Jah.....patriota i borac za Bosnu i Hercegovinu i BošnjakePilaw_Pavlaka wrote:
Mostar i hercegovina su vukojebine. Grad Mostar po zadnjem popisu ima 89.000 stanovnika. Pola od toga su Hrvati a pola Bosnjaci. Standard im je manji ili jednak u poredjenju sa Bosnjackim sredinama. Hafisa valjda frustrira sto u hercegovini godotovo ne zivi niko; pa onda je se bacio na ekonomsku dominaciju. Proba je predstaviti kao malu Njemacku gdje ljudi dolaze da rade kao gastarbeideri.![]()
Istina je znaci da tamo ne zivi niko a da je prosjecna plata 360 eura... Gluho i daleko bilo. 360 eura. Pa ovdje na zapadu moji roditelji to skupa zarade za dan a ja to zaradim sam za tacno 3 dana u netu (nakon poreza).
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
palermo
#2876 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- SkyLimit
#2877 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Tamo gdje Bošnjaci glasaju za Bakira i treba ih prepustiti Herceg - Bosni, ja takve i ne žalim
- sinuhe
#2878 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nekako kao da fale Velikosrbi na temi. Tek hrvatski specijaliteti sa bosnjackim zacinima.
-
Hafis
#2879 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Džaba 800 i kusur KM prosjek plaća (usput, ne bih se ni budio ujutro za tu paru), kad to u konačnici završi ovako.Alfons Kauders wrote:Stani zar to nije lokalna zajebancija? Mostarac jedan vazda kad se sjedi prca ove preko brda, pa se oni zale kako ih Mostarci vazda prozivaju itd... Sta sad neprijateljski? Ja mislio to lokalpatriotska furka, nevezana za nacijupalermo wrote:Pa ne znam ja na što ti misliš, ali iz onoga što napišeš bih rekao da su ti MOstar i hercegovina onako, najblaže rečeno, neprijateljski pojmovi....Pilaw_Pavlaka wrote:
Mostar je Mostar a mislim na zpaadnu Hercegovinu: siroki, grude, posusje, Citluk i druge vukojebine za koje hafis misli da su na nivou svicarske.
Ne bi ti ga ja kume tu živio za 18 000 KM plaće. Ovo najozbiljnije. Jebo ti taj život i tih 850 KM

-
palermo
#2880 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
;Mnogo nam je žao što nas ne žališ.SkyLimit wrote:Tamo gdje Bošnjaci glasaju za Bakira i treba ih prepustiti Herceg - Bosni, ja takve i ne žalim
Ono napada Bakira, a već u glavi podijelio zemlju......
- Drvosjeca iz Dejcica
#2881 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dok je Austrije i bauštela kakva Tuzla, pusti bola.Hafis wrote: Džaba 800 i kusur KM prosjek plaća (usput, ne bih se ni budio ujutro za tu paru), kad to u konačnici završi ovako.
Ne bi ti ga ja kume tu živio za 18 000 KM plaće. Ovo najozbiljnije. Jebo ti taj život i tih 850 KM
Nego nikako da odgovoriš na kojim ekonomskim parametrima ti uzdiđeš Hercegovinu? Taj paralelni univerzum u kojem živiš će se rasplinuti k'o balon od sapuna.
- BHCluster
#2882 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Iskljucivo na Helichrysum arenarium.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Dok je Austrije i bauštela kakva Tuzla, pusti bola.Hafis wrote: Džaba 800 i kusur KM prosjek plaća (usput, ne bih se ni budio ujutro za tu paru), kad to u konačnici završi ovako.
Ne bi ti ga ja kume tu živio za 18 000 KM plaće. Ovo najozbiljnije. Jebo ti taj život i tih 850 KM![]()
Nego nikako da odgovoriš na kojim ekonomskim parametrima ti uzdiđeš Hercegovinu? Taj paralelni univerzum u kojem živiš će se rasplinuti k'o balon od sapuna.
