EP HZHB nam je riknula, a konzerve otete iz onih ratnih konvoja su pri samom kraju
Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
-
Hafis
#2876 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Ima li ikog merhametli ovdje da me pogura do prvog sa 100 km.
EP HZHB nam je riknula, a konzerve otete iz onih ratnih konvoja su pri samom kraju
-
BAK-eV
#2877 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Nema ... vise merhameta.Hafis wrote:Ima li ikog merhametli ovdje da me pogura do prvog sa 100 km.
- Banksy
#2878 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Albanska roba preplavila dolinu Neretve, a domaće povrće se baca
http://www.vecernji.ba/albanska-roba-pr ... ca-1066955
Veće obeshrabrenje za južnohercegovačke povrtlare od nedavnog juga, koji je rušio plastenike, razvoj je situacije na veletržnici u Tasovčićima, kraj Čapljine, glavnoj burzi povrća u Federaciji BiH, piše Večernji list BiH. Rijetki su proizvodi čija cijena, na veliko, prelazi marku, ali ni to nije osnovni problem.
“Nije bilo gore godine što se tiče prodaje. Robe ima, ali je prodaja katastrofalna i ono što se uspije prodati ima bagatelne cijene, tako da je mnogo ljudi odustalo, ne dovozi robu, već ju je, kako mi kažemo, ‘zafrezalo’. Prisilno su ljudi pravili zelenu gnojidbu. Nisu samo kontejneri puni povrća, nego i ‘hendeci’ i ‘blinje’, uz Bregavu i Neretvu. Ljudi se stide vraćati robu kući, prospu je negdje uz cestu. Idite na sporedne ceste pa ćete vidjeti”, kaže Grgo Marić iz Višića kraj Čapljine opisujući stanje, te objašnjava:
“Albanska roba je ovdje prisutna godinama, samo se to nije govorilo. Pričalo se da je to roba s “Koridora” (Distrikt Brčko op. a.), međutim, nije, to je albanska roba. Nismo mi protiv konkurencije, ali jedna činjenica bode oči - nije mi jasno kako ta roba onako u ‘refuži’ pređe dvije, tri granice”, pita se Matić, kao i mnogi drugi. Valjda bi im na to pitanje odgovor mogli dati odgovorni iz GP-a?!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2879 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Doture jesil ziv... trebal narandje i soka donjetU akciji "Bura" FUP na području HNK uhapsio pet osoba zbog lihvarstva i iznude
- Sanjarko
#2880 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Pa kak znam to je sve zbog Aluminija i ostalih što subvencioniraju.BHCluster wrote:EP HZHB u minusu 100 miliona KM.
- Alfons Kauders
#2881 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Jebe mi se za konzerve.Hafis wrote:Ima li ikog merhametli ovdje da me pogura do prvog sa 100 km.
Vrati mi patike koje ste mi ukrali.
-
Hafis
#2882 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Čuj patikeAlfons Kauders wrote:Jebe mi se za konzerve.Hafis wrote:Ima li ikog merhametli ovdje da me pogura do prvog sa 100 km.
Vrati mi patike koje ste mi ukrali.
-
Hafis
#2883 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Nije ovo ništa....grebanje po površini. U nas jedan kamatar dođe na 20 stanovnika, uključujući i djecu.pici wrote:Doture jesil ziv... trebal narandje i soka donjetU akciji "Bura" FUP na području HNK uhapsio pet osoba zbog lihvarstva i iznude
Ako gore treba educiranog i stručnog kadra, tu smo
- Alfons Kauders
#2884 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
I onda se omaklo, pa se od sekularne i nezavisne jedine nase, dodje do UZP-a u svega nekoliko mjeseci...Hafis wrote:Čuj patikeAlfons Kauders wrote:Jebe mi se za konzerve.Hafis wrote:Ima li ikog merhametli ovdje da me pogura do prvog sa 100 km.
