SDP

Post Reply
stochar

#2876 Re: SDP

Post by stochar »

madner wrote:Pa vec smo ustanovili da im ne mozes oprostiti sto se nisu odlucili za vjecnu opoziciju. :D

Mozes se i na glavu posaditi, ali veliki broj gradjana ove zemlje je glasao za iste stranke kao i 2006. A tebi su najgori novi kolacici. :D
nisu oni novi kolacici, koalirali su oni i s Haretom Lepim da malo okuse vlast, i tu su mogli nauciti mnogo, ali nisu. nema kod nas nazalost novih kolacica. jebo te, najnoviji kolacic nam Fahro, i to novi kolacic sljedeceg sastava:

10 deka cijanida
cetiri cesnja bunike
solja brasna
nitritna kiselina
sve zamijesiti i ispeci na 2000 C

jebesh zonu sumraka kakvo je kod nas sranje. i onda ti jos opcija od koje si ocekivao da ce bar iskreno pokusati da nesto urade, i da nece postavljati podobne umjesto sposobnih, uradi isto! onda gledash Masica kao ministra, Kaplana kojem je domet bio pomjeranje diktafona na presicama i drzanje kisobrana kako ti upravlja kulturom, vidis nekakvog Grabovicu, i opet nigdje strucnih ljudi na vodecim pozicijama. vidis bahatost, nepotizam, vidis kako te ubjedjuju da je nepotizam OK i da je to cak i dobro jer najbolje mozes vjerovati svojima, a ti sto te ubjedjuju zaborave na minder-politiku koja nas je u sve ovo i dovela, i tako ukrug...

@komeba - ja od rata nisamvidio toliko zapaljive retorike i sjebavanja volje za zivotom koliko sam ih vidio protekle godine. napominjem: nacionalisti su i dalje na vlasti, oni su koalicioni partner, tako da su im pustili, ne sekiraj se, i pustaju im sve vise... mojne mi marxa ti te sda-sbih spike kako nas oni brane i kako bismo bez njih svi poskapali od onih anamo, a koju su sad ovi preuzeli...
klixober

#2877 Re: SDP

Post by klixober »

stochar wrote: @komeba - ja od rata nisamvidio toliko zapaljive retorike i sjebavanja volje za zivotom koliko sam ih vidio protekle godine. napominjem: nacionalisti su i dalje na vlasti, oni su koalicioni partner, tako da su im pustili, ne sekiraj se, i pustaju im sve vise...
Imaš li rješenje?
Alfons Kauders

#2878 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

hahaha pet stranica se napisalo za par sati... :D

o cemu... pa citajuci neke postove, najprije bi se moglo reci da ni njihovi potpisnicu nemaju blage veze... :-)

stochar... :lol:

pls nemoj nam vise nista objasnjavati svega ti... stvarno imas totalno pogresnu predstavu o nekim elementarnim stvarima... :lol: za pocetak cini se da ti uopste nije jasna razlika izmedju krivicnog i gradjanskog prava, ni blizu :lol: uzmi fino procitaj par udzbenika i sluzbenih listova, pa se onda ponovo javi i objasni nam kako to sve ide... odokativno, vidimo se oko nove, ili bozica... :lol:

isto savjetujem i potpisnicima ovog nepismenog pamfleta... koji je btw jedini izvor ove "informacije"... :lol: o boze sto li :lol:
pemanapemani

#2879 Re: SDP

Post by pemanapemani »

komeba wrote:
stochar wrote: @komeba - ja od rata nisamvidio toliko zapaljive retorike i sjebavanja volje za zivotom koliko sam ih vidio protekle godine. napominjem: nacionalisti su i dalje na vlasti, oni su koalicioni partner, tako da su im pustili, ne sekiraj se, i pustaju im sve vise...
Imaš li rješenje?
Prije svega, izvinjavam se na uplitanju u diskusiju.
Za četiri godine su mogli napraviti široku koaliciju sa manjim strankama. Mogli su napraviti jebeno dobar socijalno ekonomski program.
Stalno se potura priča o nemogućnosti dogovora sa "strančicama" i njihovim abnormalnim apetitima. Znači, sa onima koji su ovu zemlju opljačkali (SDA), varalicama najgore vrste (NSRZB) i ekstremnim desničarima (HSP), se moglo dogovoriti za dva mjeseca, a sa "strančicama" nije bilo dovoljno niti četiri godine. Iskreno, skroz jadno.
hercegovac_pravi