- GeeTnT
#2883 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa ti bi znaci i Sarajevo prepustio HB-u....SkyLimit wrote:Tamo gdje Bošnjaci glasaju za Bakira i treba ih prepustiti Herceg - Bosni, ja takve i ne žalim
- Alfons Kauders
#2884 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ama bujrum brate, pa sta bi mi bez vas!Alfaromeo wrote:Fino ste zakuhali, ali potreban vam je bar
1 Srbin, mislim cisto radi balansa.
Izvinjavam se na smetnji)))
Znas kako se kaze kod nas... Nema nista bez srpske meze, muslimanske rakije, i picke katolicke!
- SkyLimit
#2885 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bosna Bošnjacima, Sarajevo ArapimaGeeTnT wrote:Pa ti bi znaci i Sarajevo prepustio HB-u....SkyLimit wrote:Tamo gdje Bošnjaci glasaju za Bakira i treba ih prepustiti Herceg - Bosni, ja takve i ne žalim
- Kolinda
#2886 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Ko zna čitati nek' čita .
- Alfons Kauders
#2887 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ta ti znas? Maloprije ostavio sliku nekakvu iz Bugarske misleci da je Tuzla? Najvece aktivno industrijsko postrojenje u drzavi i nemas pojma kako izgleda ni elektrana ni grad... Pukla ravnica ko BaranjaHafis wrote:Džaba 800 i kusur KM prosjek plaća (usput, ne bih se ni budio ujutro za tu paru), kad to u konačnici završi ovako.Alfons Kauders wrote:Stani zar to nije lokalna zajebancija? Mostarac jedan vazda kad se sjedi prca ove preko brda, pa se oni zale kako ih Mostarci vazda prozivaju itd... Sta sad neprijateljski? Ja mislio to lokalpatriotska furka, nevezana za nacijupalermo wrote:
Pa ne znam ja na što ti misliš, ali iz onoga što napišeš bih rekao da su ti MOstar i hercegovina onako, najblaže rečeno, neprijateljski pojmovi....
Vego... Ovo se uskoro gasi, ostaje samo novi... Koji ce zagadjivati neuporedivo manje... Tako da ce Tuzla uskoro biti jedan od primjera efikasnog centralnog grijanja i moderne, ekoloski prihvatljive elektrane koja je mila majka spram svega sto imamo u okruzenju.
I Banovici ce odraditi nesto slicno.
A ovi po Sarajevu... Jebiga kad glasaju za Kiflu i loze nuklearni otpad, pa se onda cude sto su u kurcu. Sta cu im ja? Nepopravljivi, ko i vi Mostarci.
-
Pilaw_Pavlaka
#2888 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Posavski i kanton 10 nista jedan od slabijih kanton u FBIH. A stolni grad Mostar zaostaje dobro za sarajevom.Kolinda wrote:
Nista znaci od ekonomse dominacije. Slabiji mnogo od Bosnjaka. Politicka dominacija isto 0 podova: uvijek preglasavanje moze da se upotrijebi u kriticnim situacijama. A demografska dominacija; to je tek katastrofa sama po sebi....
- Kolinda
#2889 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da ukupno 100 000 ljudi a što ćemo sa ovim 1 200 000 stanovnika većinski i to preko 80% naseljenih Bošnjacima koji su u minusu a dolaze iz USK,TK,ZDK,BPK,Pilaw_Pavlaka wrote:Posavski i kanton 10Kolinda wrote:
-
Haman2
#2890 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Odlican naslov u kome je i odgovor.
-
Pilaw_Pavlaka
#2891 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kolinda zamjenjujes teze. Bosnjaci i Bosanci te ostali koji su pro BiH nastrojeni (mjesani brakovi izmedju Hrvata, Srba i Bosnjaka a u vecinskim Bosnjackim sredinama) cine skoro 60% BiH stanovnistva. Bosnjacima ekonomska dominacija nije potrebna da bi bili kljucni politicki faktor u BiH a pogotovo u FBIH.Kolinda wrote: Da ukupno 100 000 ljudi a što ćemo sa ovim 1 200 000 stanovnika većinski i to preko 80% naseljenih Bošnjacima koji su u minusu a dolaze iz USK,TK,ZDK,BPK,
Hrvati da bi bili faktor kojeg ti i Hafis zamisljate bi morali imati ekonomsku moc koja je 5,6 ili 7 puta veca od Sarajevskog kantona. Medjutim; kada pogledamo recimo kanton 10; sto cini recimo 50% te zeljene "Herceg Bosne"; vidimo da je na nivou svih drugih kantona u FBIH. Dakle nista posebno. Posavina je teska bijeda a Mostar ipak zaostaje daleko iza Sarajeva a jos ga Hrvati dijele pola pola sa Bosnjacima.
