BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
IlijaLadin

#2876 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by IlijaLadin »

Kako svako ima pravo na mišljenje, eto i ja da rečenicu napišem.

Mislim da je to što su igrači podbacili do neprepoznatljivosti rezultat taktičke postave. To što je Džeko bio odsječen, što smo preskakali igru, sve zbog konfuzije u sredini gdje niko nije znao šta igra niti šta mu jeste a šta nije zadatak. Uz standardno lošeg Ibričića.

Meni bi igrao, to sam napisao i prije utakmice, u prvom timu, Ibišević i Bešić. Ali, lako je biti general poslije bitke.
Nadam se nekom pozitivnom pomaku.
BSn

#2877 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by BSn »

Edin H. wrote:
BSn wrote:
Bio je i jedan vise politicki, tad su i poletile stolice.
UEFA sve tefteri. 8-)
Da cuo sam to, znas li sta su skandirali, kad su nasi momci reagovali?

Transparent "Bošnjaci su the(?) bez otadžbine", pratili su povici "Free Mladić" i skandiranje "Cigani, Cigani..." što je izazvalo velika negodovanja na dijelu tribine gdje su smješteni navijači Bosne i Hercegovine.

Konji, opalit ce ih UEFA za politiku vise, neg da su pola stadiona spalili. :)
Sasvim_Obican

#2878 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Sasvim_Obican »

BSn wrote:
Edin H. wrote:
BSn wrote:
UEFA sve tefteri. 8-)

Transparent "Bošnjaci su the(?) bez otadžbine", pratili su povici "Free Mladić" i skandiranje "Cigani, Cigani..." što je izazvalo velika negodovanja na dijelu tribine gdje su smješteni navijači Bosne i Hercegovine.

Čekaj, oni su nekom govorili da je Cigan... Ovo postaje sve luđe... :D
flyawayll

#2879 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by flyawayll »

BSn wrote:
Edin H. wrote:
BSn wrote:
UEFA sve tefteri. 8-)

cekaj, cekaj jesam li dobro shvatio, oni su nama skandirali "Cigani,cigani" ?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
smoki_choko

#2880 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by smoki_choko »

Dado dijasporitus wrote:
nellington wrote:
smoki_choko wrote:sad kad je hasaga skine
Hasaga fino istrčao na loptu braneći penal:D
I to jedno 2 metra. Sudija trebao ponoviti penal ali smo fasovali sadaku. Na sta smo spali Tito dragi
cuj trebo ponoviti,. covjek se iskupio za penal koji nije trebao ni da dosudi jer je prekrsaj bio izvan sesnaesterca
Šibicar

#2881 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Šibicar »

Sasvim_Obican wrote:
BSn wrote:

Čekaj, oni su nekom govorili da je Cigan... Ovo postaje sve luđe... :D
Evo i ja gledam i ne vjerujem. :lol:
jeza u ledja

#2882 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by jeza u ledja »

Usput receno, onaj penal na kraju, prvo nije bio penal jer je bilo van 16. Drugo, penal se trebao ponoviti jer je Hasagic haman istrcao pred loptu.

Trece, nad Dzekom je bio penal negdje oko 60e min.
ELMauro

#2883 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by ELMauro »

Oni nama skandirali cigani..o Bože dragi...treba ljudima neko reći da se ne blamiraju još više :D
Mostar_1987

#2884 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Mostar_1987 »

1. Frankrike 6 4 1 1 9:2 13
2. Vitryssland 6 2 3 1 4:2 9
3. Albanien 5 2 2 1 4:4 8
4. Rumänien 6 2 2 2 8:6 8
5. Bosnien & Hercegovina 5 2 1 2 6:7 7
6. Luxemburg 6 0 1 5 1:11 1

A ako pobjedimo Albaniju svi cemo imati 6 utakmica i evo tabele :

1. Frankrike 6 4 1 1 9:2 13
2. Bosnien & Hercegovina 6 2 1 2 6:7 10
3. Vitryssland 6 2 3 1 4:2 9
4. Albanien 5 2 2 1 4:4 8
5. Rumänien 6 2 2 2 8:6 8
6. Luxemburg 6 0 1 5 1:11 1
denimb

#2885 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by denimb »

veljaca wrote:Ovaj Mravac ne bi imao mjestu ni u prvih 11 u FK Zeljeznicar ....

Za njega su Nyema, Bogi i Vasilic a bogami i Mesic - da ne spominjem Cocalica i Kerlu - izmislili fudbal ....

Mravac - odlazi sam - molim te ....

