Snajperisti u Sarajevu..

Post Reply
goran16v

#2876 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by goran16v »

Repetitor wrote:Dobro te je ba 16-ventilski gorane.
Idi tamo na podforum o autima i prosipaj pamet koju si pokupio na google.
Svi smo u krivu samo si na pravom putu.

I nisam ja rek'o da sam Hadzicu puc'o klempe,jer ja sam ipak stariji od njega dosta,nije mi bio raja a na kraju krajeva ne priliči mi da nekome pucam klempe.
Ali želim da ti kazem,da nije bilo momaka poput Remzije,Muhe,Himze,Kalema i drugih,koji su rahmetli,a bili vršnjaci njegovi i isto momčići od 17+ godina,a danas su pod zemljom,ne bi vala ni takvi ko ti čuvari skladišta humanitarne pomoći niti kojekakvi filozofi i pametnjakovići,sigurno se latili puške u samom početku rata.Danas njihove porodice nemaju ništa,osim možda neke boračke penzije.Damir Hadžić i njegov mentor Slučajni Prolaznik,danas ne znaju šta više imaju.
Ali to sigurno nije zarađeno poštenim radom,a ovi koji dadoše svoje živote nisu se za to borili.Vidim i ti čuvao skladišta humanitarne pa sigurno si na istoj frekvenciji po pitanju klepanja kao i oni,samo što je razlika izmedju vas,ti si mali miš za njih,a oni su tvoj uzor.
Ali eto danas ste spremni na sav glas da palamudite kako je trebalo i kako niko ne valja samo vi valjate.

Ne priliči ti da ljudima daješ i nadjevaš nikakve karakteristike niti epitete,jer odakle ti znaš ko se nalazi sa druge strane?
Ali eto to i više nego dovoljno govori o samom tebi kakav si kao osoba.

Uostalom,ja nemam šta sa tobom da raspravljam,ti si svoj nivo inteligencije i rasprave pokazao u nekoliko postova.

Uživaj,živio.
Bio si stariji od njega, ali ti to ni poslije 20 god ne brani da bildas svoh ego luzerskim pricama kako ste bitni jer ste Hadzicu pucali klempe! Toliko os tome ko je kakva osoba i ko je kakve inteligencije...
Da ti ponovim pitanje, sta je Damir Hadzic bio, sta je imao i ko mu je bio mentor prije 20 god da bi pucanje klempi bilo nesto cime se danas hvalis?
Ti si, bas k'o i onaj drugi sveprisutni sveznadar i specijalista za humanitarna skladista, bio prorok pa si znao sta ce bit' za 20 godina i koliko ce nakrast da ti to bude opradvanje da mu prije 20 god pucate klempe! Sta bi bilo opravdanje da nije postao ministar i da nije krao, kao sto mnogi nisu, a pucali ste im klempe?!?!
ovo_malo_duse

#2877 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by ovo_malo_duse »

Ramzess Veliki wrote:Popusti Gorane ... Izginulo je mnogo studenata, inžinjera i drugih intelektualaca noseći pušku, mnogi su živi i rade svoje poslove a nisu na ministarskim mjestima jer kako je to jednom pukovnik Bešević rekao - "Mi (ratnici) ne odgovaramo vladajućoj kliki - mi ćemo nestati jer nas se boje. Jer se mi njih ne bojimo. Zbog toga će mirnodopsku armiju činiti oficiri koje ćemo mi obučiti a koji nisu omirisali barut. Revolucija uvijek jede svoju djecu."
A Damir je najobičniji kupljeni karijerista i poslušnik bez svoga "JA" koji je obećavao na početku a zasrao na kraju i sve naplatio. Pokazaće vrijeme.
A ako bolje pročitaš, a vidim da ne čitaš kako piše nego sam izvlačiš zaključke, ne napadam ja ciljanu grupu nego pojedince koji su se vadili na "ja sam umjetnička duša" kako bi sakrili kukavičluk. Ok, ljudski je bojati se, svi smo se mi bojali, ali kad me takav umišljeni pojedinac gleda sa visine i o meni govori da sam siledžija i kriminalac jer sam borac, a on to ne smije biti ... to je druga priča.
Zaim je jedan od najpametnijih ratnika ( komandanata) sa kojim sam imao prliku sjediti. Nije bilo vojnika u focanskoj koji nije ustao kad se njegovo ime spomenulo.Malo je off. Dali neko mozda zna sta je bilo sa onom dvojicom sto su ga pratili? Redzo i Cola.
Bodkin