#2880 Re: SDP

Post by hercegovac_pravi »

stochar wrote:hercegovac, ti zivis u zemlji teletabisa? postoje i nelegalne istrage, i nelegalna prisluskivanja, i montirani procesi, i svasta cime se vlast bavi da unisti neistomisljenike.

.
A ti živiš u zemlji gdje bi svaki pojedinac trebao biti kriv i popljuvan na osnovu bljuvotina iz SB-a. Sve odluke bi se trebale donositi isključivo po mišljenju "ulice" a svaki pojedinac krivično gonjen i suđen na osnovu mišljenja nekog novinara. I da, taj novinar bi morao biti lišen bilo kakve odgovornosti za svoja dijela...jer pobogu on samo praktikuje "slobodu mišljenja" odnosno iznosi "alternativno mišljenje" koje mu zle komunjare žele uskratiti...djetinjasto...
Jedan Dan Rather, ikona svjetskog novinarstva u današnjem bastiljonu demokratije je popušio otkaz zbog iznošenja neistina. Zašto bi se onda jedna zlonamjerna obmana javnosti od strane SB-a i Senada trebala tolerisati?
klixober

#2881 Re: SDP

Post by klixober »

pemanapemani wrote:
komeba wrote:
Imaš li rješenje?
Za četiri godine su mogli napraviti široku koaliciju sa manjim strankama. Mogli su napraviti jebeno dobar socijalno ekonomski program.
Stalno se potura priča o nemogućnosti dogovora sa "strančicama" i njihovim abnormalnim apetitima. Znači, sa onima koji su ovu zemlju opljačkali (SDA), varalicama najgore vrste (NSRZB) i ekstremnim desničarima (HSP), se moglo dogovoriti za dva mjeseca, a sa "strančicama" nije bilo dovoljno niti četiri godine. Iskreno, skroz jadno.
To o koaliciji sa manjim strankama je besmislica jer bi to opet važilo samo za jedan dio Federacije, a na entitetskom i državnom nivou bi se moralo koalirati sa nacionalistima. Znači manite se šupljaka koji nisu ništa drugačiji od sadašnjeg stanja.
madner

#2882 Re: SDP

Post by madner »

pemanapemani wrote:
komeba wrote:
Imaš li rješenje?
Zasto se male stranke, ako su imali takav potencijal, nisu same dogovorile. Slazes se da SDP moze bez malih stranaka, tako da je malim strankama veci interes.

Druga stvar je sto je dio tih malih stranki NeSDP. SDA NSRZB i HSP su imali nesto ponuditi (glasove) i bili su spremni da njihova tezina bude jednaka njihovim glasovima.
VjecitiStudent

#2883 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Evo primjera da sve se moze kad se male ruke sloze

Kukuriku dobiva duplo više glasova od HDZ-a!
http://www.glasistre.hr/hrvatska/vijest/344004
http://www.kukuriku.org
'Kukuriku koalicija' naziv je saveza političkih stranaka bliskih svjetonazora i sličnih programa: SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a; stranaka koje su donijele odluku o stvaranju izborne koalicije i zajedničkom izlasku na predstojeće izbore zastupnika za Hrvatski sabor, s ciljem izborne pobjede i sastavljanja koalicijske vlade.
madner

#2884 Re: SDP

Post by madner »

stochar wrote:
madner wrote:Pa vec smo ustanovili da im ne mozes oprostiti sto se nisu odlucili za vjecnu opoziciju. :D