'ta ce sam otici, zna na kojem je levelu pa prvi dodje na okupljanja.Nama se uvijek bilo najteze rijesiti onih koji nevaljaju :roll:
smoki_choko

#2886 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by smoki_choko »

ljudi moji kako stvari stoje ova bjelorusija ce izvuci 1-1 sa francuzima. sta ce mo mi izvuci sa njima, :-)
osvojise 4 boda u dvomecu sa najjacom reprezentacijom u grupi
Last edited by smoki_choko on 03/06/2011 22:31, edited 2 times in total.
Van Halen

#2887 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Van Halen »

Kako mislite da ćemo biti bolji od Bjelorusije. ekipe koja Francuskoj u dvije utakmice uzme 4 boda. Mi na Koševu nismo opucali na gol. Njihov prvak igraa dvaputa za redom ligu prvaka, naš o tome može samo sanjati.
LSD

#2888 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by LSD »

nemam_ideje wrote:
LSD wrote:Zadnji gol rumuna pokazuje sva naš cirkus u igri...prvo Mravac promaši glavom loptu, a odmah zatim i Spahić :lol: :lol: oba naša strašna stopera ispadoše u roku od sekunde vremena i Marica istrca 1 na 1 pred Hasagića.
Dalje ne treba komentarisati...kome nije jasno, neka pogleda snimak tog njihovog treceg gola.
Isto tako kad su prečku pogodili ovi su se sudarili :-) Onda je Spahić sjebo stvar kod dugog gola(zajedno sa Kenom) ili trećeg, ne sjećam se više :-) Onda je Rumun ostao sam u petercu kad su nam zabili prvi gol, valjda :-) Nismo napravili priliku kako treba. Lažem, dvije čini mi se(Ibričić glOvom na kraju prvog i Ibišević u drugom) :skoljka: Grozno. Ništa nije izgubljeno ako Bjelorusi ne dobiju Francusku. Ako dobiju onda je gotovo. Doduše i sa tim remijem Bjelorusa imamo "problem". Onda MORAMO da im uzmemo 4 boda i dobijemo Albaniju. S tim rezultatima smo drugi.
Ma buraz, ako cemo pošteno do kraja...mi smo super prošli veceras ;-) ovo je extra rezultat na kraju s obzirom kako smo igrali i kako smo trebali proci sa ovom igrom...vidio i sam, nema se šta dalje pricati, ljudi su nas rasturili u oba poluvremena...još da ne bi Hasagića koji odbrani ona dva zicera onog njihovog desnog krila i penal na kraju - bilo bi 5-6 komada u našoj mreži.
just principe

#2889 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by just principe »

BSn wrote:
Edin H. wrote:
BSn wrote:
UEFA sve tefteri. 8-)

imal sanse da im Uefa uzme 3 bobe i da ih nama :zoka:
Sasvim_Obican

#2890 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Sasvim_Obican »

smoki_choko wrote:ljudi moji kako stvari stoje ova bjelorusija ce izvuci 1-1 sa francuzima. sta ce mo mi izvuci, :-)
Šuti, nismo ni ovo preboljeli :D
bosnovizija

#2891 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by bosnovizija »

A, šta ćemo sad? Rumunija – BiH 3:0!
Prvu ozbiljniju šansu stvorili smo pred sami kraj prvog dijela, kada je nakon ubačaja Mujdže, Ibričić dobro skočio, ali je loptu glavom poslao zamalo pored gola
Težak poraz, uz sramotnu igru
Piše: Edin Borovina
03.06.2011 u 21:58 sati.

Postava koju je na teren izveo selektor BiH Safet Sušić jasno je ukazivala po što smo otišli u Rumuniju. Taktika s Džekom kao usamljenim duhom u napadu i s puno veznih igrača, nije baš navodila na to da će nam Rumuni u prvom poluvremenu utrpati dva gola, i napraviti barem još dvije stopostotne šanse.
I, u 20. minutu na trenutak nam se učinilo da će biti dobro. Misimović je pogodio na asistenciju Džeke, no napadač Cityja je, prije nego je dobio loptu, bio u ofsajdu, i sudac je opravdano poništio gol.
To nije presjeklo Rumune u atacima ka našem golu, no nije ni nas podiglo. U 29. minutu Rumuni su nam pogodili prečku. Spahić i Mravac su se umalo sudarili, no Hasagić je vrhovima prstiju uspio loptu skrenuti u prečku.
Već u 37. minutu nova greška naše odbrane, ali nažalost ovaj put nismo imali sreće. Potpuno zaboravljeni Mutu izašao je sam pred Hasagića i pogodio mrežu.
Četiri minuta kasnije, u 41. minutu Rumuni su krenuli sa suprotne strane, naše lijeve, sa istim završetkom. Ovaj put Spahić je bio kratak, i Marica je zabio za 2:0. Prvu ozbiljniju šansu stvorili smo pred sami kraj prvog dijela, kada je nakon ubačaja Mujdže, Ibričić dobro skočio, ali je loptu glavom poslao zamalo pored gola.
Ni u drugom poluvremenu nije bilo ništa bolje. Vrlo brzo, Rumuni su nam zabili i treći gol. Igrala se 54. minuta kada su Spahić i Mravac ponovo bili ispod svakog nivoa, i Marica je u situaciji „jedan na jedan“ zabio za 3:0.
Prethodno je prvo nad Džekom sudac propustio svirati penal, a Hasagić je dva puta skidao zicer Torjeu.
Do kraja susreta prvo su Misimović i Muslimović su dva puta bili u odličnim situacijama, no nisu valjda imali sreće. A, potom je pred sami kraj susreta Ibišević, koji je ušao umjesto Medunjanina na startu drugog dijela, vrlo loše reagovao u stopostotnoj prilici.
Na kraju, penal u sudijskoj nadokandi skrivio je Misimović, ali ga je Hasagić skinuo.
Treba reći, Kenan Hasagić, iako je primio tri gola, jedini je večeras mogao dobiti prolaznu ocjenu, kada su starteri u pitanju.
Bila je to večer totalnog razočaranja. No, čini se i večer otrežnjenja. Da smo još miljama daleko od nekog veliko evropskog ili svjetskog takmičenja. Valjda će nakon ove utakmice biti barem malo manje onih licemjernih, koji će uoči svake utakmice pričati ono što se javnosti sviđa, da smo najjači, da imamo najtalentovanije igrače, da imamo odličnog selektora, da je vrijeme da idemo - negdje...
Izvor: SCsport.ba
Potpisujem, ali samo dodajem da smo se rezultatski provukli. Trebalo je biti 7-8 komada! :x :x :x :x :x
BSn

