Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
PM72 wrote:ovaj sam dokumentarac davno pogledao i to više puta.Da upamtim gdje mi je drug iz razreda sve hodao sa PASP-om,jebo mu pas mater.A mati mu ostala na Alipašinom čitav rat usput pričajući kako joj je sin pobjegao u Srbiju da ne učestvuje u ratu...
Bancho wrote:Sjecate se klipa u kojem francuski novinar Phillippe Buffon 1992 godine, prati mlade srpske vojnike preko Grbavice, Dobrinje pa sve do Nedjarica i klip je trajao nekih 45 minua, e sad je objavio isti klip samo u duzoj verziji od 2 sta i 25 minuta.
Već sam pitao na drugoj temi za crvenu kuću na 2.16.42 ali niko nije odgovorio.
Bancho wrote:Sjecate se klipa u kojem francuski novinar Phillippe Buffon 1992 godine, prati mlade srpske vojnike preko Grbavice, Dobrinje pa sve do Nedjarica i klip je trajao nekih 45 minua, e sad je objavio isti klip samo u duzoj verziji od 2 sta i 25 minuta.
Već sam pitao na drugoj temi za crvenu kuću na 2.16.42 ali niko nije odgovorio.
PM72 wrote:ovaj sam dokumentarac davno pogledao i to više puta.Da upamtim gdje mi je drug iz razreda sve hodao sa PASP-om,jebo mu pas mater.A mati mu ostala na Alipašinom čitav rat usput pričajući kako joj je sin pobjegao u Srbiju da ne učestvuje u ratu...
Mora neko stan cuvati.
Koji ti je jaran
onaj sa PASP-om (snajperom).Dario L.Prikazan je na više kadrova.
Mora neko stan cuvati.
Koji ti je jaran
onaj sa PASP-om (snajperom).Dario L.Prikazan je na više kadrova.
Znam da pises na temi o snajperima, ali njih stvarno ne mogu, gadjali su civile, samo da utjeraju strah.
Moju komsinicu na mostu Hrasnom pogodise, ali je srecom prezivjela.
Papić: Čovjek s kaubojskim šeširom
Autor: Emina DizdarevićDatum: 08.07.2016
U nastavku suđenja za zločine počinjene u Sarajevu, svjedokinja Kantonalnog tužilaštva je izjavila da je od snahe i majke saznala da je optuženi Veljko Papić ubio njenog oca.
Svjedokinja Almedina Šabanović je do 13. maja 1992. godine s roditeljima živjela u naselju Grbavica. U stanu su ostali majka i otac.
Dok je 1994. godine boravila u Zagrebu, brat joj je rekao da je njihov otac Adem ubijen, te da se među “imenima vojnika spominje i Veljko Papić”.
Kako je ispričala, dvije godine kasnije u Australiji joj snaha pokazuje u novinama sliku srpskih vojnika sa kojima je bio čovjek s kaubojskim šeširom. Snaha joj je kazala da je taj čovjek ubio njenog oca.
Prema saznanjima koja ima svjedokinja, njenog oca su vojnici uhvatili i tukli na Grbavici.
“Komšije su rekle da su cijelo vrijeme na Grbavici na ulici tukli mog oca. Kako je padao, oni su njega dizali i ponovo udarali. Komšinica je čula jauke i tupe udarce (…) Moja majka je također rekla da je mog oca ubio Veljko Papić”, ispričala je Šabanović.
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu tereti Papića da je, kao komandir jedinice u okviru Vojske Republike Srpske (VRS), od 1992. do 1994. u naseljima Kovačići i Grbavica nečovječno postupao i maltretirao civile te primjenjivao mjere zastrašivanja i prisiljavao ih na prinudni rad. Prema optužnici, civile je u više navrata izlagao životnoj opasnosti.
Ma lik misterija prava, ja nedavno pitao jednog prijeratnog i ratnog Vikicevog specijalca da li poznaje Čamca, kze mi da ga ne zna i da sumnja da je bio u SJ ...
Pa zato reko da pitam Dozera da li ga on poznaje iz jedinice...
fakat misterija.
izbrisani svi filmovi i slike o njemu.
vrlo vrlo vrlo malo se ista izvjestava o ovome.
dozer otvorio temu i onda ona izbrisana a on tih i ne ocituje se.
ne kazem da im je mosad svima noz na vrat stavio, mozda obratno guraju da ga izvuku, ali dosta nejasnoca a sigurno je da se nesto petlja. sad vise ne znam ni ko sta gura.
bas zbog ovog me sad ovaj slucaj intrigira ali nema se sta izvuc ni saznat uz ovakvu neku blokadu. cije su sve igre ovde u pitanju ko zna....ali kao sto rekoh i na drugoj rahmetli temi, tu cista posla nisu i camac je upleten u nesto. namjerno, nenamjerno.....ne znam, ali igraju se igre.
ZASTO JE KIX FORUM IZBRISAO TEMU?
da ponovo otvorim temu? da me neko onda zhikne....camac, mosad, hamas, aid, kix.....