Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
last mohicans

#2876 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by last mohicans »

Dimu1927 wrote: 01/08/2026 01:13 Jel ovako po londonu ovaj smetljar prodaje duple karte za ista mjesta ?

Mamicu ti gladnu i nesposobnu

A fijasko sa ulazom da i ne spominjem

Bolje je sve i jedna korida organizovana

Zadnje ti kosevo bilo varalico ogavna
Ti garant nisi ni bio, dosao da se ishračeš. Ako je gladan, sto ga hraniš?
Kakav fijasko, ja usao za manje od 5 min. Nikad nisam dozivio ni na jednom koncertu, a pogotovo utakmici da se poštuju nunerisana mjesta.
Neko je vjeruj morao polijepiti 20 hiljada naljepnica, a to nije zajebancija.
Ocito su fan korida.
xoklix

#2877 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by xoklix »

Gledam storije sa koncerta...Ide na suho melodija „poljem se širi miris ljiljana...”, tačno namjenski napravljena da hiljade ljudi otpjeva uglas, momenat stvoren za naježiti se...
Svi digli mobitele, zategli ruke i čuvaju tišinu da im snimak bude "čist". Niko ne pjeva, ne zato što ne zna pjesmu, nego da slučajno svojim glasom ne "pokvari" snimak od 15 sekundi koji pravi za story :-)
Billy The Pljuc

#2878 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Billy The Pljuc »

Nekad negdje i napisah da je grupa Merlin pa samim tim i Edin Dervišhalidović izvođač(i) koje sam uživo pogledao/poslušao više nego ijedne druge na području bivše Juge, do rata i njihovog raspada. Nije da nisam i njih kao i recimo ZP ili Divlje Jagode znao ispratiti u publici od 50-ak ljudi do nekih par stotina u raznim Domovima, kao npr. kulture u mom rodnom Brčkom ili vatrogasnog u Županji, kino sala pa do omanjih stadiona raznih opštinskih ligaša širom BiH i Juge uopšteno. Od tih vremena pa naovamo možemo slobodno pričati i pisati o fenomenu zvanom Dino Merlin, voljeli ga ili ne, ja svakako spadam u ovu drugu grupu ali o tom malkice i malo kasnije. Helem, nije da Dino nije bio fenomen i u Merlinu, ostaje legenda o zagrebačkom koncertu UB 40 tamo nekad krajem aprila 89-e gdje su pustili publiku da pjeva refren u Where Did I Go Wrong i da su ovi opleli Mjesečinu :lol:. Nisam bio prisutan pa vam nemrem reći iz prve ruke jel' istina ili ne.

Morem reći da sam nakon rata svjesno kupio samo jedan nosač zvuka Dine Merlina, album Fotografija i to zbog curice s kojom sam tad bio i da ga nisam više nikad i nigdje otišao poslušati/pogledati. U tim poslijeratnim godinama se nekako i dešava moj dolazak i ostanak u Sarajevu sa tim nekim kraćim epizodama idi mi - dođi mi i valjda sudbinski postajem sugrađaninom fenomena zvanog Dino Merlin.

Kako je Sarajevo mahala kao i sve druge dunjalučke a i nije nešto plaho veliko, prije ili kasnije ćeš manje-više sresti i upoznati svakoga. Tako sam i ja sretao Dinu u više navrata, naravno da nisam samo njega ali o tome nekom drugom prilikom. Helem svi ti susreti, jal' kroz posao, jal' kroz svakodnevni uobičajeni život su meni dovoljni da pod punom i materijalnom odgovornošću napišem ovdje da moje subjektivno mišljenje o Dini Merlinu jeste da je lik šupak. Još onomad sam isto trebao skontati na Brčanskim danima kulture kad su ga izviždali jer je vojnika iz Sarajeva na služenju u Brčkom izveo na binu da kaže publici kako ga je uveo za DŽ jer su kao sugrađani.

