Strasno mi je zao ako si ti imao takva iskustva, bice bolje, ne gubi nadu
Kakve tenisice nose forumasi :)
Moderator: anex
- Njanjavi
#2876 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Hvala bogu nikad nisam imao posla sa kokama koje sude nekome na osnovu patika koje nose.
- rumenige_brajtner
#2877 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
od ovih gore jedine koje mogu proć su airmax flyknit. ostale su preružne, naročito one prve, pa šta je ono sunce ti jebem 
- Njanjavi
#2878 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Meni su bas prve jedne od ljepsih i udobnijih koje sam ikad imao, nike air max tuned 99, doduse jedine udobnije od njih su mi bile fila grant hill 5 i adidas cairo.
- Njanjavi
#2879 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Na kraju krajeva nije samo ni do izgleda patike jbga, ja sam naucio cjenit neke druge stvari kroz godine.
Normalno je da se nece svidjet svima, i ne trebaju jbga.
Ali ta generacija air max tuned 99 je uvela na mala vrata prisivene jezike, mogao si ih nosati bez pertli, sto se kasnije prosirilo i na masu drugih nike modela pa i na masu drugih proizvodjaca.
Neke stvari nisu samo do vizuelnog aspekta, treba znat cjenit i neke pozitivne pomake u dizajnu ma kolko nekome bilo smjesno.
Neko ce rec ok sta je tu toliko bitno sto su usili jezik i sto ih nisi morao vezat da ih nosis normala, al kad skontas kolko ljudi ima misicnu distrofiju, probleme sa rukama, koliko ljudi ima paralizirano i problema sa motorickim funkcijama tako zestokih da im je cak i pertle svezat problem, onda jbga treba validovat i takva dizajnerska rjesenja i barem postovat takav pomak i trud ljudi koji su dizajnirali taj model.
Ali ta generacija air max tuned 99 je uvela na mala vrata prisivene jezike, mogao si ih nosati bez pertli, sto se kasnije prosirilo i na masu drugih nike modela pa i na masu drugih proizvodjaca.
Neke stvari nisu samo do vizuelnog aspekta, treba znat cjenit i neke pozitivne pomake u dizajnu ma kolko nekome bilo smjesno.
Neko ce rec ok sta je tu toliko bitno sto su usili jezik i sto ih nisi morao vezat da ih nosis normala, al kad skontas kolko ljudi ima misicnu distrofiju, probleme sa rukama, koliko ljudi ima paralizirano i problema sa motorickim funkcijama tako zestokih da im je cak i pertle svezat problem, onda jbga treba validovat i takva dizajnerska rjesenja i barem postovat takav pomak i trud ljudi koji su dizajnirali taj model.
-
baja
#2880 Re: RE: Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Model jeTDK-90 wrote:
Koji model tacno je kod tebe ?
Koliko vidim kod patika, svaki model im je sa ovim sistemom vezicada je tako lose valjda bi nesto preduzeli da bude ok
![]()
Inace je vezica kako sam informisan od kevlara materijal od kojeg se prave pancirne veste...btw meni je bas ta vezica/vezanje bas cool
Salomon XA Pro 3D Ultra 2 GTX
vezica je cool ali ona dere platno tenisice..ovde neki rekose da im se nije desavalo e haj sad procjeni za cca 200+keka jel se isplati rizikovat...
-
baja
#2881 Re: RE: Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
sve stoji, za trejla su...al da se deru od hodanja po gradu, to ne bi smjelo.Better Man wrote:Kod mene su crvene i ja sam prezadovoljan. Nemam nikakve zamjerke. Ja svoje nosim isključivo kad idem u brda, jer one i jesu pravljene za to, a ne za asfalt. Nikad ih ne nosim po asfaltu.baja wrote: Imam takve (plave) koristim po gradu i malo hiking lagani. Nisam zadovoljan kvalitetom (odljepio se đon) i dizajnerski promašaj je ta vezica/pertla, koja ide preko prednjeg dijela tene i trlja od platno. Brzo se izdere platno pa i od samog šetanja po gradu, nažalost. Bile 289 snižene 30% 199,9KM u intersportu. Salomon ne zaslužuje da se plati ta cijena, tvrdim jer sam izdero i ove i speedcross3.