Mozes se i na glavu posaditi, ali veliki broj gradjana ove zemlje je glasao za iste stranke kao i 2006. A tebi su najgori novi kolacici. :D
nisu oni novi kolacici, koalirali su oni i s Haretom Lepim da malo okuse vlast, i tu su mogli nauciti mnogo, ali nisu. nema kod nas nazalost novih kolacica. jebo te, najnoviji kolacic nam Fahro, i to novi kolacic sljedeceg sastava:
Nije tacno, imas NS. Stranku koja sa svjezim ljudima, neoptereceni Zlajoglujom, ljevlje od SDP-a, sa pogledima koji bi trebali biti potpuno prihvatljivi svim narodima ove drzave (ako SDPovi to nisu).

I prosli su kako su prosli. A Scepo je, pored svega dobio puno vise glasova. Sta ti to kaze o glasacima i njihovima zeljama za promjene?
stochar wrote: jebesh zonu sumraka kakvo je kod nas sranje. i onda ti jos opcija od koje si ocekivao da ce bar iskreno pokusati da nesto urade, i da nece postavljati podobne umjesto sposobnih, uradi isto! onda gledash Masica kao ministra, Kaplana kojem je domet bio pomjeranje diktafona na presicama i drzanje kisobrana kako ti upravlja kulturom, vidis nekakvog Grabovicu, i opet nigdje strucnih ljudi na vodecim pozicijama. vidis bahatost, nepotizam, vidis kako te ubjedjuju da je nepotizam OK i da je to cak i dobro jer najbolje mozes vjerovati svojima, a ti sto te ubjedjuju zaborave na minder-politiku koja nas je u sve ovo i dovela, i tako ukrug...
Mogu ti reci jednog strucnog covjeka, procitaj tekst o ministru prije pasusa kojeg si citirao. Nema puno strucnije :D
I naravno kada taj covjek pokusa nesto napraviti, poseze se duboko u male kucne carolije i pokusa se preko novinara popljuvati istog.

I onda ti uskaces da branis naruceni tekst. Sa kojim ciljem?
stochar wrote: @komeba - ja od rata nisamvidio toliko zapaljive retorike i sjebavanja volje za zivotom koliko sam ih vidio protekle godine. napominjem: nacionalisti su i dalje na vlasti, oni su koalicioni partner, tako da su im pustili, ne sekiraj se, i pustaju im sve vise... mojne mi marxa ti te sda-sbih spike kako nas oni brane i kako bismo bez njih svi poskapali od onih anamo, a koju su sad ovi preuzeli...
Pa nisi valjda ocekivao da ce promjene biti glatke? Kada ne bi bilo toga, to bi bio znak da nista ne rade. Te stranke su duboko ukorijenje, imaju svoje poluge i brane svoje polozaje.
klixober

#2885 Re: SDP

Post by klixober »

VjecitiStudent wrote:Evo primjera da sve se moze kad se male ruke sloze

'Kukuriku koalicija' naziv je saveza političkih stranaka bliskih svjetonazora i sličnih programa: SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a; stranaka koje su donijele odluku o stvaranju izborne koalicije i zajedničkom izlasku na predstojeće izbore zastupnika za Hrvatski sabor, s ciljem izborne pobjede i sastavljanja koalicijske vlade.
Hoće li imati dovoljno glasova za entitetsko glasanje. Imaju li dovoljno poslanika u Domu naroda Federacije Hrvatske u klubovima Srba i Talijana? Šta kažeš?

Nisam drugačije ni mislio.
VjecitiStudent

#2886 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

komeba wrote:
VjecitiStudent wrote:Evo primjera da sve se moze kad se male ruke sloze

Hoće li imati dovoljno glasova za entitetsko glasanje. Imaju li dovoljno poslanika u Domu naroda Federacije Hrvatske u klubovima Srba i Talijana? Šta kažeš?

