Snijeg sirom BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nookey

#2876 Re: Snijeg sirom BiH

Post by nookey »

maximilijana wrote:a sta je sa krovovima kod kojih je nemoguc pristup? niti grtalica i dizalica mogu prici zgradi?
ništa nije nemoguće vjeruj mi
gagy06

#2877 Re: Snijeg sirom BiH

Post by gagy06 »

Evo konacno da neko napise nesto kako treba o snijegu, a da to bude "validno".
http://www.6yka.com/novost/19621/miljen ... jetinjstvo

(meni naprosto dodje da mrzim Jergovica, ispricao je sve moje price)
bimbokaposzta

#2878 Re: Snijeg sirom BiH

Post by bimbokaposzta »

nookey wrote:Ja ne znam šta je s ovim narodom...
Svaka čast pojedincima koji su se polomili da očiste i ulice i krovove (među njima sam i ja), ali dopustiti ovo da nedužnim prolaznicima dođe u pitanje život, to je van pameti! Ok nisu krivi stanari, ONDA KO JE? Ko će snositi odgovornost za sve štete koje će se desiti na automobilima, krovovima, ne daj Bože još nek zatrpa nekog?
Ko će pokrenuti ovo pitanje? Jedno je sigurno, neko mora odgovarati!
Jasna stvar je da su se građani sami mogli bolje organizovati i očistiti barem ispred ulaza u zgrade. Mogli su se očistiti parkinzi a tamo gdje je moguće mogao se skinuti i snijeg sa krovova. Negdje to nije moguće zato što se nema gdje skloniti očišćeni snijeg i nije ga sigurno bacati sa zgrada na ulice kojima prolaze pješaci i vozila.
Imamo mjesne zajednice, opštine, kantone, entitete, qrtze i palce. Imamo civilnu zaštitu i krizne štabove. Svi oni imaju nekakve planove, imaju budžete i plate. Imamo javna preduzeća koja moraju obezbijediti život u gradovima. Imamo firme koje su na tenderima po opštinama dobile "pravo" da uz cijenu koju su ponudili omoguće normalan život tako što će očistiti puteve. Pojedine opštine su organizovale i ljude koji će za pare čistiti snijeg ali se znalo desiti da dođe ekipa od par momaka a rezultat njihovog rada je ravan onome koji bi i moja sakata mati od sedamdeset i kusur godina napravila.
Jedini pravi lijek za ovakve "situacije" bi bila mobilizacija. Jbg kao i u ratu. Neke ni onda nije trebalo zvati i organizovati nego su se sami organizovali dok je mnoge bilo moguće istjerati iz podruma tek uz pomoć vojne policije.
Zna se brate šta je neophodno da se ovakva stanja predeveraju. Mora raditi onaj ko proizvodi i prodaje hranu i druge za život neophodne namirnice. Potrebni su struja, voda, grijanje, gorivo, liječenje, prevoz i možda još štošta a za sve ostale parola: svi na snijeg. Ovako se iz snijega nećemo isčupati dok dobro ne ugrije a onda ... kuku poplava.
bpsang

#2879 Re: Snijeg sirom BiH

Post by bpsang »

Da li znate da se srusila nadstresnica izmedju dvije zgrade na HECO pijaci, to jos niko nije objavio, kompletna konstrukcija duz cijele pijace je pala sve čelik i valoviti lim...
maximilijana

#2880 Re: Snijeg sirom BiH

Post by maximilijana »

nookey wrote:
maximilijana wrote:a sta je sa krovovima kod kojih je nemoguc pristup? niti grtalica i dizalica mogu prici zgradi?

okay onda ak nije nemoguce de pomozi :D
na krov se niko nije popeo od zavrsetka rata... seljacina/papcina kak god koja je stanovala u potkrovlju je rezala grede i prodavala ...
krov se moze urusit ili od tezine snijega ili ako neko nogom stane na njega :)
a ulica naravno nije ociscena totalno da bi se moglo prici sa dizalicom
:)
nookey

