Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
valter.ba wrote:Šta je na kineskom ? Nisam još instalirao, sutra uz kaficu na wi-fi danas mi se nije dalo izlaziti. Po ovome sto pise uz aplikaciju trebalo bi da je ono sto trazim.
Na kineskom jeziku sve haha, naso sam drugu bolju zove se Phone Call Blocker nadji na marketu.
To sto ti izbacuje da nema memorije je sto pokusava updateovati aplikaciju koja je " phone memory only ", a vjerovatno je update veci od dostupne phone memory. Iskusio sam slicne probleme, djelomicno sanirao instaliranje app2sd kojom sam prebacio neke od aplikacija na karticu, medjutim i dalje imam par komada koje se iz nekog razloga ne mogu prebacit na sd bez rootanja telefona
Ermm... instalirao sam Ice cold sandwich 7.2 (AOKP) (ako neko prati...)
Zeznuo sam nesto oko permisija na app-ovima, pa mi nema Calendar-a, a ne mogu da ga ponovo instaliram, a Boga mi ni obrisem... pokusavao sam preko root explorera delete fajla iz /system/app/, ali nece pa nece
Ovdje sam dobio preporuku za SMSko i super je aplikacija (za one koji ne znaju, omogućava slanje one 3 besplatne SMS poruke preko BH Telecoma te ostale po 7 feninga putem aplikacije) no imam jednu nedoumicu. U opisu piše da je u 1.1 verziji omogućen pristup imeniku no ne znam kako to izvesti. Pokušavao sam kucati ime iz imenika u ono sa brojem no bez efekta, zna li neko u čemu je fazon?
adis.p wrote:Jel mogu prebacit aplikacije sa stare memorijske na novu? Al znaci da ne bude nikakvih problema sa radom nove..
Hm.. ovako ja sam imao 2 GB kraticu, kupio 8GB ! Sve sto sam imao na 2GB karitic prebacio na racunar, onda ubacio karticu od 8GB, kopirao sa racunara na karticu od 8GB, i sve ok radilo.
adis.p wrote:Jel mogu prebacit aplikacije sa stare memorijske na novu? Al znaci da ne bude nikakvih problema sa radom nove..
Hm.. ovako ja sam imao 2 GB kraticu, kupio 8GB ! Sve sto sam imao na 2GB karitic prebacio na racunar, onda ubacio karticu od 8GB, kopirao sa racunara na karticu od 8GB, i sve ok radilo.
Evo upravo uradjeno ii jbt, kako su kartice 'spale' z zadnje vrijeme.. ja htio da kupim 4gb i ponesem reda radi 30km i hajd reko trebat ce mi najmanje 20, kad 4gb 10km i na kraju uzmem od 16, 28 kaemova
Evo upravo uradjeno ii jbt, kako su kartice 'spale' z zadnje vrijeme.. ja htio da kupim 4gb i ponesem reda radi 30km i hajd reko trebat ce mi najmanje 20, kad 4gb 10km i na kraju uzmem od 16, 28 kaemova
Gdjes si kupio, ja sma ovu od 8GB platio tako nesto kao ti tu. I koja je brzina kartice ?
Eborg wrote:Danas instalirao Navigon Europe, teški odron, odmah je odletio u vječna lovišta. U Sarajevu imaju dvije ulice, ne znam kakav je za inostranstvo.
ma iskreno, jedino što valja za BiH jest AdriaRoute mapa na Garmin uređajima, i Nokia Maps naravno na Nokia-ma (i to tek odnedavno)
Mi Androidaši ćemo se načekati dok se Google smiluje pa malo update-a naše područje....
Izgleda da Garmin nažalost nema namjeru ulaziti u Android tržište jer bi im to vjerovatno poremetilo prodaju uređaja jer koliko sam skontao na Androidu se daleko više đoni nego na iPhoneu tako da nema ekonomskog interesa.
Eborg wrote:Izgleda da Garmin nažalost nema namjeru ulaziti u Android tržište jer bi im to vjerovatno poremetilo prodaju uređaja jer koliko sam skontao na Androidu se daleko više đoni nego na iPhoneu tako da nema ekonomskog interesa.
nažalost, prestali su i sa Mobile XT za Win Mobile i Symbian, još davno...
al' što se tiče njihovih uređaja, ja sam prezadovoljan, obavljaju posao i više nego odlično
AdriaRoute najkompletnija mapa Balkana
Eborg wrote:Ovdje sam dobio preporuku za SMSko i super je aplikacija (za one koji ne znaju, omogućava slanje one 3 besplatne SMS poruke preko BH Telecoma te ostale po 7 feninga putem aplikacije) no imam jednu nedoumicu. U opisu piše da je u 1.1 verziji omogućen pristup imeniku no ne znam kako to izvesti. Pokušavao sam kucati ime iz imenika u ono sa brojem no bez efekta, zna li neko u čemu je fazon?
Eborg wrote:Ovdje sam dobio preporuku za SMSko i super je aplikacija (za one koji ne znaju, omogućava slanje one 3 besplatne SMS poruke preko BH Telecoma te ostale po 7 feninga putem aplikacije) no imam jednu nedoumicu. U opisu piše da je u 1.1 verziji omogućen pristup imeniku no ne znam kako to izvesti. Pokušavao sam kucati ime iz imenika u ono sa brojem no bez efekta, zna li neko u čemu je fazon?
Anyone?
Ne znam je li se to u aplikaciji misli na imenik telefona, ili na imenik na bh. telecomovom portalu. Mozda je ovo drugo.
Eborg wrote:Danas instalirao Navigon Europe, teški odron, odmah je odletio u vječna lovišta. U Sarajevu imaju dvije ulice, ne znam kakav je za inostranstvo.
ma iskreno, jedino što valja za BiH jest AdriaRoute mapa na Garmin uređajima, i Nokia Maps naravno na Nokia-ma (i to tek odnedavno)
Mi Androidaši ćemo se načekati dok se Google smiluje pa malo update-a naše područje....
Hmm, čije mape koristite na IGO navigaciji? imate ih više vrsta
gol-man wrote:
nemam dugo android phone, pa ne koristim navigaciju na njemu, jer imam Garmin 250W, low-budget prenosivi GPS uređaj već dugo, a čuo sam od raje da ove mape što ih oni koriste na IGO nisu baš precizne, ne znam...
gol-man wrote:
nemam dugo android phone, pa ne koristim navigaciju na njemu, jer imam Garmin 250W, low-budget prenosivi GPS uređaj već dugo, a čuo sam od raje da ove mape što ih oni koriste na IGO nisu baš precizne, ne znam...
Eh. Čuo. Ja ništa preciznije na Androidu nisam koristio od iGO myway i na iOS iGO Primo, bukvalno svako seoce i sokak ima ucrtan, imao i Garmin Mobile XT ranije na Symbianu, ali ova dva iGO razvaljuju bukvalno.