Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
- shiljak
#2876 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Znam da je nešto oko mosta, ali mi bili ti nelogični zidovi, sad je jasno 
-
udrch
#2877 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Autoceste najavljuju spajanje 100 kilometara 2014. godine, Tarčin-Zenica..osim toga trebalo bi biti nekih 10 km dole u Hercegovini i valjda onih 5 km Svilaj-Odžak..
šta je dalje u planu..ne vidim ni planove, a da ne govorim obezbjeđeno finansiranje..
bojim se da se sa ostalim debelo kasni i da ćemo imati veliki zastoj nakon što se ovo izgradi..
za godinu dana ne može se sve završiti, planovi, projekti, aplikacija za kredite i sl..
šta je dalje u planu..ne vidim ni planove, a da ne govorim obezbjeđeno finansiranje..
bojim se da se sa ostalim debelo kasni i da ćemo imati veliki zastoj nakon što se ovo izgradi..
za godinu dana ne može se sve završiti, planovi, projekti, aplikacija za kredite i sl..
- Šveđanin
#2878 Re: Odg: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Koliko je do sada napravljeno kilometara auto puta?
Da se auto putem spoje BL i Sarajevo, koliko bi trajao put? Računajte bez zastajkivanja i neka prosječna brzina na auto putu.. Hvala.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4 Beta
Da se auto putem spoje BL i Sarajevo, koliko bi trajao put? Računajte bez zastajkivanja i neka prosječna brzina na auto putu.. Hvala.
-
fiko_halimic
#2879 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
zavisi jel ides tenkom ili pinc gauerom.
-
kakavdanakneiskustvu
#2880 Re: Odg: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Šveđanin wrote:Koliko je do sada napravljeno kilometara auto puta?
Dva i po' sata maksimalno od bl do Sto arrivando! Autoputem
- Šveđanin
#2881 Re: Odg: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ja sam mislio da je i manje od 2 ipo sata. 
Ne pratim izgradnju puteva, pa da pitam za koliko godina bi se to moglo sprovesti u djelo?
Ne pratim izgradnju puteva, pa da pitam za koliko godina bi se to moglo sprovesti u djelo?
-
mirzet87sa
#2882 Re: Odg: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Mogu ja za manje od 1;30hŠveđanin wrote:Ja sam mislio da je i manje od 2 ipo sata.
@topic, ovi radovi izgledaju odlicno.. samo da se ovako nastavi, da ne bude u po frke odustajanja i odlaganja
- shiljak
#2883 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
@Šveđanin, mislim da su rekli do 2020 u najboljem slučaju, mislim na Vc put.
- johntra
#2884 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Vidim, slabo se piše o obnovi magistralnih cesta...Ja bih samo da pohvalim obnovu dijela puta ka Tuzli..Dio od Stupara, pa skoro do Đurđevika...godinama me nervirao onaj dio kroz onaj mali kanjon, sad je stvarno milina i uživancija voziti...radit će se cesta i od Kladnja ka Stuparima sva ove godine, pa kad se to spoji sa ovim dijelom što se pravi preko Karaule, do TZ će trebati oko sat i po lagane vožnje...
- simonese
#2885 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
jest da nema kamionajohntra wrote:Vidim, slabo se piše o obnovi magistralnih cesta...Ja bih samo da pohvalim obnovu dijela puta ka Tuzli..Dio od Stupara, pa skoro do Đurđevika...godinama me nervirao onaj dio kroz onaj mali kanjon, sad je stvarno milina i uživancija voziti...radit će se cesta i od Kladnja ka Stuparima sva ove godine, pa kad se to spoji sa ovim dijelom što se pravi preko Karaule, do TZ će trebati oko sat i po lagane vožnje...
- johntra
#2886 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Meni sad treba dva sata lagane vožnje, uz sve silne kamione...a, ako ima igdje mjesta za prestizanje, ima ih prema TZ, više nego prema MO...jedino je Karaula problem, ali eto, i to će se uskoro riješiti...
