hahahahahhazijancer wrote:
a najdraze mi je kada je ufatim da me "vreba" i to u po' koraka...pa se ona zaledi tako na tri sape a cetvrta u zraku hahahha
Moderator: anex
hahahahahhazijancer wrote:
bushido wrote:
sa ovim ga cesljam to jest' pokusavam da cesljam.Danas citav dan spava,kao da se opusta od stresa a ovakva promjena za njega mora biti i stresna i zamorna. Kupio sam mu loptice jucer pa se igrao, uzme lopticu obadvjema sapama(kao vjeverica) pa je baci u zrak i onda trci za njom.Ugnjavi ja sa ovom mackom..
bushido wrote:Dobro jutro! evo ga poludio,ganja nesto a nezna ni on sta.Ja sam i trazio macku starosti od godinu do dvije,tako da je vec naucena na kucni red jer posto radim,nemam vremena za obuku.Istina da bi strasno volio da sam ga imao kao malo mace jer su tada najsladzi ali i ovako nije lose.Jucer sam nasao slike na net-u kad je bio mali
sa 5 ipo mjeseci je imao 4 ipo kile,krme tatino
.Sto se tice cetkanja,obavezno je,ima dosta zapetljane dlake a i sa ovom duzinom dlake bez cesljanja nebi licio ninasta.
Zove se Irtisj a ja ga zovem,skraceno Medo, pozdrav!
Ajme, Maruzijancer wrote: ahh! kutije!!![]()
bushido wrote:Evo mene opet,ma to malo iz pocetka dok me ne popusti.
@kakav nered, hvala na savjetima a pogotovo na onome "prelijep je", tajo se vas rastopio![]()
Ovo sam mu danas napravio,nije jos gotovo ali je vec isprobano;
https://lh4.googleusercontent.com/-QV8I ... G_2701.JPG

SmokingMan wrote:Sinoć se kod prijatelja okotila maca,i sva sreća da sam i ja tu bio.Okot je bio potežak za mačku tako da joj je strebalo gotovo 4 sata da ih donese na svijet (mada je jednom mačiću u takvoj agoniji i panici odgrizla polovicu nogice).Jedan mačić je kasnio,ali na kraju se sve dobro završilo,svi su na broj,bezbrižni,i mnogo gspavaju kkao i i dolikuje...
Nakon što prođu period dojenja sprema ih je ponuditit na usvajanje,a ako ko bude zaintresiran neka mi se javi....
Treba odvesti veterinaru.SmokingMan wrote:Save je to ok,nije bilo potrebe,nogica kao da nikada nije bila otkinuta,nigjde crvenila,gnoja i slično tome.
Usvojite mace! Mnogo ih ima napustenih, ostavljenih u kontejnerima i sl... Samo pogledajte malo po grupama na Facebookuzateznistub wrote:Ovako:
starija je odlicna u školi a izjavila je želju da dobije macu za rođendanski poklon. Pošto i ja volim zivotinje a i zelim da joj ispunim tu zelju potrebni su mi svi moguci i nemoguci savjeti... sta, kako, gdje nabaviti ( po mogucnosti da ne kosta ko bengalski tigar)...kako je nauciti na pijesak ako ne bude naucena...svaki savjet je dobrodosao...
To i jeste jedna od opcija, mislim na udomljavanje. Ako znas, kako ide sa veterinarom (idu li mace tamo, nemam pojma) kako, sta...kada?VenomousV wrote:Usvojite mace! Mnogo ih ima napustenih, ostavljenih u kontejnerima i sl... Samo pogledajte malo po grupama na Facebookuzateznistub wrote:Ovako:
starija je odlicna u školi a izjavila je želju da dobije macu za rođendanski poklon. Pošto i ja volim zivotinje a i zelim da joj ispunim tu zelju potrebni su mi svi moguci i nemoguci savjeti... sta, kako, gdje nabaviti ( po mogucnosti da ne kosta ko bengalski tigar)...kako je nauciti na pijesak ako ne bude naucena...svaki savjet je dobrodosao...
Mislim da nema potrebe za davanjem silnog novca kada ce te koje se prodaju sigurno naci neki dom. Nije pas pa da se razmislja kakav je karakterno, sa djecom itd jer su mace u biti onakve kako ih odgojite...
Nauciti na pijesak je vrlo lako. Kupiti wc a moze i plasticna kutija, stavite je unutra, skonta sama instinktivno. Ako ne upali prvi put, kad pocne piskiti ili se nastima samo je odnijeti u pijesak...
Najbolja opcija je cim se uzme maca odnijeti je veterinaru. On ce sve objasniti, kad idu vakcine, tabletice protiv parazita, kad je vrijeme za sterilizaciju/kastraciju (obicno kad imaju oko 6 mj) itdzateznistub wrote:To i jeste jedna od opcija, mislim na udomljavanje. Ako znas, kako ide sa veterinarom (idu li mace tamo, nemam pojma) kako, sta...kada?VenomousV wrote:Usvojite mace! Mnogo ih ima napustenih, ostavljenih u kontejnerima i sl... Samo pogledajte malo po grupama na Facebookuzateznistub wrote:Ovako:
Mislim da nema potrebe za davanjem silnog novca kada ce te koje se prodaju sigurno naci neki dom. Nije pas pa da se razmislja kakav je karakterno, sa djecom itd jer su mace u biti onakve kako ih odgojite...
Nauciti na pijesak je vrlo lako. Kupiti wc a moze i plasticna kutija, stavite je unutra, skonta sama instinktivno. Ako ne upali prvi put, kad pocne piskiti ili se nastima samo je odnijeti u pijesak...
Najbolje usvojiti - ja sam svog bukvalno izvadio iz kontejnera, sada mu je nekih 9 mjeseci, tada je imao oko 2... Kada sam ga pokupio prvo je bilo kupanje i ciscenje od buha, onda je dosao veterinar, pregled'o, ocistio parazite i to je to... Kod mene je sam isao na pijesak iako je ulicar, nisam ga nista ucio. Jes' mu se nekoliko puta desilo u prvih par mjeseci da "fuli" (zaboravi gdje je pijesak, ne stigne...) al' kasnije je sve ok... Sto se tice hrane ja mu dajem kombinaciju suhe hrane i konzervica, kako god saberem nekako mi najjeftinije (izadje me sada, kada najvise jede, nekih 1.5km dnevno, kada jos malo poraste kolicina hrane se smanjuje). I jako ti je bitno naci dobrog i pouzdanog veterinara (da ti rijesi problem a ne samo gleda da te kutarise i uzme pare), ako ti bude trebalo javi se na pp, ovaj "moj" je jako dobarzateznistub wrote:To i jeste jedna od opcija, mislim na udomljavanje. Ako znas, kako ide sa veterinarom (idu li mace tamo, nemam pojma) kako, sta...kada?VenomousV wrote:Usvojite mace! Mnogo ih ima napustenih, ostavljenih u kontejnerima i sl... Samo pogledajte malo po grupama na Facebookuzateznistub wrote:Ovako: