U principu samo etažni vlasnici tj. potpisnici ugovora. Ja sam podnio lično primjedbu na šalter u 2 primjerka (jedan da vrate potpisan sa upisanim brojem protokola, datumom i potpisom) pa sad čekam službeni odgovor.ado_7 wrote:Mislim da je ovdje problem sto ima dosta stanova u kojima niko ne boravi, pa i ne zna da je doslo do bilo kakvih promjena u cijenama, te da ima dosta stanova u kojima borave ljudi koji rentaju taj stan (ja prvi). Da li neko ko renta stan moze da se zali uopste, ili mora doci vlasnik stana.
Isto tako bi bilo dobro ako je neko vec sastavio zalbu ili bilo sta da postavi ovdje, pa da drugi mogu preuzeti, i poslati ili mailom, ili licno, ili postom (ne znam koji je najbolji nacin).
Novogradnja u Sarajevu?
- cpu_fan
#2876 Re: Novogradnja u Sarajevu?
-
ado_7
#2877 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Tako sam i mislio, a vecina tih ljudi koji izdaju stanove, niti ih zanima, jer ne placaju oni rezije, niti imaju vremena da dodju i salju zalbe, jer vecinom nisu iz sarajeva. Ostaje pitanje koliko ce zaista podnesenih zalbi biti.
Ja sam pokusao na telefon dobiti razlog za promjenu cijena, i samo sam cuo vise puta isti odgovor, ''u skladu sa odlukom koju je donije vlada'' bez obzira na moje argumente, kako oni nemaju nista sa tom odlukom, ali....
Ja sam pokusao na telefon dobiti razlog za promjenu cijena, i samo sam cuo vise puta isti odgovor, ''u skladu sa odlukom koju je donije vlada'' bez obzira na moje argumente, kako oni nemaju nista sa tom odlukom, ali....
- pepeljara
#2878 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ado_7 wrote:Tako sam i mislio, a vecina tih ljudi koji izdaju stanove, niti ih zanima, jer ne placaju oni rezije, niti imaju vremena da dodju i salju zalbe, jer vecinom nisu iz sarajeva. Ostaje pitanje koliko ce zaista podnesenih zalbi biti.
Advokat, Tuzba. (kolektivna, to sto vas ima da podjelite troskove protiv lihvara, a trazit i nadoknadu troskova za advokata jer vas pokusavaju prevarit).
Ako moze
sretno!
- bach
#2879 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Još malo pa ova odvratna konstrukcija će doskakutati do parkinga pored SCC.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... 1124093#19

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2880 Re: Novogradnja u Sarajevu?
svi bi da Sarajevo bude megalopolis al niko ne bi da zivi nize marijin dvora
ovo se na ove lovatore i patriote odnosi
- Logovan
#2881 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Žalosno šta rade od grada.bach wrote:Još malo pa ova odvratna konstrukcija će doskakutati do parkinga pored SCC.
- bach
#2882 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ja isto tako ne kontam tu seljačko - mahalašku furku da se živi u čaršiji i to po svaku cijenu...Black swan wrote:svi bi da Sarajevo bude megalopolis al niko ne bi da zivi nize marijin dvora
- starii
#2883 Re: Novogradnja u Sarajevu?
dok su arhitekte bili cesi, poljaci, austrijanci grad nije tonuo, cim je bosnjak poceo da crta i gradi potonusno sviLogovan wrote:Žalosno šta rade od grada.bach wrote:Još malo pa ova odvratna konstrukcija će doskakutati do parkinga pored SCC.
- holowey
#2884 Re: Novogradnja u Sarajevu?
od 1995. do 2015., sta mislis koliko je "arhitekata" i "gradjevinaca" diplomiralo? i na koji nacin se polazu ispiti? ima li stele? potkupljivanja? rodjackih i kumskih veza? rezultat toga su ovakva rjesenja...starii wrote:dok su arhitekte bili cesi, poljaci, austrijanci grad nije tonuo, cim je bosnjak poceo da crta i gradi potonusno sviLogovan wrote:Žalosno šta rade od grada.bach wrote:Još malo pa ova odvratna konstrukcija će doskakutati do parkinga pored SCC.
za vrijeme monarhije, nije svako selo imalo univerzitet, malo je bilo arhitekata i oni su bili krema tadasnjeg drustva... ovo danas sto imamo je bozesacuvaj, ne samo arhitekti, gradjevinski "inzenjeri", nego i medicinari
- alphonse kauders
#2885 Re: Novogradnja u Sarajevu?
najžalosnije je što je tranzit na tom mjestu već jednom propao pola metra, pa su ga nekako skrpili (vidi se na fotografiji novi asfalt). Ovdje se svjesno zahebava sa ljudskim životima i imovinom, a sve da bi se pod svaku cijenu napravio "elitni objekat u Centru".