Nike air dati 300-400Km za tene...niđe veze, al to djeca uzimaju pa valjda ide. Asics je relativno kvalitetna tena Trail-lahar Gel koju trenutno imam, placena 60EUR u SLO na sniženju 50%
Jaran je iste izdero hodajući po brdima tako da imam previše loših iskustava s njima...
PS nisam plaćen da ih blatim
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2882 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Nije samo do vizuelnog efekta - ali je i do vizuelnog efekta.
Normalno da trebaju biti udobne, ali i prilagodjene onom cemu su namjenjene.
Sad, ako se bavis trcanjem, mozda neke od ovih sa slike i idu, ali ako ides popiti kafu, jbg, nije to to.
Dziberski izgledaju.
Previse sareno, plasticni djonovi, fluorescentni, nanine pape style - not, jbg
Vjerujem da su zadnje troje dobre za basket i to je ono sto bi proslo.
I sam nesto ovako nosim kad idem na basket, samo crne potpuno

Jbg, necu te patike nositi mimo basketa
Sad, ako se bavis trcanjem, mozda neke od ovih sa slike i idu, ali ako ides popiti kafu, jbg, nije to to.
Dziberski izgledaju.
Previse sareno, plasticni djonovi, fluorescentni, nanine pape style - not, jbg

- Njanjavi
#2883 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Davno su prosla ta vremena druze kad se tako razmisljalo.Tomahawk11 wrote:Nije samo do vizuelnog efekta - ali je i do vizuelnog efekta.
Dziberski izgledaju.
Previse sareno, plasticni djonovi, fluorescentni, nanine pape style - not, jbg![]()
Prije 20 godina je bilo nezamislivo da insan obuce patike uz odjelo, danas je to sasvim normala, imas maltene pokret ljudi, milionera i jako ostvarene raje koja se zaklinje da nikad cipele na noge nece obuc.
I sasvim normala nose air force one ili stan smith uz odjela.
Prije 10 godina nisu ljude u patikama pustali u pojedine nocne klubove, pa se i to promjenilo hvala klincu.
Davno su prosla vremena kad su se kosarkaske patike nosile samo za kosarku, davno je proslo doba kad je seljacki to ako u grad obuces kosarkaske patike.
Meni to ama bas nikad ulogu nije igralo, ako mi je patika udobna, lijepa, nosit cu je gdje god, sve dok meni pashe.
A ako kome smeta jbga, njegov problem.
- rumenige_brajtner
#2884 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
ma realno, mene kao krajnjeg kupca te stvari fakat ne zanimaju. interesuje me da su udobne i da mi se sviđaju. trenutno su mi ove aktuelneNjanjavi wrote:Na kraju krajeva nije samo ni do izgleda patike jbga, ja sam naucio cjenit neke druge stvari kroz godine.

ove zadnje su ubjedljivo najudobnije. ne samo od ova tri modela, možda i najudobnije patike ikad (a nanosao sam se i ja air max-ova u životu..)
- Njanjavi
#2885 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
A sto se tice boja, pogledaj druze par cjenjenijih modela custom lebronki, kako ih ljudi usarene i odrade, pogledaj jbga zivost modela i boja zadnjih par godina.
Proslu godinu obiljezise acronym presto, boje oci izbijaju, drecavo zelene, bright crimson nijanse, ono bi bosnjo nazvo seljaklukom al jbga, to je jedna od ljepsih patika prosle godine, cjenjena nezamislivo.
I sto vise vremena prolazi sve su vise na cjeni.
Smjena generacija dolazi jbga, ja sam relativno matoriji sneakerhead u tridesetim vec, dosta sam modela imao i bio svjedokom svakakvih furki i trendova, ali nikad nisam bio uskogrudan prema zivim bojama na modelima.
Lijepo je vidjet tu zivost na patici, fino uradjene kontraste tamnih boja sa detaljima zivljih boja.
Nekako mi je bas zbog tih trendova i hrabrosti dizajnera u zadnjih par godina ta sneakerhead kultura zanimljivija nego ikad.
Proslu godinu obiljezise acronym presto, boje oci izbijaju, drecavo zelene, bright crimson nijanse, ono bi bosnjo nazvo seljaklukom al jbga, to je jedna od ljepsih patika prosle godine, cjenjena nezamislivo.
