Pa ovakvih kao Gile ti je pun "bolji" entitet. I upravo zbog toga je politika NS-a jedan veliki promašaj koji zabija glavu u pijesak što će pristižući izbori i potvrditi. Zatvarati svoje oči pred realnim problemima a u isto vrijeme mazati moje oči sa jeftinom populističkom demagogijom neće riješiti probleme ove zemlje. Žali bože dobre ideje...seln wrote:Da je NS pametna, ne bi ni kalkulisala sa glasovima cetnika kao sto je Gile.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
hercegovac_pravi
#2876 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- buzzer
#2877 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nemoj mi se ero previse sekirati za ideju. kreativan smo mi svijet, smislicemo i bolju.hercegovac_pravi wrote:Pa ovakvih kao Gile ti je pun "bolji" entitet. I upravo zbog toga je politika NS-a jedan veliki promašaj koji zabija glavu u pijesak što će pristižući izbori i potvrditi. Zatvarati svoje oči pred realnim problemima a u isto vrijeme mazati moje oči sa jeftinom populističkom demagogijom neće riješiti probleme ove zemlje. Žali bože dobre ideje...seln wrote:Da je NS pametna, ne bi ni kalkulisala sa glasovima cetnika kao sto je Gile.
nego kontam, trebalo bi ovima sto planiraju napraviti popis stanovnistva predloziti da se tebi obrate i usparaju pare.
ti vec svakako pouzdano znas gdje ima koliko kakvih, pa cak i kako razmisljaju. i to sve na osnovu gile-uzorka.
- Suti i trpi
#2878 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Automatski se postavlja pitanje da li ova drzava ima smisla ako je svako iz Federacije glup ako koalira sa nekim iz RS. Sasvim je izvjesno da ce Srbi jos dugo ostat ovakvi kakvi jesu (kako god vi to nazivali), tako da se postavlja pitanje hoce li ova drzava ikada naprijed ako neko ne ucini prvi korak i pocne radit na priblizavanju dvi suprostavljene strane!?hercegovac_pravi wrote:Pa ovakvih kao Gile ti je pun "bolji" entitet. I upravo zbog toga je politika NS-a jedan veliki promašaj koji zabija glavu u pijesak što će pristižući izbori i potvrditi. Zatvarati svoje oči pred realnim problemima a u isto vrijeme mazati moje oči sa jeftinom populističkom demagogijom neće riješiti probleme ove zemlje. Žali bože dobre ideje...seln wrote:Da je NS pametna, ne bi ni kalkulisala sa glasovima cetnika kao sto je Gile.
Jedno pitanje za vas dvojicu... Sta je alternativa ovome sto pokusava NS (stvaranje prirodne koalicije, a ne koalicije na silu)?
Vidjeli smo kako drzava funkcionise kada su na vlasti zaracene stranke... Prosto je nemoguce ocekivat nesto pozitivno od vjestacki stvorene koalicije. Ali, izgleda da vama puno vise pase to, nego da se sklapa bilo kakav prijateljski sporazum sa 'anamo onim'. Takav stav ni malo ne obecava.
-
hercegovac_pravi
#2879 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Gdje vidiš sekiranciju? Samo ukazujem na istu stvar što je još dosta forumaša potvrdilo.buzzer wrote:nemoj mi se ero previse sekirati za ideju. kreativan smo mi svijet, smislicemo i bolju.hercegovac_pravi wrote:Pa ovakvih kao Gile ti je pun "bolji" entitet. I upravo zbog toga je politika NS-a jedan veliki promašaj koji zabija glavu u pijesak što će pristižući izbori i potvrditi. Zatvarati svoje oči pred realnim problemima a u isto vrijeme mazati moje oči sa jeftinom populističkom demagogijom neće riješiti probleme ove zemlje. Žali bože dobre ideje...seln wrote:Da je NS pametna, ne bi ni kalkulisala sa glasovima cetnika kao sto je Gile.
nego kontam, trebalo bi ovima sto planiraju napraviti popis stanovnistva predloziti da se tebi obrate i usparaju pare.
ti vec svakako pouzdano znas gdje ima koliko kakvih, pa cak i kako razmisljaju. i to sve na osnovu gile-uzorka.
Što se tiče popisa, nema potrebe da se obraćaju meni. Ovi što će/su inicirali popis savšeno znaju sa nevjerovatnom preciznošću koliko ljudi živi u BiH. Ako poznaješ nekog ko radi u "većim" rangovima SDA ili HDZ ili SDS/SNSD ili ovako ovih "pitomih" političkih partija, samo ih upitaj. Zaprepastit ćeš se odogovorom.