Nisam drugačije ni mislio.
Za pocetak, hoce li koalirati sa HDZ-om na svim nivoima vlasti i nastaviti hrvatskih dvadeset najtezih godina kao sto ih nastavlja SDP ovdje?
pemanapemani

#2887 Re: SDP

Post by pemanapemani »

Stalno se potura priča o nemogućnosti dogovora sa "strančicama" i njihovim abnormalnim apetitima. Znači, sa onima koji su ovu zemlju opljačkali (SDA), varalicama najgore vrste (NSRZB) i ekstremnim desničarima (HSP), se moglo dogovoriti za dva mjeseca, a sa "strančicama" nije bilo dovoljno niti četiri godine. Iskreno, skroz jadno.[/quote]

To o koaliciji sa manjim strankama je besmislica jer bi to opet važilo samo za jedan dio Federacije, a na entitetskom i državnom nivou bi se moralo koalirati sa nacionalistima. Znači manite se šupljaka koji nisu ništa drugačiji od sadašnjeg stanja.[/quote]

Kako onda danas nisu u koaliciji sa nacionalistima (HDZ) na entitetskom nivou? Govorimo o periodu od četiri godine. Nisu trebali napraviti koaliciju 2007., nego uskladiti stavove po određenim pitanjima i zajedno pritiskati poziciju.

Znam da se BiH ne može porediti sa Hrvatskom, ali ne znam baš da Kukuriku koaliciju čine "velike" stranke. Zato je ta koalicija podržala svaki i najmanji štrajk radnika, građanski bunt, proteste protiv svega i svačega... Našim socijaldemokratima je bilo lijeno dići guzičetine iz fotelja, čast izuzetcima.

Ova priča je pravdanje lijenosti i nedostatka m.da. Slično se dešava kada fašisti postaju opravdanje za kriminal i smeće na ulicama Sarajeva.
madner

#2888 Re: SDP

Post by madner »

Kakva demagogija. Kao prvo, kukuriku je totalni promasaj. Stranke su pojedinacno imale vise glasova, ali nije bilo sigurno da ce dvije od njih proci izborni prag.
Kao drugo, ako HDZ ostvari isti rezultat kao i prosli put, nece. :D
klixober

#2889 Re: SDP

Post by klixober »

VjecitiStudent wrote:
Za pocetak, hoce li koalirati sa HDZ-om na svim nivoima vlasti i nastaviti hrvatskih dvadeset najtezih godina kao sto ih nastavlja SDP ovdje?

Samo neznalica ili neko jako, jako zlonamjeran, može porediti ustavni sistem BiH i Hrvatske i način kreiranja vlasti i iz toga izvesti tako glupo pitanje - kako u Hrvatskoj mogu bez nacionalnih stranaka formirati vlast, a mi ovdje ne možemo...

Ne znam šta si od to dvoje, ali pitanje je krajnje deplasirano da se čak i stidim što uopšte pokušavam razjasniti taj nonsens.
klixober

#2890 Re: SDP

Post by klixober »

pemanapemani wrote:
Kako onda danas nisu u koaliciji sa nacionalistima (HDZ) na entitetskom nivou?
Kako nisu? Šta su SDA i HSP nego nacionalne stranke?

Prestanite pričati besmislice.
VjecitiStudent

#2891 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:Kakva demagogija. Kao prvo, kukuriku je totalni promasaj. Stranke su pojedinacno imale vise glasova, ali nije bilo sigurno da ce dvije od njih proci izborni prag.
Kao drugo, ako HDZ ostvari isti rezultat kao i prosli put, nece. :D
Vidovnjak.
No kako god, Jaca bi te izljubila za ove rijeci :D
madner

#2892 Re: SDP

Post by madner »

Pa pogledaj ankete prije koalicije, pogledaj koliko je SDP sam bio ispred HDZ-a.

