FK Željezničar - Evropske utakmice

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Arteta

#2876 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Arteta »

ultima_palabra wrote:A pitanje je koliko ti možeš penzionera Bučana i Kvesića koji je nažalost poluinvalid fizički spremiti.

Meni je veliki gaf bilo izvođenje Turkovića... kakav god bio jedini u ekipi zna odigrati leđima prema golu, kad njega izvede sve se raspalo. Amar nije mijenjao Lazu šta god da se desi :D
Turkovic uopste nije bio los koliko su ga castili loptom.
Šibicar

#2877 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Šibicar »

ultima_palabra wrote:A pitanje je koliko ti možeš penzionera Bučana i Kvesića koji je nažalost poluinvalid fizički spremiti.

Meni je veliki gaf bilo izvođenje Turkovića... kakav god bio jedini u ekipi zna odigrati leđima prema golu, kad njega izvede sve se raspalo. Amar nije mijenjao Lazu šta god da se desi :D
Isto sam pomislio,kad sam vidio da ga vadi kontam ko će ga zamijeniti u napadu,kad ono lažna devetka,a od tog trenutka mi nismo prismrdili golu.
LSD

#2878 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by LSD »

slažem se sa ovim....nažalost, Kvesić nije onaj vihor prije povrede :-? ....trebat ce vremena i strpljenja sa njim (i veceras se borio koliko je mogao :thumbup: )
I na Čoli se vidi itekako posljedica povreda i dugo neigranje.

Turković sam ne može i moramo poceti razmišljati o igri sa dva napadaca...Nedo nema snagu Lazara ili Adilovića jbg

Veceras bi nam Ara lego ko Jasin mejtu.
Šibicar

#2879 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Šibicar »

Treba sačekati revanš pa onda vidjeti šta i kako,ako slučajno ispadnemo u ovom prvom pretkolu bojim se da bi ovo mogla biti jedna od najtežih i najlošijih sezona za nas od rata,jer bi se sve moglo srušiti k'o kula od karata,ostali bi bez neophodnih para od evrope,posjeta bi bila još katastrofalnija,nezadovoljstvo navijača bi se povećalo a time bi i igrači bili pod konstantnim pritiskom u ligi,jer kod nas raja nema sabura,ovdje niko nikad ništa neće čekati,sve je daj sad i odmah,ali to je najcrnji scenario o kojem se trudim ne razmišljati....
AS_sa

#2880 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by AS_sa »

Uredu je sve i sacekat i trebamo sacekat jos tu drugu utakmicu.. Al ljudi moji ovo je ocito da ova ekipa ne moze bolje.. Bojim se da ne budemo prosjecna ekipa Bh Premijer lige.. Prosle godine smo kukali povrijedjeni, nema pojacanja, ove godine jos gore.. I ko nas pojaca realno je velika truba.. Ne moze Zeljkovic, Sadikovic, Colic igrat i na njih se oslanjat i nesto ganjat po Evropi, jednostavno ne mozee, nisu to igraci tog kalibra, Travnik im je vrh !
Tvrtko II Kotromanić

#2881 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Tvrtko II Kotromanić »

AS_sa wrote:Uredu je sve i sacekat i trebamo sacekat jos tu drugu utakmicu.. Al ljudi moji ovo je ocito da ova ekipa ne moze bolje.. Bojim se da ne budemo prosjecna ekipa Bh Premijer lige.. Prosle godine smo kukali povrijedjeni, nema pojacanja, ove godine jos gore.. I ko nas pojaca realno je velika truba.. Ne moze Zeljkovic, Sadikovic, Colic igrat i na njih se oslanjat i nesto ganjat po Evropi, jednostavno ne mozee, nisu to igraci tog kalibra, Travnik im je vrh !
ovo boldirano nazalost...
ali opet ovo je nasa ekipa, kakva je da je, meni je bitno da se momci bore, da ne setaju po terenu, ne glume manekene
samo borbeno :)
a sto se rezultata tice, mislim da Lovcen mozemo proci, dalje sta Bog da, a svakako radi stanja u klubu i igrackog kadra, saburaaaa ce nam trebat itekako
i naravno bez zvizdanja i psovanja nasim igracima, to mi je nesto najodvratnije al fakat :-)
stup metropola

