Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
omega369

#2876 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by omega369 »

redhat wrote:
alchak.ba wrote:Ako je tebi legenda, ne mora biti i meni.
Dok su ljudi u Sarajevu ginuli on je slavio pobjedu Partizana u finalu KUP-a i to su cinjenice.
Namjestanje utakmice u slučaju Planinić i dogovor sa Hajdukom da im se prepusti pobjeda, kako Sarajevo ne bi bilo šampion, Ivicu za mene nečini legendu BH Fudbala.
Ti takvim pisanjem samo daješ povoda tezama da je Željezničar klub koji je smetao vlasti. Da nešto znaš o bivšem sistemu znao bi da si put na pijacu mogao završiti na Golom Otoku. Nikad niko nije dokazivao bilo čiju umješanost, samo je vlast rekla neigraš fudbal godinu dana, i nikome nije padalo na pamet da se buni. A da je to tako kako ti pričaš, Osim nikad ne bi bio selektor ili reprezentativac Jugoslavije, i sigurno bi mu bilo zabranjeno da igra fudbal do kraja života u Ju ligi. Juga je bila zajebana država. Demokratija nije bio poznat pojam.
Također takvim pisanjem su upravo izjednačio Ivicu Osima i Emira Kusturicu ili Neleta Karajlića. Ako ti treba objašnjavati razliku između tih likova, onda svaka diskusija s tobom je pucanj u prazno.
Ma ja, a vi se jedini udupirali stojicki, kontra sistema. Tako barem bajke kazu :wink: I zanimljivo je da vi nikada ni za sta niste krivi, cak i kad ste krivi, ima neko objasnjenje, nije to to, ne kontate vi, to je nesto bilo....bla-bla...

:zzzz:
redhat

#2877 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by redhat »

refffko wrote:
redhat wrote:
refffko wrote:Sad nas jos ubijedjuju da su Osimu namjestili presudu za necasne radnje :lol:
I to ne jednom, nego dva puta :lol:

Jao al su mu se bili nameracili, sram da ih bude. :izet:
Ko te ubjeđuje? Ja sam navijač Sarajeva, zadnjih 40 godina. To što si klinac, ne daje ti pravo da orgijaš sa imenima bilo kojeg od velikana našeg fudbala. A to Osim jeste.
Da sam Bogdom klinac i da ne prevalih dobrano preko 30, castio bih te.
Sorry sto nekoga ko je dva puta OSUDJEN za kriminalne i necasne radnje ne mogu smatrati nikakvo legendom. :)
Yebi ga, ni Celu Bajramovica ne smatram legendom i ako mu mnogi taj epiptet daju. Za mene je on kriminalac.
Nije osuđen, nije bila istraga, nije bilo iznošenja dokaza, pročitaj malo.
redhat

#2878 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by redhat »

omega369 wrote:
redhat wrote:
alchak.ba wrote:Ako je tebi legenda, ne mora biti i meni.
Dok su ljudi u Sarajevu ginuli on je slavio pobjedu Partizana u finalu KUP-a i to su cinjenice.
Namjestanje utakmice u slučaju Planinić i dogovor sa Hajdukom da im se prepusti pobjeda, kako Sarajevo ne bi bilo šampion, Ivicu za mene nečini legendu BH Fudbala.
Ti takvim pisanjem samo daješ povoda tezama da je Željezničar klub koji je smetao vlasti. Da nešto znaš o bivšem sistemu znao bi da si put na pijacu mogao završiti na Golom Otoku. Nikad niko nije dokazivao bilo čiju umješanost, samo je vlast rekla neigraš fudbal godinu dana, i nikome nije padalo na pamet da se buni. A da je to tako kako ti pričaš, Osim nikad ne bi bio selektor ili reprezentativac Jugoslavije, i sigurno bi mu bilo zabranjeno da igra fudbal do kraja života u Ju ligi. Juga je bila zajebana država. Demokratija nije bio poznat pojam.
Također takvim pisanjem su upravo izjednačio Ivicu Osima i Emira Kusturicu ili Neleta Karajlića. Ako ti treba objašnjavati razliku između tih likova, onda svaka diskusija s tobom je pucanj u prazno.
Ma ja, a vi se jedini udupirali stojicki, kontra sistema. Tako barem bajke kazu :wink: I zanimljivo je da vi nikada ni za sta niste krivi, cak i kad ste krivi, ima neko objasnjenje, nije to to, ne kontate vi, to je nesto bilo....bla-bla...

:zzzz:
Udupirali? Šta to znači, al fakat?
refffko

#2879 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by refffko »

Zasto iznosis neistine?
Nismo jednom ovdje lijepi dokaze.
Treba li da ih opet stavljam?