- novi.dan.nova.nafaka
#2887 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
johntra wrote:Meni sad treba dva sata lagane vožnje, uz sve silne kamione...a, ako ima igdje mjesta za prestizanje, ima ih prema TZ, više nego prema MO...jedino je Karaula problem, ali eto, i to će se uskoro riješiti...
Molim !?!?!?!?!
- johntra
#2888 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Da, dobro si pročitao...put prema MO je samo u prednosti zbog tri trake na Ivanu i Bradini...gdje ćeš prestići nekoga kad voziš od Konjica do Jablanice?...Imaš tri duža pravca i dva kraća, ali zbog konstatne gužve često nisi u stanju da prestigneš i onda si osuđen da voziš iza nekog šlepera sve do silaska u Jablanicu...od Čelebića do Jablanice skoro uvijek MORAŠ voziti iza šlepera, a šleper, naravno, neće da se skloni...
nije mi se to jednom desilo, a kad tome dodaš policiju HNK, koja uvijek stoji na dijelovima gdje bi čovjek i napravio prekršaj pa pretekao nekog lolu sa šleperom, osuđen si na guzeljanje iza šlepera...
a sad, fino pogledaj konfiguraciju puta od SA prema TZ, gdje to, osim na Karauli, moraš guzeljati za šleperom skoro 20 kilometara?
nije mi se to jednom desilo, a kad tome dodaš policiju HNK, koja uvijek stoji na dijelovima gdje bi čovjek i napravio prekršaj pa pretekao nekog lolu sa šleperom, osuđen si na guzeljanje iza šlepera...
a sad, fino pogledaj konfiguraciju puta od SA prema TZ, gdje to, osim na Karauli, moraš guzeljati za šleperom skoro 20 kilometara?
-
neki
#2889 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Pridruzujem se iscudjivanju gore citirane tvrdnjenovi.dan.nova.nafaka wrote:johntra wrote:Meni sad treba dva sata lagane vožnje, uz sve silne kamione...a, ako ima igdje mjesta za prestizanje, ima ih prema TZ, više nego prema MO...jedino je Karaula problem, ali eto, i to će se uskoro riješiti...![]()
![]()
![]()
Molim !?!?!?!?!
- sema911s
#2890 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
drugacije je nekoga pretec uz karaulu kada vozis malom brzinom, 30 do40kmh nego prema mostaru gdje sleperi i raznorazni pjanic autoprevoznici voze svoje autobuse preko 90kmh i vise,.,,neki wrote:Pridruzujem se iscudjivanju gore citirane tvrdnjenovi.dan.nova.nafaka wrote:johntra wrote:Meni sad treba dva sata lagane vožnje, uz sve silne kamione...a, ako ima igdje mjesta za prestizanje, ima ih prema TZ, više nego prema MO...jedino je Karaula problem, ali eto, i to će se uskoro riješiti...![]()
![]()
![]()
Molim !?!?!?!?!![]()
![]()
![]()
sigurnije je pretec nekoga ko vozi manjom brzinom nego kada juri,.,.,.,
svaki dan tuda prodjem i znam kako jeee
- johntra
#2891 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Jah, najlakše se čuditi, a za obaranje teze nema argumenata...bar za ovaj dio puta od Konjica ka Jablanici...put prema MO je samo u prednosti tri trake uz Ivan i Bradinu, ali, evo sad se i Karaula probija na pravi način...i da, prema Mostaru dolinom Neretve ima dosta ravnih dijelova puta, ali i prema TZ ima ravnih dionica od Semizovca, Srednjeg, pa sve do Đurđevika, Živinica i dalje...
-
armin1921
#2892 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
johntra wrote:Meni sad treba dva sata lagane vožnje, uz sve silne kamione...a, ako ima igdje mjesta za prestizanje, ima ih prema TZ, više nego prema MO...jedino je Karaula problem, ali eto, i to će se uskoro riješiti...
Cekaj, 2 sata ti treba za tu dionicu, pa ja za nesto vise od 2 sata stignem iz Sarajeva do Tuzle..
- johntra
#2893 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Meni u prosjeku do TZ treba dva sata, sve u zavisnosti od gužve na cesti, ali može se reći da je sada, sa novim dijelom ceste od Olovskih luka do Karaule, prosjek sa normalnom vožnjom dva sata...
