Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Damir0406

#2876 Re: Renault Megane all about

Post by Damir0406 »

Pozdrav, planiram uzeti megana nekog do 5.000,00 - 6.000,00, 1.5 ili 1.9 dci, mislim da su to godišta 2003? Mogu li dobiti nekoliko savjeta oko cijene, kvaliteta, održavanja, vi što vozite iskustva vaša, kakvi su za održavanje, gdje ga mogu servisirati redovno. Na šta da obratim pažnju prilikom kupovine, naravno da ću ga odvesti u servis na pregleda ali da čujem vaše savjete, bio bih jako zahvalan.
530i

#2877 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

Samo nemoj kod osobe koja se predstavlja kao Juro, Jura, Jure iz Kiseljaka i već si odradio pola posla uspješno. Idi na varijantu 1.5 dCi sa 74kW. Ali, o 12-13 godina starim dizelašima je teško bilo šta govoriti...
Ned071

#2878 Re: Renault Megane all about

Post by Ned071 »

A sto mora bit dci? Uzmi 1.6. Osim bobina nikakvih problema...
direstraits0078

#2879 Re: Renault Megane all about

Post by direstraits0078 »

Ned071 wrote:A sto mora bit dci? Uzmi 1.6. Osim bobina nikakvih problema...
I varijatora... :roll:
Damir0406

#2880 Re: Renault Megane all about

Post by Damir0406 »

530i wrote:Samo nemoj kod osobe koja se predstavlja kao Juro, Jura, Jure iz Kiseljaka i već si odradio pola posla uspješno. Idi na varijantu 1.5 dCi sa 74kW. Ali, o 12-13 godina starim dizelašima je teško bilo šta govoriti...
Čuo sam za tog Juru iz Kiseljaka da je varalica, ne idem tamo hvala :)

Još nekih savjeta?
Ned071

#2881 Re: Renault Megane all about

Post by Ned071 »

Mozes kod jure ali ces i tu platiti pofino ono sto valja. Moj je drug trazio karavana. Pokazao mu covjek pet komada. Bili su od cetiri i po do osam hiljada pa biraj
Begovica

#2882 Re: Renault Megane all about

Post by Begovica »

Prodajem Megana, dec 2000, registrovan do dec 2016, 1,9 alu felge, ljetne i zimske gume, 4.500 BAM
http://www.olx.ba/artikal/20004277/renault-megane/
Dzontra_Volta

#2883 Re: Renault Megane all about

Post by Dzontra_Volta »

Sretno ti s tom cijenom.
drunken tiger

#2884 Re: Renault Megane all about

Post by drunken tiger »

530i wrote:Samo nemoj kod osobe koja se predstavlja kao Juro, Jura, Jure iz Kiseljaka i već si odradio pola posla uspješno. Idi na varijantu 1.5 dCi sa 74kW. Ali, o 12-13 godina starim dizelašima je teško bilo šta govoriti...
Ja ne znam šta ste zapeli za tog Juru. Čovjek prodaje godinama i još uvijek radi. Lijepo ti da vozilo da pregledaš tu, onda ti da još sedam dana da ga voziš gdje hoćeš na pregled i da ti mogućnost da vratiš vozilo ako nešto nije ok. Dva kod njega kupio i nikakvih problema osim onih koja imaju polovna auta (prskalice, podizač stakla). Zato ako nemate lična iskustva onda ne lažite.
zrakomlat

#2885 Re: Renault Megane all about

Post by zrakomlat »

drunken tiger wrote: Ja ne znam šta ste zapeli za tog Juru. Čovjek prodaje godinama i još uvijek radi. Lijepo ti da vozilo da pregledaš tu, onda ti da još sedam dana da ga voziš gdje hoćeš na pregled i da ti mogućnost da vratiš vozilo ako nešto nije ok. Dva kod njega kupio i nikakvih problema osim onih koja imaju polovna auta (prskalice, podizač stakla). Zato ako nemate lična iskustva onda ne lažite.
A kako funkcioniše kod njega ta opcija "mogućnost povrata novca u roku od sedam dana"? Jel dobiješ svoj novac, ili umanji za neki iznos?
drunken tiger

#2886 Re: Renault Megane all about

Post by drunken tiger »

zrakomlat wrote:
drunken tiger wrote: Ja ne znam šta ste zapeli za tog Juru. Čovjek prodaje godinama i još uvijek radi. Lijepo ti da vozilo da pregledaš tu, onda ti da još sedam dana da ga voziš gdje hoćeš na pregled i da ti mogućnost da vratiš vozilo ako nešto nije ok. Dva kod njega kupio i nikakvih problema osim onih koja imaju polovna auta (prskalice, podizač stakla). Zato ako nemate lična iskustva onda ne lažite.
A kako funkcioniše kod njega ta opcija "mogućnost povrata novca u roku od sedam dana"? Jel dobiješ svoj novac, ili umanji za neki iznos?
Kako se dogovoriš. Ja sam bio dogovorio povrat novca ali nije bilo potrebe za tim ni prvi a ni drugi put. Povedeš nekoga da pogleda vozilo tamo, izabereš, odvučeš na dodatne preglede i to je to.
530i