All in all, ono što mu se mora priznati i skinuti šešir uz blagi naklon jeste izgradnja karijere i brenda i više nego prepoznatljivog na području bivše nam države a i malkice šire. Ne osuđujem ni muzički opus ni ljude koji ga slušaju, i sam se znam uhvatiti kako pjevušim ponekad neke od starijih stvari ničim izazvan ali ga ne pratim i ne slušam svjesno i ne bih mu nikada otišao na koncert.
Naslovnica

#2879 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Naslovnica »

archi_a wrote: 31/07/2026 23:41 Prica da ljudi koji nisu mogli ući nemaju validnu kartu ne pije vode, jer da karta nije validna na prvoj kapiji ne bi bili pusteni da priđu ulazu u sam stadion. Dakle, problem je, prvi, što ne možeš prići svojoj zamišljenoj stolici sa karte, a drugi problem je parter gdje ne možeš nagurati ljude u liniju, neko se više raširio neko zauzeo više mjesta i eto problema. Isto ko u tramvajima. A radi se o hiljadama posjetilaca. Nema ko to može iskontrolisati, pogotovo ako su u proračunu išli na gornju granicu mogućih posjetilaca. A o vodi i cijenama, čekam potvrdu, trenutno moji nemaju signala, ako je istina da flašica vode košta 5 i više maraka, TO JE DNO. Ne možeš na običnoj vodi, u augustu, ljude klati.
Opet ponavljam.
Moji validne karte imali, nisu ušli.
Ne lažem, ne izmišljam.
lotPi

#2880 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by lotPi »

Prodajem 3 ulaznice za koncert Dine Merlina
02.08.2026

Natalost ne mogu doci.

Cjena, sitnica :)
Onoliko koliko sam i sam platio: 23€ po ulaznici
Naslovnica

#2881 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Naslovnica »

ajdamo wrote: 31/07/2026 23:58 Nisu tribine problem nego parter tu se prodalo više nego što može stati .

Adriaticket.ba upropastio doživljaj mnogim ljudima, nadam se da će u subotu i nedjelju proći bez ovih problema jer je korištena ozbiljnija platforma za prodaju
Upravo te karte su kupljene, preko Adria za parter.
12 komada kupljeno.
Čekam da mi tokom dana jave koliko ih je ostalo vani.
Za sada znam da je dvoje ušlo, troje nije.
shandrprcSA

#2882 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by shandrprcSA »

caros wrote: 01/08/2026 02:00
Zna li se koliki dio ide šmrku?
Mislim nista :D cim policija vec mjesecima cuva objekte "Slatko i slano"
insaneinthebrain

#2883 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by insaneinthebrain »

Koji supci na klixu. Ni rijeci o ljudima koji nisu mogli uci. Uvucite se dini sto dublje :thumbup:
Aurea Mediocritas

#2884 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Aurea Mediocritas »

Hljeba i igara.
JohnnyS

#2885 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by JohnnyS »

Ljudi Božji, voda pet maraka na koncertu je normala širom svijeta, a u nas na isto bude 3, 4 marke na Street food festu.

To je prvo, drugo je da Dino Merlin uopće ne mora imati ništa s prodajom ića i pića na stadionu, to obično radi netko drugi, a ne muzičar
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2886 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by konektovan »

rocco_siffredi wrote: 01/08/2026 01:24
Better Man wrote: 01/08/2026 01:04 Ne slušam Dinu Merlina tako da nisam išao na koncert I ne znam šta i kako je bilo, ali generalno znam da je organizacija ovako velikih koncerta kod nas kriminalna. Inptice na grani znaju da je za prvi koncert prodano više karata nego što može stati ljudi na stadion. Ovako nešto se vani ne može desiti. Bruce Springsteen je 2024.g imao dva koncerta na Wembley stadionu. Sestra i ja smo bili na prvom. Organizacija je bila savršena. Sve se znalo šta i kako i na koji ulaz trebaš uči. Bez i najmanjeg problema smo došli podzemnom na Wembley, ušli na stadion, kupili pive i otišli na tribine i sjeli na svoja mjesta. Onošto je važno spomenuti je to da organizator nije gledao danstsdion.budenpun da ne može šibica pasti, već da ima slobodnog prostora da ljudi na parteru mogu normalno uživati na koncertu, a da ne budu stisnuti i zgnječeni. Koncert je trebao da počne u 19:30 h, ali Springsteen and The E Street Band su izašli 15 minuta ranije i svirali su bez pauze 3 sata i 11 minuta. Jedina pauza je bila kad su završili oficijelni dio koncerta. Tad su prišli ivici bine, naklonili se publici I vratili se nazad i nastavili koncert i svirali još pola sata. Nakon toga je Springsteen predstavio svakog člana posebno i opet su se približili ivici bine i naklonili publici I otišli, a onda je sam Springsteen se vratio na scenu sa akustičnom gitarom i uskom harmonikom i izvozite zadnju pjesmu. Bez problema smo izašli sa stadiona i pravac na podzemnu koja je blizu. Jedino smo pazili da izađemo na istu stranu kuda smo ušli, tj. na ulaz koji smo ušli, kako ne bi otišli na pogrešnu stranu, jer bi onda duže hodali do podzemne. Uopće nemaš osjećaj da je 60 do 80 hiljada ljudi bilo na Wembleyu, jer je sve bilo savršeno organizovano. Osjećaj je kao da nema.nikog oko tebe, a toliki svijet je tu.
Evo i ovog smora. :-)
Wembley prima 80k navijaca na tribinama. Koncert sa tim brojem gledalaca od 60k, ja bih proglasio neuspješnim. Ali ne čudi me, cim si ti bio na njemu.
:lol: :thumbup:
Ma betternan, stari londonac iz visokog.
konektovan