Godinu dana mu je bilo zabranjeno kao igracu da se bavi fudbalom i godinu dana kao treneru isto tako. Oba puta radi namjestanja utakmica.
supercali

#2880 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by supercali »

Reffko dosadan si vise sa tim
I pored toga on je tata mata sto se tice fudbala svima ovdje a jedino pojedinci su u ravni sa njim posebno u trenerskom poslu
ultima_palabra

#2881 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by ultima_palabra »

A pitari se ono gnušaju nečasnih radnji, jest da im je Ćelo u dva navrata bio Tito u klubu, ali imaju oni principe :mrgreen:

Šta su radili zadnjih par godina, kmečali po forumima da njihova uprava počne kupovati utakmice, kako im Željo ne bi previše pobjegao... ko o čemu, ********** :oops:
Last edited by -LIBERO- on 19/08/2015 00:06, edited 1 time in total.
omega369

#2882 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by omega369 »

Ma ja, bio celo u klubu i za 10 godina jedna titula i 2 kupa jer je poznato da ste vi jaci od sistema pa i od cele. Sreca pa je celo nama bio, a vama zato jeste, pa je 'logicno' da ide kontra :wink:
omega369

#2883 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by omega369 »

E to je to, objasnili ste jos jednu misteriju. Taj kefalo koji vas filuje tim glupostima rodjen u mrvama izgleda :-) :-)

Mitomani ce ostati mitomani, dzaba sve kad im se ne uklapa u koncepciju :wink:

Image
KPNCTNJAH

#2884 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by KPNCTNJAH »

Toliko placa oko sumnjive situacije, ni nakon 20 slika nisu sigurni da li je ofsajd, a po prici bi covjek rekao da je to kradja kao ona protiv nas u Mostaru, kad je pred kraj tekme Zrinjski zabio gol iz ofsajda od 2m... na kraju zbog te kradje bili ispred nas na tabeli i otisli u Europu, a mi ostali bez bar 200 000 eura...

Pisem na ovoj temi da me objektivni ne banuje opet zbog offtopica, kojeg je srecom nakon mog bana bilo samo na 20 narednih stranica ;-)
mosa rajvosa

#2885 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by mosa rajvosa »

Joj skupljaca cigli sto pjene i kritikuju a i sami znaju da je ofsajd i vise nego ocigledan.
Sta kazu,zadnje dvije sezone neregularne a one prije ciste 1/1 hahahahaha
Cim nema Baha u savezu,Brkovica u raznoraznim komisijama,Vukasovica na terenu,Trebinjskih prijatelja,crnih fondova onog sto ima golemog kera i raznoraznih spletkaroskih radnji pisu se saopstenja i ko biva trazi neki napredak.
Ko p.icke ste svi sutili i smijali se kad je Sarajevo pricalo protiv saveza,kao jedu pitari muda ne mogu titulu da osvoje i govorili da je ovo najbolji savez do sad i slicne gluposti,e pa evo Vam ga na,da Bog da Vas istjerali iz lige.
Salem Prolic najbolji BH sudija svih vremena,Saleme ljudino
Idemo Mostarci poderite ove skupljace cigli i pisace saopstenja,bolji ste od njih za 3 klase
megaman4

#2886 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by megaman4 »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:
todd_smith wrote: Legalno bi bilo da Savez tako kaze. Legitimno je kada samo iz Zelje tako kazu.

:mrgreen:
Kada se o tim stvarima "prica" meni uvijek padne na pamet ova "sampionska" predstava iz Mostara. :-) :)

joj golova.... :lol: :lol: :lol: :lol: :-)
Logovan

#2887 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Logovan »

Gledaj Bordo Mašinerije kako je odigrala. :izet:
Herb

#2888 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Herb »

Nikad vise ovakvih navijaca i atmosfere, osim ako nam se desi cudo a stela je vazda bilo i bice :mrgreen:
Obuca9

#2889 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Obuca9 »

megaman4 wrote:
ODVRATAN_i_GADAN wrote:
todd_smith wrote: Legalno bi bilo da Savez tako kaze. Legitimno je kada samo iz Zelje tako kazu.

:mrgreen:
Kada se o tim stvarima "prica" meni uvijek padne na pamet ova "sampionska" predstava iz Mostara. :-) :)

joj golova.... :lol: :lol: :lol: :lol: :-)
Nije ovdje Velez pustio Sarajevu jer je nama trebala pobjeda (Sarajevo bilo ubjedljivo prvo sa devet bodova prednosti, a zadnje kolo). Ovdje je fazon sto je Velez planski htio da izgub, jer je i Rudar izgubio u Bihacu. S ovim porazom su ostali cetvrti i da zauzeli poziciju koja ih je vodila u grupu sa Zrinjskim i Posusjem, a tako im se im omogucio povratak pod Bijeli brijeg, bar na kratko.
LSD

#2890 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by LSD »

Ma šta to žalite :shock: ko da bi neko nas žalio da smo na njihovom mjestu...dovili bi da ispadnemo.
Sami su krivi što su doveli Dželaludina da im bude šef struke
lakilaka

#2891 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by lakilaka »

Kemal Malovčić wrote:
lakilaka wrote:
luckylaka wrote: Raduj se Slaviji i Radniku da ostanu :-)
tesko je to shvatiti nekima.
Jest, slamam se shvatajući. :)

Zašto su Slavija i Radnik manje vrijedni?

