Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cpu_fan

#2876 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by cpu_fan »

ado_7 wrote:Mislim da je ovdje problem sto ima dosta stanova u kojima niko ne boravi, pa i ne zna da je doslo do bilo kakvih promjena u cijenama, te da ima dosta stanova u kojima borave ljudi koji rentaju taj stan (ja prvi). Da li neko ko renta stan moze da se zali uopste, ili mora doci vlasnik stana.
Isto tako bi bilo dobro ako je neko vec sastavio zalbu ili bilo sta da postavi ovdje, pa da drugi mogu preuzeti, i poslati ili mailom, ili licno, ili postom (ne znam koji je najbolji nacin).
U principu samo etažni vlasnici tj. potpisnici ugovora. Ja sam podnio lično primjedbu na šalter u 2 primjerka (jedan da vrate potpisan sa upisanim brojem protokola, datumom i potpisom) pa sad čekam službeni odgovor.
ado_7

#2877 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ado_7 »

Tako sam i mislio, a vecina tih ljudi koji izdaju stanove, niti ih zanima, jer ne placaju oni rezije, niti imaju vremena da dodju i salju zalbe, jer vecinom nisu iz sarajeva. Ostaje pitanje koliko ce zaista podnesenih zalbi biti.
Ja sam pokusao na telefon dobiti razlog za promjenu cijena, i samo sam cuo vise puta isti odgovor, ''u skladu sa odlukom koju je donije vlada'' bez obzira na moje argumente, kako oni nemaju nista sa tom odlukom, ali.... :bih:
pepeljara

#2878 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by pepeljara »

ado_7 wrote:Tako sam i mislio, a vecina tih ljudi koji izdaju stanove, niti ih zanima, jer ne placaju oni rezije, niti imaju vremena da dodju i salju zalbe, jer vecinom nisu iz sarajeva. Ostaje pitanje koliko ce zaista podnesenih zalbi biti.
Ja sam pokusao na telefon dobiti razlog za promjenu cijena, i samo sam cuo vise puta isti odgovor, ''u skladu sa odlukom koju je donije vlada'' bez obzira na moje argumente, kako oni nemaju nista sa tom odlukom, ali.... :bih:

Advokat, Tuzba. (kolektivna, to sto vas ima da podjelite troskove protiv lihvara, a trazit i nadoknadu troskova za advokata jer vas pokusavaju prevarit).
Ako moze :D

sretno!
bach

#2879 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bach »

Još malo pa ova odvratna konstrukcija će doskakutati do parkinga pored SCC.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... 1124093#19

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2880 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

svi bi da Sarajevo bude megalopolis al niko ne bi da zivi nize marijin dvora
ovo se na ove lovatore i patriote odnosi
Logovan

#2881 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Logovan »

bach wrote:Još malo pa ova odvratna konstrukcija će doskakutati do parkinga pored SCC.

Žalosno šta rade od grada.
bach

#2882 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bach »

Black swan wrote:svi bi da Sarajevo bude megalopolis al niko ne bi da zivi nize marijin dvora
ovo se na ove lovatore i patriote odnosi
Ja isto tako ne kontam tu seljačko - mahalašku furku da se živi u čaršiji i to po svaku cijenu...
starii

#2883 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by starii »

Logovan wrote:
bach wrote:Još malo pa ova odvratna konstrukcija će doskakutati do parkinga pored SCC.

dok su arhitekte bili cesi, poljaci, austrijanci grad nije tonuo, cim je bosnjak poceo da crta i gradi potonusno svi :D
holowey

#2884 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by holowey »

starii wrote:
Logovan wrote:

dok su arhitekte bili cesi, poljaci, austrijanci grad nije tonuo, cim je bosnjak poceo da crta i gradi potonusno svi :D
od 1995. do 2015., sta mislis koliko je "arhitekata" i "gradjevinaca" diplomiralo? i na koji nacin se polazu ispiti? ima li stele? potkupljivanja? rodjackih i kumskih veza? rezultat toga su ovakva rjesenja...

za vrijeme monarhije, nije svako selo imalo univerzitet, malo je bilo arhitekata i oni su bili krema tadasnjeg drustva... ovo danas sto imamo je bozesacuvaj, ne samo arhitekti, gradjevinski "inzenjeri", nego i medicinari :run: pravnici, ekonomisti, svaka *ebena oblast drustva :(
alphonse kauders

#2885 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by alphonse kauders »

najžalosnije je što je tranzit na tom mjestu već jednom propao pola metra, pa su ga nekako skrpili (vidi se na fotografiji novi asfalt). Ovdje se svjesno zahebava sa ljudskim životima i imovinom, a sve da bi se pod svaku cijenu napravio "elitni objekat u Centru".
holowey

