Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dobro si prosao, kod nas u zgradi ovi koji nemaju vodomjere su dobili astronomske racune, tako je komsinica za 3 clana dobila racun od 200 i nesto sitno KM I ostatak je dobio takve racune, u zavisnosti od broja clanova... Haos us neki pravili ali ne znam sta bi od toga
Znam i ja za 3 takva slučaja (200, 220 i 300 KM), neka mućka iz ViK-a je u toku, tjeraju praktično ljude da ugrade vodomjere. I onda me neki ovdje ubjeđuju kako je to do potrošača i da neko nekoga u haustoru na ruke pere!
U to ime hvala ti za ovaj post!
Pa ,zar nije postenije--koliko pottrosis toliko platis. Obavezno ugraditi satove, ako je mmoguce. Ima osoba koje ne haju nizasta kad neko drugi placa, a kod njega ''moljac u novcaniku''.
KAkvo tjeranje na vodomjere? Pa moras imati saglasnot svih stanara da bi ga ugradio i naravno da je neces dobiti. Glupi propisi nevjerovatno. Ja sam uspio u onom prvom talasu da se uglavim i jos 5 stanova, ali danas niko u haustoru od 36 stanova ne moze dobiti saglasnost jer ima desetak njih sto se bune. I tako sad placaju 10-11 kubika po glavi, a ja po 5-6. Ima slucajeva i gdje se u haustorima sa 6-8 stanova ne mogu dogovoriti nista.
Kod nas su svi koji nemaju vodomjere dobili takve racune, samo u zavisnosti od broja clanova. Sto se tice ugradnje, juce su nekima ugradjivali, a niko nam nije dolazio da trazi potpis za saglasnost, tako da nemam pojma sta je sad sa tim...
drugi profil wrote:KAkvo tjeranje na vodomjere? Pa moras imati saglasnot svih stanara da bi ga ugradio i naravno da je neces dobiti. Glupi propisi nevjerovatno. Ja sam uspio u onom prvom talasu da se uglavim i jos 5 stanova, ali danas niko u haustoru od 36 stanova ne moze dobiti saglasnost jer ima desetak njih sto se bune. I tako sad placaju 10-11 kubika po glavi, a ja po 5-6. Ima slucajeva i gdje se u haustorima sa 6-8 stanova ne mogu dogovoriti nista.
mene iz ViK-a uputili na Sarajevostan da mi oni kazu da li imam mogucnosti za ugradnju vodomjera kao i da mi oni daju saglasnost za ugradnju
znam samo da im jebem mater (da izvinete) lihvarsku
E to sad izgleda zavisi koji stambeni upravitelj je u pitanju.
Ja sam ugradio prije par dana, i nikakve saglasnosti nisu bile potrebne, a upravitelj je Hetig, i oni ugradnju vrše. Ali recimo, u mom komšiluku ima par porodica koje realno nisu u mogućnosti milju iskeširat za ovo, ali uredno im je ispostavljen račun ko da su oni u maju pola države poplavili. I svaki naredni će im takav biti..
proud wrote:E to sad izgleda zavisi koji stambeni upravitelj je u pitanju.
Ja sam ugradio prije par dana, i nikakve saglasnosti nisu bile potrebne, a upravitelj je Hetig, i oni ugradnju vrše. Ali recimo, u mom komšiluku ima par porodica koje realno nisu u mogućnosti milju iskeširat za ovo, ali uredno im je ispostavljen račun ko da su oni u maju pola države poplavili. I svaki naredni će im takav biti..
karanana wrote:da li previse razruse zida u banji dok to ugrade?
da li se to radi kad renoviras?
Ma jok, 5-6 pločica su ovi samo uništili. A mislio sam da će više vjeruj.
Samo što sada moram nekog keramičara naći da mi to zamijeni pošto nije uračunato u cijenu. Znaš li koga?
shandrprcSA wrote:
proud wrote:E to sad izgleda zavisi koji stambeni upravitelj je u pitanju.
sta milju? komsija iznad mene za 500KM ugradio
Tačnije, 1007 KM je cijena (dva vodomjera i ugradnja sa svim neophodnim). A ko je imao ranije ugrađene, on plaća nešto oko 6,5 stoja. Ko ti je komšiji pločice nove lijepio?
proud wrote:
Tačnije, 1007 KM je cijena (dva vodomjera i ugradnja sa svim neophodnim). A ko je imao ranije ugrađene, on plaća nešto oko 6,5 stoja. Ko ti je komšiji pločice nove lijepio?
mislio sam da je jedan vodomjer u pitanju, ok onda...komsija ih sam lijepio, keramicar
čovjek i kada planira mislim očekuje najdalje do 5-6 jer je zvanično do 4 ali ovo već zalazi u noć a vode nema
Nek se ti idioti zamisle kako je ljudima sa djecom a u ovom naselju ima mnogo i invalida pa ovo je rubrika vjerovali ili ne