A druga stvar je da SBiH + SDA blok nemaju manje glasova nego 2006, samo se sada dijeli na 3.
VjecitiStudent

#2893 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

komeba wrote:
VjecitiStudent wrote:

Samo neznalica ili neko jako, jako zlonamjeran, može porediti ustavni sistem BiH i Hrvatske i način kreiranja vlasti i iz toga izvesti tako glupo pitanje - kako u Hrvatskoj mogu bez nacionalnih stranaka formirati vlast, a mi ovdje ne možemo...

Ne znam šta si od to dvoje, ali pitanje je krajnje deplasirano da se čak i stidim što uopšte pokušavam razjasniti taj nonsens.
kakve veze ima hrvatski ustavni sistem, sa koaliranjem SDP-a sa jednim od dva stuba vlasti, lopovluka i svega ostalog sto krasi "dvadeset najtezih godina" na entitetskom i kantonalnim nivoima????
Osim ako glavni cilj nije bio domoci se sto vise unosnih fotelja?
U tom slucaju logici takve koalicije se ne moze nista prigovoriti.
pemanapemani

#2894 Re: SDP

Post by pemanapemani »

Zasto se male stranke, ako su imali takav potencijal, nisu same dogovorile. Slazes se da SDP moze bez malih stranaka, tako da je malim strankama veci interes.

Druga stvar je sto je dio tih malih stranki NeSDP. SDA NSRZB i HSP su imali nesto ponuditi (glasove) i bili su spremni da njihova tezina bude jednaka njihovim glasovima.[/quote]

Zato što je trebala neka "veća" stranka da objedini djelovanje lijevo orjentisane opozicije na svim nivoima. Ako BiH, sa ovakvim stanjem na terenu, nije bila zrela za široku koaliciju lijevo orjentisanih stranaka, onda ne znam koja zemlja jeste.
Naravno da SDP može bez malih stranaka. Pokazalo se da nemaju nikakvih principa i da mogu koalirati sa svima. Neki dan sam saznao kako Lijanović ima namjeru isplatiti one koji su glasali za njega, a kojima je obećao po 100KM, iz federalnog budžeta. Apliciraš za poljoprivredni poticaj, dobiješ 800 KM, isplatiš određen broj osoba koje si nasalametio da glasaju za boljitak i ostatak uzmeš sebi. Eto koga oni imaju. Dođe mi da ispovraćam organe koliko mi se gade te spodobe.
madner

#2895 Re: SDP

Post by madner »

Opet nema logike. Da su ljudi iz tih stranaka mogli sa Zlajom jos bi bili u SDPu. Kako bi SDU i NS promijenile situaciju? Ili mislis na sve male stranke, koje i nisu bas sve lijeve?
pemanapemani

#2896 Re: SDP

Post by pemanapemani »

komeba wrote:
pemanapemani wrote:
Kako onda danas nisu u koaliciji sa nacionalistima (HDZ) na entitetskom nivou?
Kako nisu? Šta su SDA i HSP nego nacionalne stranke?

Prestanite pričati besmislice.

Ovo je šbb kbb priča. Glup sam što je non stop potenciram. Ne znamo kako bi bilo, jer SDP to nije pokušao. Moje je mišljenje da je to bila jedinstvena prilika da se stvori istinski građanski front koji bi bio na strani obespravljenih radnika, socijalno ugroženih, istinskih boraca... Oni su trebali biti prisutni na svakom štrajku i protestu, dati ljudima do znanja da nisu ostavljeni od svih. Imali su vremena, to niko ne može osporiti. Odabrali su za njih lakši put i možda sjebali socijademokratiju na ovim prostorima za sva vremena. Nemaš pojma koliko bih volio da griješim i da me oni svojim djelima demantuju.
klixober

#2897 Re: SDP

Post by klixober »

pemanapemani wrote: Zato što je trebala neka "veća" stranka da objedini djelovanje lijevo orjentisane opozicije na svim nivoima.
Znači, ne samo što je svaki mogući egoistični levat formirao stranku koja nema izgleda preći izborni prag, nego je još SDP kriv što nije nije zamolio tiho milion i petsto hiljada strančica da uđu sa njim u predizbornu koaliciju koja opet ne pruža nikakvu garanciju da može osvojiti vlast (jer ne može).