Vrati mi patike koje ste mi ukrali.Dok sam ja krvario i ginuo da bi nastala ovu nezavisna, jedinstvena i sekularna naša jedina, ti si guzio modu.
A modu su valjda guzili oni sto su mi ukrali patike? Nesto se ne sjecam da su pretjerano krvarili i ginuli za bilo sta, niti su izgledali kao da imaju potencijala za takvo nesto...
- GeeTnT
#2885 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Kao i u susjedstvu....ala ih kopirate..Hafis wrote:Nije ovo ništa....grebanje po površini. U nas jedan kamatar dođe na 20 stanovnika, uključujući i djecu.pici wrote:Doture jesil ziv... trebal narandje i soka donjetU akciji "Bura" FUP na području HNK uhapsio pet osoba zbog lihvarstva i iznude
Ako gore treba educiranog i stručnog kadra, tu smo

- BHCluster
#2886 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Ovo je samo od kako su ovi novi/stari dosli na vlast.Vizionar 1985 wrote:Pa kak znam to je sve zbog Aluminija i ostalih što subvencioniraju.BHCluster wrote:EP HZHB u minusu 100 miliona KM.
-
BAK-eV
#2887 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Trenutna natezanja oko uredjenja grada Mostara je samo plakativan primjer bezidejnosti i snishodljivog ponasanja Bosnjaka u cjelosti.palermo wrote:Tamo davne 96 (ili koje već) na prvim izborima u Mostaru pobijedila je Koalicija za cjelovit Mostar (zapravo SDA, SBIH, a čini mi se da je tu bio i SDP) naspram HDZ koji je tada tvrdio branio stavovoe o podjeljenom Mostaru. Danas, dvadeset godina poslije, bošnjačke političke partije traže nacionalne općine, a HDZ insistira na cjelovitom Mostaru. Ovo spominjem samo da bi se vidjelo kako trendovi idu, i kako zapravo rješenja u jednom političkom periodu ne moraju nužno biti rješenja i za čitav život. Interesantno je da je i tada Vesna Pusić kritikujući Tuđmana i njegovu politiku proročki rekla da je upravoinsistiranje na cjelovitom Mostaru bio jedina šansa za pobjedu HDZ-a.
Inače, priča o nacionalnim opštinama u Mostaru nije nešto novo. Zapravo i kao praksa nije ništa novo, čitavih deset godina u Mostaru su funkcionisale tri bošnjačke opštine ( Sjever, Jugoistok, i Stari grad) i tri hrtvatske opštine (Jugozapad, Jug i Zapad), doduše bio je tu i ditrikt, par zgrada smještenih u dvije ulice kao eto simoblična slika da grad nije podijeljen po nacionalnoj osnovi. Dakle, ne vidim sad neki poseban razlog da se ono haman ibretimo.....
Ne bih da ponavljam svoje postove o tome u kakvom su položaju Bošnjaci Mostara i u kakvom je položaju Bosna i Hercegovina u Mostaru. Ništa im ne ide u prilog.