#2881 Re: Snijeg sirom BiH

Post by nookey »

maximilijana wrote:
nookey wrote:

okay onda ak nije nemoguce de pomozi :D
na krov se niko nije popeo od zavrsetka rata... seljacina/papcina kak god koja je stanovala u potkrovlju je rezala grede i prodavala ...
krov se moze urusit ili od tezine snijega ili ako neko nogom stane na njega :)
a ulica naravno nije ociscena totalno da bi se moglo prici sa dizalicom
:)
Ne znam kakav je krov konkretno, ali primjer moj komšija, nije se nikako mogao popeti na kuću, previsoka za bilo koje merdevine itd. On je skinuo nekoliko letvica na krovu, pa odlijepio lepenku, polomio desetak crijepova, stavio najlon dole da upadne snijeg, zatim se popeo i čistio...
T8

#2882 Re: Snijeg sirom BiH

Post by T8 »

"Iako su dvorišta škola očišćena, skinut snijeg sa krovova i stvoreni svi uslovi za normalno odvijanje nastave, u Ministarstvu su ipak odlučili da se đaci u školske klupe vrate u ponedjeljak, 27. februara."
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/saraj ... /120221074

Image

Image

S krova škole "Mirsad Prnjavorac" snijeg očito nije skinut
1mala

#2883 Re: Snijeg sirom BiH

Post by 1mala »

Ateista

#2884 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Ateista »

Nek naprave radnu akciju i umjesto nastave - djecu na krovove da ciste snijeg. :lol:
alica.k

#2885 Re: Snijeg sirom BiH

Post by alica.k »

Ateista wrote:Nek naprave radnu akciju i umjesto nastave - djecu na krovove da ciste snijeg. :lol:
pa ja, zakace ih na kanaFu i hajmo cistit snjeg
Ateista

#2886 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Ateista »

alica.k wrote:
Ateista wrote:Nek naprave radnu akciju i umjesto nastave - djecu na krovove da ciste snijeg. :lol:
pa ja, zakace ih na kanaFu i hajmo cistit snjeg
Ma sta kacit na kanaFu, 'nako nek idu, mladi su i spretni, nece im nista biti, a ako i bude nema veze, ima ih puno... :lol: :lol:
bambina78

#2887 Re: Snijeg sirom BiH

Post by bambina78 »

A onda neka unesu cumur da im ne bude hladno u ucionicama :thumbup:
glockov kolac

#2888 Re: Snijeg sirom BiH

Post by glockov kolac »

palamuda wrote:
glockov kolac wrote:Zna li neko ko je zvanično dužan ukloniti snijeg sa krovova?
Zbog ovakvih zvaničnih pitanja dobro je pa nam samo snijeg pada na glavu. Najbolje je sačekat.... civilnu zaštitu i vatrogasce... ili nekog da nas zamoli da nam malo počisti snijeg... da sagleda situaciju i napravi konkretan plan bla bla bla b...standardna šuplja o nadležnostima a glava u torbi.

Ja i par stanara smo platili čovjeku da nam očisti snijeg sa krova pa šta, neće upravitelju past na glavu nego mom djetetu, mada je nekima najvažnija nadležnost i moralisanje. Bilo je i onih koji su puni priče ko to treba da radi to nije naš poso, samo mu kažem hvala zatvori vrata zavuci se u svoju krletku i misli da si najvažniji na svijetu jer si zaključio da neko ne radi svoj poso.
E nek si mi rek'o... (sad bi ti rekao nešto sto se rimuje s ovim al ne smijem :lol: )

Za tvoju informaciju, ja nazvao upravitelja pa nam momci očistili krov pa će nam naplatiti.