#2887 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

drunken tiger wrote:
Ja ne znam šta ste zapeli za tog Juru. Čovjek prodaje godinama i još uvijek radi. Lijepo ti da vozilo da pregledaš tu, onda ti da još sedam dana da ga voziš gdje hoćeš na pregled i da ti mogućnost da vratiš vozilo ako nešto nije ok. Dva kod njega kupio i nikakvih problema osim onih koja imaju polovna auta (prskalice, podizač stakla). Zato ako nemate lična iskustva onda ne lažite.
Zdravo Jure, kako si, šta ima?
Iz aviona se vidi da su to grobovi ušminkani za prodaju i da ih prodaje jedino cijena i šminka. Uostalom pisano je već dosta o tom tipu ovdje na forumu - uvozi neispravna auta sa ogromnim kilometražama pa ih popravlja. Ko voli - neka izvoli.
Nabucco

#2888 Re: Renault Megane all about

Post by Nabucco »

I ptice znaju da su kod jure upucanjeni svi.. Ali realno gledano..

Imaš u džepu 7000KM, i hoces megana dizela..

Eh sad za 7000KM, ne mozes kuptii niti od prvog vlasnika, niti vozilo koje je kupljeno u BiH i pravo je paženo..
E onda imaš da biraš. Da kupiš krša koji nije upicanjen, ili da kupiš krša koji je upicanjen. Ja bi lično opet izabrao ovog upicanjenog krša.. Tako da nemam ništa protiv toga, sto Jure radi..
shlauf

#2889 Re: Renault Megane all about

Post by shlauf »

Krš ili upicanjeni krš jedno te isto. Počni od svakog motora koji je radjen na najmanje drugu ili treću specijalu. Katalčizator prazan i zavaren, svakom autu vraćana kilometraža a što se tiče upicanjenih auta jedino što je uradjeno dubinsko, pranje motora i poliranje auta. Skini zaštitu motora pa vidi kako je svaki motor se "usrao" od ulja a primjetićeš i tragove kako je svaki šaraf odvrtan/zavrtan kad je radjen motor. E sad ako nekome ne smeta što je aauto prešlo tristo i čeztristo tk bujrum.
drunken tiger

#2890 Re: Renault Megane all about

Post by drunken tiger »

530i wrote:
drunken tiger wrote:
Zdravo Jure, kako si, šta ima?
Iz aviona se vidi da su to grobovi ušminkani za prodaju i da ih prodaje jedino cijena i šminka. Uostalom pisano je već dosta o tom tipu ovdje na forumu - uvozi neispravna auta sa ogromnim kilometražama pa ih popravlja. Ko voli - neka izvoli.
U pravu si. Bolje znaš ti koji si čuo od nekoga koji je čuo od nekoga nego ja koji imam lično iskustvo s dva vozila od njega. Izvini. u pravu si 100%. Vjerujem više tebi nego sebi.
530i

#2891 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

Tako je.
Dva vozila su reprezentativni primjerci koji su toliko reprezentativni da ideš u tu krajnost i ubjeđuješ ljude da čovjek vraća pare. Svaka ti čast. A evo sve ti je "Schlauf" objasnio...

A za 7000 kupiš Clio 1.2 16v (kupljen nov ovdje, od prvog vlasnika) i ne boli te glava. Druga je stvar što svi hoće da se foliraju a nemaju za to nikakvu podlogu. Hoću i ja novog Megana četvorku GT za 12.000 ali nema...
drunken tiger

#2892 Re: Renault Megane all about

Post by drunken tiger »

530i wrote:Tako je.
Dva vozila su reprezentativni primjerci koji su toliko reprezentativni da ideš u tu krajnost i ubjeđuješ ljude da čovjek vraća pare. Svaka ti čast. A evo sve ti je "Schlauf" objasnio...

A za 7000 kupiš Clio 1.2 16v (kupljen nov ovdje, od prvog vlasnika) i ne boli te glava. Druga je stvar što svi hoće da se foliraju a nemaju za to nikakvu podlogu. Hoću i ja novog Megana četvorku GT za 12.000 ali nema...
Ma ne ubjeđujem ja nikoga u bilo šta. Ja samo kažem svoje iskustvo s njim. Dakle lično iskustvo a ne ono o čemu mi je neko pričao. Koliko para toliko muzike. Ima i on auta od 4000-15000. Pa izvoli.
530i