Šta bi Bošnjaci dobili podjelom na dvije opštine. Pa dobili bi mogućnost raspolaganja općinskim zemljištem koje je, i to treba reći, upravo na toj teritoriji najmanje iskorišteno. Tu su veliki prostori Sjevernog logora, Južnog logora, čitav prostor tamo prema Drežnici.....objektivno postoji prostor koji bi potencijalno mogao biti privlačan raznim vrstama investitora. Da li bi se to desilo.....tu je veliki upitnik, zašto bi se sada desio ako nije prije. Jedan plastičan primjer, hotel Neretva je prodan Bošnjaku pri čemu je ponuda od Hrvata bila i bolja i realnija, iz naravno političko-nacionalnih razloga. Šta imamo sada,i dalje razrušen hotel Neretva i izjavu dotičnog vlasnika nekretnine da nije lud da ulaže u hotel koji je kupio sve dok se poltička situacija u Mostaru ne riješi (?) . Hoću reći, nikakve podjele na nacionalne opštine same po sebi ne donose dobrobit. Bez stavljanja Mostara u fokus kao jednog od strateških prioroteta Bosne i Hercegovine, od ovoga nema ništa. Investicije ne mogu doći same. Mostarci,oni koji žive Bosnu i Hercegovinu , su u ljudskom i materijalnom smislu potpuno devastirani,oni neće moći privući sami investicije. Niti mogu dovesti ljude koji su prijeko potrebni Mostaru (ovom koji živi Bosnu i Hercegovinu)
Šta mogu izgubiti Bošnjaci podjelom na nacionalne općine. Pa ukoliko se neke stvari ne promijene ( a već rekoh, koje), samo će se ozvaničiti geto u kojem žive, demarkaciona linija između siromašnog istoka i bogatog zapada će biti jača, a kao što nas već svjetska iskustva uče, bogati obično postaju još bogatiji a siromašni joj siromašniji.
Šta mogu Hrvati dobiti podjelom na nacionalne opštine. Pa iskreno govoreći, ja mislim ništa, i ne vidim način da će oni ovo prihvatiti. Eventualno kao neku vrstu uloga za neke druge stvari, ali Mostar je njima pitanje svih pitanja, bez njega čitav koncept tuđmanovske politike pada tako da ne vjerujem da bi oni baš sa Mostarom trgovali.
Šta mogu Hrvati izgubiti. Pa , jebi ga, pola grada ipak nije čitav grad. Pola grada ne nosi taj potrebni potencijal da bi zaista Mostar mogao postati stoni grad. Zato, kao što rekoh, ne vjerujem da Hrvati mogu pristati na dvije nacionalne opštine.
Mogu li išta Bošnjaci dobiti sa jedinstvenim Mostarom,odnosno sistemom jedan čovjek jedan glas. Pa grad bi vjerovatno bio prosperitetniji, hrvatski , europski kapital bi lakše dolazio u Mostar. Možda, uz neku pametnu politiku, uz drugačiji odnos političkog Sarajeva prema pitanju Mostara, jači angažman, dolazak i velikih bosansko-hercegovačkih firmi bi se i mogao uspostaviti neki ekonomsko.politički balans. Makar toliki da se nitko ne osjeća previše frustriran.
Mogu li šta Bošnjaci izgubiti jedinstevnim Mostarom, odnosno sistemom jedan čovjek.jedan glas. Mogu postati politički marginalizovani, bez utjecaja na budućnost, obična radna snaga.....
Mogu li Hrvati šta dobiti ovim sistemom jedan čovjek-jedan glas.....pa u ovoj konstelaciji snaga to praktički znači njihovu vlast, nametanje hrvatskog identiteta kao prevladavajućeg......sa tendencijom jačanja....
Postoji li neka opasnost za Hrvate u sistemu jedan čovjek-jedan glas ? Pa sad, prosperitete Mostara bi mogao značiti da on postaje privlačan za sve unutar Bosne i Hercegovine, a Hrvati Bosne i Hercegovine baš i nemaju previše demografskog potencijala. Mada, ja mislim da bi se Mostar nastojao pretvoriti u neku vrstu hrvatskog regionalnog centra kojem bi gravitirali i Metković i Ploče i Imotska krajina.....
Eleneis, ono što sam hotio reći ovom dugačkom tiradom, koje god rješenje se prihvati ne garantuje nikome da je time ostvario ciljeve.
Što se mene tiče, ja i dalje mislim da je ideja o Mostaru kao glavnom gradu Federacije;, bila najbolja i za Mostar ali i za Bosnu i Hercegovinu. Ali očito ta ideja se sukobljava sa interesima mnogih branilaca nedjeljive Bosne i Hercegovine
I još samo par riječi, vezano za ovu forumsku diskusiju, prodaja Mostara, deal SDA-HDZ i slično. Meni, a nisam jedini u Mostaru, je malo dosadilo da služimo samo kao dobar materijal da se jebe mater Hafizu tj. Hrvatima........po sistemu, ne'š entitet mater vam, i onda kad se dobro najebe naravno zalaže za sve one odluke koje direktno vode ka tom „neš mater vam“ entitetu.