A haj sad iskreno reci, jesi li ti znao ko je dužan očistiti snijeg?
alica.k

#2889 Re: Snijeg sirom BiH

Post by alica.k »

bambina78 wrote:A onda neka unesu cumur da im ne bude hladno u ucionicama :thumbup:
meni dedo prica da je to s unosenjem cumura i drva bilo prije normalno. al druga su vremena sad.
Ateista

#2890 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Ateista »

Sad su moderna vremena, sad unose pelet umjesto cumura. :lol:
Kinaski

#2891 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Kinaski »

T8 wrote:"Iako su dvorišta škola očišćena, skinut snijeg sa krovova i stvoreni svi uslovi za normalno odvijanje nastave, u Ministarstvu su ipak odlučili da se đaci u školske klupe vrate u ponedjeljak, 27. februara."
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/saraj ... /120221074

Image

Image

S krova škole "Mirsad Prnjavorac" snijeg očito nije skinut
Treba popet domara Jusu :)
bambina78

#2892 Re: Snijeg sirom BiH

Post by bambina78 »

Je li ti vise vjerujes svojim ocima nego saopstenjima ministarstva?

Ako kazu da je snijeg ociscen onda je ociscen, zar bi nam budjetlije lagale?
maximilijana

#2893 Re: Snijeg sirom BiH

Post by maximilijana »

ja se sjecam da je 1999. god. manje bilo drame oko odlaska djece u skolu...
ah ove danasnje djece i njihovih roditelja :lol: :lol: :lol:
bull21

#2894 Re: Snijeg sirom BiH

Post by bull21 »

maximilijana wrote:ja se sjecam da je 1999. god. manje bilo drame oko odlaska djece u skolu...
ah ove danasnje djece i njihovih roditelja :lol: :lol: :lol:
99te smo mi po onom išli u školu. Sjećam se još, taman bređeš jedno "brdo" od snijega, kad eto drugog još većeg. Uživancija dok dođeš do škole. :-D
maximilijana

#2895 Re: Snijeg sirom BiH

Post by maximilijana »

joj ja se sjecam stazice jedne uske do skole..i krenem ja u skolu kad neki dedo stari ispred mene..i ja ga ne mogu zaobic...nemam kuda..i do skole tako laganini iza dede :D hahaha :thumbup: :thumbup: :lol: :lol:
Qler

#2896 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Qler »

Evo poceli se brinuti za poplave

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... od-poplava

a to sto, smijem se kladiti 90% ih nema nikakve dozvole, to nema veze. Bitno je da traze od drzave da ih zastiti i plati troskove.

Mozda sam grub, ali nije mi zao kad poplave ovako naselja napravljena gdje se od vijeke vijekova zna da su rizici od poplava veliki i gdje nema urbanistickih i gradjevinskih dozvola...
udrch

#2897 Re: Snijeg sirom BiH

Post by udrch »

Qler wrote:Evo poceli se brinuti za poplave

a to sto, smijem se kladiti 90% ih nema nikakve dozvole, to nema veze. Bitno je da traze od drzave da ih zastiti i plati troskove.

Mozda sam grub, ali nije mi zao kad poplave ovako naselja napravljena gdje se od vijeke vijekova zna da su rizici od poplava veliki i gdje nema urbanistickih i gradjevinskih dozvola...
Pa nije baš tako..znam da je Osijek i Doglodi prilično legalan, mislim preko 90%, Dobroševići i Bojnik ne znam, ali ne znam kako će poplaviti Dobroševiće kad su oni u brdu..
kokuz_sa

#2898 Re: Snijeg sirom BiH

Post by kokuz_sa »

udrch wrote:
Qler wrote:Evo poceli se brinuti za poplave

Pa nije baš tako..znam da je Osijek i Doglodi prilično legalan, mislim preko 90%, Dobroševići i Bojnik ne znam, ali ne znam kako će poplaviti Dobroševiće kad su oni u brdu..
dobrosevici do ceste i preko ceste su zasticeni tu nikada nece doci voda..ali bespravna gradnja tamo blizu vode njih ce poplaviti kao i sve ove godine..
Hemel

#2899 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Hemel »

je li moguce... :-) :D
prilagodjena

#2900 Re: Snijeg sirom BiH

Post by prilagodjena »

joj šta snijeg sad uradi na parkingu na grbavici......pa dokle :x :x :x
Image

Image

Image
Post Reply