Znaci nema govora o ekonomskoj dominaciji Hrvata. Oni su pukli ko tikva. A tek su pocele pristizati Arapske investicije i turizam prije 2 godine. Kakva ce situacija biti za 10,20 godina nije tesko zamisliti. Totalna ekonomska dominacija Bosnjaka.
- Kolinda
#2892 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
E vala ne volim ove dodatke u postovima ali ovo zaslužuje ..Pilaw_Pavlaka wrote:Kolinda zamjenjujes teze. Bosnjaci i Bosanci te ostali koji su pro BiH nastrojeni (mjesani brakovi izmedju Hrvata, Srba i Bosnjaka a u vecinskim Bosnjackim sredinama) cine skoro 60% BiH stanovnistva. Bosnjacima ekonomska dominacija nije potrebna da bi bili kljucni politicki faktor u BiH a pogotovo u FBIH.Kolinda wrote: Da ukupno 100 000 ljudi a što ćemo sa ovim 1 200 000 stanovnika većinski i to preko 80% naseljenih Bošnjacima koji su u minusu a dolaze iz USK,TK,ZDK,BPK,
Hrvati da bi bili faktor kojeg ti i Hafis zamisljate bi morali imati ekonomsku moc koja je 5,6 ili 7 puta veca od Sarajevskog kantona. Medjutim; kada pogledamo recimo kanton 10; sto cini recimo 50% te zeljene "Herceg Bosne"; vidimo da je na nivou svih drugih kantona u FBIH. Dakle nista posebno. Posavina je teska bijeda a Mostar ipak zaostaje daleko iza Sarajeva a jos ga Hrvati dijele pola pola sa Bosnjacima.
Znaci nema govora o ekonomskoj dominaciji Hrvata. Oni su pukli ko tikva. A tek su pocele pristizati Arapske investicije i turizam prije 2 godine. Kakva ce situacija biti za 10,20 godina nije tesko zamisliti. Totalna ekonomska dominacija Bosnjaka.
-
Pilaw_Pavlaka
#2893 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sta je smijesno?Kolinda wrote:E vala ne volim ove dodatke u postovima ali ovo zaslužuje ..Pilaw_Pavlaka wrote:Kolinda zamjenjujes teze. Bosnjaci i Bosanci te ostali koji su pro BiH nastrojeni (mjesani brakovi izmedju Hrvata, Srba i Bosnjaka a u vecinskim Bosnjackim sredinama) cine skoro 60% BiH stanovnistva. Bosnjacima ekonomska dominacija nije potrebna da bi bili kljucni politicki faktor u BiH a pogotovo u FBIH.Kolinda wrote: Da ukupno 100 000 ljudi a što ćemo sa ovim 1 200 000 stanovnika većinski i to preko 80% naseljenih Bošnjacima koji su u minusu a dolaze iz USK,TK,ZDK,BPK,
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Kolinda
#2894 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
O Bože popravio si mi večer već me ova južina počela frezati ..
- Drvosjeca iz Dejcica
#2895 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
I de nam daj iz iste analize prosječne plaće i penzije. Plaće su ti na stranici 14 i penzije na stranici 15.Kolinda wrote:
- Alfons Kauders
#2896 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja znam. Pitanje je znas li ti?Kolinda wrote:
Ovdje se radi o poreskim prihodima per capita u FBiH. Kao sto sam vec ranije pojasnio Sarajevo i Mostar jednostavno nisu reprezentativni uzorci radi politike - odnosno dosta prihoda se naplacuje tamo gdje se formalno nalaze institucije... Odnosno Sarajevu i Mostaru.