#2887 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by konektovan »

mk ultra wrote: 01/08/2026 01:49 Zasto ga uopce poredis sa bilo cime...

Za okvire koje on ima, nema mu uporedivog
Pa u tim okvirima nije mu ni Springstin ravan... :mrgreen:
Bullet Tooth Tony

#2888 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Bullet Tooth Tony »

Organizacija ulaza i ostalog losa ... sam koncert, produkcija, zvuk i to odlicna ... ostalo je suplja :D
konektovan

#2889 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by konektovan »

Pogledah par snimaka, fantazija...svjetski, sta god ko rekao,..fenomen. :thumbup:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2890 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by mk ultra »

konektovan wrote: 01/08/2026 08:02

Mislim na broj ljudi koji ga slusa a to je bivsa juga posebno hr, srb i MNE. Pjeva na trzistu od 15m ljudi
konektovan

#2891 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by konektovan »

mk ultra wrote: 01/08/2026 08:27

Mislim na broj ljudi koji ga slusa a to je bivsa juga posebno hr, srb i MNE. Pjeva na trzistu od 15m ljudi
Pa na to i mislim. Springstin prica jezikom kojeg prica 2 milijarde ljudi, :mrgreen: a opet Dino vise napuni stadion. :mrgreen:
Zamisli da imamo Wembley?! :mrgreen:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2892 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by mk ultra »

Naslovnica wrote: 01/08/2026 06:52
ajdamo wrote: 31/07/2026 23:58 Nisu tribine problem nego parter tu se prodalo više nego što može stati .

Adriaticket.ba upropastio doživljaj mnogim ljudima, nadam se da će u subotu i nedjelju proći bez ovih problema jer je korištena ozbiljnija platforma za prodaju
Upravo te karte su kupljene, preko Adria za parter.
12 komada kupljeno.
Čekam da mi tokom dana jave koliko ih je ostalo vani.
Za sada znam da je dvoje ušlo, troje nije.
Ja sam bio na sjeveru i gledao sam dole taj ulaz za parter
Ljudi su poceli ulaziti u 8 (masnovnije) i ulazili doslovno jednakom kolicinom 1h15min kad je ocigledno zatvoreno

A mjesta je bilo jos, blize sjevernoj i zapadnoj tribini na parteru, samo je koncert poceo

I da, ulazi pored mene samir avdic
Prvi check point
Hladno ga zastitar vrati ne zna ko je :lol:
Last edited by mk ultra on 01/08/2026 08:33, edited 1 time in total.
Naslovnica

#2893 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Naslovnica »

Ja kada nabasam na Springsteen-a na Times Square sa U2, automatski okrenem kanal.
Čovjek upropastio sve što je "otpjevao".
Niđe veze.
sanchopansa1

#2894 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by sanchopansa1 »

Zadnji koncerti Mylene Farmer u Francuskoj se u potpunosti mogu usporediti sa Dinom Merlinom. Dino je definitivno prekucao igricu na ovim prostorima.

Usporedbe radi, ovi gore sto spominju cijene vode, na drugim velikim koncertima, evo konkretno na zadnjem koncertu Mylene Farmer koja je isto tako odrzala 3 koncerta za redom na Stade de France u Parizu, voda je oko 4 eura a kola oko 6 eura. Ljudi po stranim forumima pisu da je vizuelni spektakl cisto ludilo, a pazite cijene ulaznica:

Pelouse (Obično stajanje na terenu): oko 55 €
Pelouse Or (Zlatni krug, stajanje blizu bine): oko 125 €
Tribine (Kategorije 1, 2 i 3): od 75 € do 135 €
Carré Or (Najbolja sjedeća mjesta, kao naš sjever na Koševu): oko 185 €
Preprodaja (crno tržište) je išla i do nekoliko stotina eura zbog ogromne potražnje.

