Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Lakat Jebić

#2876 Re: Edin Džeko...

Post by Lakat Jebić »

stranac2 wrote:Samo zabijajte glavu u pijesak i tetosite ga ... vratit ce vam opet razvlacenjem pameti setanjima po terenu dok Englezima ostavlja srce i pluca kada igra.

Gledat cete opet skupa s njim kako tamo neki nepoznati Slovenski i CG igraci igraju zavrnsice :lol:
jedino ako k'o pionir kakav nije igrao u engleskoj, u city boga mi slabo ostavlja srce i pluca na terenu :D
Obuca9

#2877 Re: Edin Džeko...

Post by Obuca9 »

Niko ovdje njemu ne sere jer ima kompleks i jer ga mrzi, niti zato što smatra da je loš igač.

Naprotiv, ja smatram da je Džeko izuzetno kvalitetan igrač, najbolji kojeg imamo u timu, čak ću se usuditi pa reći i najbolji kojeg smo imali nakon rata (čast Barbarezu i Boli, ali Džeko je ipak klasa za obojicu). ali upravo zato što je najbolji od njega se očekuje najviše. Ne možeš ti očekivati od kloca Ibričića da donosi pobjede, nego upravo od Džeke i zato zaboli čovjeka kad vidi da čovjek koji je do jučer ginuo za reprezentaciju, sada igra onako ležerno.

I ne, nije problem nezabijanje golova, ne zabijaju ih ni Vedo, ni Zlatan, problem je nezalaganje, koje je očito prisutno kod njega. Ako ne vidite na prvu, probajte onda uporediti njegovu igru sa igrom Zlatana i Vede, pa će vam se sva samo kazati. Njih dvojica su za pola sata u Bukureštu više puta bili u šansi za gol, nego Džeko u kompletnom ciklusu.

A dao Bog, da me on već sutra demantuje, da zabije tricu Albancima, da se razbudi i dogodine bude prvi strijelac EPL-a. :thumbup:
quasar

#2878 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

hz__semir wrote:Niko ovdje njemu ne sere jer ima kompleks i jer ga mrzi, niti zato što smatra da je loš igač.

Naprotiv, ja smatram da je Džeko izuzetno kvalitetan igrač, najbolji kojeg imamo u timu, čak ću se usuditi pa reći i najbolji kojeg smo imali nakon rata (čast Barbarezu i Boli, ali Džeko je ipak klasa za obojicu). ali upravo zato što je najbolji od njega se očekuje najviše. Ne možeš ti očekivati od kloca Ibričića da donosi pobjede, nego upravo od Džeke i zato zaboli čovjeka kad vidi da čovjek koji je do jučer ginuo za reprezentaciju, sada igra onako ležerno.

I ne, nije problem nezabijanje golova, ne zabijaju ih ni Vedo, ni Zlatan, problem je nezalaganje, koje je očito prisutno kod njega. Ako ne vidite na prvu, probajte onda uporediti njegovu igru sa igrom Zlatana i Vede, pa će vam se sva samo kazati. Njih dvojica su za pola sata u Bukureštu više puta bili u šansi za gol, nego Džeko u kompletnom ciklusu.

A dao Bog, da me on već sutra demantuje, da zabije tricu Albancima, da se razbudi i dogodine bude prvi strijelac EPL-a. :thumbup:
Pa rekli smo gore: nije problem konstruktivna kritika kad loše igra. Treba to reći. Loš si brate bio, trzni se malo.
Ružno je što to u roku od dvije-tri rečenice preraste u pljuvanje radi kompleksa forumaša. E to je ružno, i Edin to nije zaslužio.
ratata

#2879 Re: Edin Džeko...

Post by ratata »

stranac2 wrote:Samo zabijajte glavu u pijesak i tetosite ga ... vratit ce vam opet razvlacenjem pameti setanjima po terenu dok Englezima ostavlja srce i pluca kada igra.

Gledat cete opet skupa s njim kako tamo neki nepoznati Slovenski i CG igraci igraju zavrnsice :lol:
:thumbup:
ramiral

#2880 Re: Edin Džeko...

Post by ramiral »

hz__semir wrote:Niko ovdje njemu ne sere jer ima kompleks i jer ga mrzi, niti zato što smatra da je loš igač.

to je to :thumbup: zalaganje
libertyBiH

#2881 Re: Edin Džeko...

Post by libertyBiH »

ratata wrote:

Nepobjede li sutra, tema repka BiH je zavrsena za bar 50% raje koja voli i prati fudbal.Nepoderu li Albance nek se jebu svi do jednog do daljnjeg......... :sax:
and

#2882 Re: Edin Džeko...

Post by and »

3 najgledanija videa na sitijevoj stranici

1) Edin Dzeko interview
2) Edin Dzeko's first day
3) City v United extended highlights
KPNCTNJAH

#2883 Re: Edin Džeko...