Vidi ovako pajdo. Hafisova omiljena elektrana u Tuzli proizvede elektricnu energiju koja ide u izvoz, dakle TE Tuzla (Tuzla) - EP Sarajevo (Sarajevo) - Elektroprenos (Banja Luka) - Strani posrednik (nedje) ... Cak se moze i vratiti u EP HZHB Mostar (Mostar), sto je i radjeno godinama i vjerovatno se i danas radi.
Dakle sva struja koja se proizvede u Tuzli, Kaknju i na Neretvi formalno proleti kroz Sarajevo.
A gdje je ministarstvo? U Mostaru, formalno.
Tako da su recimo samo u tom sektoru u statistici ostali prostori "zakinuti" dok ujedno na papiru "pumpaju" Sarajevo i Mostar. U HNK barem ima dosta instaliranih kapaciteta, ali u KS nema ni megavata.
A sta je ono jos bitna stavka u porezima? Sta ono naplacuje UIO? Ne mislim na PDV, vec ono drugo - akcize... Na gorivo, alkohol, duhan itd. Dakle tamo gdje je trgovina, gorivo, tvornice duhana, distributeri itd.
Kad smo vec kod PDV-a, mogao si postaviti i te cifre
-
Pilaw_Pavlaka
#2897 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa sta se smijes. Kanton 10 ti je na nivou svih drugih Bosnjackih kantona. Posavina je najsiramasniji kanton u FBIH a Mostar daleko iza Sarajeva. I ti u ovome vidis neku ekonomsku dominaciju....Kolinda wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
O Bože popravio si mi večer već me ova južina počela frezati ..
- Kolinda
#2898 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nemoj samo o mirovinama ako uračunamo devizne i ove ratne iz RH neće vas biti ni na mapi ...Drvosjeca iz Dejcica wrote:I de nam daj iz iste analize prosječne plaće i penzije. Plaće su ti na stranici 14 i penzije na stranici 15.Kolinda wrote:
-
prog321
#2899 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sverc komerc. Svaka uvozna suga je registrovala svoj biznis u Hercegovini i Sarajevu.
Po meni najbolji su Zenicko-dobojski i Podrinjski kanton jer jedini izvoze vise nego uvoze.
Po meni najbolji su Zenicko-dobojski i Podrinjski kanton jer jedini izvoze vise nego uvoze.
- Kolinda
#2900 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sveznali ,ja pričam iz perspektive ZHŽ koja nema ništa od institucija fBiH i BiH i pogledajte koliko šišamo ove ostale osim Sa. i Mo.Alfons Kauders wrote:Ja znam. Pitanje je znas li ti?Kolinda wrote:
Ovdje se radi o poreskim prihodima per capita u FBiH. Kao sto sam vec ranije pojasnio Sarajevo i Mostar jednostavno nisu reprezentativni uzorci radi politike - odnosno dosta prihoda se naplacuje tamo gdje se formalno nalaze institucije... Odnosno Sarajevu i Mostaru.
Vidi ovako pajdo. Hafisova omiljena elektrana u Tuzli proizvede elektricnu energiju koja ide u izvoz, dakle TE Tuzla (Tuzla) - EP Sarajevo (Sarajevo) - Elektroprenos (Banja Luka) - Strani posrednik (nedje) ... Cak se moze i vratiti u EP HZHB Mostar (Mostar), sto je i radjeno godinama i vjerovatno se i danas radi.
Dakle sva struja koja se proizvede u Tuzli, Kaknju i na Neretvi formalno proleti kroz Sarajevo.
A gdje je ministarstvo? U Mostaru, formalno.![]()
Tako da su recimo samo u tom sektoru u statistici ostali prostori "zakinuti" dok ujedno na papiru "pumpaju" Sarajevo i Mostar. U HNK barem ima dosta instaliranih kapaciteta, ali u KS nema ni megavata.
A sta je ono jos bitna stavka u porezima? Sta ono naplacuje UIO? Ne mislim na PDV, vec ono drugo - akcize... Na gorivo, alkohol, duhan itd. Dakle tamo gdje je trgovina, gorivo, tvornice duhana, distributeri itd.
Kad smo vec kod PDV-a, mogao si postaviti i te cifre