Edit: Pročitah kasnije zašto je Velež vredniji. Jer nije iz Šumske. I mislio sam tako.

I šta fali ako ispadne Velež, biće nekoliko humanitarnih večera i izmoliće Rođeni pomoć. :)
rekoh ja da je to tesko shvatiti i ti potvrdis to na svom primjeru, svaka cast.
Kemal Malovčić

#2892 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Kemal Malovčić »

lakilaka wrote:rekoh ja da je to tesko shvatiti i ti potvrdis to na svom primjeru, svaka cast.
Boli mene briga, neshvaćeni, šta je tu teško shvatiti. Znam samo da će mi duša biti na mjestu kad "rođeni" ispadnu i znam da od njih nema bjednije ekipe u ligi. :wink:
Ras Al Ghul

#2893 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Ras Al Ghul »

Velež je naš klub ljudi šta vam je, nemojte dušu griješiti, ustaše im stadion nasilno oduzele, HDZ vlada, okruženi fašistima do Jadrana, volio bih da se izvuku!
Maharadza

#2894 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Maharadza »

LSD wrote:Ma šta to žalite :shock: ko da bi neko nas žalio da smo na njihovom mjestu...dovili bi da ispadnemo.
E neka se i s tobom jednom složim, kiša će! :mrgreen: :run:

Jedina "šteta" po meni jeste što je Mostar bio "rahat" gostovanje gdje si mogao gradom prošetati u Bordo majici sasvim normalno i bez problema (kone malo teže :mrgreen: ) a za sve ostalo su i sami krivi, nisu im ustaše sastavljale UO, SŠ i igrački kadar! Sam' pao, sam' se ubio! :P

PS. U životu moraš biti borac! :thumbup:
avetinja

#2895 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by avetinja »

Maharadza wrote:
LSD wrote:Ma šta to žalite :shock: ko da bi neko nas žalio da smo na njihovom mjestu...dovili bi da ispadnemo.
E neka se i s tobom jednom složim, kiša će! :mrgreen: :run:

Jedina "šteta" po meni jeste što je Mostar bio "rahat" gostovanje gdje si mogao gradom prošetati u Bordo majici sasvim normalno i bez problema (kone malo teže :mrgreen: ) a za sve ostalo su i sami krivi, nisu im ustaše sastavljale UO, SŠ i igrački kadar! Sam' pao, sam' se ubio! :P

PS. U životu moraš biti borac! :thumbup:
Imaju ovi Krajišnici sive mase. :D

Dosta mi je što se zbog svog kluba sekiram, još ću se za Velež sekirati. Nek' sada pjevaju:"Sarajevo je šampion", al' u drugoj ligi. :mrgreen:

PS: Nije meni zbog toga što ste osvojili titulu, to se i očekivalo, već što ljudi radije navijaju za drugi klub nego za svoj. Isto kao da mi pjevamo Zrinjski je šampion. Tobejarabi. :mrgreen:
todd_smith

#2896 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

Cilj navijanja je da zajebajes protivnika. Oni vas zajebavali, vi placete do dan danas.

Vise nego uspjesno.
avetinja

#2897 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by avetinja »

Što bi plako?

Jedina nada im je da navijaju za Sarajevo, jer nas 20-tak godina nisu pobijedili na Grbavici, pa se moraju zadovoljavati uspjesima naših rivala. Ne bi me čudilo da počnu i za Zrinjski ili Široki skandirati. Ipak su im oni bliži.
todd_smith

#2898 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

Da li navijaju to kada igraju protiv Olimpica? Travnika? Viteza? Ne.

Tako da, mojne suplje.
Logovan

#2899 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Logovan »

Ras Al Ghul wrote:Velež je naš klub ljudi šta vam je, nemojte dušu griješiti, ustaše im stadion nasilno oduzele, HDZ vlada, okruženi fašistima do Jadrana, volio bih da se izvuku!
Ma nek' se izvuku, nemam ništa protiv, ali sad da ću suze puštati ako ispadnu, neću vala. :D
palermo

#2900 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by palermo »

O što su se sarajlije zabrinule oko Veleža :D , haj bolan ne sekirajte se, meni su i sad ostale u sjećanju utakmice sa Mramorom i Budućnosti iz Banovića.....preživit ćemo mi opet nekako, nije druga liga smak svijeta
Post Reply