Sinoc je na Kosevu zaista bilo ludilo, a bice i veceras i sutra.
A sto se tice same produkcije, bine, rasvjete, zvuka i same organizacije, to je u istoj ravni sa Mylene ili bilo kojom drugom svjetskom zvijezdom u tom nekom rangu. Covjek pomjeri granice svaki put i donese zapadni standard ovdje na Balkan, al kod nas je tradicionalno najsladje popljuvati i obezvrijediti sve zivo sto se napravi.

Najjaci su mi ovi dezurni analiticari i strucnjaci sto pisu po forumu a niti slusaju covjeka, niti su bili na koncertu, niti uopste planiraju ici... al zato iz fotelje sve znaju iz prve ruke. Znaju i kako se organizuje ulaz i koliki je razmak na parteru i koliko treba voda da kosta. Lik hladno napise "ne slusam ga i nisam isao" al zato udari referat o Vembliju i Springstinu i kako kod nas nista ne valja. Pa brate ako nisi bio i ne zanima te, sta onda pametujes i valjas suplju o dogadjaju na kojem nisi ni bio?

Organizacija za 60 do 70 hiljada ljudi na stadionu kao sto je Kosevo nikad ne moze proci bez guzve na ulazima. Pa to se redovno desava i u Parizu na Stade de France i po Londonu, ljudi poslije koncerta satima bukvalno puzaju do metroa pa niko ne pravi dramu niti pise da je to kriminalno. Dino je postavio standarde za ove prostore i napravio opasan spektakl, al lakse je traziti dlaku u jajetu i srati po netu nego priznati da je covjek napravio vrhunsku stvar.

Ko god ide veceras i sutra nek zna da ga čeka vrhunski spektakl.

Malo ću biti i bezobrazan i napisati da je Dino čak i veća zvijezda od jedne Mylene Farmer koju sam naveo kao primjer. Ona je ikona u Francuskoj, ali samo u Francuskoj, a Dino je ikona na cijelom Balkanu i u pola zapadne Evrope.

I neko dobro napisa, dajemo pare za Panini gluposti, stotine maraka smo bacili na to, a ovo nam skupo. A da je bilo besplatno sve kao 2000-te, opet bi pljuvali kako smo jadni, kako su nam koncerti više humanitarni nego spektakl,….

Niko nama ne može ugoditi.
Quaresma

#2895 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Quaresma »

Znaci voda kosta ko u Parizu jbt
problemnatravunu

#2896 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by problemnatravunu »

Pa i na SFF-u ti na ulazu u veliko otvoreno kino sve oduzmu, a onda unutra imaš "povoljno" kupiti vode i ostaloga ....
Jbga , tako je to
Scheduler

#2897 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Scheduler »

Moraju li se printati online kupljene karte ili moze qr kod s telefona?
Naslovnica

#2898 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Naslovnica »

Image

Otaj rad :thumbup:
Naslovnica

#2899 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Naslovnica »

Scheduler wrote: 01/08/2026 09:19 Moraju li se printati online kupljene karte ili moze qr kod s telefona?
Piše na vrhu karte da moraju
drugtito2011

#2900 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by drugtito2011 »

Ovdje se o svemu priča osim o muzici. Interesantno. Dino je mašina za pravljenje para i treba mu čestitati. Umije čovjek i to radi vrhunski. A čuli smo sinoć Dire Straits, Elvis JK, Halida, Pink Floyd,, Zabranjeno pušenje, UB40...prije 92-ge je uglavnom volio Dire Straits i malo UB40...jbg napreduje se. Novi aranžmani i ubacivanje nepotrebnih solaža gitariste, duvačkih instrumenata, pokušaja rokerskog sviranja da se popuni vrijeme,...i na kraju on falšira. On ne može pratiti tempo iole brže pjesme. Sve u svemu prosjek...Ja sam otišao iz radoznalosti. Vidio i to je to. Ljudi su pjevali, veselili se, uživali u tekstovima njegovih pjesama, vatrometu, itd..što uključuje i moju suprugu. PS nije predstavio ženski dio ekipe, a mogao se potruditi da izbor pjesama ne bude kopija beogradske arene.
Locked