#2878 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Bodkin »

dobro jarane i meni je zasmetalo to pobit se za curu jer u zivotu se nisam potukao za curu. cura ko salate,a ja da se marisem za jednu kojanemoze da se odluci dok 2 u redu stoje. nikad :)

ali ti sad ne znas ni sam sta napadas vise. @ramzes se mozda i furao na ratnicku spiku. pa bio je rat jebote...prebacio si mu "uspjeh" jednog ministra i ispalo je da je covjek zavrsio ili gradjevinu ili arhitekturu i radi dobar posao. znaci ne stoji argument pucao je i onda drk*** cune iza rata dok je mladjahni ministar ucio
goran16v

#2879 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by goran16v »

Bodkin wrote:dobro jarane i meni je zasmetalo to pobit se za curu jer u zivotu se nisam potukao za curu. cura ko salate,a ja da se marisem za jednu kojanemoze da se odluci dok 2 u redu stoje. nikad :)

ali ti sad ne znas ni sam sta napadas vise. @ramzes se mozda i furao na ratnicku spiku. pa bio je rat jebote...prebacio si mu "uspjeh" jednog ministra i ispalo je da je covjek zavrsio ili gradjevinu ili arhitekturu i radi dobar posao. znaci ne stoji argument pucao je i onda drk*** cune iza rata dok je mladjahni ministar ucio
Ali stoji argument da se i dan danas hrane razmecu pricama kako su u jurisnim prslucima ulijetali trebi u stan jer joj je frajer bio inferiorniji, kako su klincu od 16 god pucali klempe, a da nisu znali ni ko ce biti, ni sta ce postati i da danas time hrane ego jer je posto ministar i drzavni hapac! Sta cemo sa onima kojima su pucali klempe a nisu postali ministri?
Ramzess Veliki

#2880 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

goran16v wrote:
Bodkin wrote:dobro jarane i meni je zasmetalo to pobit se za curu jer u zivotu se nisam potukao za curu. cura ko salate,a ja da se marisem za jednu kojanemoze da se odluci dok 2 u redu stoje. nikad :)

Ali stoji argument da se i dan danas hrane razmecu pricama kako su u jurisnim prslucima ulijetali trebi u stan jer joj je frajer bio inferiorniji, kako su klincu od 16 god pucali klempe, a da nisu znali ni ko ce biti, ni sta ce postati i da danas time hrane ego jer je posto ministar i drzavni hapac! Sta cemo sa onima kojima su pucali klempe a nisu postali ministri?
Joj Gorane, to je zajebancija kao umjetnički izražaj, sindrom sarajevskog jalijaškog žargona napisan u toj umjetničkoj izražajnoj formi da bi se ljudi nasmijali. :roll:
Šta'š ... volim glumiti šanera i jalijaša ... shvati to kao alter-ego. Svo vrijeme se zafrkavam i pišem da radim na skeli a ti zapeo pa ne znaš popustiti ... da nisi Ovan u horoskopu? :D
Uostalom, da, još i danas se mi ratnici sjećamo tih trenutaka kad smo davali svoje živote ... za koga?
Da li bi više volio da plačemo u očaju jer nam za to nikako nije vraćeno, jer smo marginalizirani (neki od nas su svjesno pobjegli u zaborav) i ostavljeni da se sami snalazimo, jer je 96-te do 2000-te bilo nepoželjno da u aplikaciji za posao napišeš da si bio borac, jer je SDA kadar brisao naše karakteristike i imenovanja iz vojne evidencije i izmišljali neke nove heroje njima odane, možda bi ti oni bili draži.
Ovo jeste naša duševna hrana, da se prepoznamo između sebe i nasmijemo se na sve to, gorkim osmijehom koji mi razumijemo. Pitamo se za nekoga pa nam bude drago da je živ, da se snašao.
Ako to ne razumiješ ne ulijeći sa postovima kojim kritikuješ ljude čije je srce veće od njihovih ponekad nespretno ispisanih riječi.
PM72