#2886 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by holowey »

alphonse kauders wrote:najžalosnije je što je tranzit na tom mjestu već jednom propao pola metra, pa su ga nekako skrpili (vidi se na fotografiji novi asfalt). Ovdje se svjesno zahebava sa ljudskim životima i imovinom, a sve da bi se pod svaku cijenu napravio "elitni objekat u Centru".
jos malo pa u strogom centru :evil:
DaffyDuck

#2887 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by DaffyDuck »

alphonse kauders wrote:najžalosnije je što je tranzit na tom mjestu već jednom propao pola metra, pa su ga nekako skrpili (vidi se na fotografiji novi asfalt). Ovdje se svjesno zahebava sa ljudskim životima i imovinom, a sve da bi se pod svaku cijenu napravio "elitni objekat u Centru".
Znalo se da je taj dio trusan i podlozan klizistu. Iz tog razloga se decenijama nista nije gradilo. Cesta je krenula propadati cim su raskrcili i poceli kopat. Ovdje nije do projektanta, arhitekte... vec prvo do onoga ko je dao dozvolu za gradnju na toj lokaciji pa onda do investitora koji nije adekvatno soigurao lokaciju (ako je tako nesto uopste moguce.
JThomas

#2888 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by JThomas »

holowey wrote:
od 1995. do 2015., sta mislis koliko je "arhitekata" i "gradjevinaca" diplomiralo? i na koji nacin se polazu ispiti? ima li stele? potkupljivanja? rodjackih i kumskih veza? rezultat toga su ovakva rjesenja...

za vrijeme monarhije, nije svako selo imalo univerzitet, malo je bilo arhitekata i oni su bili krema tadasnjeg drustva... ovo danas sto imamo je bozesacuvaj, ne samo arhitekti, gradjevinski "inzenjeri", nego i medicinari :run: pravnici, ekonomisti, svaka *ebena oblast drustva :(
ako ja slučajno znam da tu ne može biti zgrada jer je klizište, a znam, a nemam nikakve veze sa tim strukama...mislim da to zna i najgori i najkupljeniji inžinjer ili arhitekta. koliko god nestručnosti bilo, u svim oblastima, ovo ne radi nestručnost. nego se ovdje struka namjerno ignoriše. i od vlasti i od novokomponovanih biznismena.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2889 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

biće klizište sve dok se ne vrati zemlja koju su odnijeli ili je zamijene s nečim tvrdim
dakle nikad
mogu samo ušminkavati i smanjiti problem kada popločaju oko zgrade kad se završi
međutim onima iznad je šteta već učinjena
privremeni

#2890 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by privremeni »

Black swan wrote:biće klizište sve dok se ne vrati zemlja koju su odnijeli ili je zamijene s nečim tvrdim
dakle nikad
mogu samo ušminkavati i smanjiti problem kada popločaju oko zgrade kad se završi
međutim onima iznad je šteta već učinjena
Sta briga investitora i izvodjaca, opet ce gradjani placati, sa jos kojim milionom godisnje za sanaciju svih mogucih klizista na kantonu. A biti ce i za one navikle na redovni IMT.
DaffyDuck

#2891 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by DaffyDuck »

Ne znam jel postoji opcija, da se skupe vlasnici ugrozenih objekata i podnesu krivicnu prijavu protiv onog ko je dozvolio gradnju ili investitora...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2892 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Admir_1984 »

a šta se tačno gradi tu ispod ceste, ona zgrada je skoro pa završena
VjecitiStudent

#2893 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VjecitiStudent »

Uigrani SDA-SDP-DF tim zabija i kod kuće i u gostima.
JThomas

#2894 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by JThomas »

ma i na gol uzbrdo... :D
Haris.ba

#2895 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Ovdje nije kriv arhitekta. Već geolog i malo statičari i građevinski inženjeri. Arhitekta crta kako izgleda zgrada. :D
A investitor je kriv ako je uradio mimo struke. A investitor radi u granicama koje mu odredi država.
VjecitiStudent

#2896 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VjecitiStudent »

Kad investitor podmiti državu, ko je tu sve kriv?
DaffyDuck

#2897 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by DaffyDuck »

U normalnom drustvu, onaj koji stavi svoj potpis na dozvolu.+Glavni gradzevinski inzinjer i staticar koji su stavili svoj potpis. Dabogda dozivili da kod nas neko za nesto snosi odgovornost.

Sta bi sa odgovornim iz Famus gradnje 3 za pogibiju radnika, obrusavanje skele, ne nosenje sigurnosne opreme...?
VjecitiStudent

#2898 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VjecitiStudent »

Šta ćemo sa onima koji su izmijenili regulacioni plan da odgovara željama investitora?
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2899 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Admir_1984 »

Admir_1984 wrote:a šta se tačno gradi tu ispod ceste, ona zgrada je skoro pa završena
:?
jao_situacije

#2900 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by jao_situacije »

Penis doo
hoćel kvadrat biti jeftiniji kad se zgrada spusti do skenderije ili skuplji :-?
Post Reply