#2893 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

Hoćeš reći da za svaki auto kaže šta mu je radio, koliko kilometara skinuo, koje ležajeve je stavio i ko mu je radio presvlaku na volanu i mjenjaču?
Vidiš, on to ne radi i automatski je prevarant i za izbjegavanje. Ako prevari na jednom auto, prevarit će i na svakom drugom...
drunken tiger

#2894 Re: Renault Megane all about

Post by drunken tiger »

530i wrote:Hoćeš reći da za svaki auto kaže šta mu je radio, koliko kilometara skinuo, koje ležajeve je stavio i ko mu je radio presvlaku na volanu i mjenjaču?
Vidiš, on to ne radi i automatski je prevarant i za izbjegavanje. Ako prevari na jednom auto, prevarit će i na svakom drugom...
Pa čovječe kupuješ polovan auto! Sve to bi svkako morao sam uraditi (presvlake poliranje i ostale gluposti). Imaš izbor. Ti dođeš kod njega a ne zove on tebe. Niko te ne tjera da kupiš određeno auto. Dođeš, pogledaš, izabereš, pregledaš, odvučeš pregledaš i to je to. Vidiš stanje auta i niko te ne tjera niti ti ga uvaljuje. Izabereš sam. Mene samo zanima ako je prevarant zašto ga niko još nije tužio, prebio, prijetio i sl. I kako to da još uvijek radi nakon što je prevario 2000 ljudi?! Eto samo mi to objasni.
direstraits0078

#2895 Re: Renault Megane all about

drunken tiger wrote:
530i wrote:Hoćeš reći da za svaki auto kaže šta mu je radio, koliko kilometara skinuo, koje ležajeve je stavio i ko mu je radio presvlaku na volanu i mjenjaču?
Pa čovječe kupuješ polovan auto! Sve to bi svkako morao sam uraditi (presvlake poliranje i ostale gluposti). Imaš izbor. Ti dođeš kod njega a ne zove on tebe. Niko te ne tjera da kupiš određeno auto. Dođeš, pogledaš, izabereš, pregledaš, odvučeš pregledaš i to je to. Vidiš stanje auta i niko te ne tjera niti ti ga uvaljuje. Izabereš sam. Mene samo zanima ako je prevarant zašto ga niko još nije tužio, prebio, prijetio i sl. I kako to da još uvijek radi nakon što je prevario 2000 ljudi?! Eto samo mi to objasni.
Kako znas, odnosno, kako si siguran da nije dobio batine, odnosno da nije morao vratiti novac i/ili snositi troskove popravka nakon sto je otvoren motor?
drunken tiger

#2896 Re: Renault Megane all about

Post by drunken tiger »

direstraits0078 wrote:
drunken tiger wrote:
Kako znas, odnosno, kako si siguran da nije dobio batine, odnosno da nije morao vratiti novac i/ili snositi troskove popravka nakon sto je otvoren motor?
Znaš li ti da jeste?
direstraits0078

#2897 Re: Renault Megane all about

:lol:
530i

#2898 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

drunken tiger wrote:

U ovome je problem - ne vidiš stvarno stanje auta i samim time on uvaljuje. Nisu svi ljudi dovoljno stručni i iskusni da primjete sve ono o čemu je ovdje pisano i što je nedvojbeno dokazano...
Otkud tebi dokazi da tvrdiš da ga nije niko prebijao i uopšte ulazio sa dotičnim u konflikt?
drunken tiger

#2899 Re: Renault Megane all about

Post by drunken tiger »

530i wrote:U ovome je problem - ne vidiš stvarno stanje auta i samim time on uvaljuje. Nisu svi ljudi dovoljno stručni i iskusni da primjete sve ono o čemu je ovdje pisano i što je nedvojbeno dokazano...
Otkud tebi dokazi da tvrdiš da ga nije niko prebijao i uopšte ulazio sa dotičnim u konflikt?
Ne kupuješ jabuke pa da ideš sam u kupovinu. Povedeš stručnu osobu, platiš pregled. Ne vidim problem.Ne uvaljuje on, on ima uvijek po 10auta najmanje na placu i ti odabereš auto u onoj cijeni koliko imaš. Tu sve stoji, ti izabereš. A da je toliki prevarant koliko vi govorite do sada bi ga neko odležao. Iskreno nigdje i niodkoga nisam čuo loše za njega osim ovdje na ovom forumu. Ne branim ga nego samo,ponavljam, govorim iz vlastitog iskustva. Ali eto da ne bih dalje temu kvario završit ću na ovome. Prije će ti uvaliti auto klošar iz begovske porodice nego on.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2900 Re: Renault Megane all about

Post by mali_milojica »

Meni je dovoljno sto sam cuo sa nekoliko strana,od ljudi kojima vjerujem i s kojima se druzim,da uzima auta u 95% slucajeva sa motorschade. Labudica,Bosna,1-2 specijala,prodaj dalje.
Hvala lijepo,ali ne. Ko voli,nek izvoli.
Post Reply