#2881 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Nema nam druge nego da ovaj Feta policajac uzme dirigentsku palicu umjesto Chmolje.Pa nazove sajt DJL "16 v".Niko mu ne bi smetao ni protivriječio.
goran16v

#2882 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by goran16v »

Ramzess Veliki wrote: Joj Gorane, to je zajebancija kao umjetnički izražaj, sindrom sarajevskog jalijaškog žargona napisan u toj umjetničkoj izražajnoj formi da bi se ljudi nasmijali. :roll:
Šta'š ... volim glumiti šanera i jalijaša ... shvati to kao alter-ego. Svo vrijeme se zafrkavam i pišem da radim na skeli a ti zapeo pa ne znaš popustiti ... da nisi Ovan u horoskopu? :D
Uostalom, da, još i danas se mi ratnici sjećamo tih trenutaka kad smo davali svoje živote ... za koga?
Da li bi više volio da plačemo u očaju jer nam za to nikako nije vraćeno, jer smo marginalizirani (neki od nas su svjesno pobjegli u zaborav) i ostavljeni da se sami snalazimo, jer je 96-te do 2000-te bilo nepoželjno da u aplikaciji za posao napišeš da si bio borac, jer je SDA kadar brisao naše karakteristike i imenovanja iz vojne evidencije i izmišljali neke nove heroje njima odane, možda bi ti oni bili draži.
Ovo jeste naša duševna hrana, da se prepoznamo između sebe i nasmijemo se na sve to, gorkim osmijehom koji mi razumijemo. Pitamo se za nekoga pa nam bude drago da je živ, da se snašao.
Ako to ne razumiješ ne ulijeći sa postovima kojim kritikuješ ljude čije je srce veće od njihovih ponekad nespretno ispisanih riječi.
Ja aspolutno razumije o cemu pises i apsolitno razumijem pitanja i dileme, ali i dalje ne razumijem kakve to veze ima sa deplasiranim pricama, pucanjem klempi, slanjem po cigare itd.
Ako ce ti lakse biti, u jednoj stranoj organizaciji u kojoj sam radio jos prije 15 i vise god svaki CV u kojem nije bilo ratnog angazmana u OSBiH je zavrsavao u kanti za smece, a to je bio kriterij i za mene, osim jednom izuzetka, decko tesko ranjen kod Juke na pocetku, rat proveo na lijecenju u Belgiji. Naravno da je dobio posao. To je bio nas precutni dogovor na koji smo i dana danas svi ponosni.
goran16v

#2883 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by goran16v »

PM72 wrote:Nema nam druge nego da ovaj Feta policajac uzme dirigentsku palicu umjesto Chmolje.Pa nazove sajt DJL "16 v".Niko mu ne bi smetao ni protivriječio.
Sta ces, nije svako imao privilegiju da bude sveprisutni i sveznajuci stanicni malahas i upijac tudjih prica uz to los, pa da sad uziva funkciju brojaca postova i evidenticara!
PM72

#2884 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Postao/la goran16v dana 03/04/2014 23:21

Elem meni svezanjuca i svepismena Katarina Kosaca odrzi predavanje na PP da sam nepismeni uhljebnik je sam, izmedju ostalog, pojam "kojekakvi" napisao kao jednu rijec i kad sam joj pejstao kompletan sadrzaj sa linka

http://hjp.novi-liber.hr/index.php?show ... eltnWBY%3D

kako bi vise puta procitala koliki je kloc, odrzala mi je bukvicu da ne znam da pejstam...
Pa zena je stvarno slucaj za Nedu Zeca!
Iz ovoga se vidi da tvoj bezobrazluk prelazi sve granice.Jednu te istu mantru ponavljaš svakom ko se ne slaže sa tvojim mišljenjem.

Čovjek koji je proveo skoro čitav rat u stanici policije za obezbjeđenje objekata (OBL) čuvajući skladišta humanitarne pomoći i koji NIKAD nisu bili na liniji i ne zna kako bi drugačije liječio svoje frustracije nego da napada i reži na svakog.Nije mu lahko.
Dok su ljudi brojali metke i tromblone on je brojao palete sa
Image

Sad skuplja sličice igrača i loži se na prepravljena auta. :zid: Ima nas svakakvih.
goran16v

#2885 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by goran16v »

PM72 wrote:
Postao/la goran16v dana 03/04/2014 23:21

Elem meni svezanjuca i svepismena Katarina Kosaca odrzi predavanje na PP da sam nepismeni uhljebnik je sam, izmedju ostalog, pojam "kojekakvi" napisao kao jednu rijec i kad sam joj pejstao kompletan sadrzaj sa linka

http://hjp.novi-liber.hr/index.php?show ... eltnWBY%3D

kako bi vise puta procitala koliki je kloc, odrzala mi je bukvicu da ne znam da pejstam...
Pa zena je stvarno slucaj za Nedu Zeca!
Iz ovoga se vidi da tvoj bezobrazluk prelazi sve granice.Jednu te istu mantru ponavljaš svakom ko se ne slaže sa tvojim mišljenjem.

Čovjek koji je proveo skoro čitav rat u stanici policije za obezbjeđenje objekata (OBL) čuvajući skladišta humanitarne pomoći i koji NIKAD nisu bili na liniji i ne zna kako bi drugačije liječio svoje frustracije nego da napada i reži na svakog.Nije mu lahko.
Dok su ljudi brojali metke i tromblone on je brojao palete sa
Image

Sad skuplja sličice igrača i loži se na prepravljena auta. :zid: Ima nas svakakvih.
Jednako sto znas kako se dolazilo u Strojorad, je li bilo snajperista na Oslobodjenju i je li bilo bunkera u TAT-u, tako i znas ko je bio u OBL-u i cuvao skladiste hum. pomoci, a o tome mozes pitati covjeka koga si vjerovatno ljubio u guzicu svaki put kad si bio u prilici, ex direktora policije.
Vidim koliko sam na ignore kad si poceo i moje postove da brojis! Dodji da ti isprican koju pricu, da upotpunis kolekciju znaja! :lol:
PM72

#2886 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

:lol: :lol: :lol:
Ramzess Veliki

#2887 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

De ba j...la vas ozbilja ... :roll:
PM72

#2888 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Ramzese,

U pravu si i ja se javno izvinjavam i obećavam da više sa paletom neću komunicirati ni raspravljati.
goran16v

#2889 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by goran16v »

PM72 wrote:Ramzese,

U pravu si i ja se javno izvinjavam i obećavam da više sa paletom neću komunicirati ni raspravljati.
Samo se stanicni zogeru potrudi da ne bude kao sa upijanjem tudjih prica i mojim ignorisanjem.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2890 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Chmoljo »

više puta sam te molio, ali i upozoravao. ne može biti da su svi protiv tebe, različiti ljudi, na različitim temama. samo ovdje nećemo više tolerisati. ne bris'o ja više.

odmori malo.

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» goran16v

2 hefte

:) :sax:
Ramzess Veliki

#2891 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

TIToo33 wrote:Super tema ! ima par dana sam tu citam forum.
rodjen u Sarajevu i nikad se vise nebi borio za Alijinu drzavu.Prodali su nam pricu da se borimo za nas grad,raju a nas su gurnuli ko topovsko meso da bi danas ti SDA puleni ostvarili svoju islamsku drzavicu u srcu Bosne.Doduse tada nisam bio svjestan da se za to borim ali danas je to svima jasno
Nisu vala ... većina nas se borila da preživimo i sačuvamo svoju državu, da ne budemo pobijeni i raseljeni. Jedino se desilo da su nas dok smo bili zauzeti odbranom izigrali i nama iza leđa stvorili mafijašku vlast, ali i zato smo dobrim dijelom sami krivci. Svojim prihvatanjem stvorenog stanja, svojim neizlascima na izbore, svojim šutanjem.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#2892 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by UnscarD »

Na trenutak mi se ucinilo da rat i ratovanje, ako nista, onda barem ljude ucine zrelijim.
Dozer

