Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kazu da su u danasnjoj teroristickoj akciji (bomba koja je ubila jednu osobu) pobili 500 vojnika. Gdje god ima pucacine Tu i drze kontrolu to je tih famoznih 70% pustinja uracunata.
500 vojnika
gdje drug edrusu ili opetja da nam kazu je li ovo pouzdana informacija plasirana od "osloboditelja" sirijskog naroda..
u sustini 500 vojnika sirijske armije ne mogu ni teoretski ubiti na jednom mjestu, jer ovi, prema svemu sudeci, idu u manjim grupama, najvise jacine jednog voda..mislim skolovani oficiri njima rukovode, ne nabija se njih 20 iza jednog zidica kao "slavni oslobodioci"
Sljedeći video snimci iz Šejh Alija, unutar jednog od štabova Šebbiha. pokazuju da je FSA ofanziva na jugozapadu Aleppa koordinisanija nego što se na prvi pogled činilo. Prvi video je snimljen prije FSA napada na zgradu
Jutros su odijeknule dvije eksplozije u Damasku, kako državna televizija i aktivisti javljaju radi se o zgradi Ministarstva odbrane.
Eksplozije su se dogodile neposredno prije 07:00 po lokalnom vremenu (04:00 GMT) u području gdje dominiraju vladine zgrade.Aktivisti iz Damaska javljaju da su drugi itreći sprat Ministarstva u plamenu.
eksplozija jutros kod Ministartsva odbrane, takodjer tu se vode i borbe, izgleda da je cilj terorista zauzimanje generalstaba sirijske vojske..mislim da su ovo uzaludni pokusaji..
Važnost eksplozija u Damasku ne ogleda se u broju ubijenih sigurnosnih snaga već u činjenici da je FSA u stanju da im priđe toliko blizu.
Maja Naser, novinarka iranske Press TV ubijena je u Damasku snajperskim hicem, dok je Husen el Murtada, šef iranskog el A'alam TV kanala je ranjen.
stopp wrote:Važnost eksplozija u Damasku ne ogleda se u broju ubijenih sigurnosnih snaga već u činjenici da je FSA u stanju da im priđe toliko blizu.
Maja Naser, novinarka iranske Press TV ubijena je u Damasku snajperskim hicem, dok je Husen el Murtada, šef iranskog el A'alam TV kanala je ranjen.
to sto oni mogu prici nista ne znaci, ne znaci da su jaki, da ce pobjediti i slicno, jednostavno, covjek u civilu, obucen kao i svi ostali se privuce i digne se u zrak, to je najteze kontrolisati.
stopp wrote:Važnost eksplozija u Damasku ne ogleda se u broju ubijenih sigurnosnih snaga već u činjenici da je FSA u stanju da im priđe toliko blizu.
da li se meni ovo cini, ili edrusu opravdava ovakve napade "osloboditelja"
krvavi rezim vlasnika je nehumano postupao prema novcu, pa su ga ovi divni momci morali osloboditi.kako ih ne voliti, zrtvuju svoj zivot da bi druge "oslobadjali".
Izvini molim te lijepo...nisu ubili novinara, nego su ga oslobodili od života
Izvini molim te lijepo...nisu ubili novinara, nego su ga oslobodili od života
ma imam problema sa tim terminima, al kad prodjem obuku u Maoci svi problemi ce biti rjeseni
cudno neko pokajanje, mada je tesko reci o cemu se tacno radi
Revoltage wrote:Da ne bi bilo da
postoje samo demonstracije opozicije.
Podrska vojsci u Tartousu prije par dana:
kad se vec spominje tartus - neki dan pogledas reportazu ruske ekipe otamo. Bas razocarenje. To je vise limarska radnja nego neka pomorska vojna luka. Mislio sam da je to puno, puno ozbiljnije.
Rusi izgleda ipak podrzavaju assada zbog necega drugog, a ne luke
sad i ja to htio staviti, preduhitri me, izgleda da se ipak "osloboditelji" raspadaju, a ne sirijska vojska, kao sto su mnogi ovdje tvrdili
Nije da se raspadaju koliko im se ne ubija vlastiti narod vise. Pogotovo sto im preko granica guraju bjelosvjetski olos da pljacka i senluci.
Imali su pravo da se pobune protiv Asada to im niko ne spori ali im je borba otisla debelo u pogresnom smjeru. Nije vise bitan Asad bitno je razvaliti Siriju, protjerati sve sto nije po volji sejhova iz Saudije, Katara etc
Jebe se placenicima i vehabijama i za Siriju i za civile daj da se rezu glave,pljacka,ubija...