- holowey
#2886 Re: Novogradnja u Sarajevu?
jos malo pa u strogom centrualphonse kauders wrote:najžalosnije je što je tranzit na tom mjestu već jednom propao pola metra, pa su ga nekako skrpili (vidi se na fotografiji novi asfalt). Ovdje se svjesno zahebava sa ljudskim životima i imovinom, a sve da bi se pod svaku cijenu napravio "elitni objekat u Centru".
- DaffyDuck
#2887 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Znalo se da je taj dio trusan i podlozan klizistu. Iz tog razloga se decenijama nista nije gradilo. Cesta je krenula propadati cim su raskrcili i poceli kopat. Ovdje nije do projektanta, arhitekte... vec prvo do onoga ko je dao dozvolu za gradnju na toj lokaciji pa onda do investitora koji nije adekvatno soigurao lokaciju (ako je tako nesto uopste moguce.alphonse kauders wrote:najžalosnije je što je tranzit na tom mjestu već jednom propao pola metra, pa su ga nekako skrpili (vidi se na fotografiji novi asfalt). Ovdje se svjesno zahebava sa ljudskim životima i imovinom, a sve da bi se pod svaku cijenu napravio "elitni objekat u Centru".
- JThomas
#2888 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ako ja slučajno znam da tu ne može biti zgrada jer je klizište, a znam, a nemam nikakve veze sa tim strukama...mislim da to zna i najgori i najkupljeniji inžinjer ili arhitekta. koliko god nestručnosti bilo, u svim oblastima, ovo ne radi nestručnost. nego se ovdje struka namjerno ignoriše. i od vlasti i od novokomponovanih biznismena.holowey wrote:
od 1995. do 2015., sta mislis koliko je "arhitekata" i "gradjevinaca" diplomiralo? i na koji nacin se polazu ispiti? ima li stele? potkupljivanja? rodjackih i kumskih veza? rezultat toga su ovakva rjesenja...
za vrijeme monarhije, nije svako selo imalo univerzitet, malo je bilo arhitekata i oni su bili krema tadasnjeg drustva... ovo danas sto imamo je bozesacuvaj, ne samo arhitekti, gradjevinski "inzenjeri", nego i medicinaripravnici, ekonomisti, svaka *ebena oblast drustva
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2889 Re: Novogradnja u Sarajevu?
biće klizište sve dok se ne vrati zemlja koju su odnijeli ili je zamijene s nečim tvrdim
dakle nikad
mogu samo ušminkavati i smanjiti problem kada popločaju oko zgrade kad se završi
međutim onima iznad je šteta već učinjena
dakle nikad
mogu samo ušminkavati i smanjiti problem kada popločaju oko zgrade kad se završi
-
privremeni
#2890 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Sta briga investitora i izvodjaca, opet ce gradjani placati, sa jos kojim milionom godisnje za sanaciju svih mogucih klizista na kantonu. A biti ce i za one navikle na redovni IMT.Black swan wrote:biće klizište sve dok se ne vrati zemlja koju su odnijeli ili je zamijene s nečim tvrdim
dakle nikad
- DaffyDuck
#2891 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ne znam jel postoji opcija, da se skupe vlasnici ugrozenih objekata i podnesu krivicnu prijavu protiv onog ko je dozvolio gradnju ili investitora...
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#2892 Re: Novogradnja u Sarajevu?
a šta se tačno gradi tu ispod ceste, ona zgrada je skoro pa završena
-
VjecitiStudent
#2893 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Uigrani SDA-SDP-DF tim zabija i kod kuće i u gostima.
- JThomas
#2894 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ma i na gol uzbrdo... 
- Haris.ba
#2895 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ovdje nije kriv arhitekta. Već geolog i malo statičari i građevinski inženjeri. Arhitekta crta kako izgleda zgrada.
A investitor je kriv ako je uradio mimo struke. A investitor radi u granicama koje mu odredi država.
A investitor je kriv ako je uradio mimo struke. A investitor radi u granicama koje mu odredi država.
-
VjecitiStudent
#2896 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kad investitor podmiti državu, ko je tu sve kriv?
- DaffyDuck
#2897 Re: Novogradnja u Sarajevu?
U normalnom drustvu, onaj koji stavi svoj potpis na dozvolu.+Glavni gradzevinski inzinjer i staticar koji su stavili svoj potpis. Dabogda dozivili da kod nas neko za nesto snosi odgovornost.
Sta bi sa odgovornim iz Famus gradnje 3 za pogibiju radnika, obrusavanje skele, ne nosenje sigurnosne opreme...?
Sta bi sa odgovornim iz Famus gradnje 3 za pogibiju radnika, obrusavanje skele, ne nosenje sigurnosne opreme...?
-
VjecitiStudent
#2898 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Šta ćemo sa onima koji su izmijenili regulacioni plan da odgovara željama investitora?
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#2899 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Admir_1984 wrote:a šta se tačno gradi tu ispod ceste, ona zgrada je skoro pa završena
- jao_situacije
#2900 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Penis doo
hoćel kvadrat biti jeftiniji kad se zgrada spusti do skenderije ili skuplji
hoćel kvadrat biti jeftiniji kad se zgrada spusti do skenderije ili skuplji