Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Nermin_BH

#2876 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

valter.ba wrote:Šta je na kineskom :lol: ? Nisam još instalirao, sutra uz kaficu na wi-fi danas mi se nije dalo izlaziti. Po ovome sto pise uz aplikaciju trebalo bi da je ono sto trazim.
Na kineskom jeziku sve haha, naso sam drugu bolju zove se Phone Call Blocker nadji na marketu.

Sent from my MT11i using Tapatalk 2 Beta-6
Revolucionar ★

#2877 Re: Android OS

Post by Revolucionar ★ »

To sto ti izbacuje da nema memorije je sto pokusava updateovati aplikaciju koja je " phone memory only ", a vjerovatno je update veci od dostupne phone memory. Iskusio sam slicne probleme, djelomicno sanirao instaliranje app2sd kojom sam prebacio neke od aplikacija na karticu, medjutim i dalje imam par komada koje se iz nekog razloga ne mogu prebacit na sd bez rootanja telefona
hakazvaka

#2878 Re: Android OS

Post by hakazvaka »

Ermm... instalirao sam Ice cold sandwich 7.2 (AOKP) (ako neko prati...)
Zeznuo sam nesto oko permisija na app-ovima, pa mi nema Calendar-a, a ne mogu da ga ponovo instaliram, a Boga mi ni obrisem... pokusavao sam preko root explorera delete fajla iz /system/app/, ali nece pa nece :(

Sta da raaaadim?
BaDa

#2879 Re: Android OS

Post by BaDa »

ljudi koliko uzima kredita weather app ako stavim kao widget i da mi svakih sat vremena aktualizira vrijeme? :D :D
Eborg

#2880 Re: Android OS

Post by Eborg »

Ovdje sam dobio preporuku za SMSko i super je aplikacija (za one koji ne znaju, omogućava slanje one 3 besplatne SMS poruke preko BH Telecoma te ostale po 7 feninga putem aplikacije) no imam jednu nedoumicu. U opisu piše da je u 1.1 verziji omogućen pristup imeniku no ne znam kako to izvesti. Pokušavao sam kucati ime iz imenika u ono sa brojem no bez efekta, zna li neko u čemu je fazon?
adis.p

#2881 Re: Android OS

Post by adis.p »

Jel mogu prebacit aplikacije sa stare memorijske na novu? Al znaci da ne bude nikakvih problema sa radom nove.. :) :)
_Reds_

#2882 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

adis.p wrote:Jel mogu prebacit aplikacije sa stare memorijske na novu? Al znaci da ne bude nikakvih problema sa radom nove.. :) :)

Hm.. ovako ja sam imao 2 GB kraticu, kupio 8GB ! Sve sto sam imao na 2GB karitic prebacio na racunar, onda ubacio karticu od 8GB, kopirao sa racunara na karticu od 8GB, i sve ok radilo.
Nermin_BH

#2883 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

Ima li kakva aplikacija za download youtube klipova?

zateznistub

#2884 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Nermin_BH wrote:Ima li kakva aplikacija za download youtube klipova?

Ima,
TubeMate Pro :D
adis.p

#2885 Re: Android OS

Post by adis.p »

_Reds_ wrote:
adis.p wrote:Jel mogu prebacit aplikacije sa stare memorijske na novu? Al znaci da ne bude nikakvih problema sa radom nove.. :) :)

Hm.. ovako ja sam imao 2 GB kraticu, kupio 8GB ! Sve sto sam imao na 2GB karitic prebacio na racunar, onda ubacio karticu od 8GB, kopirao sa racunara na karticu od 8GB, i sve ok radilo.
Evo upravo uradjeno :D ii jbt, kako su kartice 'spale' z zadnje vrijeme.. ja htio da kupim 4gb i ponesem reda radi 30km i hajd reko trebat ce mi najmanje 20, kad 4gb 10km i na kraju uzmem od 16, 28 kaemova 8-) :D :D
_Reds_

#2886 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

adis.p wrote:
_Reds_ wrote:

Evo upravo uradjeno :D ii jbt, kako su kartice 'spale' z zadnje vrijeme.. ja htio da kupim 4gb i ponesem reda radi 30km i hajd reko trebat ce mi najmanje 20, kad 4gb 10km i na kraju uzmem od 16, 28 kaemova 8-) :D :D
Gdjes si kupio, ja sma ovu od 8GB platio tako nesto kao ti tu. I koja je brzina kartice ?
LeonardoAC

#2887 Re: Android OS

Post by LeonardoAC »

koju android navigaciju vi koristite ? igo je presmijesan... nema ni aerodrome ubacene a ne sta vise...
Eborg

#2888 Re: Android OS

Post by Eborg »

Danas instalirao Navigon Europe, teški odron, odmah je odletio u vječna lovišta. U Sarajevu imaju dvije ulice, ne znam kakav je za inostranstvo.
adis.p

#2889 Re: Android OS

Post by adis.p »

@Reds,

Neki zenicki Tehnomax, pojma nemam.. tek se nedavno otvorilo :D

p.s. I ne razumijem se u te brzine, valjda je to class4.. a i prosla je takva bila cini mi se :-D
Last edited by adis.p on 16/04/2012 21:07, edited 1 time in total.
dinozzoM6

#2890 Re: Android OS

Post by dinozzoM6 »

