SDA-All about

ultima_palabra

#28751 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Postoji neka paralelna SDA, koja zavrće vodu stanovništvu i povećava naknade poslanicima. Treba se strpiti još koju godinu, dok nadležne institucije skontaju ko stoji iza toga.
JThomas

#28752 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

e sad si im dao ideju, paralelne strukture, kao u turskoj...
animus

#28753 Re: SDA-All about

Post by animus »

Kad vidis ko je alternativa SDA onda kazem neka ovih jos na vlasti. Jedina sansa da se nesto kod nas popravi je da se podrze zdravi dijelovi SDA a kazne svi ovi lopovski dijelovi. To naravno vazi za drzavni i entitetski nivo vlasti. Ove ostale stranke nisu zaslužile vise od kantonalnog nivoa. Probali smo i ja sam se uvjerio da nema smisla. Jedino sto je u jednom periodu SDP nesto uspio ali nista znacajno.
MOSALJOZE

#28754 Re: SDA-All about

Post by MOSALJOZE »

Kad dodaš taj "uspijeh" na ono sto su zasrali je mizerno,nije vrijedno pomena.
ultima_palabra

#28755 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

animus wrote:Kad vidis ko je alternativa SDA onda kazem neka ovih jos na vlasti. Jedina sansa da se nesto kod nas popravi je da se podrze zdravi dijelovi SDA a kazne svi ovi lopovski dijelovi. To naravno vazi za drzavni i entitetski nivo vlasti. Ove ostale stranke nisu zaslužile vise od kantonalnog nivoa. Probali smo i ja sam se uvjerio da nema smisla. Jedino sto je u jednom periodu SDP nesto uspio ali nista znacajno.
Dao Bog zdravlja, a biće para
od umotvorina bogami tanka je vajda
a onda je Nagib iznajmio kasetu
film doktor Dzekila i mister Hajda...

Šibicar, Ragib je bio šibicar,
privatno civilno sumnjivo lice
za kratko je stek'o mašala kapital
uloživši obraz i tri prazne šibice

Danju Ragib, uveče Nagib,
ista frizura, pogled i kljun,
šibicar Ragib je Nagibu bio
"The dark side of the moon"...
Obi Wan Bosnian

#28756 Re: SDA-All about

Post by Obi Wan Bosnian »

Gulenovci znači? Ha, znao sam :twisted:
palermo

#28757 Re: SDA-All about

Post by palermo »

animus wrote:Kad vidis ko je alternativa SDA onda kazem neka ovih jos na vlasti. Jedina sansa da se nesto kod nas popravi je da se podrze zdravi dijelovi SDA a kazne svi ovi lopovski dijelovi. To naravno vazi za drzavni i entitetski nivo vlasti. Ove ostale stranke nisu zaslužile vise od kantonalnog nivoa. Probali smo i ja sam se uvjerio da nema smisla. Jedino sto je u jednom periodu SDP nesto uspio ali nista znacajno.
Mah, zdravi-nezdravi.....začas od zdravog postaneš nezdrav.....

Jedina šansa i mogućnost za napredak je da se javni prostor što je moguće više depolitizuje. Ali to nijedna stranka neće uraditi jer je to protivno njihovom raison d'etre.

To trebaju uraditi intelektualne elite, zdravi poslovni sektor, institucije civilnog društva....Nevolja je što za to treba vrijeme. Do tada idemo po onoj krepaj kenjče dok trava naraste.
Bosanski_kralj

#28758 Re: SDA-All about

Post by Bosanski_kralj »

Volim Pivu wrote:Treba da shvatite da SDA svih ovih godina nije imala nikakvu politiku i ekonomski razvitak države, sva politika im se vadi iz kurana i islamske deklaracije a tako je u svim muslimanskim zemljama kuran na prvom mjestu, nakon 25 godina ekonomski plan im je dao DF i sada novalić radi po tome, u svim segmentima života uvedena je politika i religija od vrtića pa do vrha, ima jedna anegdota sa jednim američkim političarem koji je rekao, muslimane ne treba dirat, nego ih pustite da rade šta žele, na kraju a to je izgleda i pravilo sami sebe zajebu i dohakaju.
Najžalosnije je što oni samo pričom o relgiji, o tome kako su muslimani, dobijaju izbore, a ovo što rade u praksi nema ni H od religije. Uvidjeli da narod pušti tu priču o Bošnjacima, o Turcima, Islamu i oni sad samo to furaju.
mario001

