#28788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne bi. Da je normalan, da li bi bio drot?zateznistub wrote:...i da li bi mi svi ovako zduno pisali da je kojim slucajem neko drugi bio, a ne drot?
-
VjecitiStudent
#28789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
zateznistub wrote:Pa čekaj, da li je sad bitno što je neko pretučen ili što je pretukao drot koji nije bio na poslu? kako rekoh ja prvi ne znam šta je tačno bilo, možda je lik totalno kriv jer malom ne fali dlaka sa glave a mozda je dijete najebalo ko zna neka napise...al' ne ono rekla-kazala...Tomahawk11 wrote:Pa u principu, valjda bi trebalo da vazi za svakog gradjanina nasumice da ne moze uzimati pravdu u svoje ruke.zateznistub wrote:...i da li bi mi svi ovako zduno pisali da je kojim slucajem neko drugi bio, a ne drot?
Prije otprilike mjesec sam brutalno pretučen od strane drugog skijaša (specijalca Federalnog MUP-a), nakon što sam pao sa skija i udario u njega. Zbog udaraca pancericama u predjelu abdomena zadobio sam teške tjelesne povrede te sam isti dan operisan i odstranjena mi je žučna kesa i ušivena jetra. -
Podsjećamo, iz MUP-a KS je tada saopćeno:
“Prilikom skijanja na stazi, skijama je došlo do kontakta između lica M.M. i šestogodišnjeg djeteta. Nakon toga je M.S., otac djeteta, fizički napao M.M. te mu tom prilikom u predjelu stomaka nanio teške tjelesne povrede konstatovane na KUM KCU, gdje je povrijeđenom ukazana ljekarska pomoć, da bi poslije toga bio podvrgnut operativnom zahvatu. O događaju je obaviješten Kantonalni tužitelj u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanog događaja".
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/172238/mladic ... 8Wwo4.dpuf
-
VjecitiStudent
#28790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Uvijek isti likovi u odbrani vaskolikog drotovlja.zateznistub wrote:...i da li bi mi svi ovako zduno pisali da je kojim slucajem neko drugi bio, a ne drot?
- zateznistub
#28791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
kad sam rekao "mali" mislio sam na drotovog malog (kao razlog za reakciju) znam da je ovaj najebao...
- zateznistub
#28792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Da, i uvijek isti oni koji pljuju...a da si malo duze i podobnije čitao moje postove glede drotovlja, pročitoa bi i malo drugačije stavovesa moje strane....VjecitiStudent wrote:Uvijek isti likovi u odbrani vaskolikog drotovlja.zateznistub wrote:...i da li bi mi svi ovako zduno pisali da je kojim slucajem neko drugi bio, a ne drot?
A valjda je IN ovako inkognito hraknuti na njih, u zivotu manji od makova zrna
-
VjecitiStudent
#28793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Šta god da se desilo, to nije opravdanje povlaštenog položaja koje drotovlje očito uživa u našem 'sistemu'.zateznistub wrote:kad sam rekao "mali" mislio sam na drotovog malog (kao razlog za reakciju) znam da je ovaj najebao...
- zli_hordas
#28794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Oko za oko zub za zub u ovom slučaju.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#28795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ne vidim razlog ovakvog brutalnog premlacivanja ovog decka,nije valjda toliko povrijedio dijete?siguran sam i da nije namjerno....
- vješalica
#28796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
svi smo mi bili na skijanju i na planinamazateznistub wrote:nisam neki lik koji trazi i pravi belaj, gldedam svoje i ne barcem druge...e sad...
kako vjesalica rece nije niko od nas bio na licinom mjestu pa da zna sta i kako...samo jedno...ako ja pazim svoje dijete e pa nece ga neki nadobudni bojan krizaj rasklopiti jer misli da zna skijati...ako je istina da se zakuc'o u malog nije ni zasluzio bolje...nesrece se desavaju tacno, samo me interesuje da li je dijete bilo gdje se voze stariji ili je ovaj uletio gdje su djeca...
sranja su se dešavala neko nekoga zakači nenamjerno ali i bezobzirno
prestala sam voditi po bjelašnici iz jednog neugodnog iskustva koji na sreću nije završio sa posljedicama
naravno da je frustracija velika kad je malo dijete u pitanju
uvijek moraš voditi računa gdje hodaš i djecu puštaš jer naše planine i organizacija je slaba u odnosu na druge države gdje se o tome vodi računa
- vješalica
#28797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nije namjerno udario dijetebitanga_sa_otesa wrote:ne vidim razlog ovakvog brutalnog premlacivanja ovog decka,nije valjda toliko povrijedio dijete?siguran sam i da nije namjerno....
ali vjerovatno bezobzirno jeste
pa nije mu bilo na odmet vaspitati ga nogama
kad već drugačije ne razmišlja
-
sha_ba
#28798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
dvije i po godine za cedomorstvo
-
mali_balon
#28799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
skijam gledam i pazim da koga ne potkacim, znam da nisam sam na stazi, ali zato lola odjednom ispred mene, posto je bila brzina da ne bi obojca zavrsili u sumi zapetaljni u ogradu ja jace skrenem (kantovu nisu bili ostri) padnem i sjebem ligamente, frajer se nije ni krenuo da vidi sta je bilo, produzio, vjerovatno nije ni skonto sta je bilo...mene spustise u kadi...i sad bi ja po toj nekoj logici trebao njega izgazati pancericama....a mogao sam ga sacekati jer je imao prepoznatljivu jaknu
-
hladan.preminger
#28800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
mali_balon wrote:Fakat...nije mi jasno...cuj zato sto je fin i miran mi mu trebamo halaliti prekomjenu silu, on kao specijalac je naucen milion drugih vaspitnih samarcina i stoceva a ne pancericom razvalit utrobu...
Ja jebote, ako je vec imao "muda" napraviti dijete invalidom neka onda ko muško snosi posljedice kurcenja.