NFL all about

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Pitarrr82

#2876 Re: NFL all about

Post by Pitarrr82 »

almirony wrote:
Pitarrr82 wrote:Dallas ako uzme GB na njihovom terenu otici ce do kraja, ionako ih sudije guraju :mrgreen:
ma ko god prođe ide na noge Hawksima, zgazit će ih :D
Nesto se ne sjecam kad je zadnji put osvojena sto bi ameri rekli "back to back" titula, Patsi vjerovatno...
almirony

#2877 Re: NFL all about

Post by almirony »

Pitarrr82 wrote:
almirony wrote:
Pitarrr82 wrote:Dallas ako uzme GB na njihovom terenu otici ce do kraja, ionako ih sudije guraju :mrgreen:
ma ko god prođe ide na noge Hawksima, zgazit će ih :D
Nesto se ne sjecam kad je zadnji put osvojena sto bi ameri rekli "back to back" titula, Patsi vjerovatno...
Patsi 2005, prije njih Denver 1999.
Pitarrr82

#2878 Re: NFL all about

Post by Pitarrr82 »

Druga tema... :mrgreen:

Jel Dalton igrac fransize ili vise dobar "back up"? Hoce li ikad postati barem kao Romo hahah?
almirony

#2879 Re: NFL all about

Post by almirony »

Hmm, zeznuto pitanje, moje je mišljenje da on nije kalibar za nešto više od ovoga što sada pruža. Recimo Newton mi izgleda bolje od njega. Doduše na svojoj strani ima statistiku. Odveo Bengalse u PO od kad je on tu, puno yarda itd.
Pitarrr82

#2880 Re: NFL all about

Post by Pitarrr82 »

almirony wrote:Hmm, zeznuto pitanje, moje je mišljenje da on nije kalibar za nešto više od ovoga što sada pruža. Recimo Newton mi izgleda bolje od njega. Doduše na svojoj strani ima statistiku. Odveo Bengalse u PO od kad je on tu, puno yarda itd.

Jeste, treci ili cetvrti put zaredom ako se ne varam ali s druge strane vecinom su te njegove tekme jadno zavrsavale i nema pobjede u PO.

Valjda budu imali strpljenja s njim...

P.S. Vlasnik Ramsa gradi stadion u LA-u...
karanana

#2881 Re: NFL all about

Post by karanana »

patsi ga opasno pushe.
znao sam, cim sam ih ja odigro na -6.5 hendikepa.
fosna2014

#2882 Re: NFL all about

Post by fosna2014 »

Gori u Green Bay-u! :lol:
fosna2014

#2883 Re: NFL all about

Post by fosna2014 »

Image
almirony

#2885 Re: NFL all about

Post by almirony »

Who's Babo :D

01.12.2014
almirony wrote:Hajmo ovako

AFC final: Colts vs Patriots
NFC final: Seahawks vs GB
fosna2014

#2886 Re: NFL all about

Post by fosna2014 »

almirony wrote:Who's Babo :D

01.12.2014

:shock: :thumbup:
Pitarrr82

#2887 Re: NFL all about

Post by Pitarrr82 »

almirony wrote:Who's Babo :D

01.12.2014

:thumbup: :mrgreen: Nisi ti dzaba osvojio onu nasu ligu prosle sezone...

Jel Peyton zavrsio? Denver se raspada? Prica se o odlasku Welkera, oba Thomas-a su slobodni agenti...

Nije mnogo nedostajalo Ravensima a i Dallasu...

Rodgers glumac? :mrgreen:
almirony

#2888 Re: NFL all about

Post by almirony »

Peyton je zavrsio cini mi se, tako je izgledalo na presici poslije, nije nista potvrđeno ali sve su prilike. Sto kaže Belichik "Stats are for losers, wins are for winners" , pa tako i Peyton, po svim kroničarima ovog sporta najveći ikad, hmmm, meni totalno ne stoji. Lik u 10 PO ispadne u prvom kolu. Sinoc se tacno vidjelo da ga trema opasno drma pa prebacuje resivere, ima cisti 1down samo da potrci 2 metra on gadje nemoguce. Mislim da je zreo za penzije.
Elway treba da vidi, mislim da i trener i Peyton treba da idu, a to je totalna rekonstrukcija. Ovaj tim je imao svoj vrhunac prosle godine.

Coltsi mlada ekipa za izvrsnim potencijalom za razvoj. Luck mentalno jak. Odigrali su cudesnu utakmicu u napadu, narocito OL.