#2882 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by stup metropola »

kako mi je drago sto zeljo propada
It_is_a_Leclerc

#2883 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by It_is_a_Leclerc »

Ekstremno blijeda partija Plavih.
Od igrača - Srđana Stanića Željo može očekivati puno. Od ostalih - tanko.
Ako se i prođe ovaj Lovćen, teško da se može dogurati dalje.
Lakat Jebić

#2884 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Lakat Jebić »

adzem je morao vadit bucan umjesto turkovica. hem turkovic nije bio los (nije vala nesto ni pokazao, al hrvo se sa stoperima) hem je bucan bio zreo za izac jos na poluvremenu.
xxfmanxx

#2885 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by xxfmanxx »

ma jebo ovu evropu, realno tu trenutno ne mozemo napravit nista spektakularno, al da se hoce makar solidno spremit za sezonu da mozemo bit u prva tri.
mistek

#2886 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by mistek »

xxfmanxx wrote:ma jebo ovu evropu, realno tu trenutno ne mozemo napravit nista spektakularno, al da se hoce makar solidno spremit za sezonu da mozemo bit u prva tri.
I kakva vam fajda biti među prva tri, a Evropu sad ostaviti? Pa više se para dobije kad se ovaj Lovćen mlatne, nego što u našoj ligi na razno-razne osnove možeš zaraditi za pola godine.
Sumnjam da iko očekuje da se ide dalje od 3. pretkola, al' to je realan domet i finansijski bi vam ugasio mnoge požare, a vjerovatno bio i stimulans u prvenstvu.

0-0 je povoljan rezultat na domaćem terenu s takmičarskog aspekta. Stoga, proći ćete, jer ovi neće zabiti da se igra do Bajrama. S druge strane, ovi su rang Drine iz Zvornika i onda je bruka ne dobiti ih.
Hordas_Istok

#2887 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Hordas_Istok »

da im ne bude ko nama zeta ubili ih u 190 minuta oni 2 suta u okvir gola u dvije tekme i prolaz a dolje smo pali u fizickoj spremi koliko je sparno bilo jos u 17 h im tekma bit ce 39 stepeni njima ide to vrijeme kontra i gol opet guravo
Kinaski

#2888 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Kinaski »

vi fakat kontate da je adem neki trenerski mag, koji ce preko noci dici ekipu. Amar je napustio brod koji tone
Charuga
Globalni moderator

#2890 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Charuga »

Fudbaler Lovćena o simpatijama prema Želji: To traje već 10 godina!

http://--- NO LINKS ---/clanak/33642962010 ... 0%20godina
Charuga
Globalni moderator

#2891 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Charuga »

Reportaža: FK Željezničar - FK Lovćen 0:0

https://www.youtube.com/watch?v=vK7LohP ... e=youtu.be
cvrčak_na_hedonizmu

#2892 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Priča o katastrofalnoj igri ne pije vode. Zašto, vrlo prosto. Ljudi nam faktički nisu napravili nijednu akciju za 90 minuta igre. Jedina prilika je bila ona frljoka sa 30 metara. Znači, ovi se nisu naigrali. Branili se ko Žepa 93 cijelo vrijeme, a mi smo uspjeli da pogodimo stativu, Tomić promaši ( umjesto da doda ) 1 na 1 sa golmanom, Stanić sve odradio kako treba do šuta koji ode preko gola, pa onaj udarac Turkovića glavom koji je golman odbranio, pa onaj šut koji je izblokiran, a trebao je biti gol, a bila je još jedna šansa u drugom poluvremenu. Znači, napravili smo 5-6 prilika ekipi koja se brani sa 10 igrača. Da smo zabili jedan u prvom, a morali smo, zabili bi im još jedan-dva i bila bi priča o odličnoj igri Želje. Fudbal, jebiga.