A kako znam kakav je ko? Pa po izbornim rezultatima i "narodnim" manifestacijama koje su ogledane u svakodnevnim aktivnostima specifičnog etnosa. Zar treba puno pameti da se to skonta?
- draganbl
#2880 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nisam simpatizer Naše stranke (već sam do sada mnogo puta objasnio zašto), ali kada vidim ko je sve napada, uviđam da imamo zajedničke neprijatelje. To vjerovatno znači da smo na istoj strani, ja kao pojedinac i Naša stranka kao politička partija. Stoga ponavljam još jednom: Imate moju podršku, vjerovatno podršku mnogih naprednih građana BiH, nije još kasno, probajte se dogovoriti sa još nekim važnijim institucijama (partijama, institutima, NVO, univerzitetima, studentima, doktorima, advokatima...). Proširite svoju politiku u širim društvenim slojevima, postavite štand na sred Trga Krajine i pokažite ljudima da postojite i šta vam je politički cilj. Ne znaju ljudi za vas, evo ja sa kim god pričam, pojma nemaju ni ko ste ni šta ste. A siguran sam da bi vas mnogi od njih podržali. Ljudi su nakon godina laganja i obmanjivanja nepovreljivi, ubijedite ih (nas) da ste dobra opcija.
-
hercegovac_pravi
#2881 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
E tu alternativu ste već potrošili. Zaboravi na miran razlaz..to je "mission impossible". Kojih Hrvata? Ako misliš na onu "svoju" raju izabrao si pogrešne reprezentativne uzorke.Mizanfil wrote:А зашто ви љевичари не поштујете жеље Хрвата и Срба и БиХ??? Ја сам мислио да ви имате више слуха. Алтернатива постоји, а то је мирни разлаз као у Белгији...а то ће се десити кадтад...посебно кад имамо љевицу која угрожава једнакоправност једног од народа, читај Хрвата.Suti i trpi wrote:Automatski se postavlja pitanje da li ova drzava ima smisla ako je svako iz Federacije glup ako koalira sa nekim iz RS. Sasvim je izvjesno da ce Srbi jos dugo ostat ovakvi kakvi jesu (kako god vi to nazivali), tako da se postavlja pitanje hoce li ova drzava ikada naprijed ako neko ne ucini prvi korak i pocne radit na priblizavanju dvi suprostavljene strane!?
Jedno pitanje za vas dvojicu... Sta je alternativa ovome sto pokusava NS (stvaranje prirodne koalicije, a ne koalicije na silu)?
Vidjeli smo kako drzava funkcionise kada su na vlasti zaracene stranke... Prosto je nemoguce ocekivat nesto pozitivno od vjestacki stvorene koalicije. Ali, izgleda da vama puno vise pase to, nego da se sklapa bilo kakav prijateljski sporazum sa 'anamo onim'. Takav stav ni malo ne obecava.
-
hercegovac_pravi
#2882 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Super...nije mi samo jasno šta se više čeka? Mi sami jačamo a vi slabite.Mizanfil wrote:Сбе док ти себе сматраш љевичарем а имаш такве ставове, распад земље је итекако опцијаhercegovac_pravi wrote:E tu alternativu ste već potrošili. Zaboravi na miran razlaz..to je "mission impossible". Kojih Hrvata? Ako misliš na onu "svoju" raju izabrao si pogrešne reprezentativne uzorke.![]()
![]()
Pozdravi mi atana, inkvizitora a posebno mi poselami bumbara.
-
hercegovac_pravi
#2883 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Znaš kako kod nas kažu za ovo tvoje čekanje...krepaj kenjče dok šparoge rode...Mizanfil wrote:Чекамо разбој повољних политичких оквира унутар ЕУ, као што је рецимо распад Белгије и незавинцност Каталонијеhercegovac_pravi wrote:Super...nije mi samo jasno šta se više čeka? Mi sami jačamo a vi slabite.
Pozdravi mi atana, inkvizitora a posebno mi poselami bumbara. Nemoj zapostaviti ni ostalu četvoricu registrovanih forumaša![]()
А ко су ти ликови које помињеш?![]()
![]()
-
Klodovik
#2884 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Čudo pa Kosovo ne spominješ.Mizanfil wrote:Чекамо развој повољних политичких оквира унутар ЕУ, као што је рецимо распад Белгије и незавинцност Каталонијеhercegovac_pravi wrote:Super...nije mi samo jasno šta se više čeka? Mi sami jačamo a vi slabite.