SDA nosi ogromnu krivicu za stanja Bošnjaka u Mostaru, ako ništa onda samo zbog instaliranja svoje rukovodeće mostarske strukture koja je za deset godina usopjela napraviti čitave dvije zgrade u tom tzv.istočnom Mostaru i pri tome uvijek imala podršku od centrale za svoje „epohalne“ rezultate.Ali bogami se ni drugi nisu počešali mnogo o Mostara, regresija stavova sveukupnog bošnjačkoh mijenje spram pitanja Mostara je vrlo očigledna. Pa nije li se na ovom forumu još prije desetak dana pozivalo na otcjepljenje kantona sa bošnjačkom većinom od mrske Hercegovine, a sada zamislite, ne damo mrskim neprijateljima da nam dijele domovinu Bosni i Hercegovinu.....ma nemojte kasti.....
KO pročita ovaj post, čestitam......ko ne izdrži do kraja, vala nije puno izgubio, svakako je ovo već više puta „papagajski“ ponovljeno....
Moze se mnogo pisati o Mostaru ali je potebno imati pravilan pristup ovo j temi. Jedini ispravan pristup ovome, jeste vodjenje lokalne politike u sklopu nacionalnog programa. A njega Bosnjaci nemaju, niti ga trenutne politicke stranke zele. Namjerno ne stavljam ovdje prefiks bosnjacke, jer one ne postoje. Ako dodadamo i totalnu dezorijentiranost IZ-e onda je slika o politickom djelovanju Bosnjaka potpuna tj. nema je!
Da ne bude zabune pod bosnjackim smatram i bosanskim, jer to su sinonimi.
Ali da se vratim na temu.
Isto onako, kako se s hrvatske strane Mostar tretira u sklopu davno zacrtanog UZP-a, treba biti i odgovor Bosnjaka – uredjenje prirodnih bosanskih zemalja, onako kako to Bosnjacima i odgovara. A ono sto je dobro za njih, automatski je dobro i za druge. Zvuci na prvi pogled arogatno, ali s obzirom da su Bosnjaci vecina u ovoj drzavi i nosioci njenog identiteta, onda je to samorazumljivo. Razmislite!
Mostar mora biti istinsko ekonomsko I kulturno srediste humske regije kao dio cjelokupne bosanske drzavotvorne strategije. Samo u ovom slucaju je moguce mobilizirati one neophodne materijalne i duhovne resurse s kojima Bosnjaci raspolazu, da se pitanje grada Mostara konacno pravedno rijesi.
Ukoliko se pokrene ova uspavana snaga, ne postoji vise nikakava bojazan od nekakvog stolnog grada, preglasavanja Bosnjaka, podjela itd.
U takvoj konstelaciji odnosa svaka druga politika, pa cak i udruzena Dodik-Covic je slabija i osudjena na propast.
Zato Mostar za Bosnjake treba biti incijalana kapsla, nova paradigma i pocetak starteskog rjesavanja nagomilanih problema.
-
Djuro
#2888 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Bio sam prošlo ljeto u Mostaru, baš kad su bili oni skokovi u Nerevtvu - ne sa Starog mosta, nego još sa veće visine,
a tako mora biti kad ti "Red Bul" daje krila i kad je sponzor.
I malo sam pričao sa mojim Hercegovcima tamo i ništa novo ni pametno nisam ni čuo ni saznao.
A nemam ništa ni za reći - osim da sam tužan zbog podijeljene sudbine grada, zbog rata, zbog gamadi u HDZ i
ostalim strankama koja je vodila takvu odvratnu politiku i propisno sjebala i grad i gospodarstvo i budućnost i sebi i
drugima i djeci našoj i djeci njihovoj i svima.