Eborg wrote:Danas instalirao Navigon Europe, teški odron, odmah je odletio u vječna lovišta. U Sarajevu imaju dvije ulice, ne znam kakav je za inostranstvo.
ma iskreno, jedino što valja za BiH jest AdriaRoute mapa na Garmin uređajima, i Nokia Maps naravno na Nokia-ma (i to tek odnedavno)

Mi Androidaši ćemo se načekati dok se Google smiluje pa malo update-a naše područje....
Eborg

#2891 Re: Android OS

Post by Eborg »

Izgleda da Garmin nažalost nema namjeru ulaziti u Android tržište jer bi im to vjerovatno poremetilo prodaju uređaja jer koliko sam skontao na Androidu se daleko više đoni nego na iPhoneu tako da nema ekonomskog interesa.
dinozzoM6

#2892 Re: Android OS

Post by dinozzoM6 »

Eborg wrote:Izgleda da Garmin nažalost nema namjeru ulaziti u Android tržište jer bi im to vjerovatno poremetilo prodaju uređaja jer koliko sam skontao na Androidu se daleko više đoni nego na iPhoneu tako da nema ekonomskog interesa.
nažalost, prestali su i sa Mobile XT za Win Mobile i Symbian, još davno...
al' što se tiče njihovih uređaja, ja sam prezadovoljan, obavljaju posao i više nego odlično :)
AdriaRoute najkompletnija mapa Balkana :P
Eborg

#2893 Re: Android OS

Post by Eborg »

Uređaji su odlični ali sve više se prelazi na all-in-one uređaje. Uzmeš dobar telefon i nema potrebe da vučeš foto-aparat, mp3 player, GPS uređaj itd.
BadBoy

#2894 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Ima li ko iskustva sa SpoofFW aplikacijom? Zarovih se po XDA-u i sad mi se crv uvukao da probam da update-am telefon na ICS :D
Eborg

#2895 Re: Android OS

Post by Eborg »

Eborg wrote:Ovdje sam dobio preporuku za SMSko i super je aplikacija (za one koji ne znaju, omogućava slanje one 3 besplatne SMS poruke preko BH Telecoma te ostale po 7 feninga putem aplikacije) no imam jednu nedoumicu. U opisu piše da je u 1.1 verziji omogućen pristup imeniku no ne znam kako to izvesti. Pokušavao sam kucati ime iz imenika u ono sa brojem no bez efekta, zna li neko u čemu je fazon?
Anyone?
Gray

#2896 Re: Android OS

Post by Gray »

Eborg wrote:
Eborg wrote:Ovdje sam dobio preporuku za SMSko i super je aplikacija (za one koji ne znaju, omogućava slanje one 3 besplatne SMS poruke preko BH Telecoma te ostale po 7 feninga putem aplikacije) no imam jednu nedoumicu. U opisu piše da je u 1.1 verziji omogućen pristup imeniku no ne znam kako to izvesti. Pokušavao sam kucati ime iz imenika u ono sa brojem no bez efekta, zna li neko u čemu je fazon?
Anyone?

Ne znam je li se to u aplikaciji misli na imenik telefona, ili na imenik na bh. telecomovom portalu. Mozda je ovo drugo.
gol-man

#2897 Re: Android OS

Post by gol-man »

dinozzoM6 wrote:
Eborg wrote:Danas instalirao Navigon Europe, teški odron, odmah je odletio u vječna lovišta. U Sarajevu imaju dvije ulice, ne znam kakav je za inostranstvo.
ma iskreno, jedino što valja za BiH jest AdriaRoute mapa na Garmin uređajima, i Nokia Maps naravno na Nokia-ma (i to tek odnedavno)

Mi Androidaši ćemo se načekati dok se Google smiluje pa malo update-a naše područje....
Hmm, čije mape koristite na IGO navigaciji? imate ih više vrsta
dinozzoM6

#2898 Re: Android OS

Post by dinozzoM6 »

gol-man wrote: Hmm, čije mape koristite na IGO navigaciji? imate ih više vrsta
nemam dugo android phone, pa ne koristim navigaciju na njemu, jer imam Garmin 250W, low-budget prenosivi GPS uređaj već dugo, a čuo sam od raje da ove mape što ih oni koriste na IGO nisu baš precizne, ne znam...
Eborg

#2899 Re: Android OS

Post by Eborg »

Gray wrote:Ne znam je li se to u aplikaciji misli na imenik telefona, ili na imenik na bh. telecomovom portalu. Mozda je ovo drugo.
Hm, vidiš, i to je moguće. Hvala!
Chuckie

#2900 Re: Android OS

Post by Chuckie »

dinozzoM6 wrote:
gol-man wrote: Hmm, čije mape koristite na IGO navigaciji? imate ih više vrsta
nemam dugo android phone, pa ne koristim navigaciju na njemu, jer imam Garmin 250W, low-budget prenosivi GPS uređaj već dugo, a čuo sam od raje da ove mape što ih oni koriste na IGO nisu baš precizne, ne znam...
Eh. Čuo. Ja ništa preciznije na Androidu nisam koristio od iGO myway i na iOS iGO Primo, bukvalno svako seoce i sokak ima ucrtan, imao i Garmin Mobile XT ranije na Symbianu, ali ova dva iGO razvaljuju bukvalno.
Post Reply