Pozdravi mi atana, inkvizitora a posebno mi poselami bumbara. Nemoj zapostaviti ni ostalu četvoricu registrovanih forumaša![]()
А ко су ти ликови које помињеш?![]()
![]()
- Suti i trpi
#2885 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tvojim teznjama za nezavisnost puno vise doprinose desnicari nego ljevicari. Svaki nacionalisticki akt na RS je ustvari voda na mlin teznjama tog entiteta. Primjer Milosevica i Kosova treba biti pouka za nas u BiH. Ako Amerika vidi da mi nikako ne mozemo jedni sa drugim (a to pokazuju 'seln' i 'hercegovac pravi'), onda se moze svasta desit, a razlaz bi bio NAJJEDNOSTAVNIJE rjesenje za Ameriku. Zbog toga je neophodno podrzat gradjanske opcije, da svijet vidi da ipak neko u ovoj drzavi moze zajedno, pa da imaju nekog osnova da nas poguraju naprijed. Zar ne vidite da su skoro odustali od nas? (Meni je drago sto su odustali, jer da bi izgradili zdrave temelje ove drzave, sva tri naroda moraju postic dogovor... svako uplitanje sa strane izaziva revolt kod nekog od tri naroda, sto je po meni kontraproduktivno).Mizanfil wrote:А зашто ви љевичари не поштујете жеље Хрвата и Срба и БиХ??? Ја сам мислио да ви имате више слуха. Алтернатива постоји, а то је мирни разлаз као у Белгији...а то ће се десити кадтад...посебно кад имамо љевицу која угрожава једнакоправност једног од народа, читај Хрвата.
Ja sam za to da se onemoguci preglasavanje Hrvata, ali izgleda da Bosnjacka politika nije za to. Opravdano se Srbi pitaju, kakvu to poruku salje nama!?
- vaca
#2886 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Gile bre ne zavađaj nas bolan 
-
Gile Kugulager
#2887 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
draganbl, kako bi izgledao dogovor Pedjine partije sa univerzitetima? Pretpostavljam zajednicki nastup na izborima ili bar da ih univerziteti podrze? Ili mozda da Pedja koristi usluge instituta i univerziteta u nekom cilju (ne pada mi na pamet nista drugo osim politickog cilja)?draganbl wrote:Nisam simpatizer Naše stranke (već sam do sada mnogo puta objasnio zašto), ali kada vidim ko je sve napada, uviđam da imamo zajedničke neprijatelje. To vjerovatno znači da smo na istoj strani, ja kao pojedinac i Naša stranka kao politička partija. Stoga ponavljam još jednom: Imate moju podršku, vjerovatno podršku mnogih naprednih građana BiH, nije još kasno, probajte se dogovoriti sa još nekim važnijim institucijama (partijama, institutima, NVO, univerzitetima, studentima, doktorima, advokatima...). Proširite svoju politiku u širim društvenim slojevima, postavite štand na sred Trga Krajine i pokažite ljudima da postojite i šta vam je politički cilj. Ne znaju ljudi za vas, evo ja sa kim god pričam, pojma nemaju ni ko ste ni šta ste. A siguran sam da bi vas mnogi od njih podržali. Ljudi su nakon godina laganja i obmanjivanja nepovreljivi, ubijedite ih (nas) da ste dobra opcija.
- buzzer
#2888 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
sekira(n)ciju vidjeh u tvom zaljenju dobre ideje. pogrijesih izgleda, ok.hercegovac_pravi wrote:Gdje vidiš sekiranciju? Samo ukazujem na istu stvar što je još dosta forumaša potvrdilo.buzzer wrote:nemoj mi se ero previse sekirati za ideju. kreativan smo mi svijet, smislicemo i bolju.hercegovac_pravi wrote: Pa ovakvih kao Gile ti je pun "bolji" entitet. I upravo zbog toga je politika NS-a jedan veliki promašaj koji zabija glavu u pijesak što će pristižući izbori i potvrditi. Zatvarati svoje oči pred realnim problemima a u isto vrijeme mazati moje oči sa jeftinom populističkom demagogijom neće riješiti probleme ove zemlje. Žali bože dobre ideje...
Što se tiče popisa, nema potrebe da se obraćaju meni. Ovi što će/su inicirali popis savšeno znaju sa nevjerovatnom preciznošću koliko ljudi živi u BiH. Ako poznaješ nekog ko radi u "većim" rangovima SDA ili HDZ ili SDS/SNSD ili ovako ovih "pitomih" političkih partija, samo ih upitaj. Zaprepastit ćeš se odogovorom.