#2892 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by BSn »

smoki_choko wrote:ljudi moji kako stvari stoje ova bjelorusija ce izvuci 1-1 sa francuzima. sta ce mo mi izvuci, :-)

De, vuci me za jezik, pa cu zavrsti ko Hamilton. :D

Inace, avatar dominira. :evil: :thumbup:
Mobile_Disco

#2893 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Mobile_Disco »

Zamisli dokle je doslo da nam Rumuni pjevaju da smo cigani :D
zikmu

#2894 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by zikmu »

Ma moze onaj Susic biti igrac 25x ali je ***** od trenera... pa onaj Mravac kad god je igrao ili je napravio penal ili smo izgubili, a lik nit je dobar toliko nit je redovan u sovm klubu (pa Kerla ga moze mnogo toga nauciti, a da ne spominjem Cocalica)...

Ibricic ne zna je l' poso il' je doso, ni on nije bas redovan u svom klubu kao ni Mravac ali zato jesu u kod Safeta, a sto ima 3x bolje igrace koji su u formi pred nosom to nista. :-) Semir Stilic koji u posljednjih par tekmi u svom klubu zabija i sabira asistencije, jedva dobije priliku, ali TRENER ga ubaci u igru kad su na terenu Misimovic i Pjanic, mogli su samo sutat sa 30-40m pa ako ude ude, ili neko od njih da predribla pola protivnicke ekipe... :-)
BSn

#2895 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by BSn »

De ba ljudi ne zalecite se. Sacekajmo makar Bikica sa TVSA da nam otvori oci, pa onda. :evil: :D
smoki_choko

#2896 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by smoki_choko »

BSn wrote:

De, vuci me za jezik, pa cu zavrsti ko Hamilton. :D

Inace, avatar dominira. :evil: :thumbup:
hamilton je u moru zavrsio sa schreizengerkom, ne bi to bilo lose :skoljka:
Last edited by smoki_choko on 03/06/2011 22:37, edited 1 time in total.
Sasvim_Obican

#2897 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Sasvim_Obican »

Kad sve saberemo i oduzmemo - kukala nam mati u nastavku kvalifikacija ! Moramo oderati sve, pa čak i Kazahstan ako treba da vidimo baraž..
Frankyee

#2898 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Frankyee »

Da je Susic izveo ekipu Borca ili Zelje mislim da bi bolje prosli. Ali nije sve ni do Safeta nisu se mnogi igraci proslavili. Mozda je bolje izgubiti kvalifikacije sad nego se nadati da idemo u baraz.

Susic je govorio da ni prvo mjesto nije iskljuceno.. :lol: :lol: :lol: :lol:

Veliko razocarenje je ovo veceras. Sta ce nam raditi Bjeli Rusi i koliko se moze uzeti iz tog dvomeca?
forum_selektor

#2899 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by forum_selektor »

forum_selektor wrote:3:0
lopta kroz noge, a golova nema...
stara nasa, vec vidjena
gdje si sad cica maco?

nije da volim bit pametan po pitanju rezultata ove utakmice, ali se jednostavno dalo namirisat da je zijan zagarantovan
rezultat is op'n
denimb

#2900 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by denimb »

Svi deru bjeloruse, ali boli ih kita oni deru francuze :lol:
Locked