Fula je bila izvođenje Turkovića iz igre, onda smo nestali, realno. Zeljković katastrofalan, nabio je barem 20 lopti u bunar.

Uglavnom, bio sam razočaran nakon utakmice, onda pogledam prilike na Source-u i skontam, pa jebiga, "samo" nam je falio pogodak. Nit su nas ovi nadigrali, a mi smo napravili dobrih prilika koje nismo iskoristili. U drugoj utakmici ovi moraju da napadnu, to bi nam trebala biti šansa. Valjda. Nemam primjedbi na zalaganje, trud i trku, al jebiga, neće u gol.
ganjeta

#2893 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by ganjeta »

:thumbup:

Zanimljivo je da su jufke veći optimisti od nekih naših :lol: .

Nedi će se spominajti majka redovno u Dolini, on će biti dežurni krivac za sve ove sezone, nažalost :cry: .

Samo ove prolazimo glatko, na lažnoj Copacabani :wink: .
LunaLati

#2894 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by LunaLati »

Mislim da je pritisak prve utakmice, povratnika u ekipi kao i novog trenera uradio svoje. Falilo nam je malo sreće, malo znanja. Falilo nam je brzine prilikom transformacije iz obrane u napad, falilo nam je ranijeg rješavanja lopte. Zabiti ćemo dole gol i to je to.:) Idemo dalje, može biti samo bolje.
ultima_palabra

#2895 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by ultima_palabra »

Mene je zabrinula situacija da kad su oni odigrali malo presinga, mi nismo mogli iznijeti loptu i prići golu... a očekivao se najveći naš pritisak pred kraj utakmice. Adžem treba razmišljati o tome narednih dana.

Jel' se oglasio Aletić? Sigurno je bacio blavora u trans kad je vidio konačan rezultat...
nosara

#2896 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by nosara »

Trebali smo ih klepit, ali nece bit problema... tamo ce ovi krenut malo otvorenije i to je to... Kapiten gorio od zelje da se pokaze u najboljem svjetlu... Sve udure... :thumbup:

Zadovoljan...
vryzas

#2897 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by vryzas »

ultima_palabra wrote:Mene je zabrinula situacija da kad su oni odigrali malo presinga, mi nismo mogli iznijeti loptu i prići golu... a očekivao se najveći naš pritisak pred kraj utakmice. Adžem treba razmišljati o tome narednih dana.

Jel' se oglasio Aletić? Sigurno je bacio blavora u trans kad je vidio konačan rezultat...
Vezni red je bio "u rasulu". Zato su Bogdanovic i Zeljkovic vise puta izbijali loptu pod pritiskom. Realno, Stanic je sinoc fizicki i tehnicki odskakao od ostalih za klasu. Mislim da smo solidno odigrali s obzirom na okolnosti. Crnogorci nisu sanse napravili, trazili su gol iz prekida i eventualno iz neke kontre. Tehnicki smo bolji, trkacki je to tu negdje, a cini mi se da su djetici malo snazniji.
Zadovoljan sam sa zalaganjem, a kapiten je bio pravi primjer!
Sve je do nas u uzvratnoj utakmici.

MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Arteta

#2898 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Arteta »

Jel Selimovic i dalje u klubu?
Arteta

#2899 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Arteta »

ultima_palabra wrote:Mene je zabrinula situacija da kad su oni odigrali malo presinga, mi nismo mogli iznijeti loptu i prići golu... a očekivao se najveći naš pritisak pred kraj utakmice. Adžem treba razmišljati o tome narednih dana.

Presing i nije bio nesto, ali i kod tog malo presinga su stoperi zakazali jer nisu iznosili loptu pa se Jamak morao spustati maltene na stopera.
vryzas

#2900 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by vryzas »

Stoperima nije zadatak da "iznose loptu", vec da je dodaju prvom do sebe. Vezni red i bekovi trebaju "glavom" i trcanjem naci slobodan prostor i omoguciti stoperima igru kratkog pasa.
Post Reply