Rodgers je jos jednom pokazao zasto je uz Bradya najbolji QB trenutno. Mislim da nije bilo foliranja ni u kom slucaju. Da je bio 100% spreman davno bi ona utakmica završila. Kao sto sam govorio tokom sezone, Dallasu je ovo maximum, teško da će iduće godine ponoviti ovakve brojke.

Patsi su pokazali da su allround ekipa i da imaju najboljeg trenera. Vidjevsi da passrush ubija Bradya u prvom dijelu, Belichik izvodi magiju sa eligible players i zbunjuje odbranu i trenere s druge strane. Njegov govor sa odbranom nakon sto su Ravensi ponovo otisli na dva posjeda čini se imao je učinka na odbranu koja nakon toga stoji blize resiverima i eliminisu one cross rute kroz sredinu.

Sta reći o Seahawksima. Nevjerovatna odbrana, nevjerovatan motiv. Wilson je jos jednom pokazao da zna igrati pod pritiskom. Odusevljava me svaki put. Chancellor :-D vjerovatno najbolji odbrambeni igrač današnjice, po meni trenutno i najbolji player uopste. Vizija, snaga, brzina, ludilo. Teško će Packersi proći do SB.

Eh, sad ostaje žal za Steelersima. I sad sam mišljenja da bi se mogli nositi sa svima, dobar matchup sa svima, osim sa Patsima. Sami sebe ranili, jebi ga.

Šteta što nisam igrao kladionicu :D
Pitarrr82

#2889 Re: NFL all about

Post by Pitarrr82 »

Zasto mislis da Dallas ne moze ponoviti igru sljedece godine? Romo malo konstantniji, Dez tu, Murray tu, ne znam...

Ma ameri vole u svemu da pretjeruju, da je dobar jeste ali godine, povrede cine svoje a i da je osvojio jos koji SB onda bi se moglo pricati ovako...

Meni je Cobb bio odlican u pobjedi GB-a, da hoce mi doci sljedece sezone u fantasy :mrgreen:

Seattle vjerovatno najveci favorit, Kam nevjerovatan :thumbup:

Dobro, vidjecemo sljedecu sezonu, mislim da se Ike i Polamalu nece vratiti sljedece sezone ali ko zna.

Sljedece dvije, tri godine ce biti interesantni na draftu i zbog QB pozicije, sve manje dobrih QB-a dolazi, Coltsi pametnim scoutingom imaju sanse za dominaciju.
almirony

#2890 Re: NFL all about

Post by almirony »

Pitarrr82 wrote:Zasto mislis da Dallas ne moze ponoviti igru sljedece godine? Romo malo konstantniji, Dez tu, Murray tu, ne znam...
Pa čisto iz jednog razloga. Koliko je ovaj tim drugaciji u osnovi od onog što su igrali zadnjih 5-6 godina? Ništa. Garrett kao trener, hmmm. Ove godine im se dosta toga potrefilo. Ne znam, možda griješim, ali ja kad ih vidim na terenu u napadu me podsjećaju na Atlantu, mogu pobjediti boga oca, ali nikad ne znaš kad će se taj napad raspasti totalno i ne možeš se baš pouzdati da će biti dominantni kroz sezonu. Fali njima još toga da budu tim za SB. Pa da im nije bilo sudija ispali bi u prvom kolu.

Steelersi ostadose bez LeBeau. Ispravan potez, vidjet cemo ko ce doci i koju filozofiju ce slijediti. Troy,Ike,Brett i Dibo vjerovatno odlaze. Neće nas to nešto pogoditi, to je prilika da se mlađi klinci poslože kako treba. Očekujem ih iduće godine u finalu konf.
Pitarrr82

#2891 Re: NFL all about

Post by Pitarrr82 »

almirony wrote:
Pitarrr82 wrote:Zasto mislis da Dallas ne moze ponoviti igru sljedece godine? Romo malo konstantniji, Dez tu, Murray tu, ne znam...
Pa čisto iz jednog razloga. Koliko je ovaj tim drugaciji u osnovi od onog što su igrali zadnjih 5-6 godina? Ništa. Garrett kao trener, hmmm. Ove godine im se dosta toga potrefilo. Ne znam, možda griješim, ali ja kad ih vidim na terenu u napadu me podsjećaju na Atlantu, mogu pobjediti boga oca, ali nikad ne znaš kad će se taj napad raspasti totalno i ne možeš se baš pouzdati da će biti dominantni kroz sezonu. Fali njima još toga da budu tim za SB. Pa da im nije bilo sudija ispali bi u prvom kolu.

Steelersi ostadose bez LeBeau. Ispravan potez, vidjet cemo ko ce doci i koju filozofiju ce slijediti. Troy,Ike,Brett i Dibo vjerovatno odlaze. Neće nas to nešto pogoditi, to je prilika da se mlađi klinci poslože kako treba. Očekujem ih iduće godine u finalu konf.