#28759 Re: SDA-All about

Post by mario001 »

Ko su ljudi na trenutnoj politickoj sceni koji mogu da pobjede SDA??
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#28760 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

ultima_palabra wrote:Postoji neka paralelna SDA, koja zavrće vodu stanovništvu i povećava naknade poslanicima. Treba se strpiti još koju godinu, dok nadležne institucije skontaju ko stoji iza toga.
ko otkrije počinioce dobiće velikuuuuuu ćokoladu s lješnjacima od Kifle

ps

samo da znate nakon nje nema analnog
JThomas

#28761 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

evo žvake za sljedećih frtalj vijeka...zdravi dijelovi sda pokušavaju pobijediti i istisnuti lopovske :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#28762 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

To neka sizofrena cepanja pa jedan od njih je lopov a drugi je zdrav.

Image
Volim Pivu

#28763 Re: SDA-All about

Post by Volim Pivu »

Bosanski_kralj wrote:
Volim Pivu wrote:Treba da shvatite da SDA svih ovih godina nije imala nikakvu politiku i ekonomski razvitak države, sva politika im se vadi iz kurana i islamske deklaracije a tako je u svim muslimanskim zemljama kuran na prvom mjestu, nakon 25 godina ekonomski plan im je dao DF i sada novalić radi po tome, u svim segmentima života uvedena je politika i religija od vrtića pa do vrha, ima jedna anegdota sa jednim američkim političarem koji je rekao, muslimane ne treba dirat, nego ih pustite da rade šta žele, na kraju a to je izgleda i pravilo sami sebe zajebu i dohakaju.
Najžalosnije je što oni samo pričom o relgiji, o tome kako su muslimani, dobijaju izbore, a ovo što rade u praksi nema ni H od religije. Uvidjeli da narod pušti tu priču o Bošnjacima, o Turcima, Islamu i oni sad samo to furaju.
narod odgaja islamska zajednica i narod vjeruje više reisu i hodžama nego sebi i svojim očima, narod odgajaju i grandovi i ZMBT i ostala seljačka sranja koja su popularna kod bošnjaka, seljak=ZLO a danas glavnu riječ vode polupismene i nepismene seljačine na pozicijama gdje ih nebi postavio niko normalan.

narod=stoka je primitivna s podaničkim mentalitetom gomila bez stida, srama i obraza.
Last edited by Volim Pivu on 10/02/2017 15:28, edited 1 time in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#28764 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

JThomas wrote:evo žvake za sljedećih frtalj vijeka...zdravi dijelovi sda pokušavaju pobijediti i istisnuti lopovske :mrgreen:

slika Don Neonka kako prijeti prstom i iznad naslov

"To je naš Džihad!"
animus

#28766 Re: RE: Re: SDA-All about

Post by animus »

Volim Pivu wrote:do jaja nema dalje [emoji38]

http://ba.n1info.com/a137129/Vijesti/Vi ... lnice.html
Koji je to parking. Jeli ono pored zgrade bolnice ili na onom kruznom sto su napravili. Ja ne znam da se može gdje drugo parkirati? U svakom slucaju sramota i bezobrazluk. Ko je bio direktor u to vrijeme pitanje je sad?
tranquil

#28767 Re: SDA-All about

Post by tranquil »

JThomas wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-odl ... /170210073
Stranka demokratske akcije (SDA) najoštrije osuđuje jučerašnju odluku administrativne komisije Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine o povećanju naknada za odvojeni život.
U postojećim ekonomskim i socijalnim prilikama u društvu takva odluka o povećanju naknade delegatima je sramna, navode iz SDA.

"Obavezujemo delegate iz SDA da pokrenu proceduru poništenja ove nerazumne odluke", dodaju.