Meni je to tuga skroz.
Mislim da bi Hrvati u Mostaru trebali imati "prijestolni grad" u BIH, svoj glavni grad, sa svojim institucijama, školskim i kulturnim ustanovama.
Takav grad ne bi trebao biti problem ni Bošnjacima, to nije protiv BIH kao države.
Ono što je bitno je da se HDZ okane odcjepljenja od BIH, što Hrvate, politički gledano, po logici stvari stavlja u sukob s Bošnjacima.
Ja se nadam da će se ta politika HDZ-a ipak promjeniti, prije ili kasnije...
I malo sam pričao sa mojim Hercegovcima tamo i ništa novo ni pametno nisam ni čuo ni saznao.
A nemam ništa ni za reći - osim da sam tužan zbog podijeljene sudbine grada, zbog rata, zbog gamadi u HDZ i
ostalim strankama koja je vodila takvu odvratnu politiku i propisno sjebala i grad i gospodarstvo i budućnost i sebi i
Meni je to tuga skroz.
Mislim da bi Hrvati u Mostaru trebali imati "prijestolni grad" u BIH, svoj glavni grad, sa svojim institucijama, školskim i kulturnim ustanovama.
Takav grad ne bi trebao biti problem ni Bošnjacima, to nije protiv BIH kao države.
Ono što je bitno je da se HDZ okane odcjepljenja od BIH, što Hrvate, politički gledano, po logici stvari stavlja u sukob s Bošnjacima.
-
giovanni galli
#2889 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
imaju oni glavni grad u Zagrebu, a u BiH glavni grad Hrvata je Sarajevo, Mostar nikada, nisu ubijane sve njegove vrijednosti i legende, da bi sada neko tu stolovao, kad se vec u ratu obbranilo, otvorit par fabrika, zaposlit par hiljada ljudi i adio vecina, nego vracanje stvari kakve su uvijek i bile, tj Bosjacka vecina kakva je uvijek i bila kroz istoriju ovog grada.Djuro wrote:Bio sam prošlo ljeto u Mostaru, baš kad su bili oni skokovi u Nerevtvu - ne sa Starog mosta, nego još sa veće visine,
Meni je to tuga skroz.
-
demagog
#2890 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Moji utisci uz napomenu da nisam iz Mostara ali imam rodbinske veze i cesto posjecujem i uz napomenu da mi je sasvim svejedno kako ce se rijesiti pitanje Mostara tj. da ne navijam ni za jednu od strana.
Kroz razgovore se stice utisak da su Bosnjaci u Mostaru jako frustrirani Sarajevom (tj. takozvanom bosnjackom politikom iz Sarajeva) i smatraju da Sarajevo nece ili ne zna kako da im pomogne ili da cak trguje Mostarom radi nekog interesa. S druge strane nisu u stanju da odjebu Sarajevo i rade po svom jer su u slabijem polozaju u odnosu na Hrvate tako da im ne preostaje nista nego da igraju kako im se iz Sarajeva svira.
Drugi utisak je ovaj o kojem svi govore, kontrast izmedju dvije obale. Ne znam da li je zapadna strana nasminkana parama iz Hrvatske ali cak i ako jeste dojam je upecatljiv. Pogledao sam ovaj video o podijeljenom gradu sto je neko postavio par stranica ranije i tu neko od intervjuisanih kaze nesto u stilu "mogu samo zamisliti kako to izgleda nekom strancu koji dodje i to vidi" i to sam i ja cesto pomislio. Marketing je jako bitan (u politici i u svemu drugom) i cini mi se da u slucaju Mostara vec daje odredjene rezultate.