Super ideja za iduće izbore. Osnovaću stranku sa članstvom mame, tate, tetke, a možda se i strina priključi, pa ću kad se ni ne približim izbornom pragu, kriviti SDP jer me nije pozvao u koaliciju zbog čega sam protraćio glasove cure, tetka i komšije sa druge etaže.
pemanapemani

#2898 Re: SDP

Post by pemanapemani »

madner wrote:Opet nema logike. Da su ljudi iz tih stranaka mogli sa Zlajom jos bi bili u SDPu. Kako bi SDU i NS promijenile situaciju? Ili mislis na sve male stranke, koje i nisu bas sve lijeve?
Ključna je tvoja prva rečenica, da su mogli sa Zlajom, a ne sa SDP-om.
Niko ne misli na 50% ljudi koji ne iskorištavaju pravo glasa. Da je stvorena koalicija SDP, NS, SDU, HSS-NHI i eto ti kriminalci Lijanovići na koje bi trebalo dobro paziti, uvjeren sam da bi jedan dio neglasača dao glas toj koaliciji. Opet se ponavljam, imali su vremena da se približe građanima, da opljačkani radnici znaju da nisu sami, da poljoprivrednici znaju da će propišati krv da im osiguraju povoljne uslove za proizvodnju i plasman itd.
pemanapemani

#2899 Re: SDP

Post by pemanapemani »

komeba wrote:
pemanapemani wrote: Zato što je trebala neka "veća" stranka da objedini djelovanje lijevo orjentisane opozicije na svim nivoima.
Znači, ne samo što je svaki mogući egoistični levat formirao stranku koja nema izgleda preći izborni prag, nego je još SDP kriv što nije nije zamolio tiho milion i petsto hiljada strančica da uđu sa njim u predizbornu koaliciju koja opet ne pruža nikakvu garanciju da može osvojiti vlast (jer ne može).

Super ideja za iduće izbore. Osnovaću stranku sa članstvom mame, tate, tetke, a možda se i strina priključi, pa ću kad se ni ne približim izbornom pragu, kriviti SDP jer me nije pozvao u koaliciju zbog čega sam protraćio glasove cure, tetka i komšije sa druge etaže.
Odgovorio sam @madneru na koje sam stranke mislio, te na koji način bih to uradio.
Mislim da će egoizam i šprdanje sa svima koji se ne slažu sa Zlajinim odlukama doslovno ubiti socijaldemokratiju u BiH. Opet se ponavljam, stvarno bih volio da ne bude tako. Najviše će opet najebati obični građani, a za poltrone me boli neka stvar, njima je svejedno ko je na vlasti, vazelin je vazda u džepu.
Last edited by pemanapemani on 27/10/2011 01:25, edited 1 time in total.
klixober

#2900 Re: SDP

Post by klixober »

pemanapemani wrote:
madner wrote:Opet nema logike. Da su ljudi iz tih stranaka mogli sa Zlajom jos bi bili u SDPu. Kako bi SDU i NS promijenile situaciju? Ili mislis na sve male stranke, koje i nisu bas sve lijeve?
Da je stvorena koalicija SDP, NS, SDU, HSS-NHI i eto ti kriminalci Lijanovići na koje bi trebalo dobro paziti, uvjeren sam da bi jedan dio neglasača dao glas toj koaliciji.
I šta bi ova koalicija promijenila? Pa ne bi imali čak dovoljno glasova ni da formiraju vlast u Federaciji, HSS-NHI nemaju nijednog poslanika u Domu naroda i opet bi im trebao barem HSP za formiranje vlasti, a na državnom nivou bi opet morali sa SNSD-om. I odakle tebi uopšte ideja da bi HSS-NHI u predizbornu koaliciju sa SDP-om? Pa dio HSS-a se odvojio od te koalicije i postao radikalno krilo HDZ-a. Mislim, valjaš gluposti.
Post Reply