Smjena generacija dolazi jbga, ja sam relativno matoriji sneakerhead u tridesetim vec, dosta sam modela imao i bio svjedokom svakakvih furki i trendova, ali nikad nisam bio uskogrudan prema zivim bojama na modelima.
Lijepo je vidjet tu zivost na patici, fino uradjene kontraste tamnih boja sa detaljima zivljih boja.
Nekako mi je bas zbog tih trendova i hrabrosti dizajnera u zadnjih par godina ta sneakerhead kultura zanimljivija nego ikad.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2886 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Ja sam jedan od tih koji rijetko, bas rijetko nosi cipele.Njanjavi wrote:
Davno su prosla ta vremena druze kad se tako razmisljalo.
Prije 20 godina je bilo nezamislivo da insan obuce patike uz odjelo, danas je to sasvim normala, imas maltene pokret ljudi, milionera i jako ostvarene raje koja se zaklinje da nikad cipele na noge nece obuc.
I sasvim normala nose air force one ili stan smith uz odjela.
Prije 10 godina nisu ljude u patikama pustali u pojedine nocne klubove, pa se i to promjenilo hvala klincu.
Davno su prosla vremena kad su se kosarkaske patike nosile samo za kosarku, davno je proslo doba kad je seljacki to ako u grad obuces kosarkaske patike.
Meni to ama bas nikad ulogu nije igralo, ako mi je patika udobna, lijepa, nosit cu je gdje god, sve dok meni pashe.
A ako kome smeta jbga, njegov problem.
Zimi, kad se mora i kad je snijeg i eventualno ako je bas potrebno da su cipele, a cak i na posao uglavnom idem u patikama. Moze mi se
Da, licno sam jednom vracen sa ulaza jednog lokala uz obrazlozenje da ne mogu u patikama
Naravno, svi imamo poimanje svog lijepog, tako da ja ne sporim da tebi moze biti lijepo, meni ne i obrnuto.
Isto tako i to koje patika da nosim na basket, trcanje ili popodnevni odlazak u grad.
Svakom svoje
- Njanjavi
#2887 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Big like za tubularke, a za asics potpisujem, imao sam gel sagu birvaktile i definitivno jedna od ljepsih i udobnijih smjesi pjenastih djonova.rumenige_brajtner wrote:ma realno, mene kao krajnjeg kupca te stvari fakat ne zanimaju. interesuje me da su udobne i da mi se sviđaju. trenutno su mi ove aktuelneNjanjavi wrote:Na kraju krajeva nije samo ni do izgleda patike jbga, ja sam naucio cjenit neke druge stvari kroz godine.
ove zadnje su ubjedljivo najudobnije. ne samo od ova tri modela, možda i najudobnije patike ikad (a nanosao sam se i ja air max-ova u životu..)
Savrseno izbalansirane, ni pretvrde ni premekane da se habaju brzo.
Asics je majstor sto se toga tice vazda bio i uvjek su vise furali ucinkovitost i upotrebljivost nego samo puki dizajnerski aspekt modela.
ja imadoh ove birvaktile.

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2888 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Pa dobro, ne sporim ja, mozda su negdje popularne, jbg.Njanjavi wrote:A sto se tice boja, pogledaj druze par cjenjenijih modela custom lebronki, kako ih ljudi usarene i odrade, pogledaj jbga zivost modela i boja zadnjih par godina.
Dobro kazes, bosnjo, tu smo gdje smo, pa se referisemo spram svoje okoline.
Ono kad krenu ova prica o maxicama i ko ih (uglavnom) nosi, to smo se referisali na Buca city boys, braca maca i sl. Nismo se referisali na brooklynski geto ili sta vec.
Mozda sam ja staromodan, ali ne volim sarene patike i to je tako.
- KPNCTNJAH
#2889 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Zasto stati na tenama za basket, moze se i u kopackama u grad, nije papanski... ili evo elegantna verzija za nocni izlazak, bez krampona...