Mogao bih jos stosta da napiesem ali necu previse da pametujem
Kroz razgovore se stice utisak da su Bosnjaci u Mostaru jako frustrirani Sarajevom (tj. takozvanom bosnjackom politikom iz Sarajeva) i smatraju da Sarajevo nece ili ne zna kako da im pomogne ili da cak trguje Mostarom radi nekog interesa. S druge strane nisu u stanju da odjebu Sarajevo i rade po svom jer su u slabijem polozaju u odnosu na Hrvate tako da im ne preostaje nista nego da igraju kako im se iz Sarajeva svira.
Drugi utisak je ovaj o kojem svi govore, kontrast izmedju dvije obale. Ne znam da li je zapadna strana nasminkana parama iz Hrvatske ali cak i ako jeste dojam je upecatljiv. Pogledao sam ovaj video o podijeljenom gradu sto je neko postavio par stranica ranije i tu neko od intervjuisanih kaze nesto u stilu "mogu samo zamisliti kako to izgleda nekom strancu koji dodje i to vidi" i to sam i ja cesto pomislio. Marketing je jako bitan (u politici i u svemu drugom) i cini mi se da u slucaju Mostara vec daje odredjene rezultate.
Mogao bih jos stosta da napiesem ali necu previse da pametujem
-
prog321
#2891 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Ispada da su razlike izmedju strana u Mostaru kao one izmedju dvije Njemacke a u stvari su minimalne.
Bio sam proslo ljeto tri dana u Mostaru. Obisao sve za dva dana. Treci dan nisam znao sta da radim. Jedinu razliku mozes vidjeti po izgledu zastava pored semafora. Ili je stolnjak ili varta.
Barem je u ljeto razlika nikakva. Cak bih rekao mnogo prometnije u istocnoj strani zbog turista. Ne znam kako je u drugim godisnjim dobima.
Bio sam proslo ljeto tri dana u Mostaru. Obisao sve za dva dana. Treci dan nisam znao sta da radim. Jedinu razliku mozes vidjeti po izgledu zastava pored semafora. Ili je stolnjak ili varta.
Barem je u ljeto razlika nikakva. Cak bih rekao mnogo prometnije u istocnoj strani zbog turista. Ne znam kako je u drugim godisnjim dobima.
- vivaldi
#2892 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
BAK-eV wrote:Trenutna natezanja oko uredjenja grada Mostara je samo plakativan primjer bezidejnosti i snishodljivog ponasanja Bosnjaka u cjelosti.
mostar je slika i prilika cijele drzave, a ne bezidejnosti bosnjaka
-
palermo
#2893 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Kak'i minimalne, nema ih nikako.prog321 wrote:Ispada da su razlike izmedju strana u Mostaru kao one izmedju dvije Njemacke a u stvari su minimalne.
Bio sam proslo ljeto tri dana u Mostaru. Obisao sve za dva dana. Treci dan nisam znao sta da radim. Jedinu razliku mozes vidjeti po izgledu zastava pored semafora. Ili je stolnjak ili varta.![]()
-
BAK-eV
#2894 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Pa drzavu i cine Bosnjaci.vivaldi wrote:BAK-eV wrote:Trenutna natezanja oko uredjenja grada Mostara je samo plakativan primjer bezidejnosti i snishodljivog ponasanja Bosnjaka u cjelosti.
Da se druge narode pita (ukljucujuci i neke bosnjacke politicare) davno bi drzave nestalo.
-
155_mm
#2895 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
znaci nema trgovanja i ucijenjivanja. pa kako se sad "dogovoriti"? u svakom slucaju nije lose da se je najiskusnija diplomatija svijeta umijesala i rekla ono sta ima reci.Britanski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson posjetio je danas Mostar gdje se sastao sa čelnicima gradskih odbora Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH), Salemom Marićem i Damirom Džebom, saopćeno je iz britanskog Velepslanstva.
Na sastancima se razgovaralo o političkoj situaciji u Mostaru, te posljedicama koje neprovođenje odluke Ustavnog suda BiH o Gradu Mostaru ima po stanovnike tog grada.