#2893 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Ramzess Veliki wrote:
TIToo33 wrote:Super tema ! ima par dana sam tu citam forum.
rodjen u Sarajevu i nikad se vise nebi borio za Alijinu drzavu.Prodali su nam pricu da se borimo za nas grad,raju a nas su gurnuli ko topovsko meso da bi danas ti SDA puleni ostvarili svoju islamsku drzavicu u srcu Bosne.Doduse tada nisam bio svjestan da se za to borim ali danas je to svima jasno
Nisu vala ... većina nas se borila da preživimo i sačuvamo svoju državu, da ne budemo pobijeni i raseljeni. Jedino se desilo da su nas dok smo bili zauzeti odbranom izigrali i nama iza leđa stvorili mafijašku vlast, ali i zato smo dobrim dijelom sami krivci. Svojim prihvatanjem stvorenog stanja, svojim neizlascima na izbore, svojim šutanjem.
Nikad nije kasno za kvalitetno ciscenje...
Nuken

#2894 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Nuken »

Jeste da pitanje nema veze sa sa temom,ali ovdje vjerovatno ima najviše kompetentinih osoba na forumu koji će znati odgvor :D

Da li se ova puška može legalno posjedovati? :D
http://www.zastava-arms.rs/sr/civilianp ... arabin-pap
Last edited by Nuken on 12/04/2014 21:00, edited 1 time in total.
junior3

#2895 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by junior3 »

Lovacka je puska,tako da vjerovatno moze,veci problem je prebaciti je u BiH.

Ako si lovac,naravno.
Repetitor

#2896 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

Nuken wrote:Jeste da pitanje nema veze sa sa temom,ali ovdje vjerovatno ima najviše kompetentinih osoba na forumu koji će znati odgvor :D

Eno ti ih u oglasima koliko hoćeš.Sad mislim na srž puške(mehanizam za okidanje i cijev).A ostalo je sve šminka koju možeš po potrebi da napraviš.

Npr. za 109 dolara kupiš opremu da ovako izgleda:

http://www.midwayusa.com/product/896173 ... ymer-black
Bodkin

#2897 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Bodkin »

Repetitor wrote:
Nuken wrote:Jeste da pitanje nema veze sa sa temom,ali ovdje vjerovatno ima najviše kompetentinih osoba na forumu koji će znati odgvor :D

Eno ti ih u oglasima koliko hoćeš.Sad mislim na srž puške(mehanizam za okidanje i cijev).A ostalo je sve šminka koju možeš po potrebi da napraviš.

Npr. za 109 dolara kupiš opremu da ovako izgleda:

http://www.midwayusa.com/product/896173 ... ymer-black
znas li neku dobru stranicu gdje mogu pogledati optiku? jos bolje ako ima i evropsko trziste...

sorry na off-u
Repetitor

#2898 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

I ja cu se izvinuti na off-u,mozda bi bilo pametno da se otvori neka posebna tema o oruzju i opremi.

Sto se tiče kupovine optike preko net-a,ja ti ne bih to baš preporučio.Danas kinezi rade svasta i samo lupaju štembilje po proizvodima.Kad je dobiješ i počneš koristiti vidiš da to nije to.
To ti nekako haman dođe isto kao i sa noževima...
Po ebay-u imas gerber,eka ili fallkniven za neke mizerne cijene.
Medjutim ako hoćeš da ih naručiš iz Swe,onda vidiš zaista njihovu pravu cjenovnu vrijednost.
Ramzess Veliki

#2899 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

PAP se prodaje kao lovačka puška ??? :shock:
Pu, j...ti dunjaluk! :twisted:
Ono malo divljači treba pobiti čim god stigneš ... bolesno. Sve za profit ... :roll:
Nuken

#2900 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Nuken »

Ni meni nikako nije jasno kako se ovakva puška može registrovati kao lovačka.Lov treba ograničiti na maksimalno 2-3 metka.Ako životinju ne ubiješ iz prvog pokušaja kolike su šanse da ćeš iz 10. hica?
Ova puška može biti sve,samo ne lovačka :-)

Imal` ko šta slično.Treba za svadbe :lol:
Post Reply