-
Incerum Canabea
#2894 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ovo sad što se radi na Stupu:
uredu, pravi se joše jedan most, petlja... Mene interesuje ostatak puta. Gdje počinje to, a dje završava i kada su kontali to završiti? Hoće li cesta (4 trake) ići kroz Rajlovac, sve do autoputa, ili samo do skretanja za Boljakov? I na drugu stranu, naravno, dokle to ide?
uredu, pravi se joše jedan most, petlja... Mene interesuje ostatak puta. Gdje počinje to, a dje završava i kada su kontali to završiti? Hoće li cesta (4 trake) ići kroz Rajlovac, sve do autoputa, ili samo do skretanja za Boljakov? I na drugu stranu, naravno, dokle to ide?
- novi.dan.nova.nafaka
#2895 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Izvini, a zašto bi ti preticao auto koje vozi 90 km/h !?sema911s wrote:drugacije je nekoga pretec uz karaulu kada vozis malom brzinom, 30 do40kmh nego prema mostaru gdje sleperi i raznorazni pjanic autoprevoznici voze svoje autobuse preko 90kmh i vise,.,,
-
udrch
#2896 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
puno lakši put za voziti sigurno je prema Tuzli..prema Mostaru je većina dionica vrlo rizična..johntra wrote:Jah, najlakše se čuditi, a za obaranje teze nema argumenata...bar za ovaj dio puta od Konjica ka Jablanici...put prema MO je samo u prednosti tri trake uz Ivan i Bradinu, ali, evo sad se i Karaula probija na pravi način...i da, prema Mostaru dolinom Neretve ima dosta ravnih dijelova puta, ali i prema TZ ima ravnih dionica od Semizovca, Srednjeg, pa sve do Đurđevika, Živinica i dalje...
govorim iz iskustva, prešao sam Karaulu blizu 1000 puta ako računamo obadva pravca..
ako poznaješ Karaulu dobro, ne postoje kolone, ja nikad ne čekam, osim kad mi je porodica u autu, a baš se zagužvalo..ako se nije zagužvalo i supruga i dijete su navikli da ja kamione odmah rješavam, bez obzira kakvi su..
međutim ne vjerujem da će se ikad moći stizati za 1,5 sahat..prošla su ta vremena..prevelike su kazne da bih neke naseljene dijelove išao puno iznad ograničenja..
-
drugi_profil
#2897 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Mogu li ja odgovoriti?novi.dan.nova.nafaka wrote:Izvini, a zašto bi ti preticao auto koje vozi 90 km/h !?sema911s wrote:drugacije je nekoga pretec uz karaulu kada vozis malom brzinom, 30 do40kmh nego prema mostaru gdje sleperi i raznorazni pjanic autoprevoznici voze svoje autobuse preko 90kmh i vise,.,,
Zato sto ce taj bus na dijelovima puta koji nisu ravni voziti dosta sporije od onog koliko ja bezbjedno mogu, a tada ga necu imati gdje preteci, te i zato sto mi zaklanja pregled ceste.
- novi.dan.nova.nafaka
#2898 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
OK, pošteno. Ovakve slučajeve sam ispustio iz vida. Mada, ako taj bus prži ravnicom 90 km/h, teško da će po onako pristojnim krivinama ići ispod 50-60 km/h.drugi_profil wrote:Mogu li ja odgovoriti?novi.dan.nova.nafaka wrote:Izvini, a zašto bi ti preticao auto koje vozi 90 km/h !?
Zato sto ce taj bus na dijelovima puta koji nisu ravni voziti dosta sporije od onog koliko ja bezbjedno mogu, a tada ga necu imati gdje preteci, te i zato sto mi zaklanja pregled ceste.
- madner
#2899 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Zato sto se moze stici na more za dva sahata ako se pritisne ona papuca za gas.

- novi.dan.nova.nafaka
#2900 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Žurba je šejtanski posao. Bolje je krenuti pola sahata ranije.madner wrote:Zato sto se moze stici na more za dva sahata ako se pritisne ona papuca za gas.![]()
Btw, fino idu radovi na Stupu čini se...