Istovremeno, od rukovodstva Predstavničkog doma Parlamenta FBiH zahtijevaju da pokrene proceduru smanjenja iste takve naknade u Predstavničkom domu, što su, kako navode, bili dužni učiniti još prije osam godina u skladu sa Zakonom o uštedama.
:roll: :lol:
To saopštenje je na tragu Bakirove izjave koju je dao poslije 7.2.2014., mislim na ono njegovo "političari će morati da se uozbilje". Dakle čak i ako direktno pričaju o sebi i svojoj stranci, kada je u kontekstu gdje su napravili pizdariju, pričaju u trećem licu, kao da je to totalno druga stranka, drugi ljudi...
animus

#28768 Re: SDA-All about

Post by animus »

Imaju oni puno lobija i struja unutar stranke i to je oduvijek tako. Mislim da nijedna druga stranka nema takav pluralitet interesa. Ne cudi me i ova anarhija njihovog kadra. Vidis samo anarhije u parlamentu gdje se pola poslanika odvojilo. Svi ovi nezavisni nacelnici su njihovi bivsi clanovi, Efendic fura svoj pravac itd.
VjecitiStudent

#28769 Re: RE: Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

animus wrote:

Koji je to parking. Jeli ono pored zgrade bolnice ili na onom kruznom sto su napravili. Ja ne znam da se može gdje drugo parkirati? U svakom slucaju sramota i bezobrazluk. Ko je bio direktor u to vrijeme pitanje je sad?
Prostor Hastahane, drži ga ilegalno, dulje od decenije, Švrakić. Milione je tu zaradio za ovo vrijeme.

Još jedna odlično odigrana SDA-SDP kombinacija
GeeTnT

#28770 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

palermo

#28771 Re: SDA-All about

Post by palermo »

haj ne kukajte....kao da ste sami na svijetu...

http://bljesak.info/rubrika/business/cl ... lja/186440

jedina razlika, ali bitna, je što ovdje niko neće protestovati....
Volim Pivu

#28772 Re: SDA-All about

Post by Volim Pivu »

palermo wrote:haj ne kukajte....kao da ste sami na svijetu...

http://bljesak.info/rubrika/business/cl ... lja/186440

jedina razlika, ali bitna, je što ovdje niko neće protestovati....
a ko će im plaćat parking?
JThomas

#28773 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

rečeno s ne malo zavisti...i u vrlo malo riječi oslikava sve sda ciljeve. da u našem fildžanu možemo šta hoćemo, a da niko ne može pisnuti.

protesti ne dobro, onda zara ne doći.
animus

#28774 Re: RE: Re: RE: Re: SDA-All about

Post by animus »

VjecitiStudent wrote:
animus wrote:

Prostor Hastahane, drži ga ilegalno, dulje od decenije, Švrakić. Milione je tu zaradio za ovo vrijeme.

Znaci taj veliki parking je u pitanju. Kriminal u reziji svrakica naravno. Kao nije moglo da se knjizi na bolnicu koja je jedna cjelina sa ovim parkingom. Ovo je za zatvora. Ako vec hoce da bude po zakonu (pod uslovom da nisu sve ovo izmislili) sto opcina centar sad ne proda bolnici ovo isto zemljiste po istoj cijeni. Nece naravno jer kako bi kriminalci onda naplacivali parking.
VjecitiStudent

#28775 Re: RE: Re: RE: Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

animus wrote:
VjecitiStudent wrote:

Znaci taj veliki parking je u pitanju. Kriminal u reziji svrakica naravno. Kao nije moglo da se knjizi na bolnicu koja je jedna cjelina sa ovim parkingom. Ovo je za zatvora. Ako vec hoce da bude po zakonu (pod uslovom da nisu sve ovo izmislili) sto opcina centar sad ne proda bolnici ovo isto zemljiste po istoj cijeni. Nece naravno jer kako bi kriminalci onda naplacivali parking.
Švrakić, uz nesebičnu pomoć naše vrle ljevice.

Image

Gdje je SDP stao, nastavila je SDA, i obratno.
Post Reply