A kako znam kakav je ko? Pa po izbornim rezultatima i "narodnim" manifestacijama koje su ogledane u svakodnevnim aktivnostima specifičnog etnosa. Zar treba puno pameti da se to skonta?
nego dobro ti to na primjeru 50+% vidis kako dise 100%. sve dosad sam mislio da za to treba puno pameti.
-
Gile Kugulager
#2889 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja bih svoj skromni glas dao Pedji iz najmanje dva razloga, sto cita zvrljanje pojedinaca (ukljucujuci i tvoje pisanije) i strpljivo odgovara, i drugo sto je dao izjavu da je zaljubljen u Beograd. On kod mene zbog ovog drugog ima kreditseln wrote:Da je NS pametna, ne bi ni kalkulisala sa glasovima cetnika kao sto je Gile.
-
Gile Kugulager
#2890 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vaco shvester zdravovaca wrote:Gile bre ne zavađaj nas bolan
- Suti i trpi
#2891 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Moje je misljenje da je SDP daleko od ljevice... Ne vidim ja neku bitnu razliku izmedju SDP ili recimo SDA.Mizanfil wrote:Колико сам ја упућен СДА није дала кандидата за хрватског члана Предсједништва већ ови такозвани љевичари и тако изазвали и 2006. и ево и данас изазивају фрустрације код већина припадника једног од конститутивних народа...толико о љевици нашој...а погледај понашање Бехменово пред обиљежавање страдања Срба у Добровољачкој и понашање СДА-овог министра МУП-а који је све то одобрио! Види ко је говорио о бошњачким злочинима, Тихић а не Лагумџија...ко оде у РС и тражи договор, Тихић а не препотентни ЛагумџијаSuti i trpi wrote:Tvojim teznjama za nezavisnost puno vise doprinose desnicari nego ljevicari.
'Si vidio banditaGile bre ne zavađaj nas bolan
-
hercegovac_pravi
#2892 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Super, neka ti je sa srećom, i ako ikako može, nemojte čekati dugo.Mizanfil wrote:Очито не познајеш ситуацију у ненационалним модерним напредним европским земљама у којима ето скоро да нема земље у којој један дио становништва не жели одвајање...а нас називају сепаратистима и балканским дивљацима...а кењац би могоа врло брзо да дочека развој оваквих околности, прочитај нешто о ситуацији у Белгији, срцу ЕУhercegovac_pravi wrote:Znaš kako kod nas kažu za ovo tvoje čekanje...krepaj kenjče dok šparoge rode...![]()
![]()
-
hercegovac_pravi
#2893 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma nema problema, svi griješe ..neko manje neko više, šta se može nismo svi isti.buzzer wrote:sekira(n)ciju vidjeh u tvom zaljenju dobre ideje. pogrijesih izgleda, ok.hercegovac_pravi wrote:Gdje vidiš sekiranciju? Samo ukazujem na istu stvar što je još dosta forumaša potvrdilo.buzzer wrote:
nemoj mi se ero previse sekirati za ideju. kreativan smo mi svijet, smislicemo i bolju.
nego dobro ti to na primjeru 50+% vidis kako dise 100%. sve dosad sam mislio da za to treba puno pameti.
A 50+% je sasvim dovoljan reprezentativni uzorak mada niti u jednom svome postu nisam tvrdio da se iz 50+% vidi kako diše 100%. Ali u svakom slučaju promjijenit ću mišljenje onog momenta kada ovih tvojih 49+% prerastu u 50+%.
- buzzer
#2894 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
hercegovac_pravi wrote:hercegovac_pravi wrote: Ma nema problema, svi griješe ..neko manje neko više, šta se može nismo svi isti.
A 50+% je sasvim dovoljan reprezentativni uzorak mada niti u jednom svome postu nisam tvrdio da se iz 50+% vidi kako diše 100%. Ali u svakom slučaju promjijenit ću mišljenje onog momenta kada ovih tvojih 49+% prerastu u 50+%.
Pa ovakvih kao Gile ti je pun "bolji" entitet.
sto znaci da ero ne sudi o stanovnicima "boljeg" entiteta na osnovu 50+% glasova na izborima, nego zna cak i sta misle apstinenti.
-
hercegovac_pravi
#2895 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kad već banaliziramobuzzer wrote:hercegovac_pravi wrote:hercegovac_pravi wrote: Ma nema problema, svi griješe ..neko manje neko više, šta se može nismo svi isti.
A 50+% je sasvim dovoljan reprezentativni uzorak mada niti u jednom svome postu nisam tvrdio da se iz 50+% vidi kako diše 100%. Ali u svakom slučaju promjijenit ću mišljenje onog momenta kada ovih tvojih 49+% prerastu u 50+%.Pa ovakvih kao Gile ti je pun "bolji" entitet.
sto znaci da ero ne sudi o stanovnicima "boljeg" entiteta na osnovu 50+% glasova na izborima, nego zna cak i sta misle apstinenti.