Pa pola tih stvari sto se nosi po modnim pistama nije uopste predvidjeno za svakodnevnu upotrebu, a imas i one zeljne paznje koji svakakve krpe, kese itd predstavljaju kao nesto moderno... danas je puno toga postalo normala, ali samo zato sto to mnogi rade ne znaci da je ispravno... da su to neke tene od 30-50KM, pa bi covjek rekao jbg nema se za bolje, nije za smijanje, ali takve uglavnom imaju duplo vecu cijenu od nekih normalnijih modela, zato i jeste smijesno vidjeti nekog da bas to odabere za izaci...
Nosio sam i ja ove k'o dijete...

Furka mi bilo tad, jos uzeo za broj vece jer nije bilo mog boja, koristio samo za basket, nisam ni tad pomisljao da ih nosim u drugim situacijama, prvo jer su bile 300KM, a tad je 300 bilo k'o sad 600, a drugo jer su bile glomazne, nije mi imalo smisla ici u skolu u njima, koliko god mocno izgledale nama djeci...

Pa pola tih stvari sto se nosi po modnim pistama nije uopste predvidjeno za svakodnevnu upotrebu, a imas i one zeljne paznje koji svakakve krpe, kese itd predstavljaju kao nesto moderno... danas je puno toga postalo normala, ali samo zato sto to mnogi rade ne znaci da je ispravno... da su to neke tene od 30-50KM, pa bi covjek rekao jbg nema se za bolje, nije za smijanje, ali takve uglavnom imaju duplo vecu cijenu od nekih normalnijih modela, zato i jeste smijesno vidjeti nekog da bas to odabere za izaci...
Nosio sam i ja ove k'o dijete...

Furka mi bilo tad, jos uzeo za broj vece jer nije bilo mog boja, koristio samo za basket, nisam ni tad pomisljao da ih nosim u drugim situacijama, prvo jer su bile 300KM, a tad je 300 bilo k'o sad 600, a drugo jer su bile glomazne, nije mi imalo smisla ici u skolu u njima, koliko god mocno izgledale nama djeci...
- Njanjavi
#2890 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Adidas crazy 8 nikad, ali nikad, u bosni nisu bile skuplje od 220 markica.
Ne znam gdje si ti uzimao crazy 8 poslije rata druze ali 300 markica
smanji ribu ubicu djete alahat 
Ne znam gdje si ti uzimao crazy 8 poslije rata druze ali 300 markica
- KPNCTNJAH
#2891 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Od svega toga uhvatio se cijene, nebitno, nisam ni rekao da sam ih ja kupio, niti je to poenta posta, koliko se sjecam bile su 280 u Skenderiji, a posto je bilo prije 20 godina, mozda sam i fulio, ali definitivno su bile skuplje od bilo kojih drugih koje sam nosio prije toga, a i dugo poslije toga... nego nadji kakvu drecavu trenerku da ti ide uz tene, jos nabacis onaj prsluk od redara i spreman si za Milano 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2892 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
u airu ni trč'o ne bih, toliko su mi odvratne 
al' zato narodna i ka'e da se o Okusima ne raspravlja
- Njanjavi
#2893 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Pa uhvatio jer kao vrsni poznavalac i ucesnik samih pocetaka sneakerhead kulture u bosni znam koliko su se kretale i cjene od kraja rata naovamo.KPNCTNJAH wrote:Od svega toga uhvatio se cijene, nebitno, nisam ni rekao da sam ih ja kupio, niti je to poenta posta, koliko se sjecam bile su 280 u Skenderiji, a posto je bilo prije 20 godina, mozda sam i fulio, ali definitivno su bile skuplje od bilo kojih drugih koje sam nosio prije toga, a i dugo poslije toga... nego nadji kakvu drecavu trenerku da ti ide uz tene, jos nabacis onaj prsluk od redara i spreman si za Milano
Crazy 8 nikad nisu imale toliku cjenu.
Uzimam u obzir i da je sarajevo skuplje od zenice.
Kod nas su na startu bile 160 markica, poslije na nekim mjestima 180, i onda pred sami kraj oko 2002ge, 2003ce i po 220.