Trenera i ne racunam, vidjelo se to sinoc jbt krenulo Murray-a on forsira pass, umjesto da kad vec ide nastavis on... ali ipak mislim da su i sljedece godine u PO-u, SB je daleko to je sigurno...

Interesantno ce biti sta ce Rex napraviti u Billsima, odlicna mlada odbrana sto on i voli ali u napadu, od pozicije QB-a pa nadalje su kriza.
almirony

#2892 Re: NFL all about

Post by almirony »

Možda do PO na guzove :D iz razloga što su ostali timovi karine još veće. 8)

Dobar potez Billsa, još kad bi našli QB, WR, OL, RB :D Mislim da mu je bolje bilo da je negdje otisao kao DC.
Pitarrr82

#2893 Re: NFL all about

Post by Pitarrr82 »

almirony wrote:Možda do PO na guzove :D iz razloga što su ostali timovi karine još veće. 8)

Dobar potez Billsa, još kad bi našli QB, WR, OL, RB :D Mislim da mu je bolje bilo da je negdje otisao kao DC.

Pa to, sve ostalo nemaju :lol: :lol: a i sjeba ih ovaj bivsi trener mislim da to nisu ocekivali.
Pitarrr82

#2894 Re: NFL all about

Post by Pitarrr82 »

Citao sam malo i o Marioti, moguca nova QB zvijezda, nesto je tipa RGIII reloaded pa su mnogi misljenja da je dobar ali i riskantan za timove u smislu povreda zbog trcanja. Postoji mogucnost kao da ga Tampa uzme ali i napravi trade s nekim od nize rangiranih ekipa na draftu.
Pitarrr82

#2895 Re: NFL all about

Post by Pitarrr82 »

Aaaa pa veceras finale u koledz fudbalu :mrgreen:
almirony

#2896 Re: NFL all about

Post by almirony »

U pravu si kad kažeš da bi uz pametan scouting Coltsi mogli izrasti u dominantnu silu. Ova generacija QB sto je na sceni polako odlazi, mlađih nema. Osim Lucka.

Vrlo riskantno je uzimati takve QB i graditi ekipu oko njih, znamo kako je RGIII zavrsio. Read option može djelimično imati uspjeha, dok odbrane ne skontaju i onda su povrede nužne. Mada Tampa ne može u tom tradeu loše proći, kako god okreneš.
almirony

#2897 Re: NFL all about

Post by almirony »

Pitarrr82 wrote:Aaaa pa veceras finale u koledz fudbalu :mrgreen:
Aha :D
Pitarrr82

#2898 Re: NFL all about

Post by Pitarrr82 »

almirony wrote:U pravu si kad kažeš da bi uz pametan scouting Coltsi mogli izrasti u dominantnu silu. Ova generacija QB sto je na sceni polako odlazi, mlađih nema. Osim Lucka.

Vrlo riskantno je uzimati takve QB i graditi ekipu oko njih, znamo kako je RGIII zavrsio. Read option može djelimično imati uspjeha, dok odbrane ne skontaju i onda su povrede nužne. Mada Tampa ne može u tom tradeu loše proći, kako god okreneš.

Pa ako se dobro sjecam Ramsi su to odradili sa Skinsima, dali im da uzmu u prvoj rundi kao drugog RGIII a zauzvrat dobili tri picka prve runde i jednog druge, jbg na kraju vidimo sta se desilo RG-u dok se Ramsi polako bude, ako nista renovirali su ekipu.

Plus ovo sto obojica tvrdimo da polako jedna generacija odlazi, ubrzo ce tu trebati QB za No, Patse, Denver svakako...

P.S. Pa i Steelersi :-)
almirony

#2899 Re: NFL all about

Post by almirony »

Pitarrr82 wrote: P.S. Pa i Steelersi :-)
Naravno, bit će se teško navići bez Big Bena, mada mislim da će ovih dana potpisati 4-5 godišnji Ugovor. Ima on još toga za pokazati, ali treba malo na fitnesu poraditi
almirony

#2900 Re: NFL all about

Post by almirony »

Ako kome nije bilo jasno zašto je poništeno hvatanje Dallasa.

Item 1: Player Going to the Ground. If a player goes to the ground in the act of catching a pass (with or
without contact by an opponent), he must maintain control of the ball throughout the process of contacting
the ground, whether in the field of play or the end zone. If he loses control of the ball, and the ball touches
the ground before he regains control, the pass is incomplete. If he regains control prior to the ball touching
the ground, the pass is complete.
Post Reply