Veleposlanik Ferguson izjavio je kako je nakon razgovora s predstavnicima SDA i HDZ BiH u Mostaru uvjeren da je moguće iznaći pravedno i održivo rješenje za provedbu odluke Ustavnog suda BiH o Gradu Mostaru i podjelu određenih nadležnosti na način kojim se neće ugroziti jedinstvo grada ili podijeliti grad na etničkoj osnovi.
"Ali ovo zahtjeva znatno urgentnije i intenzivnije pregovore kako bi se unaprijedilo obostrano razumijevanje i postigao dogovor", ocjenio je Ferguson, dodajući kako se Mostaru mora pristupiti kao neovisnom pitanju bez da se vezuje za druga politička pitanja.
"Građani Mostara dovoljno su dugo čekali. Izbori se moraju održati u listopadu kako bi grad najzad dobio priliku da okonča razdoblje dugogodišnje stagnacije i ostvari svoj potencijal", zaključio je britanski veleposlanik.
- sjedi 1
#2896 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Slika i prilika kako bi izgledali tzv multi-kulti kantoni/regije u nekoj budućoj BiHvivaldi wrote:BAK-eV wrote:Trenutna natezanja oko uredjenja grada Mostara je samo plakativan primjer bezidejnosti i snishodljivog ponasanja Bosnjaka u cjelosti.
Sve je ovo nazor,niti mogu Srbi sami sa sobom,ni Bošnjaci sami sa sobom a Boga mi ni Hrvati.Niti mogu jedni s drugima...
Nek seli ko može,što prije to bolje
- vivaldi
#2897 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
ali kakve to ima veze sa bezidejnosti i sa ovim sto palermo pise?BAK-eV wrote:Pa drzavu i cine Bosnjaci.vivaldi wrote:BAK-eV wrote:Trenutna natezanja oko uredjenja grada Mostara je samo plakativan primjer bezidejnosti i snishodljivog ponasanja Bosnjaka u cjelosti.
Da se druge narode pita (ukljucujuci i neke bosnjacke politicare) davno bi drzave nestalo.
-
oridjidji
#2898 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Jebace ih Sajo Orucevic. Samo nek ga dijele. 
-
gunner37
#2899 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
U HNK 3 brane u vlasnistvu EPBIH, a Veležu kita.
http://www.rasnoportal.net/cat-vijesti/ ... 8Duje.html
http://www.rasnoportal.net/cat-vijesti/ ... 8Duje.html
-
155_mm
#2900 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
to je princip jednim potezom unistiti dvije firme. natjerali elektriprivredu da spasava aluminij a ona i sama mora kupovati struju na trzistu. ali nije to nikakav problem za HDZ, tu je SDA da spasava stvar. evo posljednjeg primjera.Vizionar 1985 wrote:Pa kak znam to je sve zbog Aluminija i ostalih što subvencioniraju.BHCluster wrote:EP HZHB u minusu 100 miliona KM.
u vitezit vlada nije smijela ni prici ogradi do nekoliko godina. sav novac koji su dobili od vlade u zadnjih 20 godina su podijelili po partijskoj liniji HDZ-a. nacionalni kljuc radnika isti kao u aluminiju ali poslije ove odluke su kao primili manji broj radnika bosnjaka i obecali kao da ce kao jos po kojeg ako posao bude rastao. sto naravno nece ispuniti kao ni jedan dogovor sa SDA do sada. a svo ovo vrijeme bosna uvozi barut i eksploziv kako za vojne tako i za civilne potrebe i pritom nastaje ogromna ekonoska steta.Finansijska konsolidacija: Za dugove „Vitezita“ Vlada izdvojila 13,4 miliona KM
Objavljeno u kategoriji Biznis na 04.03.2016 15:21:39
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=21979
meni stvarno nije jasno zbog cega SDA ovo radi. ima li neko neko logicno objasnjenje ovakvog ponasanja?