Post by KPNCTNJAH »

and wrote:3 najgledanija videa na sitijevoj stranici

1) Edin Dzeko interview
2) Edin Dzeko's first day
3) City v United extended highlights
Zna se da Bosanci uvijek pobjedjuju u tim online anketama, k'o da nas je 100 miliona :-D tako je i onda dobio neku nagradu od 'navijaca' cim je dosao, a odigrao par utakmica (naravno glasalo se online :mrgreen: )
sadmire

#2884 Re: Edin Džeko...

Post by sadmire »

tu gde si ti, tu nisam ja...
To je nekako dzekina omiljena u zadnje vrijeme, stalno je lopti pjeva!
Drag mi je i kao igrac i kao covjek, al trenutno je u jako losoj formi i to se vidi, on zeli al ne ide! Najpametnije je bilo da je rekao selektoru da nije dobar, da proba sa nekim drugim, a da ce se on u novoj sezoni vratiti jos jaci i bolji!
I svi bi bili na dobitku!
Pozdrav svima sa Bilinog polja.
Edin H.

#2885 Re: Edin Džeko...

Post by Edin H. »

Come on Jackson, wake up mate :D

Blue hat granny :mrgreen:
zilla_

#2886 Re: Edin Džeko...

Post by zilla_ »

džeki ko da je neko sihir bacio hahaha
Jack Be Nimble

#2887 Re: Edin Džeko...

Post by Jack Be Nimble »

Sta je? Opet mu Tevez neda loptuz? Majku mu argetinsku :x
Hemel

#2888 Re: Edin Džeko...

Post by Hemel »

ja mislim da je vrhunac to sto je dzeko do sada pokazao(na zalost)
od njega se ne moze vise ocekivati... :(
Jack Be Nimble

#2889 Re: Edin Džeko...

Post by Jack Be Nimble »

Hemel wrote:ja mislim da je vrhunac to sto je dzeko do sada pokazao(na zalost)
od njega se ne moze vise ocekivati... :(
Nadam se zbog njega da nije tako, ali mirise da je to to. Imao je sjajne dvije sezone i tu se prica zavrsila.
Prijatelj Omladine

#2890 Re: Edin Džeko...

Post by Prijatelj Omladine »

Dzeko ne mrzim, naprotiv...
Al' je kloc sto jes' jes'... :bih:
udrch

#2891 Re: Edin Džeko...

Post by udrch »

Prijatelj Omladine wrote:Dzeko ne mrzim, naprotiv...
Al' je kloc sto jes' jes'... :bih:
I ti si se zbog toga registrovo ili si htio da počneš forumski život ovom dubokoumnom izjavom..

Džeko je Edin..
Baudelaire

#2892 Re: Edin Džeko...

Post by Baudelaire »

Džeko je u lošoj formi, ali biće on onaj stari, polako samo :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2893 Re: Edin Džeko...

Post by Chmoljo »

zilla_ wrote:džeki ko da je neko sihir bacio hahaha
i ja to kontam... da nije kakvoj lizing opalio za vrijeme mece :D

Edine, Edine, džavle :D
Johnny_x

#2894 Re: Edin Džeko...

Post by Johnny_x »

Chmoljo wrote:
zilla_ wrote:džeki ko da je neko sihir bacio hahaha
i ja to kontam... da nije kakvoj lizing opalio za vrijeme mece :D

Edine, Edine, džavle :D
Ma gladno dijete mora da jede neku hranu sto mu propise ne smije ni janjetine kazu nije zdravo
Sasvim_Obican

#2895 Re: Edin Džeko...

Post by Sasvim_Obican »

Biće Edin bolji... Njegov kvalitet je neosporan, samo mi se čini da je fizički bio daleko ispod očekivanog. Recimo, večeras je u nekoliko navrata, odustajao u pola duela sa protivničkim igračima za loptu.
quasar

#2896 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

Edin isto ko ja na lopti sa rajom (44 godine, 10 kila viska), poslije 5 koraka nigdje pluca....
lord blackadder

#2897 Re: Edin Džeko...

Post by lord blackadder »

Jack Be Nimble wrote:Sta je? Opet mu Tevez neda loptuz? Majku mu argetinsku :x
Prvo nauci sve igrace nase reprezentacije (npr. igraca sa brojem 18) pa se onda javi glede Dzeke.
Jack Be Nimble

#2898 Re: Edin Džeko...

Post by Jack Be Nimble »

lord blackadder wrote:
Prvo nauci sve igrace nase reprezentacije (npr. igraca sa brojem 18) pa se onda javi glede Dzeke.
Tema o Dzeki, a ne o broju 18.
Dialer

#2899 Re: Edin Džeko...

Post by Dialer »

I veceras odron...
Baudelaire

#2900 Re: Edin Džeko...

Post by Baudelaire »

lord blackadder wrote:
Post Reply