S tim da si ih kod shanera mogao sredit svo to vrjeme za stoju
-
mali_balon
#2894 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Da slusam forumsku i gradsku FGR ne bi nikad:
vozio auto koje vozim
gledao tv koji imam
imao kompjuter koji imam
mobitel
pantole
majce
jakne
cOrape
gace
cipele
cizme
pa tako i tene
Nosam one koje mi se svide i koje su udobne jer sam 10h u njima, naravno cijena je takodje bitna a za ostalo (ko sta nosi) me boli kita
vozio auto koje vozim
gledao tv koji imam
imao kompjuter koji imam
mobitel
pantole
majce
jakne
cOrape
gace
cipele
cizme
pa tako i tene
Nosam one koje mi se svide i koje su udobne jer sam 10h u njima, naravno cijena je takodje bitna a za ostalo (ko sta nosi) me boli kita
- Njanjavi
#2895 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Ja vjerujem da ima vise raje koja ne bi na baustelu nosila one zepice i kundure koje ti nosis, a kamol ih platila preko 100 markica.Velkoski wrote:u airu ni trč'o ne bih, toliko su mi odvratne
Al hajd o ukusima se ne raspravlja jelte
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2896 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Njanjavi wrote:
Sve ziva seljadija, jastaradi, bosnjo reko
Btw, prva dva para imadoh licno birvaktile, legendarni modeli (malo da se kurcim i pritefterim ko seljo)
Druze, ove tvoje sunjalice su kicaste, prekicaste, i one su u tom svijetu obuce, nesto poput kiarleuse, seke, i drugih kichara u svijetu muzike.
- Njanjavi
#2897 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Vidi se da si vrsni poznavalac i jedne i druge subkulture 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2898 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Legendo, ti navalio sa subkulturom ko pokvarena ploca....nosim ono sto mi se svidja, ne zato sto je to neko rekao da valja i da tako treba.
Sta treba, imati doktorat za sneakerhead kulturu da bih nosio patike?!
Opusteno....ja mogu shvatiti da je mozda tebi bezveze sta ja nosim i obrnuto, ali ne mogu shvatiti da je to neka nauka.
Opusteno....ja mogu shvatiti da je mozda tebi bezveze sta ja nosim i obrnuto, ali ne mogu shvatiti da je to neka nauka.
- Njanjavi
#2899 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
Kralju lik nije iznjeo svoj licni stav, svoj pogled na to, svoj sud, vec je izvalio glupost da su ovi modeli u TOME SVJETU ekvivalent kichu i turbofolk smijurijama.Tomahawk11 wrote:Legendo, ti navalio sa subkulturom ko pokvarena ploca....nosim ono sto mi se svidja, ne zato sto je to neko rekao da valja i da tako treba.
Sto samo po sebi ni u kojem slucaju nije istina.
Vecina modela sa slika su jako cjenjeni u tom krugu, i to je fakt.
Samo to sto je izvalio dovoljno kaze o njegovom poznavanju materije.
Nikakav problem nije kad neko poput tebe fino normala i kulturno kaze i iznese svoj stav, ali kad neko krene trkljat onako o necemu o cemu nema pojma i izvali da su u TOM SVJETU ti modeli sljam, e to je vec za crknut od smjeha
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2900 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)
U BiH je ekvivalent kichu, turbofolku, braca maca chunerima i kockastim glavama. Jbg, to je tako, svidjelo ti se ili ne.Njanjavi wrote:Kralju lik nije iznjeo svoj licni stav, svoj pogled na to, svoj sud, vec je izvalio glupost da su ovi modeli u TOME SVJETU ekvivalent kichu i turbofolk smijurijama.Tomahawk11 wrote:Legendo, ti navalio sa subkulturom ko pokvarena ploca....nosim ono sto mi se svidja, ne zato sto je to neko rekao da valja i da tako treba.
Sto samo po sebi ni u kojem slucaju nije istina.
Vecina modela sa slika su jako cjenjeni u tom krugu, i to je fakt.
Samo to sto je izvalio dovoljno kaze o njegovom poznavanju materije.
Nikakav problem nije kad neko poput tebe fino normala i kulturno kaze i iznese svoj stav, ali kad neko krene trkljat onako o necemu o cemu nema pojma i izvali da su u TOM SVJETU ti modeli sljam, e to je vec za crknut od smjeha
Kako je vani, stvarno ne znam, a i ne zanima me.
Obzirom da te zanima materija, vjerujem da je tako kako kazes i nemam nista protiv toga.