Eto ja imam bar jedan primjer na osnovu čega formiram mišljnje. A na osnovu čega ti formiraš mišljenje?
-
Gile Kugulager
#2896 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bilo bi zanimjivo cuti sta misli partija o kojoj je ovde rec, posto je plebs svoju presudu ocigledno vec doneo...
Koliko vidim raspravlja se koliko je "ovakvih" (ma sta to znacilo) u RS, sto se dozivljava (a i jeste) nametanje misljenja, nacina zivota itd
S druge strane se ne pomislja na prilagodjavanje ljudima u RS. A opet kad bi se to i pokusalo kako bi bio prihvaceno kod akuelnih politicara.....
Koliko vidim raspravlja se koliko je "ovakvih" (ma sta to znacilo) u RS, sto se dozivljava (a i jeste) nametanje misljenja, nacina zivota itd
S druge strane se ne pomislja na prilagodjavanje ljudima u RS. A opet kad bi se to i pokusalo kako bi bio prihvaceno kod akuelnih politicara.....
- seln
#2897 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Njemacka je bila podijeljena 45 godina, ali zapadna njemacka nikad nije priznala DDR. Imali su kontakte, posjecivali se, ali za zapadnu njemacku je DDR bila i ostala prisilno i privremeno odvojena teritorija.Suti i trpi wrote:
Automatski se postavlja pitanje da li ova drzava ima smisla ako je svako iz Federacije glup ako koalira sa nekim iz RS. Sasvim je izvjesno da ce Srbi jos dugo ostat ovakvi kakvi jesu (kako god vi to nazivali), tako da se postavlja pitanje hoce li ova drzava ikada naprijed ako neko ne ucini prvi korak i pocne radit na priblizavanju dvi suprostavljene strane!?
Isto tako, za mene ( i svakog sa 2 grama obraza) je RS prisilno i privremeno odvojena teritorija, stvorena kamom i vatrom i ja je nikad necu prihvatiti kao "vekovnu teznju srpskog naroda", jer dobro znamo da je RS samo utjesna nagrada nacistima iz Beograda i da su se kola slomila na najslabijima, tj. bosanskim muslimanima.
Dakle, mozemo mi saradjivati, posjecivati se, pisati ustavne amandmane...ali za mene je RS okupirana teritorija, toliko dugo dok se teritorijano ne reorganizira ili promijeni ime i zakonske prerogative.
- seln
#2898 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ti bi se trebao brinuti za Sandzak i Vojvodinu, ahbabu, uskoro ce i oni biti "srce srbije".Gile Kugulager wrote:Bilo bi zanimjivo cuti sta misli partija o kojoj je ovde rec, posto je plebs svoju presudu ocigledno vec doneo...
-
Gile Kugulager
#2899 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja sam iz Srema (Zemun) tj u srcu sam brige, i nema problema mozemo o tome, a i Pazarci su mi neki od najboljih drugara........ ali zasto razvodnjavas temu o Pedjinoj stranci?!seln wrote:Ti bi se trebao brinuti za Sandzak i Vojvodinu, ahbabu, uskoro ce i oni biti "srce srbije".Gile Kugulager wrote:Bilo bi zanimjivo cuti sta misli partija o kojoj je ovde rec, posto je plebs svoju presudu ocigledno vec doneo...
- buzzer
#2900 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
na osnovu izbornih rezultata, poznavanja ljudi (ja sam iz "boljeg" entiteta) i nade da nije tako crno kao sto ljudi skloni generaliziranju tvrde. nije mnogo, ali se radije drzim mojih parametara, nego karadziceve teorije o nemogucnosti zajednickog zivota i neminovnosti etnickog razdvajanja.hercegovac_pravi wrote:Kad već banaliziramobuzzer wrote:hercegovac_pravi wrote:hercegovac_pravi wrote: Ma nema problema, svi griješe ..neko manje neko više, šta se može nismo svi isti.
A 50+% je sasvim dovoljan reprezentativni uzorak mada niti u jednom svome postu nisam tvrdio da se iz 50+% vidi kako diše 100%. Ali u svakom slučaju promjijenit ću mišljenje onog momenta kada ovih tvojih 49+% prerastu u 50+%.Pa ovakvih kao Gile ti je pun "bolji" entitet.
Eto ja imam bar jedan primjer na osnovu čega formiram mišljnje. A na osnovu čega ti formiraš mišljenje?